Гримьорство. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Гримьорство.
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2075 пъти
От известно време ми е влязла някаква муха в главата да се занимавам с гримьорство, но първо мисля да завърша някакво висше, защото си мисля, че иначе дори и като гримьорка не биха ме взели несериозно само със средно и един курс, дори и да разбирам от работата си, а и е хубаво в случай, че нещо не се получи както съм го планирала. Харесала съм си курсът на Пепа Стоянова, която е една от най-известните гримьори в България, гримира много известни личности и със сигурност би ме научила на много.. цената на курса е малко соленичка 3000, но за мен не е проблем стига наистина да се развия след това, а не да стоя без работа, а да съм дала толкова пари на вятъра.. Има ли някоя от вас, която е завършила подобен курс за гримьор, как се развихте след него ако може да разкажете, също така дали имате висше и дали се изисква по някакъв начин да имате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e8633a90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Eдна доста добра приятелка се занимаваше с такъв курс. Тя ми е колежка и като завърши първи курс в университета и се записа на такъв курс и цяло лято го кара. Вложи вътре доста пари и още не си ги е възстановила. На нея много скъпо и излизат материалите, защото за качествените гримове се изисква и качествен материал, а той е скъп. Според мен не ти трябват хиляди висши образования, а просто да покажеш на хората, че си сериозна и те бива в това. Едно висше образование изисква доста време и докато чакаш да го завършиш може да изпуснеш доста, а и усилията, които ще вложиш за него могат да те лишат от доста възможности, които са пред теб. Според мен, ако искаш някаква сериозна професионална реализация се насочи, към театри, опери и други културни учреждения, които провеждат конкурси, представления и фестивали, защото там има доста работа за гримьори. Помисли да правиш нещо за допълнителни доходи, защото никак не е лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 973be2bc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, още когато бях на 16 завърших курс при Пепа Стоянова. Това е един страхотен човек, който разви моя талант и ме отвори на много тънкости. Сега 8 години по късно помня всяко нещо, на което ме е научила. Аз не се заех много сериозно да го работя след като завърших, по скоро го направих сама за себе си и защото имах талант, който исках да осъвършемствам. Ти хубаво ще завършиш курс, но след това матерялите за да почнеш работа и то като професионалист не са ти по малко от 4000 лв. Общо стават 7000. Аз го работех най-вече по празници и в салона си, който отворих по-късно някъде около 5 години. С годините изникват все нови и нови неща и техники. Съответно аз в момента се чувствам леко назад, а и съм в чужбина вече и тук са много различни тенденциите и по-напред. Решила съм да се развивам и тук, но всичко иска време. Професията в началото си е нередовна и не можеш да разчиташ само на това особено в Бг. Съветвам те освен с грим да правиш и маникюр например или най -хубаво ще е коса и грим. Може и да те устройва да се хванеш някъде по телевизиите или големите фирми и да се скъсваш от работа и на ден да ги докарваш по 50-60 лв. Докато не натрупаш опит от 10-15 години за да се докажеш като име и започнеш да взимаш от 70-100 за грим. Не бързай, аз имах богато гадже тогава, но ти ако нямаш големи възможности не се хвърляй със всичко, нещата се случват постепенно. Ако искаш наистина да изкараш пари направи услугите си по достъпни и задължително завърши курс за още нещо било то и кола маска. Поздрави от мен :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e1fc08c811
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ''Толкова пари на вятъра'' не е, защото тези пари ще тисе върнат след 5-6 момичета, нагримосани. То един грим (за специален случай, бал например) ти излиза, при всички случаи, не по малко от 50лв. с пробата барабар. Но трябва да си разбираш, естествено, за да те препоръчват нататък и така :))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fe9cb75ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам въпрос към #2 дано видиш и отговориш също така благодаря за съвета.. по време на курса водеше ли ви на стаж някъде, понеже за 1 друг курс четох, че ги е водела на стаж в предавания и на ревюта да гримират, а цената е далеч по ниска и курсът е 2 месеца, а прри Пепа е 20 дни това време достатъчно ли е при положение, че курсът е от 3ма курсисти. Също да те попитам ти търси ли си някаква работа след курса и колко печелеше, щом след това си отворила салон

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 973be2bc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2 съм разбира се, че ще отговоря записах се специално да следя темичката ако мога да помогна с нещо :). Бяхме на стаж, разбира се ще видиш нещата от близо как стават зад сцената за да ти отмине притеснението, защото в началото се притесняваш, че си неопитна, но като направиш после 4-5 момичета красиви и видиш колко са щастливи и се харесват добиваш самоувереност. Честно според мен 20 дни не са достатъчни да се научиш от нулата, курсът при нея е по-скоро за талантливи, вече хора, които се занимават с това. Там научаваш тънкостите в макиажа, театралния грим и детски парти грим, което е много голям плюс.
След това мина някъде към 1 година докато започнах да работя професионално, като си гримирах преди това само познати. Работех частно по салони на повикване и с препоръка от приятелки, но те не бяха много. На празници изкарвах по 400-500 лв. на ден. Но матерялите се хабят а ти трябва да бачкаш ли бачкаш. Салона го отворих вече на 19, както казах имах богато гадже зад гърба си, като бях заедно със съдружничка тя беше фризьорка. Просто грима не е като другите неща-не се търси всеки ден. Понеже рисувам добре правих и маникюр. За фотосесии много се търсят комплект фризьор и гримьор, дори и за такива най-обикновенни във фото студио, или за сватбени фотосесии. Ехх не ми се отдават прическите иначе имахме идея с едно приятелче фотограф да си отворим студиице и да си работим заедно. Но пак ти казвам трябва си и нещо друго към грима, просто професионалист се става с времето. Ако искаш наистина да си изкарваш парички давай смело с по две неща да правиш. Съчетай си матерялите със скъпи и не толкова скъпи за да се вместиш в някакъв бюджет. Повярвай ми ако не е някоя моделка или фолк певица с претенции, едно нормално момиче не го интересува дали му слагаш мигли за 5 лв или му слагаш същите за 25 където само името е различно. Не се хвърляй да купуваш всички скъпи гримове най-важното, което трябва да ти е професионално е основата-35-40 лв. и то за 30 мл. , фондьотена и задължително сенките за очи а те не са никак евтини, аз държа и на куфара, но ти както си решиш. Не се скача изведнъж на големите пари и не е толкова важно да си голямо име. Масата от хора търсят достъпното и ако знаеш колко са доволни и се радват, че някой им е обърнал внимание, работил е върху тях с хубави продукти и ги е направил красиви и то на ниска цена. Няма как да не се върнат при теб! Надявам се да си от тези момичета, които си бачкат, а не на всяка цена искат да са име и подбират всичко и всеки. Много успех и щастие ти пожелавам, няма по-хубаво от това да се занимаваш с нещо, което ти носи удоволствие :*

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0d7aecb664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Благодаря ти, че ми отдели малко време, със сигурност тези неща ще са ми от полза.. сигурно второто нещо ще е фризьорство, но чак след като видя как ще се развият нещата с гримьорството.. пак благодаря:*

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker