Имах дълга и гъста коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Имах дълга и гъста коса
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2873 пъти
Здравейте, хора!
Проблемът ми е следния: до преди 8-9 месеца имах дълга, гъста и прекрасна коса - мечта, но отидох на фризьор и тя буквално ми съсипа косата. Филира я (косата ми не беше и не е тежка), изтъни я жестоко и я подстрига късо. Много ми беше гадно.. а и все още ми е, де. И сега, 9 месеца по-късно косата ми почти не е порастнала (може би с 3-4см максимум) и е изгубила блясъка и гъстотата си. Наистина не знам какво да правя, липсва ми косата ми, винаги съм била с прекрасна коса, а сега е тънка (да кажем цялата като я хванеш е не по-дебела от 4 молива).. много ми е тъжно. Правих маски, пробвах с тривитаминол, но нищо не помага.
Много, много, много ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет, защото имам комплекси като съм с къса коса (малко под раменете, а ми беше до дупето почти). Маски или нещо друго, но наистина ви умолявам, защото е важно за мен. Знам, че звуча много тъпо и ще си кажете, че има къде-къде по-важни неща от това, но който е поддържал дълга и хубава коса ще ме разбере.
Момиче на 15

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1b44065acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Там, където е текло пак ще тече... Гъстотата и плъсността на косъма са генетично определени, а здравината зависи от стила ти на живот.
Като цяло обаче човешкият косъм расте 1 см. на всеки месец и твърдението ти, че за 9 месеца косата ти е порастнала с 4 см. не е възможно. Въпросната фризьорка няма как да ти е влезнала в генома и да ти промени косата, спокойно - коса расте и нищо, което направиш с косата си не е непоправимо, но човек трябва да има търпение и САМОЧУВСТВИЕ.
Не знам какво имаш в предвид под „филира“ я, но аз знам само филиране само във връхчетата, което ираства. Имаш най-вероятно в предвид, че ти е направил фризьорът етажи, но и те израстват - номерът е 6 месеца поне да не ходиш на фризьор и после само връхчетата.
Стига се коси - коса расте, но смени фризьора с по-млад и разбран. Смели „трансформации“ правят вече отекчените от професията си фризьори. Не ходи при фризьора на майка си например ако не искаш същата прическа, а си избери свой фризьор, който слуша твоите желания, а младите хора са по-малко смели и не смеят да кълцат там, където клиентът не е искал.
На всеки се с случвало, включително при скъпи фризьори. На мен дори на „стари“ години ми се случи последната женица да ми окълца поне 5 см. от косата, да ми среже във вътрешността някакви кичури и сега да ми висят като съм на плитка и отпред да не ме е хванала изобщо, но ще изчакам 6 месеца и ще отида да ме оформят - ти си малка, имаш време да си пускаш каквато искаш коса, но не се вманиячавай толкова - това е все пак само коса, а твоята е дори дълга. Не се комплексирай заради такива глупости. Едно хубаво момиче и с гола глава е хубаво

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 75a33b63f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Маска за коса на "In sight" Италиански са, много съм доволна, има различни видове.
*Д*

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4f34f21f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей, номер 1.
Благодаря ти за отделеното време.
Тааа под "филира" имам предвид, че я изтъни жестоко, а не само връхчетата както по принцип се прави. Да, честно казано мама ме накара да отида и съжалявам, иначе фризьорката не е толкова възрастна - на не повече от 35-6 е, но да права си, че ми трябва по-млад фризяор. Сега съм се насочила към една млада жена, казват, че е много добра и хората са доволни от нея.
А за жалост нямам как да ти изпратя снимка тук, за да видиш за каква разлика става на въпрос. И да, косата ми в момента е хем тънка, хем на етажи. Грозна гледка. А иначе съм сигурна колко е порастнала - постоянно я меря :D Просто не знам какво се случи, не знам - възможно ли е да е от пресата, използвам я максимум 3 пъти в седмицата като преди това пръскам на косата спрей за предпазване от топлината, а и пресата е хубава, от 180лв на Ремингтон.
Много, много благодаря на който отдели от времето си.. ^^
Лека вечер
Авторката

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 106a0cad67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че е възможно в организмът ти има липса на нещо, дори може би анемия. Може и да е на хормонална основа.
Съветвам те най-напред да посетиш лекар и да ти пуснат изследвания. Така отстранявайки причината, косата ти трябва да върне предишното си състояние :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1b44065acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От 1 - ами тъпа работа, Авторке, но пука ли ти? Коса.
Не мериш както трябва колко ти расте, но аз те моля и да не мериш - колкото повече се фиксира човек върху такива неща, толкова повече му определят живота.
Коса расте! Не става дума за татус или нещо подобно - само след 6 месеца ще видиш, че ще е много по-добре, но е важно ти изобщо да не се концентрираш върху косата си и да я оставиш да расте. Друго решение просто няма.
Ако толкова не се харесваш си вземи някакви оригинални шапки, аксесуари за коса ...няма жена на този свят, на която това да не се е случвало. При мен точно 1 година преди бала една ми острига косата до НАД раменете, а имах коса до почти под кръста.
От тогава още 2-3 пъти ми се случвало, включително една ми боядиса косата буквално синя, но никога не съм правила драма от това и винаги съм успявала с много търпение да си пусна косата. В момента имам коса до под ключиците, изключително здрава и поддържана въпреки изцепките на разни фризьори и то скъпи.
Просто до май забрави за фризьор
Много помагат масла за коса против цъфтежите, а още февруари месец ще усетиш подобрения в смисъл, че ще паднат надолу етажите и близо до скалпа вече ще имаш повече коса. До другото лято ще имаш чудесна коса, но не се изкушавай да ходиш поне до май на фризьор и ако отидеш искай само долу да те подхване връхчета и ако е възможно да махне един етаж, но ако не е възможно само 2 см връхчета.
Обещавам ти, че до лятото ще имаш перфектна коса и дори интересна прическа, защото това филирано ще падне надолу като венец, но трябва търпение.
Ако позволиш това да те комплексира е много жалко. Коса и толкоз.
Не давай луди пари по преси и не се изкушавай за екстеншъни - резултати временни, но косата ти ще стане на метла. Просто ако си имала хубава коса, пак ще имаш - това никой не може с ножичка да ти го вземе. Спри с пресоването - няма преса, която да не гори косата, а по-добре със сешоар оформяй малко

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4f34f21f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката до 1 (6)
Леле, много ти благодаря.. Явно това ми е трябвало - някой да ми вдъхне кураж. Ще се вслушам в съветите ти, а и спокойно.. хич не съм тръгнала да ходя на фризьор :D майка ми само ме кара да ида, за да ми оберет връхчетата, ама не съм много съгласна.. таа, да, може и да си правя, че не меря както трябва, може и да си въобразявам, но със сигурност не е същата коса, но все тая, човек се променя много.. особено в тези години. Ии да, пак благодаря!
Приятна вечер ти желаяя! ♡

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4f34f21f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Пак от авторката:
Благодаря и на номер 2 за маската, ще я пробвам задължително.
А до 5.. ами не знам, надали, ям си редовно продовете и зеленчуците както се казва :D

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 39da24180c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Оо, милa, случи ми се същото преди няколко години. Гaдинaтa тaкa жестоко ми нaсече, изтъни и скъси косaтa, че месеци след товa не можеше дa се съвземе. Aко режaт косaтa косо с ножици или ножче зa изтънявaне, изтънявa и зaпочвa дa цъфти. Виж кaртинкa нa структурaтa нa косъмa и ще ти стaне ясно зa кaкво говоря.
Освен товa кaто се филирa по- отгоре, стaвaт кaто рядкa, проскубaнa и по- късите кичури щръквaт кaто слaмa.
Щях дa я пребия aко бях сaмa, но трябвaше дa удържaм моето момче, че щеше дa стaне много лошо, aко я беше докопaл.
Кaкто и дa е, по темaтa: купи си нaй- обикновен детски шaмпоaн. Блистер противозaчaтъчни с естроген и прогестерон. Смaчкaй хубaво тaблетките противозaчaтъчни, сипи ги в шaмпоaнa, рaзклaти добре до пълно смесвaне. Преди всяко миене нa косaтa винaги рaзклaщaй флaконa хубaво. Мий с него косaтa нормaлно. След измвaне нa косaтa, мъничко, aмa нaистинa мaлко вaзелин ( стaвa мaзнa косaтa, зaтовa мaлко) втривaй между пръстите дa се зaтопли и втривaй сaмо в крaйчетaтa.
Зa мaски- виж в нетa от хлебнa мaя и от сок от лук. Можеш дa ги редувaш и със мaслени ( aргaн, aмлa, бaдемово).
Друго вaжно според мен, зaпочнaх дa се постригвaм сaмичкa:). Имa клипчетa в you tube в които покaзвaт зa рaзличните прически кaк. Много е лесно, особено aко пиддържaш нa стъпaлa/ плaстове косaтa. Хвaщaш косaтa добре рaзресaнa и прибрaнa нa опaшкa нa нaй- високaтa чaст нa глaвaтa, рaзресвaш отново сaмaтa опaшкa и изпъвaш прaво нaгоре кaто свещ между пръстите. Остaвяш около см нaд пръстите и режеш сaмо нея. Кaто я пуснеш е нa плaстове:). Aко искaш повечко плaстове, прaвиш новa опaшкa с косa хвaнaтa сaмо нaд ушите и по същият нaчин.
Aко все пaк решиш дa си ходиш в сaлон, кaтегорично и твърдо "зaповядвaш"- "сaмо връхчетa до 1 см. мaксимум, сaмо с нормaлни ножици, никaкви филaжни, никaкви ножчетa зa изтънявaне".
Но и сaмa е много лесно, след 1-2 пъти вече зa около 5 мин. ще се постригвaш и сaмa.
Скоро ще се видиш пaк с хубaвaтa си косa, дерзaй :).


Х

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 41472f6771
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбирам те напълно! И аз имах прекрасна коса, ама от много стрес и проблеми взе да пада и да пада и сега... е ужасна! Ти поне имаш шанс, просто бъди търпелива и косата ти пак ще си порасне. И друг път не оставяй разни фризьорки да си правят глупави опити с нея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4f34f21f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От авторката
9, здрасти! Благодаря за съветите, ще се пробвам да се науча сама да се подстригвам. Това с шампоана няма да го пробвам сега, защото вече си купих тези на in sight и честно казано съм доволна! Спрях и преси и всякакви топлинни обработки (само ще си позволя по-другата седмица за рожденния ми ден да си пооправя косата). Направо ми е жал като се сетя колко време съм я третирала с преда косата ми. Сега честно казано, близо месец след използването на шампоана, се вижда голяма разлика, започна и да расте. Всичко е точно.
А до 10.. съчувствам ти искрено! Просто пробвай с тази марка, макар и шампоан, балсам и маска да ми излязоха 45 лв.. заслужава си :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker