Идеи за здравословна закуска - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Идеи за здравословна закуска
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1970 пъти
Здравейте! момиче на 16 години! Искам да се посъветвам с вас за различни здравословни закуски, защото знам, че закуската трябва да е по-обилна и НЕ трябва да се пропуска, на обяд по-малко да се яде и вечер малко. Аз си тренирам, като ходя 5 дена в седмицата на фитнес, един ден ходя на стийл тоник или зумба и един ден почивам. Аз съм 59 килограма и висока 174см. Всички ми казват, че изглеждам супер, но аз си знам, че искам още да отслабна.. просто харесвам по-слаби.
Та въпроса ми е за здравословни закуски, защото вече се изчерпах от идеи. Понякога ям филийка хляб от лимец(ако може да не давате идеи за друг вид брашно, защото изобщо не ям :) ) с крема сирене и домат, малка чашка кисело мляко и чай. След това в училище ям ябълка. Друг път ям 2 яйца на очи без мазнина с малко сиренце и пак чай. Друг път кисело мляко с грозде и трици и чай. Но имате ли други идеи, защото искам малко разнообразие. Да не е много бавна закуска, защото ставам в 5:30, за да мога да си направя изобщо закуска. Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: b38ac226b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам лоши новини - не е вярно, че закуската трябвало да бъде по-обилна и да не се изпуска. Слушай тялото си - кога имаш глад и тогава яж.
Ако не можеш без закуска просто хапни половин кофичка натурално кисело мляко, може и с 1-2 лъчици овесени ядки. Също можеш да си правиш закуска с яйца - богати са на витамини, полезни белтъчини и мазнини, можеш да изядеш и един банан или ябълка.
Закуската ти е ОК, но без киселото мляко с грозде - гроздето е чиста захар.
Спри с диетите за отслабване. Достигнала си перфектното тегло за твоята височина, а ако искаш по-хубаво тяло просто спортувай, за да не станеш „skinny fat“. Друго с диетите няма да постигнеш - от собствен опит ти казвам. На твоята възраст при твоята височина станах 55 кила и почнах да припадам, освен това изглеждах ужасно.
Днес съм 67 кг., но тренирам 3 пъти във фитнеса и то сериозно и изглеждам по-добре и се чувствам по-добре.
Не закусвам, между другото освен събота и неделя със семейството.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8f9c4f2190
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа каква е моята любима закуска :) Трябва да си я направиш вечерта, въпреки че може и сутрин, но вечер е по-удобно според мен.
250-300 мл прясно мляко го слагаш да се стопли и докато е на котлона на тих огън слагаш 3-4 лъжици овесени ядки. Тук може да добавиш пожелание и 1 с. л ленено семе, канела и какао на вкус. Оставяш го малко за поври (1-2 мин. ). След това аз го слагам е хладилника и сутрин като стана добавям 1 с. л мед, за да е сладко. Слагам го сутрин, защото медът не трябва да се подлага на висока температура. И така :Д много е лесно и отнема 5-6 мин. и е МНОГО вкусно.
Друго, което харесвам за закуска е плодове с фъстъчено масло (особено банани). Много е вкусно, също.
Сега се сетих и за палачинки, въпреки че изисква повече време :Д
Можеш да си направиш бананови палачинки - 1 банан, 1 яйце, канела, и малко овесени ядки (смлени на брашно) или някакво друго брашно. И това е. Някой хора го правят без брашно, но на мен никога не ми се е получавало така.
Друга (здравословна) рецепта за палачинки става, ако си правиш палачинките с овесено или друго брашно, безглутеново например, и всичко останало си е същото (без захар, разбира се).
И последно :Д Много идеи ми дойдоха :ддд
Бисквитки: 1 банан, канела, някакви сушени плодове (боровинки например) и овесени ядки. Зависи колко е голям банана, но трябва да стане нещо като тесто, т. е да е гъсто. И така смесваш съставките и печеш на кухненска хартия. Мисля, 10-15 мин стигат, но ти ще си прецениш. :)
Надявам се, че съм била полезна.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9b6175329d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Напиши си заглавието в интернет и ще ти излезнат куп рецепти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 139bce6eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката-Много ви благодаря за бързите отговори! Към номер 1-Аз вечерям в 18:30 т. е гледам до 19:00 да съм се навечеряла и като се събудя няма как да не съм гладна-но и фитнес инструктора ми е казвал, че не трябва да пропускам закуската, защото аз спортувам 6 дни в седмицата и закуската ми дава нужната енергия, но съм съгласна с теб, че не трябва да е много обилна, но все пак трябва да е по-обилна от обяда и вечерята, защото тялото има повече време да разгради храната. Яйца ям, най-много 2, защото както казваш са богати на белтъчини и хем се чувствам заситена, хем е нискокалорична. Ти казваш да спортувам, но аз вече бях написала, че ходя на фитнес 5 дена в седмицата и 1 ден ходя на зумба или стийл тоник-аз не съм кльощава, имам плосък корем и лека преса, но все пак искам оооще малко да отслабана-поне да стана 55, защото е важното аз да се харесвам. Благодаря ти все пак, отговорът ти беше полезен :) Към номер 2-Точно тази сутрин си направих тази закуска с овесените ядки, прясното мляко и канелата-беше много вкусно, само че пропуснах меда, защото ми е сладко и не видях нужда. Изядох и една ябълка и се почувствах нахранена. Това за бананените палачинки не се бях сетила, но звучи много вкусно, Даже мисля да да си ги правя събота и неделя, когато имам повече време, а и съм си го направила всяка събота да си позволявам малко по-вредни храни-смисъл ако ми се дояде парче баница(доамашна) мога да хапна или ако ми се хапва повече от салата на вечеря си позволявам. Много съм благодарна, че поне нямам проблеми със сладкото, защото шоколад да ми се дояде 1 път на 4 месеца буквално. С това изобщо не ми е трудно. Но пържени картофи обичам и хапвам 1 път на 1-2 месеца, защото по-добре малко от време на време, отколкото да се натъпча 1 ден. Към номер 3-писала съм, но не е това, което искам, защото пишат филийки с бял хляб и подобни неща, които не ме задоволяват и исках да чуя полезни идеи като на номер 2. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker