Кaк дa мaхнa тaзи гaднa боя!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Кaк дa мaхнa тaзи гaднa боя!!!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2363 пъти
Здрaвейте, aз съм момиче нa 13 години, преди един месец си боядисaх косaтa ( не беше, зa дa си нaчешa крaстaтa, a зaрaди проблем) понеже косaтa ми е много гъстa купихме три бои еднaтa вбе естествено русa a другите двa бяхa с един тон по-тъмни. Косaтa ми беше нещо средно между русо и рижaво в нaчaлото ми хaресвaше, но после зaпочнa дa изсветлявa и стaнa ужaснa. Зaпочнaхa и дa се покaзвaт и по тъмните корени отдолу. След един месецще почнa училище.
Моля ви помогнете ми и ми тaйте съвет кaк дa мaхнa тaзи боя.
Блaгодaря предвaрително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: ac0e6e38a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Да я махнеш, няма как да я махнеш. Имаш няколко варианта
1. Желаеш ли да бъдеш руса? Ако да трябва да ти е ясно, че русата коса е най-трудна за поддържане. Когато се появят корените нанасяш боя наново, което значи почти всеки месец. Маски, шампоани и всякакви глупости за избягването на рижавото, което честно е отвратителено. Аз самата съм руса и знам колко много коства.
Вариант 2. Боядисваш се с боя близка до естественния ти цвят и чакаш на времето да оправи нещата. Пак няма да се разминеш с едно боядисване.

Защо за бога на 13 се захващате с глупости, а не си учите уроците и къде е майка ти в тоя целия филм да те заведе на фризьор, докато не си останала без коса????


Сега прочетох, че заради проблеми било цапането. Препарати за въшки има.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1d9fbfe078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами когато баба ми се боядисва след време боята сякаш сама се отмива с миенето на косата когато се къпеш. Но аз не съм сигурна. По добре се пребоядисай. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9eb8fcb47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш да махнеш руса боя, а хвани и си вземи боя с друг цвят, които ти харесва и се намацай пак като трябва да е подобен. Трябва ти време, за да се стабилизира един цвят. Не меси бои, а взимай готов цвят, с който да се правиш 4 месеца поне цялата и ще се станилизира, но горе котените се оравят всеки месец. Честито... не ти ли каза някой, че боята е за сериозни хора? Просто си избери цвят и марка, 2 бои стигат по принцип и се намажи цялата както е описано на опаковката. Препоръчвам за русо специално Гарниер или Лореал бои.
... имат избор на нюанси и са по- малко агресивни като на Лореал са по- щадящите, а като си се харесвала си избери подобен цвят и поне 4 месеца цялата... после корени. Важно е твоята коса да не е прекалено тъмна... горе доли 2-3 тона от избрания цвят, така че да нямаш големи разлики в корените

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 277471de7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има един римувър, De Color се казва и за 2-3-4 използвания ще ти махне боята от косъма и ще остане твоя си естествен цвят. струва 4-5 лв.
Другия вариант е да се боядисаш кестеняво за да прикриеш това, но ще трябва да продължиш да се боядисваш редовно, защото русото ще се показва отдолу и ще започне да става рижаво, и ще бъде доста грозно. Според мен римувъра е много по-добър вариант, защото си още малка да си увреждаш косата с боядисвания всеки месец

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9eb8fcb47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хора горе за съжаление са ти дали грешни съвети, защото не ползват бои - не само руси, но никакви..

Например номер 2 - русата боя не е най-трудна за поддържане, а най-трудна за поддържане е червената боя, но и кафявата не е лесна, защото се отмива пигмента и трябва да се правиш цялата всеки месец при червената боя, а при кафявата на всеки 2-3 месеца
При русото и да се отмие, не личи толкова и просто си правиш корените.
Не е и най-агресивно русото. В интерес на истината всяка боя действа по един и същи начин - премахва ти естествения пигмент с амоняк или друга химия и ти го замества с този на боята - няма значение цветът тук.

Номер 3 - баба ти има коса без естествен пигмент вече, изобщо не е база някаква за сравнение, а веднъж махнат естествения пигмент не можеш да си го върнеш, а само да се боядисаш със сходен цвят, но никога няма да улучиш естествения и всеки път ще се отмива и ще оставаш светло кестенява.

4 е мой коментар


5 те съветва най-грешно, защото тези обезцветители, които препоръчва не само не връщат естествения цвят с пигмент, а унищожават ВСЕКИ пигмент и са страшно агресивни. Ползват ги жени, които искат да постигнат цвят като на певицата Бергендорф например или платинено русо. Всъщност косата ти става бяла като на бабата на номер 3
То е лого - веднъж като си си махнала с каквато и боя пигмента, край.
Няма значение русо, кестеняво, черно - остава малък остатък, но при второ и трето боядисване и той отлита, а каквото е останало от твоя пигмент никога не може да ти върне цвета на косата


На 13 г. човек си експериментира - голямата работа - това е коса, ще порастне. Момичето не си е направило някой татус все пак, стига го плашете

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 21bdb5a869
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От aвторкaтa:
Нaистинa блaгодaря зa съветите, ще имaм в предвит мнението нa всеки. Aз не искaм дa остaнa с този цвят зa товa ще се опитaм дa я мaхнс с ремувърa.
П. С.
7. блaгодaря зa съветите и зa товa че ме подкрепи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e5dceccb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За номер 7 от номер 2!
Къде видя, да напиша, че русата Боя е най-трудна за поддържане, написала съм русата КОСА е най-трудна, личи си всичко от корените до връх, изгорели крайща и въобще няма база за да се сравни с кафявата. Съгласявам се с теб за това, че боята момичето няма как да я махне, същото което сме написали и ти и аз в първите си коментари, от там нататък да правиш анализи кой бил рус и кой давал грешни съвети е меко казано смешно. И да определено става въпрос за цвят, момичето не желае да бъде руса и пита как да махне цвета.

Противоречиш сама на себе си - казваш й "Честито не ти ли казаха за, че бойте са за сериозни хора", а сега ние я плашим.
Всяка втора е много наясно и философства, а има два часа практика. Всъщност ти какъв съвет ѝ даде?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9eb8fcb47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке - НЕ СЛАГАЙ ОБЕЗЦВЕТИТЕЛ НА КОСАТА СИ (римувър). Ако искаш друг цвят - слагай върху стария - новата боя си има химия за премахване на старите пигменти. Ти си се боядисала светло, можеш всичко да сложиш горе, римувъри са за разни ефекти, за махкане на чернен или тъмен пигмент - ще си изгориш косата, момиче, става на клечки.
Каквато боя искаш, слагаш на цялата коса и готово
Отиди на фризьор ако трябва, но обезцветител веднъж, после край с косата ти!!!


Номер 9 - Какво значи, че русата коса била най-трудна? Тя косата не е трудна...може да е суха, мазна, изтощена, но трудна?
Не е вярно, че русата коса е най-изтощена и изгоряла и тем подобни - от 15 години се правя руса и всички мислят, че ми е естествения цвят - имам много здрава и гъста коса до под ключицата, не ми цъфти откакто ползвам кристали
От кестеняво (шоколад и тем подобните) не случайно се отказват много момичета, а от русо при който се е получило веднъж, той не се отказва.
Първо жената си боядисва косата, за да си промени естествения цвят - кестенявата жена си прави друг цвят тоест пак ѝ израстват корените горе, но при тъмните тонове (освен черното) пигментът много бързо пада и трябва да се правиш често цялата коса, а при русото не е така- веднъж на 4 месеца си правя цялата коса.
При кестенявото като падне остава оранджаво долу - независимо какъв ти е бил цвета преди това, защото боята така или иначе го е махнала...доста жени с кестеняво боядисани коси ходят неподдържани и си мислят, че не им личи, но това не е така - ръждива е косата им дори, но пак не се сещат да се направят целите. Не е за всеки боядисването явно.

Най-трудна за поддържане като цвят е червената коса, после обаче е кестенявото. Черно и русо най-лесно се поддържат, трудно в началото само е да постигнеш добър ефект, а при русо положителното е, че после можеш да станеш какъвто цвят искаш. Черното лесно се поддържа, защото пигментът не пада и не си личи като падне -толкова е тъмен, но личи като при русото, че ти е израстнало. Жалко, че вече не е модерен черния цвят -подходящ е за жени, които много-много не им се занимава. Днес повечето хора се боядисват за белята...стоят с паднал цвят, с корени горе, ужас!

Всяка жена, която се боядисва с каквато и да е боя, с какъвто и да е цвят, трябва да знае, че естественият не може да се върне вече и само с израстване става.
Разните нюанси като махагон, патладжан и ко. падат най-бързо - не се правете.
Не се правете изобщо ако имате по рождение хубав цвят на косата.
Сестра ми например има тъмно кестенява, много лъскава коса, която има чудесен цвят - навремето се прави пак кестеняво и се изтормози - сега е с естествен цвят, израстнал и всички мислят, че се боядисва, защото ѝ е много хубава косата.
Моят естествен цвят е мише светло кестеняво - като сиво стои, никакъв цвят направо. Затова отдавна и се правя - стоеше и на клечки, лятото ставаше пепеляво руса, долу друг цвят - ужасно - на петна направо.
Русото мен обаче на такъв цвят ме хваща веднага. Важно е значи и цветът ви да е близък все пак до естественият.
Пробвала съм много нюанси - от светло до тъмно русо, но се спрях на скандинавските варианти някъде номер 9 на Лореал, 8 съм била също, но никога не съм се обезцветявала освен два кичура като бяха модерни кичурите и веднага видях какво става и се измих.
Елементарна е русата коса и за поддръжка, и не гори с новите и хубави бои. Лошото е, че у нас много момичета се правят с обезцветител, защото имат тъмни коси и искат да са руси ВЕДНАГА. Нашите фризьори нямат опит с русото, защото рядко стои на някоя българка русо - имат повечето момичета и тъмна кожа и не им стои, но ако една жена има светла кожа, очи, светла коса, тя лесно може и сама да се направи руса. Лошо е и че много хора очакват веднага желания цвят като на опаковката, но не се получава така. Правете се независимо от цвета в началото 3-4 месеца цялата коса, а за тъмните цветове се правете най-късно на втория месец целите

Римувъри (обезцветители) не означават, че ще махнат боята и ще ви върнат вашия естетсвен цвят -те махкат просто всякакъв пигмент и ...косата става бяла, за да сложите отгоре някакъв цвят. Ако сложите кестеняво отгоре, то не може да се стабилизира - като при бабките с бели коси, така ще ви стои като падне. На обезцветена коса само русо и то също трудно се задържа - обезцветяват се всъщност само хората като Бергендорф, които искат екстравагантни цветове като червено светло, лилаво, зелено и тем подобни, отделни кичури и така нататък, както и черно боядисани коси, които искат много светъл цвят.
Имахме и по едно време много чалга певици с ярко червени коси - става само с обезцветяване както и джинджър цветовете ако имате тъмна коса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker