За височината и килограмите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За височината и килограмите
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1854 пъти
Здравейте!

Преди време бях решила, че ще отслабна. Не, че съм била кой знае колко пълна, но просто исках да сваля килограми и започнах да се старая да избягвам храните, които знам, че са вредни и като цяло започнах да се опитвам да свалям постепенно килограми за да не се получи т. нар. "йо-йо ефект". В началото, когато започнах да отслабвам бях 61-62 килограма, постоянно варирах между едното и другото. Ръстът ми е 171 см., момиче съм.

Понякога се храня само веднъж на ден (да, знам, че не е никак здравословно), в повечето пъти максимум два пъти. Интересно ми е как вие задържате килограмите на които сте през по-студените месеци когато се качва повече?

С времето започнах постепенно да свалям и ето, че стигнах заветните 55 килограма. Това беше целта ми. Само, че сега сякаш забелязвам в себе си, не знам дали е здрав или не здрав интерес към това да сваля още мъничко. Не съм сигурна това мъничко дали е килограм или два. Просто сякаш ми се ще да поотслабна още, въпреки че близките ми не са никак съгласни, защото според тях изглеждам добре в момента.

Ето защо исках да се допитам до Вас. Ясно ми е, че без да ме видите едва ли можете да ми дадете оценка дали съм слаба, в норма и т. н., но ми е интересно да разбера при височина от 171 см. и 55кг. това тегло нормално ли е в момента, под нормата ли е и ако например сваля още 5 кг. опасно ли би било?

Благодаря за отговорите Ви! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: fce2a950ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По принцип не е опасно, но като гледам започваш да си променяш психиката... опасно е да не започнеш да гледаш нереално и да искаш просто да сваляш и сваляяш.. да не станеш някоя анорексичка само

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a83fcfd033
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е опасно да ги свалиш даже мисля, че сте е супер. Аз съм жена на 35 години висока съм 172 и тежа 49 не съм грозно слаба, а съм супер повярвай ми. Свали ги и ще си яка мацка. Искам да отбележа че имам и 2 деца но подържам това тяло

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f67bb1b4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Бъди човек, кажи как ги свали и за колко време.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 38820bdacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, писала си по една от любимите ми теми :3 Така, имам и аз подобен на твоя проблем, висока съм 170 и тежа 53кг, а искам да отслабвам още и имам някаква мания, направо съм се побъркала. По принцип като си по-висок, например 175 някъде всичко се разпределя, а при един нисък човек 160 примерно няма къде да се разпредели, а се натрупва и не седи хубаво. Радвай се първо, че си 171. Зависи и от годините, защото нали растеш до определена възраст, май беше до 21, не съм сигурна, което значи, че е възможно да пораснеш с още 2-3 см. Да, няма как хората да ти кажат дали си добре с тези килограми без да са те виждали. Килограмите всъщност не са толкова важни, защото може да се харесваш, да се виждаш слаб, да имаш мускулна маса, пък да си 60 кг. Аз също като теб отначало бях 62-63 кг, като бях осми клас и си реших постепенно да отслабвам и то с диети, но при мен нещата ставаха бавно. Виждах нали на профилактичния преглед, че всяка година отслабвам с по 3кг, което за мен не е нормално, хората свалят 3кг за две седмици, а не за една година. Както и да е, гладувах, лишавах се много, не спортувах, което не ти препоръчвам, защото почнаха други здравословни проблеми, но тогава не ми пукаше, не че и сега ми пука, пак продължавам със същите глупости. Последно време почнах с упражнения за стягане, ама пак не се харесвам. Може да съм 53, ама все още виждам, че не е както аз го искам и ще си продължавам. Сега като почнах училище пак се ограничавам, даже така ми е по-лесно като съм на училище, не мисля за храна и т. н. Направих си нещо като режим, мисля да ходя пеша, живея на 2-3 км от училище и мисля да ходя пеша да изразходвам калории. Като си изчислиш ИТМ ще видиш, че си в нормата. Да, килограмите ти са добре за височината, не мисля, че би било опасно да свалиш още 5кг, но зависи как. Аз искам поне още 3, но според ИТМ ще съм с под нормата тегло, но поне ще се харесвам. Още един пример, като се гледам в огледалото, виждам, че трябва да свалям още, на снимка излизам супер слаба и все едно не съм аз. Това е все едно как се възприемаш. Виж се в огледалото и после на снимка да видиш разликата. Дори да си 60 кг и да ти казват, че си пълна, изобщо не гледай килограмите. Важно е как се виждаш, а не килограмите. Това, че искам да сваля и да стана 50 кг, не означава, че гледам само тях, ами просто искам да сваля още. Както казах, това моето е като болест вече. Ако искаш свали още 5, но според мен кг са ти добре, но е важно ти как се виждаш. И ако ще сваляш, един съвет: повече спорт, по-малко диети, просто избягвай мазно, газирано, сладко и тестено.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b25e364d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нормално е и аз ти предлагам-направо те съветвам-да не сваляш още 5, защото ще стане грозно, а и опасно-затова стой си така, екстра си. Аз съм момиче-160 на 54кг. Проверявам се в itm (индекс на телесната маса) тест и съм в нормите. Сигурна съм, ще и ти ще си в нормите, ако не и под тях.

Иначе за зимата... Ами аз зимата си ям каквото ми се яде, качвам килограми-то няма как-и после лятото с няколко седмици упражнения пак си ги свалям... И пак-не се ограничавам с яденето дори и лятото. Сладоледи, шоколади, пици и т. н. ги ям често, хаха. :Д Просто после малко потене и няма да имаш проблем. ;)

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a83fcfd033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Свали ги мацко ще бъдеш просто перфектна. Номер 4 супер си продължавай все така. А ти номер 5 вземи отслабни малко това за итм не е много вярно. Не е опасно да свали 5кг. А ти се замисли да отслабнеш малко свиян дебела :дд

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a3f337e396
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много Ви благодаря на всички за коментарите! :)

Номер 1, аз точно затова писах тук, за да чуя как страничен човек вижда моето отношение към свалянето на килограми. :)
Благодаря за коментара! Определено ще се старая да не се вманиачавам.

Номер 2, моите поздравления! :) Наистина е страхотно, че поддържате тялото си и че се стараете да изглеждате добре. Много благодаря, че се включихте към темата ми!

Номер 3, аз и в темата съм споменала как ги свалих. Не правя нищо особено, просто се старая да не се храня с вредни храни (като под вредни имам предвид по-калоричните). Може би оказа влияние и това, че намалих яденето, но като цяло не смятам, че е здравословно и въпреки това, целта ми беше сваляне на килограми дори и това да значи понякога гладуване. Не трябва да се вманиачава човек и аз това се опитвам. Що се отнася за това в какъв период от време... ами не съм сигурна поради простата причина, че няколко месеца варирах и докато бях 61 кг. после ги свалях на 59 кг., пак ги качвах и така... Може би около година ми отне да сваля килограмите си до 55.

Номер 4, много благодаря за коментара и съветите!
Аз също се опитвам да имам една доколкото е възможно реална представа за себе си, ама на моменти май не ми се получава :)))
Сякаш, както казваш и ти, все си казвам хайде още мъничко и още мъничко, пък хората около мен ми казват, че повече не бива да съм отслабвала, ама аз... дали не се вманиачаваме с теб на тази тема, кой знае...

И все пак, абсолютно съм съгласна с теб, че е важно как човек се вижда и най-вече как се чувства.

Номер 5, благодаря за съвета!
Да, аз също се проверявам и пише, че съм в нормата за годините, килограмите и ръста ми пише, че индексът ми е 18. 8

А за зимата... Да, знам, че се качва и май и затова ми се иска да сваля още килограм, два. Хаха, сигурно се залъгвам, че ако кача през зимата, поне да е що годе в норма, ама то това е много относително. :))

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d357a9c6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Глупости дрън дрън. Не ги слушай тия 170/50 кг. Аз съм 1. 71 и бях 50 кг, супер кльощава, приятеля ми въобще не ме харесваше такава. Започна да ме харесва едва когато станах 53кг. Приличах на жена, не на дете. Сега съм 54 и се чувствам добре. Ям всичко и изглеждам здрава! . Мъжете не обичат кьощави дръгли, а добре оформени спортуващи тела. Спортувай и стягай тялото си. С диети и гладуване само увисваш и придобиваш нездрав вид. Според ИТМ не бива да си по-малко от 54кг.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4807769969
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не си съсипвай здравето. В момента тежа под 55 кг, 168 и ми спря цикъла, обърках си хормоните. Гледайте да сте здрави, прави и така...теглото ти е в здравословните граници, от теб зависи да не се съсипеш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker