Качване на килограми в коремната област... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Качване на килограми в коремната област...
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2600 пъти
Здравейте хора. Мъчи ме проблем от много години. Като ръст съм 1,65. Килограмите са ми проблем - бях си допреди 1-2 години 60кг - изглеждах доста добре, имаше месце къде да се пипне, но не бях закръглена при никакви случаи. Ето ме сега, 65кг съм, не знам благодарение на какво. Хапвам си сладко, но не като невидяла ежедневно. Решила съм да го спра, но не знам дали това ще ми върне старите килограми. Държа да подчертая, че под 60кг не искам да слизам, защото въобще не изглеждам добре, в лицето съм като изпита скумрия, а извивките никакви ги няма. Нелепото е, че качените мазнини са само в областта на корема - имам паласки, коремче (коремище...). Приличам на угоена хлебарка, пък в задните части и краката съм ок. Ужасно несъразмерно е.

Кажете ми как да сваля тези паласки...килограми...побърках се вече. Не консумирам газирани напитки, хляб вероятно 1 филийка седмично (почти никакъв), решила съм да спра шоколадите. Старая се и да пия повече вода. Моля ви единствено да не ми препоръчвате тичането навън, не го искам по ред причини. Всичко друго е добре дошло като съвети, мерси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6a23146d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще следя коментарите с интерес. И аз съм в същото положение, но съм мъж на средна възраст - тялото нормално-слабо, а около корема мазнинки. Корема също не е издут, като при бирените или разширени стомаси - само мазнините го правят да изглежда изпъкнал.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e3d3580298
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако изобщо някой се навие да пише.... Моля ви за повече коментари.. Сериозно ли никой няма такъв проблем, или поне няма идея как да се работи по него??? Нелепо е да се избивате да пишете мнения ако е за секс-категорията или любовната, а човек като има реален проблем, мълчите. Наистина е важно, не ви споделям приказчица...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2249fe3909
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прави лицеви опори или коремни преси всяка сутрин преди закуска. Вместо да хващаш автобуса - ходи пеш или слизай две спирки преди желаната дестинация. Ходи на плуване, защото то натоварва и стяга всяко едно мускулче на тялото.
Желая ти късмет и не се отказвай още на първата седмица, изисква се постоянство и силна воля за положителни резултати!
Ели :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e3d3580298
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторка - мерси, че поне някой благоволи да се отзове. Лицевите опори са ми трудни, нямам толкова сила... явно трябва да ги правя с колене на пода. Не мога да плувам - знам, че съм голяма, млада жена съм вече, но така и не се научих, а и нямах жизнена нужда. Ако излизам някъде, не използвам автобус или такси и вървя пеша, но какво от това... в тези жеги особено.. къде да ходи човек.
Чувала съм, че влизането във форма се състои от 80% диети и 20% спорт и активност.
Но някой има ли реално обяснение защо при мен се трупат мазнини единствено (или главно) в коремната област? нали уж човек качвал равномерно навсякъде... И дефакто коремните преси четох, че няма как да са от полза ако имаш шкембенце... Стягаш мускулите, ама слоя мазнина над тях не се маха. Не държа да ставам моделка, искам просто да върна предишните си килограми... едно 4-5 поне.

Слушала съм доста съвети и съм се отчаяла... така че това, което ми казвате не е нещо ново за мен. Затова и направих темата, с надежда все пак някой да подаде кокалче. Ако някой друг се включи (по някакво чудо фитнес инструктор или диетолог), ще съм много благодарна.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ecafbc60f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всякакъв вид гимнастика, подскачане, български хора и физически труд ще ти помогнат. И си яж като хората, но не прекалявай след 18. 00 часа никакво ядене - може вода или нещо кисело.
Най-добре е ако ядеш хляб и салати, умерено нито ще качваш килограми нито ще се чувстваш без сили - просто е превъзходно, и както някой ти каза само ходене пеша. Никакви автобуси и асансьори.
Айде пробвай и ела да ни кажеш... успех.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f9674b3814
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, извинявай, аз съм пак №5. Подадох ти джокер но мисля че е малко неясно. Значи задължително махни всякакви шоколади и въобще сладко-като начало. В тях има мазнини - никакви мазнини, газирани и солени неща. Солта задържа вода(това е само за информация)
Както ти писах салати - може и без сол и олио, само лимон, оцет за вкус.
Първата седмица, две карай и без хляб докато видиш ефект. След това си включи и хляб в никакъв случай мек хляб - най-добре е престоял няколко дни да е по-твърд и повече дъвчене. И когато постигнеш желаните килограми карай си натам със салатите като включиш олио или зехтин, защото тази комбинация зеленчуци, хляб и малко мазнина не е много калорична, а в същото време засища. Прави си ежедневно физически натоварвания, особенно след хранене - като си лягаш хем да не си яла, хем да си ходила няколко километра пеша.
Храненето - ти си знаеш кога и колко можеш да издържиш, но ако можеш да се храниш един път на ден около 16. 00-17. 00 ч., а до това време течности - вода, лимони, яйрян(по-некалорични) ще видиш че ще имаш ефект.
Когато влезнеш в желаните килограми - поддържай се с този режим с който си си наложила докато ти стане навик и после ако има някакви залитания, вече ще знаеш как да контролираш нещата сама, защото човек винаги се изкушава да си хапне и "забранени" неща докато се научи сам да си забранява и да си "угажда" в рамките на това което иска да бъде. Аз самата съм карала около половин година само на хляб и салата без НИЩО ДРУГО -хранене един път на ден(по препоръка на доктор) и никога през живота си не съм се чувствала по-добре от този период. Идеята беше да не се консумира нищо животинско, само растителна храна, заради проблеми със ставите и непрекъснато ходене пеша - никакви превозни средства. Ако можеш ходи на туризъм в планината - там има и плодове.
Ще се радвам ако пишеш пак.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 49abe2423d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имах същия проблем преди време. Консултирай се с Румяна Илиева. Тя има един сайт който се казва Фитнес Инструктор. Посети го и пиши на Руми. Тя ти помага когато имаш нужда, а и ти изготвя график какво и как да ядеш. Разпитва те за любимите ти храни и ти казва какво да ядеш и как. Без гладуване. Но ти дава и тренировки, които трябва да правиш всеки ден. Успех мила! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 12a090984e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Зо отслабване - тичане, плуване, скачане на въже, за стягане - каране на колело. Води си сметка колко калории консумираш и се стреми да си на калориен дефицит. Храни се на големи порции (2-3 пъти дневно), вместо на малки порции, и се стреми с тези 2-3 яденета да си набавяш всичките калории за деня. Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bad9c3a2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравейте, от авторката.
Знам за Руми, много хора я препоръчват.. бях й писала веднъж за да ми изготви програма нещо.. Беше много мила и т. н., но като каза 130 лв, веднага си плюх на петите. Въобще не ми се дават пари, зависима съм все още от родители... , камоли такава цена. Ако е така, то по-хубаво на фитнес да иде човек. Въпреки че и тях не ги тача много. Сега хубавото е, че есента идва и ще е по-поносимо да се излиза навън, дълги разходки или лек джогинг. Спрях нацяло сладкото и честно казано не виждам промяна, даже коремът ми сякаш наедря. Отделно зъбите и венците ми веднага реагираха на промяната - сърбяха ме зверски.. Отвратително е. Бавен метаболизъм вероятно, но просто в тези жеги въобще не ми се тренира. Ям 3 пъти на ден както трябва, но или някъде прекалявам с количеството, или не знам и аз. Преди ядах й по-нездравословно, но чак такива проблеми не съм имала..

И само да попитам, според вас ако вървя по 8-10км дневно пеша (айде през ден, за да има някаква почивка), ще се отрази ли видимо на фигурата и килограмите?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 420bfe712b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, защо ни обвиняваш едва ли не нас? Никой не пишел, никой не коментирал? Ами може да не им е интересна темата ти? ! Никой на никой не е длъжен!
Махни го това за слизането на по-предна спирка, освен да се изпотиш няма нищо друго да направи! Предполагам, че не искаш фитнес, но има страхотни тренировки в домашни условия. Освен това, ограничи се от ядене, не само на сладко-а попринцип. 5 кг са си 5 кг, не е 1 или 5. На Ваня Червенкова диетата свива най-вече.
И пак да ти кажа-активен спорт най-вече в коремната област щом е проблемна, но корем се маха само с ограничение-не глад, въпреки, че е баш с глад, но ти не си манекенка и не е нужно, но просто чувала ли си за диетки? Или разтоварващи дни в месеца?

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 420bfe712b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пак съм аз, че забравих да напиша за хляба, махай го! Ако ти се хапва само пълнозърнест и то по половин филийка... и не очаквай резултат веднага, ако не е диета, момиче! Хората спортуват денонощно, за да има ефект, а ти искаш да махнеш вафлите и да си се оправила-не става.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9426ed1d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също не мога да правя коремни преси заради проблеми с кръста, но в йогата открих начин на дишане, който също стяга и коремните мускули. Това е дишане с корема. Казва се "уджай". Поинтересувай се. Чувала съм, че се трупат килограми в коремната област от тестени изделия и сладко. А може и такава да ти е структурата на тялото, казва се тип "ябълка" и с напредване на възрастта се качва точно там. От това няма спасение, освен подходящи дрехи, които прикриват коремчето. Това е, за което се сещам. Дано да съм ти била полезна. В крайна сметка важно е да е здрав човек. Не го мисли толкова!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6cd4ce2935
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може да имаш хормонален проблем и затова да трупаш там. И, да, от много сладко се качват мазнинки по корема. Ако искаш да нямаш корем, спортувай. От коментарите ти виждам, че те мързи, но друг начин няма. Пробвай интервални тренировки, има достатъчно инфо за тях в нета.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bad9c3a2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Пак съм авторката на темата.
Вече съм грубо сметнато около месец без никакво сладко. Чак сега започнаха да се виждат слаби подобрения. Приятелят ми забеляза, че тумбестото в мен е намаляло. Скоро започнах и нова работа, така че може би движението също е спомогнало.
10ти коментатор: Никого не обиждам. Съвсем съм си в правото да негодувам, виждайки как глупави теми-излияния биват заливани с 5млн чакащи коментари; а там където хората реално имат нужда от съвет, било то по здравни теми и отникъде не намират решение - 1-2 макс. Няма такова нещо като неинтересна тема. Не и в този случай. Най-малкото защото има адски много хора с излишни килограми и би следвало доста да се включат и кажат нещо от опит или наблюдения. Как смяташ? Ам.. разтоварващи дни и диети?? това какво трябва да значи за момиче, което иска да свали някакви си 5 кг? Не съм 100кг мутант, нуждаещ се от незабавни и резки сваляния, за Бога. При мен положението е такова, че ми се ще да свалям примерно по кг на месец, бавно и полека, без диети и стресове. Не бързам за някъде, но като стигна целта си, да бъде окончателно, с установен ред на хранене. Не понасям диети, където казват "днес яж само ябълки, утре пък салата и вода". Не съм бунак, който да мъчи организма си от глад.

Коментатор 12 - фигурата ми е по-скоро пясъчен часовник - имам развити рамене и гръб, към талията съм добре, а към ханша отново тръгва широчко. Проблемът с коремчето и паласките си го имам от дете. Някъде попаднах на статия със зоните, в които човек трупа килограми. Моят вид беше "нервен стомах", уж появяващ се при хора, които страдат от стрес и депресия и хапват доста сладко. Така или иначе съм спряла тези изделия, газираните напитки пък отдавна, а хляба го консумирам няколко пъти седмично, по 1 филия. Закуски от пекарните навън почти не си купувам. Но каквото и да се случва, каквито и да са причините - никога не бих се примирила с това някой да ми каже "няма спасение за теб и случая ти". Ще разнищвам сама докато не видя това, което искам да видя. Както и да е, благодаря за полезните мнения!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: aada257c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Имам същият проблем. Винаги съм си била слаба или нормална, ама от няколко години като почнах бавно бавно да качвам и сега съм 60 кг при ръст 160, даже зимата бях 63! Направо ужас! И точно като теб, проблемът ми е в корема. Пробвах всякакви диети, какви ри не зелени кафета, годжи берита....
Сега се записах на йога. Дано има ефект, че вече не знам какво да правя друго. Обаче все си мисля, че не е от храната и аз много внимавам какво ям, а по-скоро от стрес и нерви. Не спя добре, косата ми взе да пада... та все си мисля, че първо трябва да си реша проблемите и нещата с кг ще се оправят. Предполагам, че и при теб причината е същата. Щом не се тъпчеш с боклуци, а пак си няколко кг отгоре, сигурно е същата причината.
Успех! И ако намериш решение, пиши, че направо съм отчаяна.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 420bfe712b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Хм аз съм номер 10 и ти пак нападателно пишеш хаха знам, че има теми, които теб не те вълнуват, а за тях има повече коментари, но това зависи ПАК казвам от това, дали ти е интересна темата ЗА хората!
Точно разтоварващи дни и диети мила ти трябват, както и спорт! Послушай ме и недей да бъдеш вироглава! И как по-точно ще си задържиш килограмите след отслабването? Ок, сваляш 2 кг, ама нали се сещаш, че пак ще ги качиш?
Ти си знаеш твоето, но искаш мнение от хората, е как да стане? Казва ти го човек, който ходи на фитнес вече 4 години, всеки ден и знае как и какво се прави за всяка част от тялото-корема изисква глад и упражнения!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bad9c3a2bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Гладуването е простотия и няма да си го причинявам, аз си казах вече. Случвало се е в случайни дни да не хапна нищо, понеже съм в движение и на крак тогавашния ден. Но целенасочено да не се яде, си е стрес за организма, говоря и като опитвала. Естествено, че искам да си задържа килограмите след отслабването, ти с глад ли предлагаш да стане това??? По мое мнение за да води човек спокоен и балансиран живот, трябва да претърпи някакви лишения, които не изключват едва ли не половината меню на света, и да му се превърне в начин на живот, а не част от временна диета. За спорта съм съгласна, движението и пиенето на вода. Тук е въпрос на постоянство.

И не, пак ще повторя, никого не обиждам. Просто ти не се усещаш как ме провокираш да звуча така, тъй като се защитавам. Искам мнения от хора, за да обменим опит и предложения, всеки може да е чул различни неща, да има такива като мен и т. н. Да не мислиш, че почнах да пиша темата незапозната до нула със собствения си проблем? Естествено, че имам и свое предварително мнение, не съм недорасла тийнейджърка :) И вече според това какво ще ме посъветват другите си събирам нужната крайна информация.

Номер 15 - това, което описа, се доближава до мен доста. Вероятно е така. И моята коса си капе, но не е от вчера или днес. Не знам, залагам, че проблемът ни се състои също в пасивността, недостатъчното движение. Опитвам се да работя по въпроса :) Дългите разходки или аеробиката вкъщи могат да са от полза. При корема за жалост резултатите идват най-бавно, страшно ленива част от тялото е.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 420bfe712b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Авторке,ти наистина се заяждаш с момичето,което ти казва,че ходи на фитнес и знае,ама ти пак си знаеш твоето.
Движи се повече,пий вода и мини на малко лишения от сладко,газирано и хляб,също така и тренирай. Корема е най-гадната част от тялото,аз също бях така,но за паласки и корем се изисква глад

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 420bfe712b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторке, ти наистина се заяждаш с момичето, което ти казва, че ходи на фитнес и знае, ама ти пак си знаеш твоето.
Движи се повече, пий вода и мини на малко лишения от сладко, газирано и хляб, също така и тренирай. Корема е най-гадната част от тялото, аз също бях така, но за паласки и корем се изисква глад

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dda176c40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторката, важно е и на колко години си, след определена възраст се забавя метаболизмът и трябва да се сменя целия начин на живот. Щом трупаш само в една област, поне аз съм чела, че става дума за отпускане на мускулатурата в тая област на мускулите, които придържат вътрешните органи, възможно е да си започнала да пълнееш отвътре и тогава и спортът става задължителен, ако искаш да се стегнеш. Някой беше писал за йогата- не помага за отслабване, но пък е адски полезна за всякакъв вид мързели и аз също я препоръчвам. Колкото за движението... ами един час ходене дневно изгарят 150 калории. Ти прецени много ли са, малко ли са, но 5 килограма не се свалят лесно. Съветът ми е да започнеш да се храниш често и само със засищащи и бавноразграждащи се храни като овесени трици, семена, пълнозърнест хляб, нахут, булгур, кълнове от лимец и други. В малки порции -пет пъти дневно и поне 2 литра вода. Аз откакто изключих месото и започнах да се храня така, /ходя на йога и вървя пеша поне час на ден, но и отпреди това съм го правила/, свалих два килограма за два месеца и продължавам. Но при мен намалява не само коремът, а и не само той беше нараснал. От една година се боря с едни излишни четири килограма, та зная за какво става дума. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker