Имам ужасна коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Имам ужасна коса
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3995 пъти
Здравейте, както от заглавието вече разбрахте, имам ужасна коса, която се надявам в най-скоро време да променя, благодарение на вашите съвети. :)
Момиче, на 14 години съм. Преди да вляза в гимназия, т. е. преди навлизането в пубертета, косата ми беше идеално права. За съжаление когато станах на 14 години косата започна да ми се начупва. Проблемът е там, че не е нито къдрава, нито права, а начупена. Къдрава е отстрани и по краищата, а самата коса е някак начупена, и също много бухнала. Мия я през един, най-много 2 дена, защото се омазнява супер бързо. Използвам сешоар при сушенето й, но не използвам преси или маши. Обикновено използвам шампоани като Nivea, Elseve, Gliss, Schauma. Може ли да ми препоръчате някаква пяна за коса за придобиване на къдрици, или лесни методи за къдрене или изправяне, без да си горя косата? Също така въпросът ми е вредна ли е пяната за коса или не? И вторият ми въпрос е как да предотвратя това бухване, защото когато косата ми е бухнала, е направо ужасна.
Благодаря ви предварително за отделеното време и съвети, а също и на редакторите за публикуваната ми история. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9c2e8ed57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, косата от хормоните ти се е променила и ще остане така.
Има обаче трикове как да изглежда права без особени усилия (и моята е сходна, но не е мазна).
Първо, ако си подстригана на пластове - задължително нека израстнат тези пластове и да си на черта. Задължително пусни косата си дълга, за да натежи и да се изправи горе - само в краищата ще е леко чуплива, но стои добре. Изправяй се само със сешоар ползвай масло за коса. Косата ти бухва, защото най-вероятно си на пластове, а пяната не мисля, че помага в случая - тя изсушава и да -прави косата мръсна и затова и честото миене.
Вземи си олио за коса някакво и както ти казах си махни етажите и пусни косата дълга - под гърдите говоря, истински дълга. Зареди се с търпение, но ти обещавам, че така подстригана дълга коса стои права само със сушене със сешоар на ниска степен.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ebc115ea14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега ще ти дам няколко съвета за здрава и дълга коса.
Първо опитай се да използваш сешоари, преси и маши възможно най-рядко - аз дори не използвам сешоар, но само през топлите месеци. Излишно е да казвам колко много ти изтощава косата, колко я накъсва и колко цъфти заради тези уреди.
Виж в ютуб no heat curls - правиш си косата по определен начин бам, ставаш сутринта, разплиташ я и си готова за излизане, няма да се занимаваш с маши.
Когато ще използваш сешоар и т. н. слагай защитен спрей преди това - този на syoss е хубав и предпазва косата от топлина до 200 градуса.
Слагай маска или балсам винаги когато си миеш косата и пробвай да започнеш да си я миеш по рядко.
Когато я миеш - Слагаш шампоан САМО в корените, правиш си малко масаж на скалпа, слагаш маската/балсама в краищата и изчакваш 2-3 минути да подействат и двете неща, тогава отмиваш.
Купи си кристали, флуид за изправяне, сух шампоан, с който можеш да избегнеш толкова честото миене, едно нещо на Gliss има, което възстановява до 10 слоя на косъма, прави домашни маски със зехтин.
Моята коса понякога бухва в краищата и й слагам Frizz Ease на John Frieda, можеш да го намериш в Лили.
Всички грижи, които полагаш за косата ти ще ти се отплатят в хубава, бляскава, здрава и дълга коса, колкото повече я изгаряш и не се отнасяш добре с нея, толкова по-изтощена ще изглежда тя. Намали преси мреси, купи си продуктите, които ти препоръчвам, прави си така наречените no heat прически и косата ти ще се отплати!
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e4faeb220b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   От авторката: Всъщност, косата ми е под гърдите и е равна, а не на пластове, това забравих да допълня..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fc5b91886b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според ментова с бухването на косата е защото я изсушаваш със сешоар, една приятелка така прави, нейната коса е чуплива и като я изсуши със сешоар веднага и бухва максимално. Моята коса си е напълно права и дълга, не знам как да си я възвърнеш, но опитай с пяната за коса, ако все пак ти помогне, и не не смятам, че е вредна. Или просто отиди на фризьор, за да те посъветва най-добре, е това е от мен, лек ден ти желая! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8ce24b366b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Обратно на мнението на №1, ако косата ти е чуплива и бухва ти трябва прическа на етажи. Именно с тях косата не бухва и стои хубаво чуплива. Имам приятелка със същите оплаквания и се харесва единствено на етажи.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9cc7ae0f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравеи знам че темата е стара но ми се иска да я възродя така де и моята коса е ужасна преди беше мека, лъскава и права но от пубертета се промени изключително много стана суха, накъса се, започна да стърчи и да се наелектрезира. С електрезирането реших проблема като спрях да използвам сашоар, но косата ми изглежда като слама ПОМОЩ УЖАСНА Е

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker