Дали ще стане отслабването така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дали ще стане отслабването така?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1629 пъти
Поставила съм си за цел да сваля 10 кг до 1ви януари. Висока съм 168, тежа 64 кг, на 18 съм. Като бях по-малка (на около 13-14) качих доста, помня, че в 7ми клас тежах 52 кг, а бях с 3 см по-ниска. И след това качих 12 кг за 3 години. И си стоя на тези килограми от тогава. Не съм напълняла от миналата година, нито съм отпусната, но искам да отслъбна малко. Програмата, която сама си съставих е следната:

Примерно сутрин закусвам с яйца, мляко с овесени ядки или плодове.
После отивам на фитнес и тренирам 1 час кардио и 30-40 минутки стягане.
За обяд ще ям нещо готвено, примерно пиле със салата.
После съм на училище и не искам да си купувам нищо от лафката и магазинчетата наоколо, ще си нося ядки от вкъщи.
За вечеря ще ям салата със сирене примерно или салата и малко кашкавал.

Като ще ходя на фитнес 3 пъти в седмицата, понеделник, сряда и петък, през уийкенда ще си почивам.

Целта ми е да сваля килограмите и да не си ги върна после. На прав път ли съм или не?
И още нещо- кое е най-доброто упражнение за корем? Искам да оформя леки плочки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4e59bd60c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С такъв режим и едва 3 пъти седмично занимания във фитнеса няма да смъкнеш със сигурност 10 кг. Спорно е дали и 1 кг. ще смъкнеш, ако това ти е идеята за смъкване с диета спорт. Е, тъй като си доста млада може организмът ти да реагира положително, та все пак да отслабнеш поне малко, защото това ще е една шокова промяна, но не очаквай големи чудеса в дългосрочен план.
Между другото, голяма част от изброените от теб храни се използват за изграждане на мускулна маса, и гледай от много ядене на овесени ядки, млека, пилешко месо, кашкавал и т. н. да не вземе вместо да отслабнеш, да напълнееш, че и този момент го има.
Аз се занимавам със фитнес от 13 години, и точно същите храни ги ям, но защото действат много добре за изграждане на мускули, а ти в твоя случай искаш да слабееш, което точно с тези храни не знам дали ще ти се получи.
И накрая, но не на последно място - нямаш ли бърз метаболизъм (а ти очевидно нямаш такъв) недей да очакваш само с 3 пъти седмично тренировки в залата някаква коренна промяна, защото просто няма да се получи, особено пък с тази диета, която си избрала. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3d2de5d77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е зле, но трябва да включиш и малко въглехидрат, че иначе ще си докараш някоя болест. Най-малкото ще ти се завива свят, ще ти прималява и ще изпаднеш в депресия, защото мозъка работи чрез въглехидрати.

Поне едно ядене на ден трябва да съдържа бавен въглехидрат - примерно ориз, картофи (печени или варени), може и бобови от време на време. Не е за предпочитане да е за вечеря, а за закуска е задължително, защото през нощта захарта пада много и ако за закуска или поне обяд не вкараш малко въглехидрат, може да стане доста зле, особено няколко дни след началото на диетата.

Даже още по-добре ако сутрин ядеш по едно-две блокчета натурален шоколад (доказано е, че в малки количества от шоколада се отслабва) или една-две лъжички мед (може и разтворен в хладка вода, има и много други ползи като очистване на организма например), а на обяд да включиш примерно 100-тина грама ориз или картофи.

Също и задължително преди тренировка, особено ако съдържа кардио, да изядеш 1 плод например ябълка или нещо подобно, не банан или някой калоричен плод.

А кардиото не е добре да е цял час, защото ще загубиш мускулна маса и ще се отпуснеш. По-добре 20 мин кардио в началото и 40 мин малко по-силова тренировка. При кардиото гледай да държиш 130-140 удара в минута. Това е най-добрата зона за твоята възраст за отслабване.

И не намалявай драстично калориите. Намали калориите макс. с 20% от това, което ядеш в момента. Иначе ще вкараш организма си в режим на застой и после ще се демотивираш и все някога ще се отпуснеш, което мигновено ще изтреля теглото ти нагоре.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fda020a8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Внимателно с ядките, високо калорична храна са - ако ги ядеш като следобедна закуска не повече от 20-30 грама - и сурови и без сол по възможност. Иначе, ако прекалиш с тях вкарваш калории все едно си изяла цяла пица - 100 грама от повечето видове ядки са близо 600 калории, това е равностойно на калорииния прием по време на обилен обяд или вечеря. За разфасовките от по 200 грама да не говорим.
С плодовете също внимателно.

На прав път си, че наблягаш на протеин и салати, но е желателно да следиш и калориите. Защото ако се храниш на корем, макар и със съобразени храни, докато тренираш, ще се стегнеш и ще направиш мускули, но няма да отслабнеш. Отслабването идва едва когато започнеш да приемаш по-малко калории, отколкото изразходваш.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: fda020a8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И също тренировките най-добре сутрин на гладно или поне 2 часа след хранене и хапвай по нещо веднага след тях.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 693102dd93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Режимът ти изглежда добре, само не забравяй да пиеш много вода и разбира се да си спазваш режима. Колкото до плочките, няма да станат толкова бързо, но нищо не ти пречи във фитнеса да питаш някой инструктор, кое е най-доброто упражнение за корем.
Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 50b5054256
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам същият проблем 62кг съм и 167см,но съм на 13 по-едра съм още от малка и аз искам да отслабна, но не и чрез анорексия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ba1386cecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва ти друг тип хранене, ВМ-НВХ (високо мазннино, ниско въглехидратно). На това хранене стоят повечето топ атлети (Кличко например). Темата е много, много обширна за да напиша в един коментар нещо което съм чел в редица книги и пробвал върху мен. Аз свалих 15кг и ги задържах без проблем, но храната ми е разделена 60% манзини, 25% протеини и едва 15% въглехидрати (около 50 въглехидрата дневно). Преди да започнеш тази диета бих те посъветвал да се запознаеш много подробно как се прави, защото може да бъде опасна.. Опасна става ако не ядеш МАЗНИНИ и то 60-70% на ден, заради липсата на въглехидрати. Потърси информация в спайдър форума, има много обширна тема и всичко е обяснено. Аз закусвам със сланина, масло, кашкавал и т. н.. не слушай докторите какво говорят, всичките са излъгани от старата система.. мазнините НЕ вдигат холестерола, писаха го това дори в NY times.. въглехидратите вдигат инсулина, щото излишните въглехидрати трябва да се вкарат в мастни клетки и на практика се създават нови.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f6ee0c45a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие наред ли сте? !? ! Искате да убиете момичето ли? !? ! Какви са тези диети, тези млека, тези мазнини? !? !
Авторке, на теб ти трябват много въглехидрати и малко мазнини. Всеки, който казва че високо въглехидратните храни карат човека да пълнее - греши!!!! Въглехидратите са изключително полезни(разбира се чистите въглехидрати като плодове, зеленчуци). Ние дебелеем от високо калоричните храни като кроасани, шоколад, баници, пици и т. н., не защото има много въглехидрати, а защото има МНОГО МАЗНИНИ. Те се натрупват в тялото ни като подкожна мазнина и после трудно се оттърваш от тях, докато чистите въглехидрати се разграждат много бързо и са изключително полезни и засищащи! Препоръчвам ти да се храниш със 80 % чисти въглехидрати, 15 % протеин и 5% мазнини. Спокойно, няма да загинеш от липса на протеини, някога някой да е чувал човек с такава липса? Протеини можеш да си набавяш от всякакви растителни продукти. Най-добре е да минеш на веган диета (спокойно има страшно много неща, които можеш да ядеш), не само ще отслабнеш, но ще се чувстваш много по-добре и ще си много по-щастлива, а и ще правиш правилното нещо (тъй като месото, млечните продукти и яйцата не са полезни за нас; за доказателство, изгледай "Earthlings", "Why vegn", "The best speech ever" и други филми, ако си заинтересована)! Но ако смяташ да правиш това, по-добре го направи за цял живот, защото е най-правилното и най-доброто решение за ВСИЧКИ! Нека всеки, който желае да изгледа изброените филми от мен по-горе, също така може да провери и youtube каналите на "Freele The Banana Girl", "FullyRaw Kristina", "RawVana" и др.
Повярвай ми, веганка съм и се чувствам страхотно. Смятам, че това е най-доброто решение, което съм взимала!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1724d5b0ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, за твоята възраст според мен диетата е ок. Нека ти споделя малко личен опит.
На 17 г. тежах 80 кг /при ръст около 1. 70/ и бях цялата в сланини. Тъй като не бях тренирала особено, нямах много мускули, а тялото ми беше отпуснато, имах много целулит...
Веднъж един съученик направи гаден коментар, че съм свиня. Много се разстроих, но след като се прибрах вкъщи, се съблякох, застанах пред огледалото и се огледах критично. Помня много добре този ден, защото тогава реших да отслабна. Това се случи през месец март. Дойде пролетта и започнах да спортувам. Тогава нямаше масово фитнес зали, а дори и да имаше, аз не можех да си позволя да посещавам зала. Започнах да тичам в двора на училището до нас, когато нямаше занятия или момчета, играещи футбол. Постепенно изключих белия хляб от менюто си. Идвам от семейство, в което изключително се набляга на хляба, затова и всички са с наднормено тегло. Беше голяма борба, защото според майка ми трябваше да ям поне 200 грама хляб дневно. Никога не сме били богати и това беше сравнително евтин начин да сме сити, но не и да сме здрави и да се чувстваме добре.
Намалих драстично приема на сладки храни. При жените е много трудно да се устои на изкушението, но има ли воля, има начин.
За няколко месеца, вкл. лятната ваканция, отслабнах с 20 кг. и посрещнах първия учебен ден в добро настроение. Това беше последната ми година в училище. Вече процесът на отслабване се беше забавил и аз продължих да спазвам режима си, но отслабнах само около 4 кг и се заковах на 66 кг. Вече бях висока 1. 75 и теглото ми беше ок, защото бях със стегнато тяло, но аз не се харесвах заради анорексичните ми съученички.
На следващата година ме приеха в университет и заминах далеч от родителите ми, които са направо обсебени да проверяват дали детето им се е нахранило. Тогава започнах да се храня спорадично и по малко. Не беше здравословно, но отслабнах още и стигнах 55 кг., което е твърде малко за моя ръст. След това се отпуснах с храната, защото лицето ми беше станало много изпито и се бях притеснила да не се сбръчкам. Стигнах 61-2 кг, което е оптималното тегло за мен. Но това беше отслабване по неправилен начин! Затова и когато започнах да се храня отново 'нормално" след края на следването ми, килограмите започнаха да се връщат. Стигнах до 74 кг. и в последната една година съм отслабнала 4 от тях с разумно хранене, много кардио и силови упражнения.
Аз също съм с бавен метаболизъм и знам колко е трудно отслабването, затова бих искала да ти дам няколко съвета, изхождайки от моя личен опит. Надявам се да съм ти полезна.

1. Винаги спортувай. Дори да е само 15-20 мин. е много по-добре от нищо.
2. Не прави само кардио. Задължително прави и силови упражнения, особено ако искаш да имаш гърди (кардиото буквално ги стопява).
3. Опитай се да изключиш тестените и сладки храни, както и газираните напитки, сокчетата и другите напитки с добавена захар.
4. Задължително яж поне една салата или 2-3 плода ВСЕКИ ДЕН.
5. Не разчитай, , че ще свалиш 12 кг до посочената от теб дата. Ако искаш да отслабнеш трайно, по-добре си постави по-дълъг срок. Млада си и е възможно и да ги свалиш, но по-реалистично е да отслабваш с по 3-4 кг на месец. И все пак, 12 кг са доста, но от тренировките ти ще се стегнеш, а мускулът тежи повече от сланината. По-добре следи мерките си, те казват много повече от кантара. Не бързай да отслабваш, защото рязкото сваляне на килограми води до стрии и отпусната кожа. Малко са жените с добри гени, при които кожата не се отпуска и не се получават стрии. В периода на отслабване се обтривай с утайка за кафе под душа и след това задължително използвай крем - така ще поддържаш кожата си свежа и ще намалиш шансовете за отпускане.
6. Не слушай разни коментари за мазнини, веганство и пр. Ти сама трябва да откриеш при какъв хранителен режим се чувстваш най-добре. На мен например ми казваха, че трябва да ям много кисело мляко, но открих, че от него напълнявам. Правих една диета с кисело мляко в студентските години и вместо да отслабна, за една седмица качих 6 кг, а ядях само кисело мляко някой плод.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9e7e80c267
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно нереалистична цел си си поставила. Здравословното отслабване е максимум с по два килограма на месец. Другото е глад и безумие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker