Провал на лечението на брекети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Провал на лечението на брекети
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 5533 пъти
Здравейте, страшно много благодаря на всеки, който е отворил тази тема.
Моята история започва на 11г., когато зъболекарката ми каза, че имам нужда от брекети или телчета и ми препоръча ортодонт. След питане на няколко места, решихме да ми сложат брекети при др. С. М. (гр. Бургас - не знам дали мога да го споменавам) на цена от 3500лв. Свалиха ми брекетите на 15г. (значи носих ги от 5 до 9 клас). През цялото лечение нито веднъж не каза, колко време остава и веднъж през обичайният ми преглед ми каза, че утре ще ми ги махне. След свалянето на брекетите трябва всяка вечер да нося нещо като шина, която да ми държи зъбите. И сега вече съм на 17г. малко повече от година и половина и зъбите ми въобще нямат перфектният резултат, който обещаваха. Докато бях с бреките горните ми кътници бяха малко по-назад от долните. След махането също бяха така. Малко по-малко всеки зъб, започна да променя позициата си и да отива, където не трябва/ Тази седмица апарата ми се счупи за втори път откакто съм без тях, предния път струваше 40, а сега 60лв. Затова няколко 2 вечера спах без него, тази сутрин се събуждам (4-та вечер с новия апарат) и усещам зъбите си отново променени, сякаш всички са отишли по-навътре (забравих да спомена, че апарата е само на горната челюст). Захапката ми е почти изравнена, не е обрана, но не е и както трябва да е. Кътниците отново горните са си по-назад от долните. Единият ми горен кучешки е по-назад, в сравнение с другия горен. Двата ми предни зъба са леко застъпени. Когато се усмихна широко се виждат "дупки" от разстояние. И така както Ви казах резултата е далеч от перфектния.
Искам да Ви посъветвам какво да направя! Ордотонтката ли е виновна или моите зъби нямат наместване! Какво да й кажа, какво да направя за нея всичко е нормално!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 35066aff5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на друго място за консултация! По принцип винаги има опасност да се върнат зъбите в предишната си позиция, но ти веднага трябва да отидеш при друг ортодонт, дори отиди на двама-трима и им сравни мненията и това, което ти препоръчат!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 93c51a1faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Радвай се, че е само това. Моята племенница от такъв "майстор" зъболекар е със забавен растеж на долната челюст, зъби, обърнати навътре и промени в носната кухина и нощно време не може да диша добре и правилно. Неправилното дишане доведе до сериозни проблеми в съня, бързо забравяне, невъзможност да спортува достатъчно като своите връстници и колкото и да не се храни е винаги с малко повечко мастна тъкан около корема (все още не е нито дебела нито закръглена, но евентуално и това ще се случи някой ден). Сега предлагат първо операция за носната кухина и после някакви болезнени шини за удължаване на долната челюст отново брекети за изправяне на зъбите. Ето това е резултата от алчността на зъболекарката - просто е трябвало отдавна да смъкне апаратчетата, а не постоянно да ги стяга. Най-вероятно и при теб е било така, но с по-леки последствия.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6142c22cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спокойно и аз съм същият. Носих брекети 2 години и след като ги славалих ми даде ретенгери който се носят само вечер. Носих ги в продължение на 1 година без да изпускам почти, след което реших лека полека да нося през ден през два и края на спра.. да обаче ако не ги носех 2-3 дни и като сложа ретенгерите така ме стягаха усещаха се че се изкривяват и си личеше, верно не бяха много изместени, но се изместваха. Вече не ги нося от доста време малко са криви ама кво да се прай. Таа просто няма начин да са ти перфектни това е...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c953737b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Искам да ти кажа, че аз горе-долу от твоята възраст започнах да ходя по зъболекари за брекети и шини, които ти наричаш телчета, но се казват шини. Бях при същата зъболекарка, където си ти и съм много недоволна от нея, носих шини и нищо не свърши като работа. В Бургас просто няма свестни ортодонти. Дадох към 1200лева при нея за няколко пъти смяна на шина. Видях, че няма ефект и дойдох в София, тук си сложих брекети за 1800лева при една жена много добра ортодонтка и ги носих година и половина и сега имам идеално прави зъби и спя с едно нещо през ноща както ти, но съм супер доволна. Просто не си попаднала на подходящ човек, набутала си се при тази дебелана, която я мързи да стане от стола, явно все още работи и лъже хората, аз не съм ходила при нея откакто ми оправиха зъбите. Моят съвет е, ако имате парична възбожност да отидете в София и там вече да намерите друг човек, има много добри, но първо проучи в интернет мнения и после си избери при кого.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 336883ecd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Щом сте направили тъпотията само на еднага челюст да сложите, толкова го бива и ортодонта ти. Бързо тичай при свестен специалист, че ще имаш проблеми с венците.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 38aace45f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здравей! Аз също имах брекети, сложиха ми ги на 11г., на 13 ми ги махнаха и зъболекарката ми каза да слагам въпросните шини вечер и да ги махам сутрин до 14-годишна възраст, защото тогава зъбите спират да растат при момичетата. Послушах съвета. След като направих 14г. ги хвърлих, като зъбите ми бяха перфектно прави, но сега долните ми предни зъби пак се "застъпаха" иначе промяна в захапката мисля, че нямам. Съветвам те да носиш шините повече, ако е възможно 12 часа и ако няма резултат да звъннеш на ортодонтката и да й споделиш проблема.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 87aa804975
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз нося брекети от 1 месец и половина и също забелязвам гадна промяна, вместо хубава. Вместо прави зъби, горните ми два, които бяха перфектни, сега са КРИВИ. Единия е по-навътре, другия навънка... Абе нямам думи. На всичкото отгоре единия ми зъб от самотосебе си е станал по-къс от другия и си личи, на долната челюст също имам такъв зъб. Нз какво да очаквам след 1-2 години... ако стана с още по-издадена челюст не знам дали изобщо да ги махам брекетите или да отида при друг ортодонт...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c43cf466da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ортодонтката ти не е добра! Сложиха ми брекети, когато бях на 13 и ми ги махната на 15 години. Ортодонтката ми даде въпросната шина, не знам шина ли да го нарека, но е с формата на моите прави зъби, не е твърдо и е прозрачно подобие на шина. Моята "шина" няма как да се счупи, защото не е твърда. Аз лично съм много доволна. Минаха 2 години откакто съм без брекети, слагам си въпросната шина всяка вечер и имам хубави прави зъби. Съвета ми е да отидеш при кадърен ортодонт!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker