Косата ми пада на кичури! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Косата ми пада на кичури!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3730 пъти
Здравейте! На 16 съм и преди около половин месец реших да променя визията на косата си.
Реших да си направя нещо като омбре ефект и да я скъся малко, тъй като беше нацъфтяла. Фризьорката ми каза, че по-добре да си направя руси кичури, които са с фолио.. Тъй като те не почвали от корените. Аз се съгласих. След като ми отряза много повече от колкото исках, косата ми стана до раменете (а преди беше почти до дупето). После направи кичурите. Наклепа ги едно хубаво с някакъв прах, който разтвори в бяла течност. И трябваше да чакам. По едно време усетих силно парене. След малко тя я погледна и каза, че трябва да остане още малко така. Знаех си, че нещо не е наред щом пари. След като я изми и изсуши, имах БЕЛИ кичури а не РУСИ! Косата ми изглеждаше ужасно. Тъй като аз отказах да остана така тя реши да сложи боя цвят карамел върху бялото, за да я матира. И така те станаха мааалко по тъмни. И сега косата ми започна да пада на огромни кичури и то основно от русите, които са боядисани. Особено когато е мокра пада УЖАСНО МНОГО. Пробвах какво ли не - кристали за коса на Seri, Extraordinary Oil на L'Oréal, маски, шампоани.. Сега се чудя дали хининовата вода изобщо ще подейства. Та имам няколко въпроса:
1) Какво ще стане с косата ми? Ще се оправи ли?
2) Ще трябва ли да я подстригвам още? Защото няма да мога..
3) Мога ли да я оправя с нещо? Препоръчайте някакви продукти или маски.
4) Какво ще стане ако продължи да пада? Ще оплешивея ли?
Много ми е жал за косата! Преди имах отново омбре, което махнах, но нямаше такъв ужасен ефект.
Ще ви бъда изключително благодарна ако ми кажете какво да правя!! Искам да се извиня предварително ако има грешки, тъй като клавиатурата на телефона ми поправя автоматично!
Очаквам отговорите ви! Моля редакторите да публикуват колкото е възможно по-бързо историята.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 76d6d4590a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз се боядисвам светло русо от 15 години някъде и мисля, че мога да ти помогна - имам дълга, здрава коса почти до кръста, постигната с много експерименти и ...фалове :).
Първо обаче ще те помоля да се успокоиш. Пий чаша студена вода, Ом-ом и се успокой, защото заради една коса такава паника не тряба да имаш.

1) Какво ще стане с косата ми? Ще се оправи ли?
Да, разбира се. Това е коса! Тя ще израстне, не е татуировка да кажеш за цял живот да си така

2) Ще трябва ли да я подстригвам още?
Не се подстригвай като не искаш, и без това няма да има ефект, това е най-лесното - винаги можеш да се подстрижеш.

3) Мога ли да я оправя с нещо? Препоръчайте някакви продукти или маски.
Специално изгорената вече коса не можеш да я „оправиш“ с нещо, защото тя е изгорена. Не знам при какъв фирзьор си ходила, но този фризьор е бил евтин най-вероятно - сложили са ти известната Блонда - много евтин и елементарен български обезцветител за коса. Най-вероятно имаш естествена много тъмна коса, а тази „фризьорка“ изобщо не е била наясно с това, което си искала и ти е направила кичури като през 90те. Да не си ходила при фризьора на майка ти?
Как действа всеки обезцветител - просто много агресивно влиза във вътрешността на косата ти и ти изкарва твоя пигмент - имаш след това бяла коса. Лошото е, че тя е ползвала най-агресивният възможен вариант, а не е било нужно
Добрата новина е, че ако си правила „омбре“ не би следвало да ти е мазала корените с това нещо.
Пишеш, че ти капела косата - КАК ТОЧНО капе косата ти - от корена и с корена или това, което е боядисано?

Ако капе косата направо от корена, то ти най-вероятно си имала някаква алергична реакция - отиди тук на лекар-дерматолог или поне на личния си лекар да те види за всеки случай.
Ако пада кичура там, където е изгорен, не бива да се притесняваш - косата ще ти порастне, увреден е само косъма, което не е трагедия - косъм расте.

4) Какво ще стане ако продължи да пада? Ще оплешивея ли?

Няма да продължи да пада косата ти, споко и няма да оплешивееш. Оплешивяване при жените има на хормонална основа само, строго генетично е и е след определена възраст. Ти на 16 няма да оплешивееш заради една Блонда!

Вземи си сега един кичур в неговия край и го дръпни - ако нагоре към скалпа кичурът става все по-дебел, а към връхчето изтънява - това значи, че твоята коса расте!

Какво мога да те посъветвам - първо, НЕ ХОДИ НА ТОЗИ ФРИЗЬОР НИКОГА ПОВЕЧЕ.
Второ - остави малко косата си на мира. Препоръчвам ти маски за коса от купените да ползваш, стои с тях 40 минути да кажем, после ползвай масло за коса някакво хубаво масло и внимателно с ресане. Не се суши вече със сешоар, а за преса забрави.
Ако изобщо не можеш да се гледаш при условие, че косата НЕ ПАДА ОТ КОРЕНА, т. е. кожата на главата не е засегната и нямаш алергия, ти препоръчвам да си вземеш руса боя - цветът ти си го избери, но марката е Лореал Преферанс и с приятелка, майка ти, позната да намажете с нея изгорените кичури бавничко -и да стои по-дълго боята, няма проблем, но е важно внимателно да мажете и да покриете всичко. След края на мазането - 30-40 минутки чакате и чак тогава измивате.
Боята няма да изгори вече изгорената ти коса, но ще замести липсващите пигменти и ще надгради с кератин малко, ще имаш някакъв блясък и цвят, ще надгради и поне 2 седмици ще ти е супер косата или по-добре просто от сега.
Виж шампоани и балсами също с креатин вътре, надграждащи.

Няма да те лъжа - изгореното си е изгорено, но можеш малко да минимализираш резултата като покриеш с боя - не е нужно да е тъмна!!! Напротив - със светла боя работи, защото на обезцветено тъмно и без това не хваща.

Ти си младо момиче, косата ще израстне - не ходи да се подстригваш, а просто я остави, връзвай се и така нататък.
Всички сме ставали „жертви“ на фризьори. Мен например на твоята възраст също ме подстигаха толкова късо и най-лошото -направиха ми „етажчета“ до горе, след което косата се накъдри и бухна, но след 1-2 години си израстна.
Най-доброто решение за мен беше да не се оставям да ме изрусяват фризьори. Вместо да давам на тях парите си, за да ме хлепят с най-евтини и нискокачествени, агресивни боклуци, аз заложих на скъпи и маркови бои. Правя се сама от малка и не съжалявам, макар че също съм правила грешки, но с боя от дрогерията не можеш така да си руинираш косата, защото не са толкова силни, а освен това като не даваш пари по фризьори, ти имаш как са се правиш по-често и не ходиш с израстнало.
Като бои препоръчвам най-много френските специално за рус цвят - Лореал и Garnier като втората е по-агресивна и подходяща за по-тъмни коси, по-жълти са им тоновете. Имат и омбре бои, но не ползвай, защото вече си си изгорила косата - тези продукти са по принцип агресивни. Аз навремето кичури исках да си направя и също се изгорих, но добре, че видях веднага и само няколко кичура пострадаха.
Преди 4 години някога се поблазних да отида на фризьор без своя боя и станах също „курбан“. У нас ползват повечето продукти на Schwarzkopf, които са доста агресивни, защото и те обичат доста агресивно да ги мешат, та тази фризьорка ми вика - хайде малко по-пепелявко да сторим, меси, меси и накрая излезнах със СИНЯ коса. Моята коса много хваща по принцип, не ми трябват агресивни бои, а тази едва ли не ме обезцвети. У нас 15 пъти си мих косата да падне сиво-синьото, косата стана на клечки и суха като слама.На другия ден си взех моята боя 1-2 нюанса по-тъмно и се боядисах. От тогава никога без боя своя не ходя на фризьор, отделно дори да ти смесят добре боята, ти после никога този цвят не можеш да сториш, но това е друга тема. Косата ми беше изгоряна, подобно на при теб - онази явно я е обезцветила, но като я покрих с боя, доста добре стана, после по-честичко с боя и така изчаках да израстне, а хората не забелязаха, само аз на пипане намирах разлики. Специално при Лореал Преферанс има надграждане - косата става жива на пипане - не искам да правя реклама, но такава боя друга не знам на свободния пазар. (непрофесионална), а професионални бои не докосвай, защото са агресивни всички, за да се постигнат веднага резултати.
И при теб така ще се получи - покрии с тази боя горената коса и тя ще живне малко,но да - на пипане няма да е същото.
Аз на твое място бих се боядисала цялата с някакъв тъмно рус цвят, не много тъмен, защото долу винаги боята ще пада и ще личи - например на Лореал номер 8 или 8. 1, може и 7-ца, но не по-тъмно. Та правиш се с тази боя ЦЯЛАТА, отдолу ще стане по-светло и като се къпеш ще пада боята - ще имаш дори нещо като омбре, но няма да личи, че косата е изтормозена и това са естествени цветове - ако твоят е тъмно кестеняво, без проблем ще ри хваща и добре в корена без разлики. Тъмно русо за такъв проблем като твоя е най-удачното решение.

Много лошо говори за фирзьорката, че ти е нахлепала горе някакъв кафяв цвят, защото те падат, не са стабилни, не е знаела какво прави. Трябвало е изобщо да не те обезцветява, а да направи омбрето със специални за това продукти, но явно и е била евтин фризьор и не е знаела как стават тези неща или е искала да спести.
Но за теб мога да кажа - дай още 15-30 лв. за две бои на Лореал номер 7 или 8, покрий си добре косата с тях (цялата) и живей. Още два месеца си прави косата така ЦЯЛАТА, за да ти се стабилизира и надолу цвета, да се покрие косата долу добре и после правиш само корените и една боя е достатачна.

И още едно да знаеш от мен - не се панирай заради една коса. Косата расте. Важното е да си здравичка, да върви училището, приятелствата, любовта :), лятната ваканция. Не е татус някакъв до живот - 1 година и е израстнало, а и на твоите години всички сме правили грешки, ходили сме и на петна като Далматинци и не е смешно. Смешно е вече да се изложиш над 25 г., а на мен и това се случи и го преживях - красотата иска просто жертви

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2b2c7bd030
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Публикувaй нaвсякъде, където се сетиш зa сaлонa, който си посетилa, зa дa не прaвят други подобнa грешкa!
Косaтa ти е изгорялa жестоко и ще пaдa и се късa, докaто имa още мъртви, изгорели коси.
Нямa спaсение, сaмо пострижки и чaкaне, докaто порaсне новaтa.
Можеш дa си помогнеш мaлко с мaслa съдържaщи нaй- вече витaмин Е, aргaновото нaпример, но нaтурaлно.
Мaжи и преспивaй с него, мий нa сутринтa. Също можеш дa пробвaш с мaскa от лук и мaслото. Сокa от нaстъргaн лук с рaвнa чaст мaсло, престоявaй поне 2 чaсa, преди дa измиеш.
Aко ще ходиш зaнaпред в сaлони, проверявaй първо зa мнения, нямa знaчение колко те се предстaвят зa стилисти, ти търси мнения от клиенти.
И пaк кaзвaм, нaмери нaчини дa уведомиш хорaтa дa не ходят тaм.
Имa рaзни сaйтове зa подобни.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dcbfd1af3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От естествено черна, от години се боядисвам светло пепелно руса, като извърших най-голямата грешка - използвах обезцветители и блондори по-рано, както и купища мощни бои. Косата ми беше окапала яката и нищо не помагаше, но в един сайт намерих препоръка за някакво Miracle Oil и помислих, че е поредната глупост, но все пак нищо нямаше да изгубя и си поръчах. Е - то ми върна жизнеността на косата! Няма да съжаляваш, ако го вземеш! Освен това ползвам и хининова вода (по 2 пъти на ден, не винаги върху влажна коса както пише). И избягвай сешоари и маши (било то и професионални)!!! Изчакай косата си сама да изсъхне, защото сешоарът вреди най-много. За сухите краища ползвам и арганово масло, което много помага, а ти ако искаш - включи и кокосово масло.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d8a9ded735
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз мисля, че твоя случай е нищо пред моя. Аз се изрусих за първи път на 14 год. Толкова бях запалена по бяло русото, че през ДЕН се изрусявах с БЛОНДОР, докато не получа ефекта, който искам. Веднага щом се обезцветявах, отначалото нанасях боя, но тя разваляше ефекта и ставах патешко жълта... След многобройните ми експерименти с бои за коса, които никога не отговаряха на цветът, който е показан на опаковката, реших, че ще се боядисвам само с обезцветител (гигантска грешка). Всеки път, когато забелязвах, че косата ми не е толкова бяло-руса както, когато е прясно боядисана, веднага си купувах блондор. Бях 2 години руса, и от гъста и дълга коса, накрая бях подстригана като момче и то неравномерно подстригана, защото след последното ми изрусяване, косата ми буквално опада и изгоря. След последното ми боядисване, спрях да я боядисвам около половин година, за да видя дали ще се оправи, защото все още бях тооолкова запалена по русото, докато един ден най-после ми просветна, че трябва да си сменя цвета, защото само си съсипвам косата. Е, взех си черна боя. И така от 6 години съм черна, но в момента съм в процес за смяна на цвета. Ще се правя кестенява или тъмно кафява.. още не съм решила, но като си знам, че пак трябва да стоя поне 20 минути с блондор, ми става лошо. Косата ми е окапала и оредяла значително точно заради блондора. Наистина, момичета внимавайте с това обезцветяване... Моя съвет е да стоите по-мако време, а не половин или един час... прекалено е. Последния път стоях с блондора 5 минути и започна да ми пуши косата... :( не искам да си представям как някои фризьори оставят клиентите си да стоят 1 час с блондор, това е ненормална работа.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 76d6d4590a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   от 1 до 4 - Момиче, в никакъв случай не си обезцветявай отново косата!!! Избрала си черното - най-трудният за махкане цвят, но с обезцветител няма да постигнеш резултат. По-добре изчакай 4 месеца поне без боядисване да падне възможно най-много от черното като пигмент. После си избери цвят, за който си СИГУРНА, че желаеш - на 100% сигурна. Гледай опаковката, но се зареди с търпение, защото няма да стане от веднъж - тук ти е бил и проблемът преди. Първо си избрала прекалено светъл цвят за твоя естествен цвят, второ не си имала търпение, защото ако се беше правила с боята няколко пъти, щеше да постигнеш ефекта.
За кестеняво също е трудно да се постигне като цвят върху черно, ще пада, но ако си търпелива и няколко поредни месеци - 6 поне едно след друго си правиш косата само с харесваната от теб боя, то кестенявият пигмент ще позамени черното. Лошото е, че винаги ще имаш разлика с косата горе и косата, която е била жерна. Затова те съветвам да избереш тъмно кестеняво докато ти израстне черната коса и после като имаш единен цвят на косата да почнеш с изсветляването докато стигне до светло кестеняво или там какъвто цвят си си харесала.
В никакъв случай блондор няма да ти помогне. Ще пообезцвети черното, да, но пак ще имаш разлика между долу и горе и какъв е смисълът тогава?
Избери вместо това тъмно кестеняво, но всеки месец си прави косата ЦЯЛАТА с този цвят - така след 1 година ще имаш чудесна коса, а като клъцнеш и черното долу ще можеш малко по малко да изсветляваш до светъл цвят.
Не на обезцветителите, хора! Това не си го слагайте на главата никога, освен ако сте с 3 см. коса за фешън, но ако искате дълга коса - заредете се с търпение и знайте какъв цвят искате. Можеш да варираш и после цвета с тон до два по-тъмен или по-светъл, но никога с повече. Например ако си светло руса можеш от кеф да се направиш пепеляво или дори платинено, но не и кестеняво или черно. От светло руса можеш да станеш тъмно и естествено русо и така нататък. И кестенявите тонове предлагат разнообразие. Най-трудно за постигане и поддържане е червеното, а черното пък не предлага никакви вариации затова съветвам момичетата с естесрвено тъмно кестеняви коси да останат в кестенявите отенъци до тъмно русо, а пък светло кестенявите момичета можем да минем надолу по русата гама, чак до много светлото, но без обезцветители и нагоре до тъмно кестеняво, но никога черно, защото като израстне естествената ви коса изглежда, че горе нямате коса или сякаш скалпът се вижда
Трудното е не само веднъж да те хване боя и да постигнеш цвят - то това лесно става при фризьор, ще ти замеси тайна смес, ще те обгори, но ще стане цвят. Трудното е да подбереш смислен за себе си цвят, който можеш и да поддържаш с годините, така че да нямаш големи разлики в корените т.. е. трябва да се съобразяваш и с естествения си цвят и структура на косъма.
Например много момичета за балове се правят кукли, много руси и така нататък, а после? После почва ужасът. Така, че по-добре на 14 години да правите своите грешки, отколкото на 50 да станете за смях :)
Aз на 16 години някъде ходих с петниста коса направо, защото не знаех и не можех да се хващам навсякъде, но сега и фризьорката не може да ме хване както аз искам
За мен русите и кафявите нюанси са най-благодатни и естествени за жените - предлагат и разнообразие без да се налага да горите косата си

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 43b38c3bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:
Благодаря на всички, че се включихте и дадохте съветите си, особено номер 1! Много съм ти благодарна! :)
Та, взела съм си хининова вода и шампоан, ще спра да използвам всякакви маши, преси и сешоари и ще оставя косата си намира. И както ми каза номер 1, ще избера боя на L'oréal Préférence‎ и ще видим какво ще стане! Още един път ви благодаря!! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 76d6d4590a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, 1 съм - вземи за твоята дълга коса 2 бои на Лореал - смеси едната, но да имаш ако не ти стигне още една. Задължително с още един човек - не само за физическа, но и за морална подкрепа НЕфризьор - приятелка, сестра, майка.
Пийте по чаша бяло вино докато чакате и не се настройвай за магии. Няма как първият път да ти стане супер, но най-рано след 2 седмици можеш пак да намацаш цялата боя със същия или тон по-тъмен цвят и както ти казах - много месеци едно и също до Нова Година и ще видиш, че за тогава ще имаш що-годе хубава коса, а за Бала ще си кукличка.
Не жали за едната коса.
Аз като излезнах със синята коса (не сива, а синя буквално), минах с майка спокойно да напазаруваме - хората шокирани, мен не ми дремеше. Взех си две боички на Лореал, но чак след два-три дни ги нахлепотих, а първо мих 15 пъти косата да падне синьото (пепеливко ха-ха) При теб поне няма какво да пада :)
Внимавай и ти с пепеливите тонове - те на Лореал и затова са готини, че нямат точно пепеливо, а убито малко русо стои - номер 7 или 8 - не се блазни по-тъмно или по-светло, защото тъмното няма как да покрие изсветленото, а светлото пък ще ти прави разлики горе при вече израстналата коса - може и да жълтее.
Имат сега една серия на Лореал специално за бели коси - не съм пробвала, но мисля, че това е нещо като за теб, защото ти практически си бяла - нямаш пигмент вече в косата си и тази боя може би е нещо като за теб
Като цяло Лореал и Герниер са стабилни бои, но трябва няколко месеца едно и също и като се натрупа, после дори няма нужда всеки месец - ти ще си прецениш нали дали ти се е получило, но 4 месеца обезателно...
Други продукти като хининова вода и тем подобни са най-вече за скалпа добри, но за косата задължително хубаво масло и преди всяко ресане с маслото, за да не се мъкнеш допълнително
Реши отдолу нагоре - т.е. разделяш косата на две плитки и първо долу връхчетата разплиташ, после нагоре. Не се скуби, затова и ти пада косата.

И в краен случай знай, че косица расте!!!
Пий чаша студена вода или винце и се наслади на лятото!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4f93d89fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вземи си терапия с Кератин! Много ще ти помогне за заздравяване на косата.
Аз ползвам една на Natural world - оранжава. Стахотна е!

Иначе можеш да пиеш и витамини- те са 3 в 1 - за коса, нокти и кожа.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d8a9ded735
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От номер 4 До номер 5 - Аз не съм се боядисвала черна от една година вече. Цветът ми на слънце е с кафяв оттенък, но черното не е опадало.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker