Издължават ли волейболът, баскетболът и висовете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Издължават ли волейболът, баскетболът и висовете?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2136 пъти
Интересно ми е, защото съм чувала от едни хора, че ефектът е поразителен, а от други, че не е кой знае какво. Имам приятелка волейболистка, чиито родители са по 1. 80 някъде и двамата, тя тренира от 4 клас и стана цели 1. 94! Тоест с около 14 см над това, което й е било заложено генетично. Така и един друг приятел баскетболист - майка му е около 1. 60, баща му - 1. 65, а той стана 1. 90! Направо звучи като чудо, но е истина. А пък от друга страна има хора, които ми казват, че баскетболът и волейболът не помагат, особено на моята възраст (на 16 години съм, момиче). 1. 67 съм, ясно е, че с 20 см няма да нарасна, но искам да стана поне 1. 74-1. 74, невъзможно ли е? Не искам да съм средна на ръст, искам да съм от височките. Просто идеалът ми за жена е висока жена. Като не харесваш нещо в себе си - го променяш, аз така искам да се издължа. И моля ви, не ми пробутвайте клишета, колко сладки са по-дребните жени и колко по-хубаво е жената да е по-ниска, защото важното е как АЗ се харесвам, не другите - а аз бих се харесвала повече малко по-висока. Възможно ли е да стана 1. 73? Питам ви? И помагат ли висовете на лост? А волейболът и баскетболът? Благодаря предварително, моля публикувайте историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2a69a9d7de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отговорът на въпросът ти е категорично НЕ - могат заради специфичното движение да издължат самия гръбначен стълб с 1 см., но това става и с йога. По-скоро високите хора имат предимство при този вид спортове и ги играят, а не спортът те прави висок. Всичко е ген ХРАНА и то зависи и как се е хранила майка ти в ембрионалното ти развитие. На 16 г като момиче при теб растежът на височина почти е приключил - най-много 1-2 см. можеш още да порастнеш. При момчетата обаче ще видиш, че сега много хора ще се издължат изведнъж - просто е забавено при тях
Ако искаш да увеличиш шанса си за тези 1-2 санта, за които ти говоря се храни с богата на животински протеин и калций храна - нетлъсто месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, а тези спортове няма смисъл да ги играеш - ще те смачкат по-високите просто и няма да ти е удоволствие.
Аз самата съм 175 см. висока и на твоите години вече бях достигнала тази височина и затова играех и баскетбол и то с момчетата, но не баскетът ме направи висока - и толкова висока изобщо не съм. Сестра ми е 180 см. висока и не е играла никакъв спорт, а съпругът ми е 190 см. висок и е играл професионално хандбал, но пак, защото е БИЛ преди това висок

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6d20e89422
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че ДА. Мислиш ли, че ей така съвсем случайно всички баскетболисти и 99% от волейболистите са високи? Неадекватното мнение, че не те правят хората високи, ами хората ги играят, защото са високи (WTF? ! ), изобщо не заслужава да бъде коментирано. Имам приятели, които бяха по-ниски от мен в училище, записаха се да тренират баскетбол и сега са с по една глава по-високи от мен. Естествено, че и гените играят роля, но баскетбола категорично издължава. За теб обаче е малко късно. Най-добри резултати има, ако се запишеш преди пубертета. Все пак със сигурност няма да ти навреди. :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 12b1ecc6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм на 13 и съм 172 см. Някой от вас може дори и да не ми повярват но е истина. Най-високия съм в училище от всички мой връстници. Мога да ти кажя, че да си висок не е много приятно, а и не тренирам баскетбол или волейбол. Играя футбол пред блока.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7b18dcca70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е най-големия мит. Породен е от това, че по начало високите имат предимство в някои спортове и логично те са най-добри в него, съответно те са преобладаващи. Отделно им бият растежни хормони.

Ако става въпрос дори в НБА има по 1, 60 - Мъгси Богс, Ърл Бойкинс и др. Ако се растеше и те щяха да са толкова. А ти пък на 16 съвсем няма как да пораснеш повече, ако ще не волейбол/баскетбол, ами и овчарски скок да тренираш.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ef8de5eb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Прочети сутрин защо човек е с около 2см по-висок от през нощта и тогава ще разбереш какво реално правят разтяганията и висенето. Как да обясниш аксиоматична истина, като постоянно възниква един и същ въпрос от рода на "забременява ли се от устата"? !
За протокола:
-Висял съм надолу с главата
-Слагал съм тежести да висят за краката
-Висял съм на висилка
-Скачал съм
-Играл съм баскетбол(защото гледах да скачам)
-Разтягал съм се
-Правил съм малки подскоци
-Правил съм големи подскоци до тавана
И всичко това съм го правил достатъчно, за да ми омръзне дотолкова, че да не се занимавам никога повече с подобна глупост.
Някой да ми обясни сега, при регулярни тренировки по войлебол(5 пъти в седмицата, макс), по колко подскоци правят, ама хубави - за забив, блокада и при загрявка? Ами всеки човек да се хване да прави по 200-300 високи подскоци ежедневно, в период на 1 година сам да види дали ще мръдне и със сант, ако вече не е в тинейджърска възраст, пък и да е, то този спорт едва ли би имал някаква грандиозна полза за ръста му.
Има изключения, от ниски родители, има изключения на късно израстване, но това са ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Ако това ставаше всички хора щяха да са със среден ръст, защото жените щяха да искат да са по 175, а мъжете по 190см.
Истината е, че сме под игото на егото. Хората изповядваме идеали за красота, вместо за доброта. Искаш да ти се възхищават - "тая какво парче е - висока, стройна", "тоя какъв е красив - висок, рус".
Искаме всички да ни харесват, да обръщат глави... следваме идеалите поставени от обществото, а в същото време говорим и казваме "не ми пука какво мислят другите", следваме нормите и порядки за красота, които ако забележите с времената и епохите се менят, а това което днес за едни е табу, в цели държави е идеология на красотата.
С какво ръстът ти би те направил по-добър човек? Ще имаш избор от повече мъже, с които да изградиш връзка? Жените ще ти правят комплименти, злобеейки, че те не са високи колкото теб?
Я да помислим сега, защо искаме да не сме среден ръст, а да сме по-високи от другите? ! Хм... За да ги превъзхождаме. Всеки си се представя като по-добър от другия, като велик лидер или... я типичен пример, всеки казва "ако дадат на мен властта, аз ще оправя всичко", а дали?
Суетата и гордостта са най-големите оръжия на егото... водещи до глупост.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fa3ce32339
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Пълни глупости са тези неща за израстването от баскетбол или волейбол. Преди да започна да тренирам баскет бях 193 на 13 години, сега на 25 съм 198. Така, че както гледам няма голяма промяна. Тежката истина е, че не хората порастват от тези спортове а, че просто се подбират по-високи

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker