Фенотип на българките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96975)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22807)
 Секс и интимност (11255)
 Тинейджърски (20214)
 Семейство (4859)
 Здраве (7820)
 Спорт и красота (4076)
 На работното място (2167)
 Образование (5939)
 В чужбина (1300)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1504)
 Други (13191)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фенотип на българките
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3433 пъти
Защо всички си мислят и защо твърдението, че българките са с кафеви очи и кафеви коси е масово известно? Лично аз забелязвам българки със зелени, сини и пъстри очи толкова често колкото и българки с кафеви очи. За косите, признавам рядко може да видиш българка с натурално платинено руса коса, но пък и само кестеневи не сме... Има и натурално рижави и всякакви оттенъци на русото, тъмното русо и кестенявото. Дори смея да твърдя, че естествено черни коси нямаме толкова често, а по-скоро те са боядисани. За кожата да не говорим - 90 процента от българките са с млечно бяла кожа. От къде тези стереотипни вярвания, че сме тъмновидни? Мой приятел от Англия беше на гости в Бг лятото и дори спомена, че една моя позната има вид на англичанка заради сивите си очи и черти на лицето. С толкова разнообразни момичета се дразня, че ни определят само като с тъмни коси и очи. Според мен не е вярно. Какви са вашите наблюдения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6bb4c8809b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Българите сме смесица от славянска кръв, но най-вече преобладават гените на местните племена - траките и тем подобните. Нормално е да имаме преди всичко кафяви очи - те са доминантните, а освен това са по-устоичиви.
Има освен това голяма разлика как изглеждат хората в различните райони. Примерно по Черноморието хората са се месили дори с разни пирати, имало е много гърци, много различни народи и като цяло са ниски и по-тъмнички, но във вътрешността на страната, в Родопите например е пълно с хора със славянски черти, а във Врачанско са високи хората, често виждаш много пъстри очи и интересни черти на лицето. Има дори малки селца в Добруджа, които са основани от...кръстоносци-французи!
С две думи - един микс сме - 75% от българите са с кафяви очи и коси, но това нищо не значи - има отенъци примерно, кожата може да е бяла и така нататък
Англичаните са островитяни - те са микс от нормандци, англо-саксонци, викинги, келти, малко римляни каквито сега са си докарали от колониите и с това се изчерпва „разнообразието“. Те може да са светли, но са меко казано грозни - имат грозни черти на лицето и освен това страдат по-често от генетични болести, рак на кожата и имат понякога безцветни, празни очи.
Не е важно да е светъл човек, за да е красив. Важно е първо човек да е роден здрав, после се гледат чертите на лицето и трето - има всякакви идеали за красота - младият човек винаги е красив сам по себе си ако е здрав.
Радвай се с две думи, че си продукт на генетичен микс за разлика от англичаните. Ти имаш многократно по-малък риск да създадеш деца с разни синдроми примерно, със заешка уста и така нататък, а какви очи ще имат е Божа работа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 16cdf7a88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Здравей, с удоволствие ще отговоря на въпросите ти.
Мислят ни за тъмни защото когато нашите цигани ходят в Европа и ги питат какви са, винаги отговарят "българи" никой не казва "аз съм ром". Всички знаем с какво се занимават 99% от циганите - кражби, джебчийство, проститутки и просия. В същото време българските емигранти работят, както е модерно сега да се казва "интегрирани" са в западното общество, но заради циганите много европейци ни мислят за черни и миризливи крадци или проститутки.
Иначе генетично днешните българи сме наследници на българите дошли с Аспарух тук на Балканите през 7 век, тези които твърдят, че сме се омешали с още 1000 народа са в голяма грешка. Тогава всяко племе е живеело отделно от другите и всеки е държал на своя род, нямало е Европейски съюз да учи хората на "толерантност" или да внася "бежанци". Всички бели народи имат руси, синеоки, чернокоси, зеленооки и така нататък защото расата ни е такава - имаме богато разнообразие от коси и очи, не сме като жълтурите или негрите всички еднакви. При българите преобладават тъмните коси и тъмните очи и сме с бяла кожа, при шведите примерно преобладават светлите коси и светлите очи и имат още по-бяла кожа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6dc55171bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Тук в България наистина преобладават повече момичета с тъмна коса. Но както е написала авторката "Дори смея да твърдя, че естествено черни коси нямаме толкова често, а по-скоро те са боядисани. " И да, това си е вярно. Все повече и по-млади момичета желаят да боядисват косите си, което е съвсем неправилно. Но всеки с вкуса си... а колкото до очите - при тях наистина има голямо разнообразие.
Самата аз съм със светло руса коса и сини очи. Гордея се, че съм се родила с този цвят на косата и очите и НИКОГА не мисля да ги променям... Предпочитам да си остана естествено красива, отколкото да си сложа лещи, само защото така ми е хрумнало или да си боядисам косата. Постъпвайки по този неразумен начин, губим натуралното/естественото в себе си.
-Ани, 14.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: dae5dfe0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Като се замисля преди в чужбина масово ни определяха като цигани едва ли не... тъмни по отношение на всичко, което се сетиш (кожа, коса, очи и т. н)Всъщност българите сме смесица от много неща поради простата причина, че както е споменал и номер 1, през държавата ни са преминавали много и различни в генетично отношение народи, понеже България е държава на кръстопът. Следователно по отношение на гени сме нееднородни, но това в никакъв случай не ни прави лоши, грозни и т. н. , а напротив... по-интересни. Да не говорим, че като човек пътувал наляво-надясно откровено смятам, че българките са едни от най-красивите и интересни жени.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: da3b49d340
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз съм с много бяла и бледа кожа, зелени очи, кестеняава коса. Майка ми пък е с мургава кожа, светли очи... баща ми и той като мен. Познатите ми са също с мургави кожи и тъмни очи. Мисля, че преобладават хората с мургава кожа и тъмни очи. Поне покрай мен са все такива.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2657906576
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Пфф и какво лошо има... Аз съм българка с бяла кожа, кафяви очи и кестенява коса. Е и?? Наистина повечето сме такъв тип ;) Средни на ръст с добри пропорций на тялото и с чертеливи лица... Много по-добре от западните кобили с безлични лица, но виж пък бели, ръси и със сини очи. Все едно трябва всички да сме руси и синеоки, по- тъмните грозни ли са? И незабравяйте, че пра-българите са тъмен нарпд с азиатски черти ;)))

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2657906576
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   А и го пише момиче живеещо в Белгия сред руси хора със сини очи ;)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2d3ec3bd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   Не минавайте с номера с хан Аспарух и племена, които са живели по българските земи преди 1000 години, май забравихте, че сте били 500 години под турско робство.
Аз така и не видях някой с истински бяла кожа, ами мургави сте си и ви е яд, но не можете да се промените, и след 200 години ще си мургави. Не се комплексирайте, цвета на кожата не е важен, а умсtвения багаж.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e714bf2e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Българите антропологично са преобладаващо понтийски тип (тъмна коса, тъмни очи), но тук се срещат всякакви гени, разбира се. Съвременните българи носят гените на над 50 народностни групи и реално нямат нищо с общо траки и прабългари и т. н., нито културно, нито дори генетично. Племената, които са се вливали и разтваряли в българския народ в последните над 1000 години са множество, но най-известнтие са славяни, авари, хазари, маджари, гърци, власи, араби, перси, арменци, карамани, узи, кумани, печенеги, огузи, грузинци, нормани, татари, турци и още много. Никъде няма чиста нация и чист расов тип, може би само в скандинавските страни могат да претендират за сравнителна еднородност. На Балканите и не само тук винаги е имало омешване и няма как да е иначе. Впрочем множеството гени в съчетание със славянски гени са направили българките толкова красиви и разнообразни като красота. Като ценител на женската красота смятам, че няма по-красиви от рускините, украинките, белорускините, но българките са веднага след тях!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 44da267935
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Номер 10, мургави са циганите, българите сме със светла кожа. Има някои цигани които се представят за българи (много цигани се представят и за турци), но то по тази логика някой негър може да каже, че е китаец - и какво, китайците ще станат черни ли? А по време на турското робство, турците са отвличали християнски момчета от семействата им още докато са били малки деца, потурчвали са ги и са ги правили войници - еничари. Еничарите са били най-висшата част на турската армия и само султанът е имал повече власт от тях. Така че какво излиза - ние сме били под робство, но нашите българчета пак са имали власт и са чукали туркините! Такава е била официалната турска политика по време на тези 500 години. Да не излезе накрая турците да са с българска кръв. Дори така наречените "български турци" не са никакви турци, тях в Турция ги наричат гяури. Това са българи, приели исляма по време на робството. Също като помаците, но за разлика от тях са започнали да говорят и езика на поробителя, докато помаците и до днес говорят чист български език и не знаят турски.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 85aa04b570
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм със северно бяла кожа, като мляко, бледи очи, с беленикаво синио и зелено, които се менят и до сиво заради прозрачността си, и русолява коса, потъмняла от най-бяло русото което можете да си представитеза боя, като дете, когато имах естествено такава коса :) Баща ми е много бял, рус, със сини очи, руса брада и северно-европейски черти, майка ми с искрящо зелени очи, бяла като мен и тъмноруса коса ;). Тримата сме семейство блондини, така че да не ми9 опяват колко сме тъмни всъщност ;). Защото не ВСИЧКИ тук са така, както и не всички славяни и скандинавци са руси с небесно-сини очи! Мой приятел от Холандия се чуди как е възможно да съм толкова бяла и сигурна ли съм, че съм чиста българка и аз лично се чудя, въпреки ромите, които ходят да работят като гастърбайтери, за какви точно ни мислят нас? България е Европа, смесица между азиатци и европейци, тип руснаци като цяло, а не арабска държава! Защо пишат, че сме най-тъмните европейци, а като отидем на море никой не допуска, че аз и родителите ми сме българи. Малко ми е обидно ;) А и има доста красиви тъмни хора, тип маслина или шоколад като кожа, които дори са и световно известни, някой де, така че стига с това кой какъв е! :P

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 28241abd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Доколкото разбирам прабългарите, от които произлизаме са народ, който прилича на иранци и други подобни. Имах приятел иранец, който много прилича на българин и всички го заговаряха на български, даже имаше и такива които не разбраха, че е чужденец. Мисля, че това е работата, защото в Иран има много зеленооки, а в неговото семейството преобладават (самият той е с кафеви, затова може би не се забелязва нещо различно).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 39e7126337
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм с бяла кожа, кестенява коса и светлокафяви очи. Бърка ли са ме със всякакви народности по скоро от тези руски, сръбски, от Литва и тн.. , веднъж даже ме попитаха дали говоря японски-беше някаква азиатка, ха, ха. Но българи има всякакъв тип, може би мислят че сме по тъмни като нация заради циганите.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 95e50e6e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

16.   Разбира се че най-често срещани сред българките са брюнетките Освен това мисля че повечето българки са симпатични само докато са млади а в по-зряла възраст рядко имат поддържан външен вид дали поради липса на средства или трудния живот който повечето от тях водят

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker