Фитнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Фитнес
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1897 пъти
Здравейте, ситуацията е следната:Искам да започвам фитнес но не знам какви тежести и упражнения трябва да правя аз съм на 16 години тежа 45 килограма затова искам да започна фитнес защото каквото и да ям по 5 пъти на ден не качвам килограми а не ходя до тоалетна, искам да попитам следното колко да дигам примерно.
* Понеделник: Тренировка за гърди и ръце
* Вторник: 45 минути на тренажора
* Сряда: Тренировка за гръб и корем
* Четвъртък: 45 минути велоергометър
* Петък: Тренировка за крака
но не мога да разбера по колко да дигам на всяко упражнение по колко килограма много сам хилав моля ви помогнете ми!!! :( :( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 263b7b06ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си фитнес инструктор или приятел, който разбира, или гледай в ютуб или интернет, ама така ще е трудно. Ходи си до тоалетна, това е много вредно да не ходиш, няма да качиш така, божеее... Има много за обясняване, но това, което ще ти кажа сега е да ядеш повече и хубави храни , калорични и не гори калории , не бягай примерно. Избягвай и да се потиш извън залата, там също не бягай. До колко да дигаш, след като ти напишат програма си дигаш колкото ти е добре, не се притеснявай, като гледаш тези покрай теб да дигат много повече. Дигай си равномерно, за да не си натоварваш ставите. Упражнения можеш да видиш в bodybuilding com . Успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d7dc6a0751
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Начинаещ си, започваш с малко тежести, никога не се напъвай да вдигаш яко килограми, не това е идеята. Преди няколко години и аз трнирах редовно, но не го взимах толкова на сериозно че да злобам разни креатини, добавки, химий и т. н за разлика от хората с които тренирах. Предполагам в залата има инструктор който ще ти направи програма като за начинаещ, обърни се към него.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b9cdadc546
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За качване прави базови упражнения със свободни тежести - клек, лег, мъртва тяга и военна преса. Много важно е да научиш правилната техника при изпълнение на тези упражнения. Попитай треньор или някой познат да ти покаже как се правят и да те наглежда докато ги изпълняваш.

Хапвай повече - не ставай от масата ако не си напълно заситен. Избягвай junk foods, безалкохолни, чипсове и други. Наблягай на готвено и манджи. Добави и едно допълнително хранене за деня.

Започни да четеш статии за здравословно хранене и фитнес, за да обогатиш общата си култура. Един от добрите източници на български е http://lubomirivanov.com

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: eef31dad2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами можеш да питаш във фитнеса как да започнеш, аз съм жена и не разбирам много от качване не маса, но във фитнеса винаги се въртят едни големи яки батковци и няма нищо лошо и тях да попиташ какво биха те посъветвали. Ако, целта ти е да качваш мускулна маса има много форуми и сайтове със съвети какво да правиш, в ютюб има и клипчета дори за фитнес в домашни условия или на лостовете отвън-много мои приятели гледат уроци по street fitness и правят страхотни тела. В bb team има много постове свързани с хранителни режими и тренировъчни планове, с малко повече четене можеш и сам да се справиш, ако не ти се дават пари за такива работи, а мисля, че ако попиташ във фитнеса никой няма да ти откаже поне някакви начални насоки. Все пак едва ли искаш да ставаш бодибилдър, а само да заякнеш и да качиш някое друго кило.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: eef31dad2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не знам колко килограма трябва да вдигаш в предния пост споменах,че не съм се занимавала и не разбирам,но знам,че трябва да правиш с повече килограми-по малко повторения,защото като правиш много повторения тренираш за издържливост и мускула вместо да се уголемява се разширява...ето тук намерих един линк с планове http://www.bb-team.org/trenirovki/workouts можеш да намериш полезни и интересни неща

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d57b2ddbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като за начало, махни този тренажор и велоергометъра. Не са ти нужни, просто с тях няма как да качиш. Аз ще ти дам един примерен сплит, защото твоя не ми се гледа хубав.
Понеделник-гърди
Вторник-ръце
Сряда-гръб
Четвъртък-рамо и корем
Петък-крака
По този сплит тренирам и мога да кажа, че на мен ми се отразява много добре. В дните за гръб и гърди прави по 5-6 упражнения по 4 серии. В дните за ръце, рамо и корем прави по 3-4 упражнения за мускулна група. Това ще рече, че правиш 3 упражнения по 4 серии за бицепс, 3 упражнения по 4 серии за трицепс, но за рамото може да сложиш 4-5 упражнения за да може да натовариш и трите части на рамото. А за краката си е индивидуално за теб. Аз например имам проблем с едното коляно и като си направя нападите с лост и клековете и коляното почва да ме предава и правя още 3 упражнения, едно за бедра, едно за хамстрингса (задно бедро) и едно за прасци. Най-важното е обаче преди всяка тренировка да загрееш със стретчинг и после с много лека тежест (1-2кг гирички) да направиш някой упражнения, които после ще влезнат в тренировката ти. Пробвай с протеин след тренировка, няма нищо вредно в него, аз от 13 годишен си пия. И също много важно нещо е да не се отказваш и да имаш търпение. Аз тренирам вече от 3 години (от 12 годишен) и първоначално нямаше резултати, седях си същия и ходех просто да си изразходвам енергията. Чак после започнах да намирам разлики в себе си. Един път бях в застой 2 месеца и бях на ръба да се откажа, но продължих да се трудя и после бях щастлив от резултатите. А също може да си правиш снимки да си следиш прогреса. Успех!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1886da926f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря ви

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b0227ed18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще ти дам един малък съвет от мен - човек, който се занимава непрофесионално с такъв тип тренировки от около 5 години.

Когато си начинаещ и не си се занимавал с фитнес досега ти препоръчвам да започнеш с кръгови тренировки и да тренираш по такава програма 1-2 години. Кръговата тренировка представлява една рутина, в която се съдържат различен на брой упражнения за различните мускулни групи.

Да речем започваш с гръб (набирания или някакво друго упражнение в залата), след това гърди (лежанка например), ръце (бицепс и трицепс базови сгъвания с дъмбели или въже) и крака (машина или клек). Корема можеш да го правиш след тренировката - накрая.

Кръговите тренировки ще ти дадът един добър старт, ще оформят доста по бързо мускулите ти и когато стане време да преминеш към разделяне на мускулните групи в отделни дни (след като си тренирал вече 1-2 години по тази програма) ще си подготвен за следващо ниво на натоварване.

Кръговите тренировки можеш да ги правиш през ден, както в залата, така и на лостове. Важно е да сменяш упражнията на около седмица-две. Например през едната седмица за гръб правиш набирания, на втората седмица правиш скрепец (горен, долен), третата гребане с дъмбел/щанга и така.

Успех с тренировките и не забравяй откъде и как си започнал. Когато натрупаш опит, помагай и на другите. Имай търпение, храни се редовно (през 2-3 часа, но без чипс и жилирани бонбони, а с ориз, картофи, хляб, месо, риба, яйца, плодове и зеленчуци), спи добре и бъди редовен в залата - само тогава желаните от теб резултати ще дойдат.

М. 20

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0e09fea65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Късно виждам, но и аз да се включа с още едно мнение. Както ти е казал колегата, започни с кръгови тренировки. Тренирай всички мускулни групи, започвай с лежанка за гърди и после другите. Колегата обаче се е поизхвърил са тия 1-2 години кръгови тренировки. Няма смисъл. Месец-два прави кръгови, после си избери вариант за трениране по групи.

Ето ти варианти:
1 ден - Гърди, бицепс и корем
2 ден - Крака (ако имаш сили и корем)
3 ден - почивка
4 ден - Рамене, трицепс и корем
5 ден - Гръб, трапец, предмишници и корем
6 ден - почивка
7 ден - почивка

Вариант 2:
1 ден - Гърди, трицепс и корем
2 ден - Гръб, бицепс и корем
3 ден - почивка
4 ден - Рамене, трапец, предмишници и корем
5 ден - Крака
6 ден - почивка
7 ден - почивка

Вариант 3:
1 ден - Гърди, рамена и корем
2 ден - Гръб и корем
3 ден - почивка
4 ден - Ръце и корем
5 ден - Крака
6 ден - почивка
7 ден - почивка

Има и още варианти. Аз в момента съм на вариант 2.

Малкия, на 16 си, но 45 кила си е малко. Хапвай си по-големи порции, но принципно на 16 метаболизма ти е на макс и трудно ти се лепи. Засега не ти трябват добавки и такива неща, просто яж под режим. Аз бях 66 кила на 18 години, което също е малко, но като влязох в казармата, заради режима на хранене под час качих и след 9 месеца се уволних 75 кила. Сега съм 90.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 96766dbbc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Взимай протеини.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0e09fea65c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не му трябват никакви добавки, той е само на 16 години! Ядене под час и тренировки за растеж и ще покачи теглото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker