Акнеична кожа. Инфекция. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Акнеична кожа. Инфекция.
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2009 пъти
Здравейте!
Пише Ви момиче на 18 години. От близо няколко месеца имам акнеична кожа, проблем с който преди не съм се сблъсквала. Посещавам дерматолог, който ми извършва терапия с антибиотик. Днес ходих на почистване на лицето при козметик, който е медицинско лице, занимаващо се с това от близо 30 години. Направи ми почистване на лицето (пара, ръчно почистване, маска, терапия със специална лампа и успокояващ крем). По нейна препоръка, трябва да посещавам редовно този тип почистване и след премахването на инфекцията по кожата, ще трябва да се започне вид пилинг, отново препоръчан е ензимният. Моят въпрос към Вас е, правили ли сте такъв курс лечение, или просто процедури и можете ли да ми дадете информация за цени, видове и препоръки. Благодарна съм Ви :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 355d755dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лекувай причината, а не следствието. Ензимният пилинг не е кой знае какво, само иска да ти взима парите тази жена. Почистване с пара можеш спокойно да си правиш и у вас. На 18 г. си, може акнето да е хормонално. Посети добър дерматолог и/или гинеколог. От личен опит искам да ти кажа, че всички проблеми с кожата ми се задълбочиха именно след редовни почиствания, които ти описваш. Първите пъти козметикът много се старае, но след това не си дава зор и само ти прибира парите. Прави си парна баня с лайка или някоя друга подходяща билка у вас, след това може леко да изстискаш някои от черните точки. Гнойните пъпки не те съветвам да пипаш, особено ако са дълбоки. След това си прави маска, а накрая - задължително си мажи лицето с антибиотик. Гарантирам ти, че едва ли козметик ще ти направи всичко по-добре от теб самата. Когато кожата ти окончателно се изчисти, можеш да правиш само парната баня и маската, а можеш и да прилагаш маската след баня. Хубавите маски са скъпи, но има и един евтин вариант на Арома, от който също съм доволна - маска с глина. Можеш и да си забъркваш маска с хума и кисело мляко. Яж много пресни плодове и зеленчуци и всичко ще ти е наред. Казва ти го жена на 30 г., която чак наскоро откри топлата вода и си излекува акнето. Каквото и да ти обясняват разни козметички, макар и с мед. образование, всичко се свежда до това да прибират пари от теб редовно. Посъветвай се с дерматолог дали е подходящо за теб да ползваш Ретин А (ретинол), може да помогне също. Но всякакви намеси на козметици развалят кожата, запомни го от мен. Всичките ми белези по лицето са резултат именно от козметична намеса.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 98c81f9cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи си пречистване на вода, първо за ден - един ден от седмицата 24 ч. - само изворна или трапезна вода. Диета от растителни храни, плодове и зеленчуци. Вората седмица - същият хранителен режим с два дена на вода, трета седмица същото, но с три дена на вода, четвъртата с четири дни на вода.
Вторият месец опитай да направиш директно - 5 поредни дни на вода, като в ден първи се пие сутринта с хладка вода 20гр. английска сол/магнезиев сулфат, без да дишаш през носа, първият път е гадно, но с практиката се свиква, вторият ден ако има нужда - пак пиеш 20гр., но повече дни - няма да има нужда. Пет дни минават леко, особено след месец подготовка като. тази, която казах - растителна диета, с постепенно увеличаване на дните без храна.
Полезни навици - всяка сутрин на гладко - хладка вода с лимон.
Премахване на екстрахираните мазнини, дори и да са студено пресовани или под формата на твърди масла като кокосово, какаово... само цели растителни мазнини от авокадо, маслини, ядки и то не в големи количества. Мазнините не се смесват със захари!
Изключване на хляба или ако е невъзможно, то да е без глутен, домашен, с квас или със сода, но не и мая. В малки количества.
Заменяне на всякакви полезни и неполезни видове сол с калиева сол със съотношение 60/40 калий/натрий.
Изключване на месото, всякакво месо.
Изключване на млечните, поне в началото за около 3 месеца, за да видиш, може да е от тях, те са силни алергени, особено от магазина, ако не са те виновникът, препоръчвам закупуването на яйца и млечни само и директно от мандри, които са със сигурно качество на производство.
Никакво кафе
Никакъв алкохол
Никакви цигари
С времето, няма да имаш нужда и от лекарства, защото няма да боледуваш.
Никакви сладкиши, полуфабрикати, пържени храни, газирани напитни, изкуствени сокове, опаковани 'храни', солетки и каквото там има в лъскави опаковки.
Шоколад до минимум и то черен.
Никаква захар, няма значение от цвета, ще си я набавяш от плодовете и фрешовете.
Всеки ден плодове и то много. Сурови салати също всеки ден.
Всеки ден разнообразност в менюто с вкл. витамини, минерали, въглехидрати, мазнини и протеини като в началото на деня са бързите въглехидрати, витамини и минерали, мазнини, вечерта са протеините и бавните въглехидрати, за да не се огладнее по нощите, имайки предвид часовия диапазон от 19ч. до 12ч. на другия ден когато започва яденето на твърди храни за деня, а защо са тези часове (виж. биологичния часовник на човешкото тяло и работата на органите по часове, също и аюрведичния часовник за хранения. )
Хранене до 19ч.
Всеки ден някаква физическа активност по два часа (ходене, фитнес, каране на колело... ) с изключение на дните, на вода, тогава се почива.
Всеки ден се пие за препоръчване по 1л. вода на 10кг. тегло.
15мин. преди хранене се пие 500мл. вода, по време на хранене не се пие вода, след хранене също до час не се пие вода.
Козметика за кожата не ползвай, пий я с хладка вода, и леко втривай вода за хляб и отмиваш пак с хладка вода. Втриване и на рициново масло преди сън, то спомага за засиленото образууване на бели кръвни телца, които се борят с токсини и инфекции. Нищо друго. Проблемната кожа е знак, че има токсини, хормонални проблеми, инфекция, стрес и т. н. - медицината и козметиката нямат полза да помогнат, за да имат клиенти до живот. Смяна на хранителните навици и цялостен режим, плюс елементарна хигиена - това е достатъчно. Никакъв грим.
Ходенето на сауна също ще е от полза.


Примерно меню:
Понеделник - 9ч. фреш от цитруси - литър, разреден с вода, за да не вдигне рязко гликемичния индекс, пие се веднага, но бавно.
12 ч. плодове - един плод (плодове нежсе смесват помежду си, както и с нищо друго. Първо се ядат по-киселите, после сладките. Пример - 2 зелени ябълки, след 15 минути половин килограм ягоди, след това грозде, завършваш с 5 банана.
16 ч. салата айсберг с пресен лук, зелени маслини, сок на един лимон.
18:15 ч. варен ориз с хубави гъби (или с задушени зеленчуци), куркума, кориандър, бял пипер и щипка калиева сол.

Вторник - 9ч. фреш от зелени/жълти ябълки пак разреден с вода на вкус
12ч. плодове - по избор - първо киселите, после сладките и много, колкото можеш, без да ти е тежко.
16ч. салата от зеле, моркови, краставица, царевица с дресинг от слънчогледов тахан и лимон, калиева сол
18:15ч. варени картофи намачкани с хранителна мая, щипка калиева сол, куркума и бял пипер.
1 купичка от 400 гр. варена царевица

Сряда - 9ч. фреш от нар може и чист без вода
12ч. плодове по същото описание като досега в сякакви вариации.
16ч. салата от цвекло, моркови и орехи (малка)
салата от печени чушки, розов домат, магданоз, чесън, щипка калиева сол и авокадо
18:15 ч. Безглутенова паста/макарони със задушени зеленчуци и песто от пасирани ядки ( кашу или макадамия, или белен бадем) с чесън, сушени домати, босилек, и калиева сол.

Четвъртък - 9 ч. фреш тиква
12ч. - плодове по избор
16ч. - салата от краставици, царевица ( 2 големи краставици и 400гр. царевица
18:15ч. - тиквички на фурна с копър с заливка от накиснати във вода ядки ( виж. рецептата за песто, но без домати и босилек, плюс, че сместа трябва да е малко по-рядка, вместо да се разрежда с вода, може с оризово мляко (не и соево), щипка калиева сол.

Петък - 9ч. фреш от грозде (ако е много сладко се разрежда с вода)
12ч. плодове по избор
16ч. салата радикио или романа ( тъмно червена салата, прилича на айсберг или марула), сушени домати, безглутенови крекери
18:15ч. Яхния от грах с картофи (моркови, лук, магданоз, чесън, червен пипер, домат, калиева сол и ронена чубрица)

Събота - 9ч. фреш от мандарини и вода
12ч. плодове по избор
16ч. салата/ сурова супа/смути от магданоз, листа от целина, морков, сок на картоф, червена чушка, пресен лук (бялата част) - всичко се слага в блендер или се пасира с вода, или оризово мляко, калиева сол, бял пипер, чесън, куркума, кориандър.
18:15ч. задушен спанак с моркови ( зеленото на пресния лук, калиева сол, лимонов сок на вкус като е опция)

Неделя - на вода - трапезна или изворна.

Денят на вода може и да е друг.
Порциите може да ти се сторят големи, но повярвай ми - не са. Плодовете може да са към 5 кг. без проблем
Салатите към 1кг. без проблем
Готвената храна зависи вече, но аз мога да изям 1кг. ориз без проблем.

След пълното излекуване, може да се променят някои неща, но със сигурност като основа - растителен режим с много плодове и зеленчуци, плюс всичко, което написах по-горе като режим за вредни и полезни навици.

Пиша всичко това на база личен, дългогодишен опит, както и хора, на които съм правила режими и са успешни в изпълнението, и резултатите си. Моите кожа и тяло са слонни към влошаване ако не спазвам този режим, спазвайки го съм с идеална кожа и тяло.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: cc3b533c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 2 - ти луд/а ли си?? Хората дето ходят на фитнес и качват маса как ще я качат ако следват твойте инструкции? :DDDDDD
Добри съвети но стават само за анорексичка...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker