Калориен дефицит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Калориен дефицит
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2584 пъти
Здравейте. Тъй като напоследък виждам доста въпроси от хора, които искат да свалят килограми чрез диети, реших да напиша няколко реда по темата.

1. Не са ви нужни абсолютно никакви диети, а просто здравословно хранене. Следете колко калории и макронутриенти (протеини, въглехидрати и мазнини) приемате със всяко едно храненe. Това е много важно от гледна точка на калорииния дефицит. Най-просто казано, калориен дефицит е тогава, когато приетите калории са по-малко от изгорените. Това е най-ефективния начин за отслабване, който съществува. В началото може да ви се струва досадно да броите и пресмятате постоянно, при всяко хранене, но няма друг начин, ако искате резултати.
2. Яжте това, което обичате, но съответното количество, за да поддържате калорииния дефицит. Аз реших да спра диетите, защото се чувствах страшно неприятно. Бях гладен постоянно, губех огромна част от мускулната си маса наред с мазнините, нямах сила и съответно не можех да тренирам нормално във фитнеса, ако щете дори сексуалния ми живот страдаше от липсата на енергия. Чувствах се сякаш съм в някакъв затвор и само броях дните до поредния "чийт", в който ще мога да ям нещата, които обичам. Диетите и гладуването не са правилния начин за сваляне на килограми. Така че намерете подходящата "стратегия" за хранене. Не се лишавайте от нещата, които обичате, защото така ще е по-лесно да поддържате добра физика много по-дълго. При диетите много хора са толкова изтощени, че веднага след края им, започват да ядат огромни количества храна, при което губят за дни това, което им е отнело месеци и се връщат в изходна позиция.
3. Яжте мазнини и въглехидрати. Ако спрете или намалите драстично мазнините, нивото на тестостерона в организма ви също ще спадне, а на всички е ясно колко важен е тестостеронът. Мазнините също придават вкус на храната, а както казах е важно да се наслаждавате на това, което ядете. Ако ядете определени храни едва ли не насила, е много вероятно рано или късно да се откажете. Мазнините също придават чувство за ситост. Ако намалите мазнините, може да се наложи да се храните през 1-2 часа, тъй като ще огладнявате доста по-често. Колкото до въглехидратите, аз имах един експериментален период, в който не приемах почти никакви въглехидрати и меко казано не се чувствах добре. Резултатите ми във фитнеса спаднаха драстично. Освен това имах сериозен проблем със съня. След това разбрах, че въглехидратите отделят серотонин в мозъка, който подпомага съня.
4. Не яжте често! Вместо да ядете 5-6-7 пъти, на малки порции, след което да не се чувствате напълно сити, яжте 2-3 пъти дневно, например. Много хора мислят, че ако се хранят по-често, метаболизма им се забързва, което не е вярно. Дали ще изядете 3000 калории при едно хранене или при 10 такива, няма абсолютно никакво значение.
5. Правете кардио редовно. Наред с бягането, плуването и карането на колело са доста ефективни. Дори и на пръв поглед малки неща, като например придвижване пеш, отколкото с автомобил, могат да направят разликата.

Мога да пиша страшно много по темата, но ще стане твърде дълго, затова изброявам най-простите неща, без да влизам в детайли. Калорииния дефицит промени живота ми. Никога не съм бил в по-добра форма, а същевременно мога да ям каквото си поискам, но естествено в умерени количества. Надявам се да съм ви бил полезен. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8779390bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Евала. Най-после да се появи някой компетентен по темата.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 58d4f66e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за инфото! Имам въпроси, ще се радвам, ако ми отговориш:

1. Колко процента е добре да е дефицита? Предполагам, че не е добре да е прекалено голям. Примерно да са ти необходими 2200 ккал, а да ядеш 1500. Предполагам, не е особено здравословно.

2. Има ли значение дали постигаме дефицита с по-малко хранене или с повече изразходвани калории? Защото предполагам, че ако ядем същото, но горим повече енергия, ще сваляме предимно мазнини вместо мускули.

3. Мит ли е, че различните хора при еднакво ядене, активност, възраст, пол, височина могат да са с различни тегла? В смисъл възможно ли е просто един организъм да е с по-бърз метаболизъм при равни други условия?

4. Повечето мускулна маса означава ли и по-бърз метаболизъм и че намалява риска от затлъстяване? И ако да - това важи ли при по-заседнал начин на живот? В смисъл чувал съм, че дори и в покой мускулите горят някакви мазнини?

5. Все пак не е ли добре да ограничим бързите въглихидрати за сметка на протеини и бавни въглехидрати с оглед на това да чистим повече мазнини, а не мускули или просто трябва да има дефицит, без значение какво ядем?

6. Мит ли е, че ефектът плато се дължи на забавяне на метаболизма в следствие на самата диета или просто отслабвайки, се нуждаем от по-малко калории и съответно, за да продължим да отслабваме, трябва още да намалим приема на храна? Изобщо каква е причината за платото и как да го преодолеем?

7. До колко метаболизмът ни е вроден и до колко можем да го ускоряваме и как?

Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b73db2f271
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Добре, че някой се сети да го напише , дано обаче има и кой да го прочете . Аз точно така отслабнах с около 10 кг . , които не съм върнала, тъй като броя по колко калории ям , и не се лишавам от почти нищо .

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bfd05cb51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с всичко без последното. Точно при калорийния дефицит трябве да се яде често но по малко 5 - 6 порции на ден, като се спазват съотношенията при всяко ядене на белтъчини мазнини и въглехидрати

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: cb0fd51d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2, аз не съм автора на темата, но мога да отговоря на един от твоите въпроси. За здравословно се счита отслабването с по 0, 5кг. на седмица, което са 3500 ккалории. Да кажем, че дневната ти нужда е 2000ккал, то трябва да премахваш 500ккал на ден и да се храниш с по 1500 - 7(дни)х500ккал=3500ккал на седмица - 0, 5кг.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 58d4f66e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От 2 до автора

Атворе, писал си, че имаш много да пишеш, а не отговаряш на въпроси.

5, този половин кг не е ли малко относителен. Защото ско имаш примерно 50 излишни килограма, има да сваляш 2 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker