Срамувам се от собствените си интереси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Срамувам се от собствените си интереси
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2232 пъти
Здравейте, момиче на 15 съм, но не от доста често срещаните в днешно време. Аз не слушам чалга, не обичам да се гримирам, не ме интересува особено какви дрехи нося, какви обувки си купувам или как изглежда косата ми. Аз съм се примирила с това, което Господ ми е дал и не се опитвам да го подобря.
Аз съм съвсем различна - ходя с дънки и тенсики, няколко чифта кецове и обожавам футбола. Вечер вместо да се шлая по улиците през нощите както връстниците си, аз и баща ми гледаме мачове.
Преди 3 години близо даже тренирах, но спрях поради лични причини. Сега мисля отново да започна заедно с още едно момиче от моето училище.
Проблема е следния - срамувам се. Че гледам футбол, че играя футбол. Че не ходя на купони с приятелите си. Че не се гримирам, за да "впечатля" някого. Че не отделям по половин час само за косата си. Че не слушам чалга и че не съм лоша ученичка. Че не пия, че не пуша. Не ме разбирайте погрешно - почти всичко изброено е лошо нещо особено за пубери като мен. Просто... чувствам се излишна.
Всеки ден слушам приятелите си как си говорят за това как ще се напият довечера или ще пушат и аз се чувствам съвсем ненужна и пренебрегната. Чувала съм разни приказки за себе си, че съм странна понеже съм момиче и гледам футбол, че алкохола не ми понася и не го обичам и че не съм се напушила. Сякаш ми е забранено със закон да не го правя.
Просто не знам, омръзна ми да ме смятат за странницата и за ненужната... В днешно време трябва ли да си перфектен и с еднакви интереси като другите, за да бъдеш приет? Боли..
Имах нужда да споделя с някого, ще се радвам да драснете по един коментар...
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4e4e58df01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си прекрасна!
Само да познавах момиче като теб.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7334a2fa60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едно момиче от моя клас също много обича футбола. И всички момчета от моя клас й се кефят, аз също. Задават и въпроси относно футбола, опитват се да я свалят, но не им се получава.. ;д Момчетата от твоя клас не си ли падат по футбола бе? Ти не си единственото момиче, което да гледа футбол. Знаеш ли колко момичета на нашата (и аз съм на 15)възраст гледат футбол, кефят му се.. Нали знаеш че няма перфектни хора? Радвай се, че не си като, , кифлите, , от твоя клас и не само.. За кво ти е да пушиш и да се напиваш? Не, не се срамувай от това което си!! Ти си различна от другите, в добрия смисъл. Ние момчетата, добре де, малка част от момчетата, харесваме различните като теб. Аз искам момиче, което да гледа футбол, да тренира футбол и да говори 24/7 за футбол, но рядко се срещат такива момичета в България. Едно от тези момичета си ти! Не се срамувай от това което си, защото ти си нещо повече от тях, , кифлите, ,!! <3

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ab12e6048e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Живееш живота на едно нормално европейско момиче и няма защо да се срамуваш - в развитите европейски държавие момичетата са като теб. Потърси си нормална среда и всичко ще се нареди. Може да се включиш в някоя инициатива тук timeheroes. org и да срещнеш себеподобни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1116c1cf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нищо лошо и срамно няма. Малко скромност няма да е излишна, сред толкова много кифли. Е не значи, че не може да отделиш малко време поне за прическата си, но иначе всичко си ти е в ред. А повярвай с интереса си към футбола ще бъдеш интересна за много момчета.
За алкохола и цигарите няма да говорим.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c6345d8798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нямаш причина да се срамуваш. Радвай се, ти си различна от повечето тийнеджъри, това в прекрасно! Бъди себе си и се гордей!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 57d8b87151
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хейй
точно като теб съм, направо съм обсебена от футбола. Не се отчайвай от това и в никакъв случай не бива да се срамуваш. Има толкова хора с твоите интереси, е да, повечето са момчета, но кой би отказал да гледа мач с приятелката си? На мен вече не ми пука, преди ме беше срам да кажа на някой, че харесвам футбол, какво остава да вляза в еврото при мъжете там. Но за себе си осъзнах, че е по-добре да се спортува и да имам такива интереси, отколкото да ходя по дискотеки, да пия и пуша. Да, приятелите може да не се интересуват от това, но винаги може да намериш някой с тези интереси. Изобщо да не ти пука, толкова хора се интересуват от това. А относно другите- нека си пропадат там в чалготеките. И между другото.. кой ти е любимия отбор?? :Д

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fcef704f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За разлика от другите, които ще те успокоят и ще ти кажат че си нормална аз ще ти кажа че НЕ си! Извинявай, но не е нормално момиче да не се интересува от това дали прическата и е красива, дали дрехите й стоят добре или пък за това как изглежда. За Бога ти си момиче трябва да имаш самочуствието на красива, поддържана и модерна жена.. Не е казано че трябва да отделяш по 3 часа за външния си вид, но да си облечеш едно потниче, да сложиш едни къси дънчици, да си направиш една сладурска плитка с две фибички и малко гланц ще ти отнеме не повече от 20 минути! Какво като гледаш футбол и не слушаш чалга, това не ти е оправданието да не поддържаш външния си вид. И не мисли, че да си готин означава да пиеш и да пушиш - напротив, да си готин означава да си весел човек със самочусвието и мисленето на красива и умна дама, а това че ти явно се събираш с пропаднали хора е друг въпрос. Късмет и дано не съм те обидила с нещо :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0e30775c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До н7:

Стига с тази уравниловка! Сигурна съм, че си написала коментара си за добро. Освен това съм съгласна, че за една жена е по-скоро нормално да се интересува от външния си вид. НО: Човек е красив и спокоен, само ако е верен на себе си. Има и друго: много момичета се отварят за женствеността си след тийнейджърските си години, в което няма нищо лошо. Нека следват вътрешния си усет. Още нещо: кой ти каза, че "късите дънчици" и "потничето" са хубави? Според мен, примерно - не са. Простеят ми. Да не говорим, че разните му там пластмасови фибички са абсолютен кич. Не мога да разбера и от какъв зор всички трябва да носят гланц. Червило - да, но гланц? Защо? Всичко това - къси дънки, потници, пластмаси и гланцове - за мен е безвкусно и лишено от стил. Защо казвам това? За да покажа, че вкусът е нещо индивидуално и не всеки харесва това, което се смята за най-добро от най-много хора. Нека момичето си ходи както иска и да не се срамува от това, което е. Само човек, който е в мир със себе си, се чувства добре и излъчва самочувствие. Никога не е решение да се правиш на някой друг. Аз примерно, нося само рокли и само перли. Такъв ми е вкусът. Нито се гордея, нито се извинявам. Не е нужно всички да сме еднакви.

Авторке, дерзай и горе главата! Нямаш повод за срам. Срамно е да изневериш на себе си.

Alpha, жена 25 г.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 454edd91d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз пък разглеждам тази история като излишна показност..
Винаги трябва да се изкараме префинени, докато всички останали плебеи, видиш ли, пушат, пият, слушат чалга и пропадат. Кажи, че харесваш футбол, но не го изкарвай като нещо революционно. Кажи, че не харесваш излишния грим, но не анатемосвай тези, които го употребяват. Кажи, че пушенето не ти понася, но не низвергвай пушещите.
Изобщо забелязвам тази тенденция при... ами, огромна част от историите. Ясно е, че няма да промениш навиците си (А не е и необходимо! ). Научи се да разграничаваш хората не по ''слушащи чалга'' и ''неслушащи чалга'', а по ''добри по душа'' и ''естествено злонамерени''. Ще ти спести доста усложнения. Ще разбереш, че във всяка каста на обществото (метъли, чалгари, странници, аутсайдери, шутове) има и добронамерени, и.. не дотам.
Нека надраснем тези стереотипи, хора! Моля коментарът ми да не бъде приет злонамерено, а като мнение/съвет. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5f9d010637
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Оф кой определя кое е нормално и кое не е бе

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 708af63d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче на 15
Авторке, ти можеш само да се гордееш със себе си. Добре е, че не пушиш и не пиеш, че не си като днешните кифли (на нашата възраст) в чалготеките. Футбола е прекрасен спорт... дори и да не го практикуваш. Аз например гледам почти всички мачове на отборите, които харесвам и винаги следя за новини - трансфери, контузии и т. н. От 8 клас съм в друго училище и там повечето момчета са от моя любим отбор. Понякога си говоря повече с момчетата само на тема футбол, от колкото ще си говоря с някои от момичетата за цяла година. Радвам се, че все повече момичета се интересуват от футбол. Приятно е когато срещна момиче, което е по информирано за футбола от колкото момче. :D Така че почвай тренировки без да ти пука за другите и прави това, което ти харесва. И на мен, както на номер 6, ми е интересно кой е любимия ти отбор.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f98b5282dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Аз съм съвсем различна - ходя с дънки и тенсики, няколко чифта кецове и обожавам футбола. "

- Всяко 2ро БГ момиче в пубертета като се замислите...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b17eb51cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Миличка, момиче съм и гледам мачове от 12 годишна. Не само не се срамувам, ами се гордея с това! А и сега може и да не го оценяваш като плюс, ама като пораснеш още малко ще видиш, че повечето мъже ще са доста впечатлени, че ще можете да си говорите за футбол. За гримовете, високите токчета и прическите имаш време, като станеш на 30 и работиш в офис, искаш не искаш ще носиш костюми и грим и токчета... дрес код, какво да правиш. Така, че сега не се прави на нещо, което не ти харесва, а се радвай, че имаш пълната свобода да си носиш дънките.
А колкото до това, че не пушиш, ами това е най-хубавото! Тия твои съученици, които сега пушат и се мислят за много готини един ден ще се чудят как да откажат цигарите, че им вредят, ама на де толкова акъл на 15.
Така, че бъди самата себе си, прави това, което ти харесва и не се насилвай да се превръщаш в нещо друго само и само да се харесваш. Няма смисъл! Винаги си личи, че е изкуствено. Да не говорим, че ако някой не те харесва, какъвто и грим да сложиш, пак няма да те хареса. А приятелите ти те обичат точно заради това, което си. Така, че мила, бъди чаровна, бъди оригинална, бъди това, което си и ще е много по-хубаво, отколкото ако се опитваш да копираш някой друг, пък било и най-популярното момиче в училище.
А и пак ти казвам, после ще оцениш колко е хубаво, че разбираш от футбол :))

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6b5c7b57a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Защо се чувстваш излишна. Тази купчина нещастници няма да стигне много далеч и следователно, не трябва да те притесняват.
Колкото до гримове, прически и прочие... Това са напълно безсмислени работи, за безсмислени хора.
Номер 14 е права, че повечето места, просто налагат на жените да се напудрят и да носят неудобни обувки, докато мъжете просто си измиват лицето и отиват с едно от 10те бели ризи, които се перат два пъти в месеца...

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 897645d0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Бях тийнеджърка съвсем до скоро. Не ви знам къде и с кого се движите сега, но ние също бяхме различни. Бяхме деца, външния вид започна да ни интересува едва когато станахме млади жени. Не пиехме, не пушехме, бяхме добри деца. Тези "ние" сме аз и всичките ми приятели и приятелки. Просто подбери добра компания. Като не ти се гримира- недей. Като не ти се пие- недей. Какво му е толкова сложното? !

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f03e8c59b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не се срамувай. Аз момче на 18 години и те разбирам идеално Аз харесвам момичетата като теб. Ти си готина

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e394917474
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Остани такаша какашато си и прашилните хора ще те намерчт!!! Не се променяй заради просто за да си харесвана! ;)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 068c4de8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   аз съм момче на 19 години. Същия като теб, ай моята компания ми свикна ама някой приятели, които ги познавам от скоро все още ме гледат странно. Като се съберем всички оле как искам да се напия нам си кво направо откачам а на мен в главата ми е само спорт лостове фитнес или квото и да е 2 дена да седя някъде без да се движа направо ще се побъркам. Въобще да не те бърка... Гледай себе си правй квото искаш.. е и е хубаво малко да отделяш внимание и за външния вид познавам някои момичета (1 2 ) които въобще не обръщат внимание на външния си вид и ако ги видя от към гърба ще ги мисля за метъли(момчета) :Д... всичко си има норми.. но все пак тва си е твоя живот тва е човек като не им харесва на твоите приятели примерно заеби ги... не знам. И на мен ми беше тъпо като не ме разбираха и си правиха майтапи с мен, но след като постигнах доста добри резултати с фитнеса вече ме гледат с друго око. ДА НЕ ТЕ БЪРКА! тва е... рано или късно приятелите ти рязко ще намалеят и те ще са истинските и повярвай ми не ти трябват много.. но много може да се говори тук. Успех. (аз лично много искам момиче точно като теб, да обича спорта повече от всичко друго! ... )

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker