Искам да се боядисам червена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да се боядисам червена
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1584 пъти
Здравейте. На 17 години съм, момиче, и от малка винаги съм искала да съм с червена коса. В момента съм тъмноруса с по-светло руси кичури, така се поддържам от 2 години. Досега не смеех да пробвам червеното, защото знам, че изисква много грижи и за разлика от другите цветове не се подновява на всеки месец, а на всеки 2-3 седмици. Моля ви, не се опитвайте да ме разубедите, аз съм си луда по природа и червеното перфектно ще подчертае характера ми. Просто имам няколко въпроса относно боядисването.
Първо, колебая се между рубиненочервена коса (малко по-светло от махагоновите нюанси, но не ярко) и медночервена (рижаво-кафеникава). Интересно ми е кой от двата цвята се поддържа по-трудно и кой е по-красив според вас? Имам пъстри очи, порцеланова кожа, така че хората са ми казвали, че и двата цвята ще ми отиват. Второ, по-добре да използвам професионална или непрофесионална боя? Искам нещо мощно, че да се получи що-годе от първия път. Бихте ли ми препоръчали марка? Майка ми ще ме боядиса, тя умее, че на фризьорките в нашето малко градче нямам грам доверие, сестра ми е минала през всички и все объркваха цвета, който тя искаше.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5096c3901a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм на 17 и от няколко години ми е мечта моята коса е същата като твоята. Не смея и аз да се реша да се боядисам, но главната причина е майка ми, която казва да не си развалям цвета с бои... Тааа пробвай и кажи как е.. :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c03d900cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен медночервена, щом кожата ти е порцеланова. Но ако искаш по-силна експресивност - с другата. Много добри са боите на Велатон, червените нюанси, но май няма точно такъв. Естествено, че е по-добре да използваш професионална боя, но не е задължително. Имай предвид, че червените нюанси са доста агресивни и след това много трудно, ще възвърнеш естествения си цвят, ако ти хрумне това. Аз се боядисвам с нюанси на този цвят от 25 години.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f658b31cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз ползвам на еветрпа една... евтина е и изглежда мега обкновената, но е много силна и поне на мен цвета ми харесва, а ми хвана и на тъмно кестенява коса и то от първия път при което се получи супер ярък и страхотен цвят. Самата боя е супер като гъстота-става пяна и се нанася лесно без да капе.
За сравнение ползвах някаква мега скъпата боя от чужбина с някакви серуми в нея и не знам какви гъзарии и като се боядисах с две кутии боя изглеждах не много по-различно от преди! Чак лошо ми стана! Моята коса е силна и никога не е цъфтяла много, а и расте много бързо въпреки боядисванията, но от две години се боядисвам и за сега това е най-хубавото червено което съм открила.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 70cdcf2a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, аз се боядисвам от 15-годишна, което вече са 16 г., но руса и все пак мисля, че мога с нещо да помогна.
Действително червеното е най-трудно за поддръжка, но ако знаеш ТОЧНО какво искаш и се правиш винаги с този цвят и боя, тя с времето ще се стабилизира.
Достатачно е на 4 седмици да се правиш, но ще да е цялата коса, не като при русото да кажем само в корена, така че трябва да имаш пари и за боя, силно желание и не бива да пропускаш и да се запускаш. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ОБЕЗЦВЕТЯВАЙ дори да ти трябва повече време за цвят и да не можеш да постигнеш много ярките цветове - веднъж обезцветена, ти ще постигнеш отгоре цвета, но какво правим после с корените, а косата ще изгориш безвъзвратно. Тук ще имаш и проблем, защото вече си се боядисвала - не ти знам дали ти хваща косата в корена и какъв цвят ти е естественият, а това е много важно. НЕ СЛАГАЙ ЕВТИНА БОЯ върху главата си. Просто няма как да е хубава. За червените цветове нямам опит, но за себе си съм на мнение, че само френските бои са и трайни, и постигат разултат като на картинката, и правят косата лъскава и хубава - Номер 1 е Лореал, но алтернативно можеш и с Гарниер. Немските бои пък имат много богати нюанси на червеното, но аз лично от тях не съм доволна за русия цвят. За червен може и да са добри. В никакъв случай българска боя и професионална серия - горят.

Колкото до цвета - бих пробвала първо медения, защото е по-светъл нюанс. Ходи към русо дори и може и да не пада като другите червени цветове. На мен много ми харесва цвета на Бри от Отчаяните съпруги - меко меден - не е медено кестеняв, но пък няма да пада така, защото е по-светъл и при поддръжката ще ти е подобно на сега. Според мен този цвят не трябва да се прави всеки месец, а подобно на русото ще умее да се стабилизира. Пробвай! От Лореал например това е номер 7. 4 - върху твоето русо веднага ще хване - джинджър се води или нещо такова, падайки ще бие на русо, но няма да е грозно ръждиво. Ако не ти хареса можеш все още отгоре да сложиш по-тъмния червен цвят, но се настрой при тъмните червени нюанси действително на трудна поддръжка, а като падне стои като ръжда и е грозно - ще трябва да се правиш често, но не по-често от 4 седмици.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ab10d2f8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Авторката: Благодаря много на всички! Естественият цвят ми е умерено кафяво. И да номер 4, точно цвета на Бри имах предвид, просто не знаех как да го опиша правилно, тя има страхотен цвят коса и е много красива с нея. Досега съм се правила все с Лореал Продиджи, безамонячните - и ме хващаха, но при червеното е друг въпросът. Отново благодаря!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 70cdcf2a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторке, много съм доволна от Лореал Перформънс, но са към 15 лв., което за 2 бои всеки месец не е по джоба на всеки. Мини на Гарниер Нютрис 74 номер - цветът се казва „мед“ или нещо такова и изглежда да е по-интензивен дори от Лореалския, който е към рус.
Не искам да правя реклама, но просто за 15 г. действително съм минала много бои и тези две марки са единствените, при които и цветът ми се получава като на опаковката - дори при първо боядисване, а и косата ми е жива.
От немските бои също съм патила, а за професионалните мога да кажа изобщо да не докосвате - всички са много силни, правени в Гърция, но за нашия пазар изветрели някакви с малко съдържание. Вземете си от големите дрогерии Гарниер или Лореал и са пресни, хубави там боите с доволно съдържание.
Шварцкопв, Велла не са стабилни, сърби много от тях и горят, а българска така и не сложих, за което не съжалявам. Майка ми ползва, прави ѝ хубав цвят, но бързо пада - тя си е доволна, защото е с къса коса, но на дълга не знам, а и нямат цветове

И още - ако искате ефект, амонячна боя. Има и 10 мин. перманентни бои и такива, които ги рекламират, че не се отмиват, но нямат амоняк - не се заблуждавайте, без амоняк по-горят, защото са ползвали някакви неизвестни вещества, за да проникне все пак пигментът в косъма и сърби страшно скалпа от такива, а 10 минутните горят.
Вземете си класически амонячни бои, дайде едни 7 лв. за хубава боя и живейте спокойно, а специално медното, джинджър или както да го наречем не смятам, че ще е толкова трудно за поддръжка, защото е към рус цвят -трудни са тъмните червени нюанси, защото веднага личи като са попаднали - при джинджъра би следвало като падне да изглежда на медно русо, което пак е ОК, можеш да си позволиш да се правиш по-рядко с две думи, а при хващане на корените, разнасяш в последните 10 мин от боята надолу и се освежава цветът без да се правиш цялата всеки месец. Друго предимство - все пак е естествен цвят, има го в природата, макар че у нас рядко, докато червеното към махагон бие на Ориент. Този цвят се харесва отделно от лелките у нас, които се мацат с бг. бои, за които този цвят е традиционен...а джинджър никой няма - ще стане уникално, а и ако не ти харесва, можеш бързо да го смениш за разлика от тъмен цвят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker