Какво мислите за облеклото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Какво мислите за облеклото?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1644 пъти
Никога не съм била на мнение, че дрехите в един човек са най-важното - да, хубаво е да си чист и спретнат, но стила си го избираш самият ти. Не харесвам кифлите, нито прекалено натруфените работи. Но напоследък се замислих върху нещо, което приятелките ми казаха и се ядосах, реших да попитам дали вие сте на същото мнение.
Аз съм голяма фенка на дрехите, обувките, чантите и други аксесоари с леопардови, тигрови и зеброви шарки. Не от истинска кожа разбира се, аз съм защитник на природата като цяло, но не това е темата. Казвам, че много харесвам неща с леопардови (и другите изброени) окраси, особено обувки и палта. Луда съм по тях. Нито се гримирам тежко, нито съм кифла, но често нося такива шарки и една моя приятелка ми каза, че по-добре да съм "зарязала" тия мотиви, защото никога не е било модерно, изглеждало евтино и повечето проститутки ги носели и въпреки че аз ги съчетавам добре, обикновено хората си правят грешни асоциации и смятат, че тези окраски са напълно безвкусни и евтино-изглеждащи. Допитах се до други приятелки - и те са на същото мнение. Интересно ми е защо? Това не е до личен вкус, а почти всички жени го мислят? Няма ли някои като мен, които да харесват такива неща? Слагам например бежов панталон, черна, изчистена блуза и отгоре тигрово/леопардово палто. Или пък лятото черен/кафяв клин с леопардов потник. Никога не съм се претрупвала цялата така. Не разбирам какво прави тези мотиви толкова вулгарни, когато са съчетани правилно? Не мислете, че ще променя стила си, защото някой не го харесва, не е това, а просто съм любопитна. Моля ви, без хейт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 58fb88d6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е вярно, че никога не е било модерно - дори преди 1 година беше много модерно. Аз навремето имах такава къса рокличка и ми беше любима, но не беше прилепнала. Ходи си както си искаш, но не бързай сама да наричаш хората кифли и тем подобни - живей и остави хората да живеят.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 02c235b982
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Беше масово явление преди години в чалга средите - всички певачки се "барваха" с подобни дрехи, перхидролени коси и т. н. Та заради това преобладава и негативното мнение за леопардовите и тигрови щампи.
Имаш право да се обличаш както искаш, но просто навява кофти асоциации. Мнението ми се припокрива с това на приятелките ти.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: eeede60a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами то е така.
Разбира се, зависи от дрехата, НО като цяло да, грозно е и евтино. Аз избягвам дрехи с подобни шарки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b423233eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз също харесвам такива мотиви на обувки, блузи, но не и за панталон, пола или палто. Мисля, че е ужасна гледка даже. Като евтина проститутка. Иначе и моята сестра ми се смее понякога, че било "циганско", дори и да е само една блуза :D

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 870d09d553
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ако си хубаво момиче, въобще последното, което ще гледам са дрехите.
Това, за което говориш е стереотипно мнение - то е изводи от наблюдения на хора, които изводи са добили голяма популярност в обществото.
Това ти не можеш да го промениш, но ако ти харесва да се носиш така, не би трябвало да ти влияе силно.
Ако съм с физика на културист, не мога да искам да ме смятат за умен и примерно да вляза в адвокатска колегия, ще ме гледат с насмешка.
Не всеки стереотип е оправдан, разбира се. Не случайно има страница във фейса леопардови щампи и селски пръчки. Т. е. човек е зависим от обществото, ако е зависим от него, значи и от неговото мнение, стереотипите те направляват какво трябва да не правиш за да не бъдеш приеман за определен тип. Ясно ми е, че повечето казват "не ми пука", но ако не им пукаше нямаше да пишат в сайтове и да се допитват до мнения.
Ти може да си много умно момиче, с дълбока душевност, но масата гледа и си вика "виж я тая селска пръчка", разбираш, че не можеш да говориш с всички и сами да се убeдят, че не си, просто ако не искаш да те смятат за нещо - не се правиш. Има го и момента, че ако това ти харесва ти трябва да отстояваш избора си, но не бъди готова да те харесват и приемат, а нали всичко е затова - да сме значими и харесвани иначе нямаше да има нужда от фитнеси и козметични салони.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5d617d69e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз съм на мнението на приятелките ти. По-голяма съм от вас и съм била стилист на известни български личности и мога да ти кажа, че по-демоде и по-голяма безвкусица няма. Излагаш се, а си младо момиче. Правилно са ти казали, че приличаш на евтина к*рва. Ако съм момче бих те спрял да те питам колко е за час. Честно ти го казвам. Винаги като сме с приятели по магазините и те знаят колко мразя тези щампи и се бъзикат, видят някой клин или блуза и викат... охоооо твоето любимоо... и аз викам.. ужааас. Няма лошо да носиш леопардово, ако не е в оранжено-кафяв цвят. Примерно има леопардови щампи, но смесица от розово и синьо или бяло и с черен клип ще е добре, просто потърси такива. Има една страница във Фейсбук''Най-мразим селски пръчки и леопардови щампи''. Разгледай я и си прецени сама.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8ebabe1ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм луда по зеброви и тигрови щампи... но не на всеки за съжаление му отиват. Но й голямо значение има самото облекло. Виждала съм страхотни зеброви и леопардови палта, които стоят прекрасно на една жена, но на друга и стоят ужасно, буквално като изкарана от цирка. Моя съвет е, внимавай със щампите и как ги съчетаваш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ec219d31b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Мисля, че всеки трябва да се облича така, както му харесва и се чувства комфортно, без да се съобразява с мода, обществено мнение и предрасъдъци. Аз се обличам и обуват това, в което се чувствам удобно и няма да променя начина си на обличане за никого.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 464165411c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм убедена, че всеки човек изглежда най-добре с това, което най-много харесва (харесва истински, а не защото се е повлиял от моди, масова култура, фейсбук и т. н. ) Ще дам и един пример от личния ми опит: когато бях по-малка се носеха само бледи червила, които буквално заличават устните и ги сливат с кожата. Аз винаги съм харесвала червеното червило, защото съм почитател на стила, в който са се носели жените през първата половина на XX век. Обаче постоянно слушах как било "циганско", "курвенско" и т. н. Въпреки това реших, че ще го нося, защото на мен ми харесва. Разбира се, съчетано с дрехи и без претрупване на очния грим. Нямаше човек, който да не признае, че "циганското" червило всъщност ми отива и то много. После червеното червило излезе на мода, всички почнаха да го носят и аз понамалих употребата му, защото не обичам да се сливам с масата. Все пак, до ден днешен си ми е любимо и е до мен във всички специални моменти. Мисля, че каквото и да ти казват, не бива да се боиш да бъдеш себе си. Щом ти харесват и съумяваш да ги съчетаваш, носи си любимите шарки. Когато станеш на 50 години, няма да можеш да носиш всичко, което ти допада. Сега си млада, сега си хубава и съм сигурна, че на теб тези разцветки ти отиват, щом ти идва отвътре да ги носиш.

Alpha, ж. 25

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ee42f01940
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз също не харесвам този принт и за това нямам неща с леопардова, тигрова, зеброва шарка, но това не значи, че ти не трябва да имаш. Както описваш съчетанията си бих си помислила, ако те видя на улицата "не ми харесва принта, но пък тази мацка много добре е съчетала дрехите и цялостният тоалет е хубав". Виждала съм и много рокли с всякакви животински шарки и самата рокля изглежда много стилна, а и такива рокли се насят от известни жени. Главата горе и си носи този принт, но гледай да не прекаляваш и да не се вманиачаваш по тези шарки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker