Здравословен ли е този режим за отслабване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Здравословен ли е този режим за отслабване?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2127 пъти
Здравейте! Моля модераторите този път да публикуват историята ми, която се налага да пиша за пореден път, но този път месец по-късно с резултати на лице. Таа така, момиче съм на 17 години. Висока съм 1. 60 и тежа вече 50кг от 55кг. Свалих ги за около месец, месец и половина, но ми се иска още 6 7 кг да смъкна и да се стегна. Ще ви разкажа и моят начин за отслабване и ще очаквам от вас мнения и съвети дали е здравословно. Сутрин обикновено закусвам плод, най-често банан, като си го нарязвам в купичка и слагам малко канела и мед. На обяд ям нещо готвено, каквото има, но малка порция + половин филийка пълнозърнест / типов хляб понякога, но напоследък не ям хляб. За вечеря същото каквото на обяд, но в още по-малка порция и без хляб или някакъв плод. Ям три пъти на ден без междинни хранения. Тестени, сладки, солени и газирани работи вече не вкусвам за разлика от плодовете и зеленчуците. Също така всеки ден пия зелен чай (китайски за отслабване се води). Пия го по време на тренировка, защото така се изпотявам повече. Всекидневната ми тренировка се състои от 15-20 мин. скачане на въже, въртене на обръч ( бях прочела някъде, че помага за по-тънка талия), коремни преси за горна и долна част на корема по 50 на ден, като сутрин преди училище правя по 10 + малко гимнастика на гладно, след това като се прибера правя по 20 и вечерта също по 20. Също така карам велоелгометър поне 30 мин. на ден. Правя и клякания към 30-40. Когато съм си вкъщи през почивните дни първата ми тренировка е от 11:00 до 12:00 и след това от 15:00 до 16:00 и г/д имам 2 часа тренировка за деня. Опитвам се и да пия повече вода, но тези дни нещо се подувам от нея. Нямам възможности за фитнес, а да бягам навън много рядко. Проблемът, ми е че тези дни се чувствам доста уморена и много ме болят глезените от скачането на въже и тренирам по-малко. Забравих да ви спомена, че в началото талията ми беше 75-76см а сега е 67см, за което много се радвам, но имам още доста за сваляне. Надявам се да не се бъркате от мерките ми, защото наистина си имам корем, който трябва да премахна. Въпросът ми към вас е този мой режим здравословен ли е и дали след време ще има йо-йо ефект, макар че не мисля да започвам отново с нездравословните храни? Също така искам да попитам хората, занимаващи се с йога, има ли ефект в отслабването, защото препочетох доста статии, но малко ме съмнява?
Благодаря за отделеното време и се надявам този път историята ми да бъде публикувана!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: d30b402fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прави задължително и упражнения за гръб, а най-добре си потърси програма за цяло тяло. Ако тренираш много коремните мускули, без тези на гърба, има опасност в един момент да се изгърбиш.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: db865f84d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо под 50 кг не е здравословно! Ако искаш да се стягаш - това е отделен въпрос, но не и за сметка на маса под 50 кг...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 33616fd0d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Стягане и отслабване са 2 различни неща. Ти ако си 50, остани си така. Не си мисли, че като си 40, ще си по-голяма мацка. Точно напротив - никой не харесва скелети, а и в леглото доста убиват кокалите. Ако искаш да си по-стегната, стегни се, но да ставаш по 50 кила е смешно, даже отвратително. Ще изглеждаш анорексичка. Няма по-гадна гледка от анорексичка. Сто пъти повече предпочитам закръглени от скелетозаври.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: fb083edbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В никакъв случай не е здравословно, това което описваш. Болят те глезени от липса на минерали, не от кляканията. Болки от клякания можеш да получиш само във вид на мускулна треска при начало на трениране, тоест ако прекъснеш тренировките за 10 дни и после започнеш усилени тренировки, само тогава ще имаш болки в мускулите първите два дни от самите тренировки. При усилени всекидневни тренировки, болките в мускулите или ги няма или са от нараняване /натъртване и др/, или са от липса на минерали.
Къде е рибата в менюто ти? Къде са билките, ядките и семената? Къде са млечните продукти? Канелата която приемаш от пръчка ли е или фалшива химия от пакетче, която може само да ти навреди? Хлябът ти е малко за възрастен, за твоята възраст трябва да приемаш 2-3 филии хляб на ден, белият хляб ще ти донесе витамин Е. Ти си само на 17г не те заплашва само йо-йо ефектът, ами и неправилното развитие на органите в организма ти, ти все още растеш макар да не забелязваш, след 10-15 год, като ревнеш от бъбреци, черен дроб, яйчници или други вътрешни органи, тогава ще се сетиш, че не си била права, ама ще е късно. Липсата на сладки неща и удоволствия /понякога/ ще ти доведе и депресия, като бонус. Всеки организъм има нужда и от серотонин за нервната си система.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a67538cac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще стегнеш със спорт , не със сваляне на колкото и да е кг още . Стига толкова , спортувай повече

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 34292457e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Недей отслaбвa повече, кaзвaм ти го от личен опит. Минaлото лято бях прекaлилa със слaбеенето и си докaрaх здрaвословни проблеми. В моментa се хрaня нормaлно, не огрaничaвaм нищо, просто се стaрaя дa не преяждaм. Хрaня се около 5/6 пъти нa ден, кaто междухрaнениятa сa ми нaй-често плодове или ядки. Пия сaмо водa и се движa достa. Относно йогaтa, ходилa съм известно време, но зa мен тя е повече кaто вид тонус, отколкото сериозен спорт.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c0f0e46391
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ядеш прекалено малко.. и за тази височина едни 48 биха ти стояли добре нпма нужда от по - малко

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8bcfaa6c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, мило момиче! Много е хубаво това че си започнала да спортуваш, и аз като теб винаги съм имала проблеми с килограмите. НО в един момент си казах край. Започнах фитнес и здравословен режим на хранене. Изчетох доста литература по темата и ще ти дам моето мнение. Ще се съглася с номер 4, че ядеш прекалено малко. Трябва ти разнообразна храна. Задължително веднъж на ден протеин - риба или пилешко месо. Хубаво е веднъж седмично да хапваш бобови храни като
боб, леща, може да пробваш гречка също, много е полезна. Аз винаги закусвах овесени ядки с кисело мляко, може да сложиш и малко банан и мед, уникално вкусно. НО трябва да се храниш пълноценно. Спри да сваляш килограми, ако искаш да оформиш тялото си започни да тренираш с тежести, така ще качиш малко мускулна маса. Кантара може да показва същото, но отражението в огледалото ще е различно. Не тренирай всеки ден, давай си почивка. Това което правиш в момента е убийствено прекалено малко храна и интензивни тренировки. Просто бъди постоянна храни се здравословно - без пържено, тестено. Може да си позволяваш малко сладко от време на време - например мед, стафиди или фурми. Продължавай са пиеш много вода и си дай време няма да стане от самосебе си. Тренирай и се храни добре, ще се чувстваш добре и ще изглеждаш добре. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker