Живот в... Индия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Живот в... Индия?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 9642 пъти
Здравейте! Благодаря че отделихте време да погледнете и тази малка историйка. От малка ми е мечтата да живея в тази красива и великолепна страна Индия! Още не съм завършила средното си образование, но вече съм решила, че искам, щом си взема дипломата, да бягам натам. Знам английски и мисля че ще се оправя, постепенно ще науча и хинди. Нямам много пари, но ще спестя достатъчно, ще си намеря работа и ще се установя там. Това е една искрена и чиста мечта, дори грубите подигравки и изминалите години не успяха да потушат пламъка на желанието ми да избягам на изток - към Индия!
Въпросът ми към вас е, какво бихте ме посъветвали преди да осъществя мечтата си?
Знам какви са рисковете, знам че положението не е розово, но аз съм млада и имам възможности, както и осъществими мечти.
Ж17

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6d2ba51e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Aз бих те посъветвала първо да отидеш като турист там и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с придружител-мъж или се уговори с много млади хора като група.
Едно e филмчето, съвсем друго е реалостта!
Индия в по-голямата си част е просто една клоака. Супер гъсто е населена, а най-бедните нямат пари дори да погребат близките си и ги изхвърлят директно в уличната канафка. Жената няма голяма стойност, а изнасилванията, включително ГРУПОВИ са ежедневие!
Така че в случая преди да се отдадеш на една илюзия, хвани и отиди поне като туристка, виж за какво става дума и после ходи да живееш за постоянно...
Отделно работа няма за тях, за теб ли?
Английският трябва да ти е на перфектно ниво и освен това ти трябва професия, занаят - примерно IT сектор имат развит, но ти каква професия имаш сега ако не е тайна???
Имат 1 милиарда население. Тебе ли мислиш, че чакат?
Отделно заплатите са нищожни, но ти си знаеш - отиди и виж

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ec12ac599f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Следвай си мечтите, но от мене ще ти дам 1 съвет. Погледни и ще видиш че Индия е на 1 място по расизъм от целия свят, знаеш ли че видят ли там бял човек без значение жител, турист и т. н или го ограбват или ги пребиват :) Това е като негър да отиде в Русия, там почти е невъзможно някой да те пребие защото са интелигенти, а със сигурност ще изядеш хейт, най-малкото.. Предпологам че си бяла, ако пък си руса още по хубаво :) A и там като отидеш трябва или да си смениш религията, или да станеш атеистка, защото индийците по тема религия са много сериозни, даже тям бяха убивали мирни мюсюлмани само защото са такива, Исляма е враг номер едно религия за тях. Упсех :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 883ef9c974
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Чудя се дали тази твоя мечта не е вдъхновена от набиращите в известно време индийски сериали.
Ако да- то би било жалко. Въпреки че до 20 години Индия ще бъде трета по БВП, пак си остава бедна и мизерна държава, пренаселена отвсякъде.
Защо не се поинтересуваш от това, какъв е животът там? Хората умират от глад, над 85%, че и повече, от населението са под прага на бедността. Процентът на грамотните жени е един от най-ниските в света, какъв ти университет?
Ако толкова искаш на изток, защо не завършиш университет тук и не се ориентираш, като толкова много искаш да е в Далечния Изток, към държави към Китай, Южна Корея или Япония? Изглежда познанията ти по икономика на страните са сравнително недостатъчни.
Недей се лъжи, че в Индия културата е разнообразна, че имат много забележителности и прочее. И в България си имаме уникална по вида си култура и страхотна природа, ала идват ли западняците тук?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: cb4b826118
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Най-вероятно абсолютно нищо не знаеш за страната. Това което ти е в съзнанието най-вероятно е породено от филми които абсолютно никога не показват реалността такава каквато е. Индия макар и развиваща се е изключително бедна страна. Беззаконието там е стократно по-високо от в България и всичко е само на хартия. Дори нямат практика да осъществяват писмени договори за каквото й да е било. Всичко е устно и лесно нарушимо. Не знам какво разбираш под 'красива страна'. Ако е природа, природа има навсякъде и най-вероятно не я виждаш. Ако е архитектура, това са руини. Тадж Махау е хубав дворец, но моля те погледни снимки които не фокусирали двореца а какво е около него. Кал и мизерия. Индийци има и в UK ако си си наумила че искаш да търсиш индийци и тяхната култура. Над 1, 5 милиона са в UK.

Дори да завършиш, има редица изисквания за да се имигрира където й да е било и колкото и бедна да е една страна. Не става току така. Това не е Европа в наши дни.

Изгледай документални филми за живота там и ще ти стане ясно. Разходи се с гугъл мапс ако можеш из градовете им и виж как е. Това което ти трябва е туризъм. Туризма дава информация как е на пръв поглед живота на определено място. И все пак, туризма си е туризъм а реалния начин на живот си е коренно различен навсякъде.

Ти си млада и заблудена и с времето ще си промениш мнението, когато добиеш повече познания за страната. И не го казвам само за страната ами за всичко. Сега си все още в период в който постоянно си променяш нагласите и вижданията за света, навлизайки в реалността на възрастните. И все пак мирогледа постоянно се мени.

П. С. Индия е една от страните където жените са нищо. Постоянно има случаи на изнасилени жени. Това е циганска държава, поради неграмотността и липсата на култура в хората. Бяла жена в Индия е като да излезеш от вас на улицата гола. Много индуси не са виждали бели хора на живо. Какво остава за жена.

Успех ти желая. Ако искаш да направиш нещо с живота си, моля те започни да четеш книги. Света не е розов както го мислиш. Бъди критична.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d02ee2a143
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

5.   Ако искаш да разбереш какъв е животът в Индия просто отиди в някоя циганска махала в България (но по-добре недей, освен ако не искаш да те пребият, изнасилят и ограбят).

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ec5dbc46b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хората оттам бягат на тук, ти пък натам си тръгнала. Не вярвай на всичко в сапунките. Животът там е разделен на страшно богати и страшно бедни, почти както тук. Не намирам нищо красиво в циганията и висналите кабели. Естествено всеки си има мечти и нека ги следва, но не мисля че като отидеш там ще останеш доволна. Хинди езикът е един от най-трудните за учене. Английският ще ти върши работа за там, колкото и да е те са били английска колония. Интересно ми е, дай повече инфо, какво искаш да работиш там например? Аз, ако бях на твое място бих се ориентирал към страните в Източна Азия: Япония, Южна Корея например, те са добре развити.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a188c5eabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Умните и образованите са добре навсякъде, хубаво е да премислиш добре какво може да правиш там, а не само да се водиш от мечти. Аз също харесвам и искам да живея в една прекрасна държава, която комплексираните Българи оплюват нон-стоп, съветвам те да не им обръщаш внимание и да гледаш само своите интереси и желания. Късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9fa0ad58e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

8.   ТИ колко си заблудена. Работя с индийци, пълни педали. Жената е стока, която упоребяват няма право на глас. Меришат и са расисти, няма по-долна и гнусна нация. Ти знаеш ли, че там върлуват отдавна забравени болести. Имат 5000 долара на глава на населението в България имаме 18500 и пак сме бедни. Ти си луда и заблудена. Не си го причинявай.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5f098d3536
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Красива и великолепна Индия?
Слез на Земята по-добре. Обиколих много държави, но по-гнусно и мръсно място не съм виждала. Живеят буквално като свине и като такива се държат. Най-много местните нерези да те изнасилят красиво и великолепно, нещо нормално за тази ужасна държава.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ceb1858475
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Индийците не ползват тоалетна хартия, а се бършат с ръце. Ако не ми вярваш, провери в интернет.
Жената няма стойност в тяхната култура. Преди няколко години едно момиче го беше изнасилил цял автобус с мъже. Пак можеш да го провериш в интернет.
В общи линии, отидеш ли там, не се знае дали ще се върнеш жива. Контрасти - лъскави сгради и до тях камари с лайна и смрад, дори до световните хотелски вериги. Миришат и изглеждат като нашите цигани.
Продават си децата за 2-3 чувала с ориз (гледай някой документален филм, аз гледах една такава сделка по Дискавъри).
Къде си тръгнала??? Дано имаш разумни родители и те спрат да направиш тази върховна глупост.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fca6d4da13
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   И аз едно време исках да живея там, но бях само на 12 години! Малко момиче, което не знае как живеят в Индия, освен по филмите. А ти вече си голяма и би трябвало да знаеш и да си Благодарна, че НЕ си родена там! Искрено се надявам да размислиш, когато си вземеш дипломата, защото след това ще съжаляваш доста. Ориентирай се към Европа или Америка.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e2915bdd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке.. искам да ти кажа нещо. Щом имаш мечта, не ги слушай, а просто следвай желанията на сърцето. Само ще те посъветвам да се подготвиш много добре. Да знаеш точно къде в индия ще отидеш и с каква цел.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6a1d0ae665
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Трябват ти 3 ваксини, за да отидеш като турист там, а до колкото знам и водата им е опасна за миене, освен това е пълна мизерия, някой май е прекалил с „Малката булка“.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: dbd4d332e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Съветвам те да се осъзнаеш като за начало и да си помислиш пак.

С какво пари ще отидеш?
Била ли си въобще в чужбина?
Защо всички, които винаги са стояли в България си мислят, че туко - така е навън. Отиваш с някакви пари, почваш работа още преди да си кацнал или минал границата и до 2 месеца вече си милионер. Боже, Боже направи нещо да тия хора да прогледнат, да случат и да научат нещо.

Индия? Сериозно... убеден съм, че можеш да се отбиеш в някоя махала ако имате такава във вашият град и да се насладиш на Индията в български вариант, защото там е точно така.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4aa6bb12d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   "... искрена и чиста мечта, дори грубите подигравки и изминалите години не успяха да потушат пламъка на желанието ми да ИЗБЯГАМ на изток... "

Миличка, според мен, не знаеш за какво говориш. Доколкото разбирам, мечтата ти не е да отидеш някъде, а да избягаш от сегашната си среда, в която си подложена на подигравки и понеже не знаеш нищо за Индия ти се струва екзотично и привлекателно място.

Миналата година имаше случай на едно момиче от руски произход, което отишло в Индия. Там имала приятел, който поискал да се оженят и след като тя му отказала, той поръчал да я залеят с киселина в лицето. Така и не разбрах дали е оживяла, но представи си, че попаднеш в такава безпомощна ситуация. И тогава подигравките в даскало ще ти се сторят като приятни шегички.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f7681bc4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

18.   Много сериали си гледала, нали? 6 пъти съм ходила в Индия, и служебно и по лични причини и мога да ти кажа, че животът там НЯМА НИЩО ОБЩО с това, което ти показват по телевизията. Да, Индия е огромно страна и има и богати места и модерни градове и лъскави офиси, но от сега да си знаеш, че намирането на работа там е ужасно трудно, защото населението е много и за едно място има понякога стотици кандидати. Е, като има няколко стотин индийци с добро образование и перфектен английски и хинди дали ще назначат точно теб, а?
Така, че спри си телевизора и ако имаш възможност иди на екскурзия там, ама не сама и ще видиш за какво става дума. Огромно население, доста голяма мизерия по улиците, задръствания и всеки гледа да ти продаде нещо, да те обере (джебчиите са на всеки ъгъл)... абе, не е за живот там. За екзотиката става, но да живееш там постоянно, не си е работа. Да не говорим, че климатът е ужасен. Лятото става до 40-50 градуса и си представи как се понасят 50 градуса в град с население от 20 млн. Луда работа! Лично аз съм била дам няколко пъти по над месец и ти казвам нак7рая ме хващат лудите и нямам търпение да се прибера вкъщи. А като се върна София ми се струва най-чистото и най-спокойното място на света!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 58f644eb78
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Да, най хубавия коментар е на Но18 до тук. Хубаво е да отидеш там за да разбереш колко хубава страна имаме. След това Факултето ще ти се струва Манхатън, а нашите мангали ще са ти като братовчеди.

Иначе тук почти не видях нито един градивен коментар. Имаш проблем. Защо казваш "да живееш там"? Защо подяволите хора които дори не са пътували никъде през живота си, казват "имигрирам" първо, а не "пътувам"? Да, това е проблем.

Хората са прави. Пътувай, първо виж. Пътувай в Европа първо, че е по лесно. Изгради си някакви навици на пътуване. Научи се да смяташ бюджета си, дестинациите, времето си. Къде ще спиш, какво ще ядеш. После ПЪТУВАЙ до Индия. След като си пътувала там не по малко от 1-3 месеца, щото тук говорим за ОГРОМНА държава, тогава започни да си мислиш за имиграция.

Имам чувството че таз дума "имиграция" е пъхната в главите на децата насила и те я повтарят като супер клише.

Бившата ми приятелка - французойка след като се разделихме отиде там. Живя 6 месеца, после искаше да имигрира. Ама нещо не можа да си оправи документите. После отиде пак за 6 месеца, но след това се отказа. Да, но с нея бяхме обиколили над 20държави в Европа преди това и имахме доста силно изградено "чувство за пътуване", което ти съм сигурен, че нямаш все още.
Наистина може да си изпатиш там, ако не знаеш какво от къде идва и как става. И повярвай както има и добри хора там, така има и лоши. И там схемите не са като наще цивилизовани цигани, а са цели мафии навързани, особено към белите. Свят ще ти се завие. И не, в Lonely Planet планет не се споменава за такива неща. Couchsurfing и AirBnb също не са сигурни сайтове там.

Хората са прави и за друго. Там единствено може да оцелееш с мъж до себе си. Така че си намери приятел, гадже и тн. с когото да отидеш.

Хубавото е, че не ти трябват много пари и имаш предимство че си бяла. Би могла да се снимаш в Боливудски филми. Плащат добре. За интелектуална работа не се надявай да се конкурираш с тях. За физическа не говорим и въобще. Белите там живеят от спестявания или с предварителен договор от тук. Наистина трудно ще си намериш работа там на място, освен ако не се запознаеш с други бели, които да ти я дадат. Останалите оферти, които ще получваш откровено ще са подозрителни.

Имах колега например, който отиде за 6 месеца като IT SEO(Search Engine Optimization), ама се махна от там. Не му хареса как се отнасяха с него след като ги научи на занаят. Не му плащаха и добре, към 1000лв бг пари. За там са много, но в един момент като ти писне виждаш, че нищо нямаш спестено. А то неиминуемо писва.

Не ме разбирай погрешно. Подкрепям те напълно. За мен човек, който не е бил в Индия и Китай(в Китай съм в момента) НИЩИЧКО не знае за света. Просто недей да говориш за имиграция, преди да си била дори там, смешно е.

Това което мога да те посъветвам е. Намери си едно момче. Спестете малко пари, едно 2-3000$ за двамата, достатъчни ще са. Като отидете там купете си едно бусче и си обикаляйте на воля. Преди да се махнете го продайте и така. Обикновено така правят хората там.... малко обаче се връщат в Индия. Даже и бившата ми приятелка, която толкова много искаше да остава там, СЛЕД като вече беше там, пак се отказа. В момента си е във Франция. Така че, отиди, виж, прецени.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f7681bc4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

20.   Мила, омъжена съм за индиец, но живеем тук! Мисля, че това ти е достатъчно. Както ти казах и в коментар 18 ходила съм там многократно и ако искам винаги мога да остана, пък и семейството на мъжа ми са страхотни хора, обаче цялата тази атмосфера не ми понася. За няколко седмици да ида на гости е супер, обожаваме да пазарувам с племенничките и със сестрата на мъжа си, но и за миг не мога да си представя да остана там за постоянно. Целия тоя хаос наоколо, мръсотията, не, не това не е за мен. Казах ти много си обичам роднините и те ме обичат, обаче аз съм родена и израснала в Европа и мястото ми е тук. Там дори улицата ме е страх да пресека! Да не говорим, че от страх да не ми се случи нещо не ме пускат сама почти никъде и по цял ден стоя в апартамента. И това не е за мен! Аз съм свикнала на свобода, да ходя където си искам и когато си искам, а не непрекъснато да се оглеждам да не ме обере някой или дали няма да ме прегази някой (мислиш си, че в България шофьорите са ужасни, това е защото не си ходила в Делхи! ). А казват, че в Мумбай било още по-страшно! Там не съм ходила и честно казано нямам и желание, или ако ида ще е за максимум няколко дни. Как живеят тия хора така? ! Честно казано аз дори не мога да си представя как не се побъркват от целия шум, мръсотия и т. н. А за климатът вече ти писах. За нас, свикнали на умерен климат, това там е лудост. А имай предвид, че аз дори не съм ходила в разгара на лялото! Май месец беше към 40 градуса, а сестрата на мъжа ми каза, че лятото е много по-зле. Смятай как се оцелява на 50 и отгоре градуса в града! За намирането на работа също вече ти обясних. При това свръх население е много трудно и децата там буквално се побъркват от учене, защото знаят, че без отлична диплома и много познания шансът един ден да си намерят работа е малък. Чак ги съжалявам, горките си племенници колко много учат, но те си зная защо го правят. Така, че просто не вярвай на сериалите. Аз дори нямам нерви да ги гледам. Само един път с мъжа ми се загледахме в нещо, даже не помня името на въпросната сапунка и после и двамата умряхме от смях! Такива глупости показват по тия сериали, че не е истина! А имам познати, които им вярват и даже са ме питали дали там всички хората живеят в такива къщи! Представяш ли си? :))) А иначе, че са доста духовни хора това е вярно и са доста позитивни и весели, обаче това е у дома, на улицата като излезеш в тоя хаос хич не ти пука колко са духовите и колко са позитивни! Само гледаш да стигнеш безопасно от точка А до точка Б по възможност без да те оберат по пътя. А да живееш там сама забрави! Казах ти, аз винаги излизам поне с още 1, а понякога и с няколко човека и пак се изнервям, пък какво остава да съм сама! Ще откача и ще се загубя! А може би и двете! Да не говорим, че като ме видят, че съм чужденка, светлата коса и кожа няма как да ги скрия, всички таксиметрови шофьори се опитват да лъжат с цената. Дори и да не съм сама! С мъжа ми като хващаме такси, аз умишлено се дръпвам на страни, все едно не сме заедно и го оставям да се пазари с шофьора и чак като постигнат договорка се качвам, защото ако още от начало разбере, че ще ме вози веднага ще ни поиска двойно. Та да знаеш там дори такива елементарни неща като хващането на такси могат да ти се окажат проблем. Просто автоматично решават, че белите имат пари и не знаят цените, значи сега е момента да ги метнем. Не, не това там е пълна лудост и ако не си родена там просто няма как да свикнеш. Чувала съм от сестрата на мъжа ми, че понякога дори на нея и идва в повече, а си представи какво ни е на нас! Ако толкова искаш да идеш, събери пари и иди на екскурзия (организирана с група! ) и сама ще видиш за какво става дума, но повярвай ми, не случайно категорично отказвам да ида де живея там. И не съм само аз! Имам и други приятелки омъжени за индийци, всички до една си живеят тук и там ходим само на гости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1f3a2f97c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   lВ отговор на точка 4. Мъдростта се ражда от житейският опит и тя трябва да се споделя с всички. От нея всеки може да отсее онова което му е нужно за да прецени кое е най - правилното решение за него. Съчувствието е равно на съжаление, защото дори и да съчувстваш, ти не му помагаш...

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ac6cd8954d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

23.   Престанете да обиждате индия. опитвате се да я искарате наи тъпата мизерна и ужасна държава. Индия е много хубава държава аз също искъм да живея там и знам мног неща за индия изчел съм много неща за индия. Всички които обиждат индия просто се опитват да искарат българия по хубава държава от нея. Защо не кажете какви са лощите неща в българия. Аз не прочетох и едно хубаво нещо някои да каже за индия. Като не харесвате индия не я обиждаите и не правете лошо впечатление за нея. На автора пожелавам успех и дано осъществи мечтата си и никога да не се отказва дори и да не се збъдне веднага.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 4ed82d9bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   23, силно се съмнявам да си чел нещо друго освен рекламни каталози и в краен случай някое списание, но с повече картинки. а и не пишеш да си ходил там, така че не виждам с какво си полезен на авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ccf38f0ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

25.   Ако живота в Индия беше толкова хубав нямаше всички индийци да дават мило и драго за да се изселят в Европа. Един мой приятел ходи там по бизнес и кто се върна, каза че такава мизерия не е виждал никъде. Пълно било с просяци, маймуни и хлебарки. Една седмица преди той да отиде там, в същия хотел в който е бил отсетнал, са хванали голяма кралска кобра. На мен и пари да ми дават не отивам там.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ac6cd8954d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

26.   Искъм да попитам номер 25 от къде знае че всички индийци искът да се изселят в европа. Каза че твои приятел е ходил в индия и че такава мизерия не бил виждал никъде. Пълно било с просяци ти знаеш ли чеж в индия живеят повече от един миллиард души затова има бедни. Имало маимни и хлебарки е маимуните са хубави животни а хлебарките ги имаме и тук. и пари да ти дадът не отиваш там ами никои не те кара да ходиш там но не обиждаи индия. Аз много харесвам индия и като отида там ще се занимавам с благотворителност ще помагам на хората. Ако има хора като мен които харесват индия подкрепете ме и не оставяи някои да говори лоши неща за индия. На авторката искъм да кажа да не слуша какво говорят за индия ако много харесваш индия и иска да живее там нищо не може да те спре да го направиш и ако наистина харесваш индия ти няма да имаш проблем да живееш там.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7887008d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Ако завършиш индийска филология можеш да работиш в посолството ни или като преводач - много българи правят бизнес в Индия и обратното - много индийци инвестират в България. Може да се присъединиш и към някоя неправителствена организация, която действа в Индия - индийски червен кръст или нещо такова.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 201059f971
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Един приятел ходи в Индия и сподели следната гледка: рекичка минава покрай пътя, а в нея пикае детенце. Същевременно малко по-надолу в същата рекичка жена си пере дрехите. Обяснява, че това е нормална гледка за Индия.

 
  ...

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ccf38f0ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

29.   Номер 26
Това че огрмен брой индийци искт да се изселят за Европа е вярно. Само трябва да погледнеш статистиките за хорта които пристигат нелегално в европейския съюз и ще видиш че фактите говорят сами за себе си. Като казах че има много голям брой просяци, просто не исках да влизам в детайли, защото броят им не е голям а огромен и голяма част от бездомниците които спят на улиците направо на земята са самотни деца. Ако искаш повече информаця за това, влез в интернета и това което ще намериш там и най вече снимките, ще те шокират. Като писах за хлебарките, ставаше въпрос за изключително много и са навсякъде; в хотели, в ресторанти, в офисите, по улицата а в домовете сигурно е още по зле. И навсякъде мухи.... на ята като врабчета и сигурно за това страдат толкова много от стомашно-чревни заболявания и хепатит. Колкото за маймуните, не съм казвал нищо лошо за тях. Посто написах това което е направило впечатление на моя приятел. А броя на децата които работят дълги часове за купичка ориз също е шокиращ.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: f13de2c4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   леле ти трябва да си някое просто момиче, щом искаш да отидеш там. Човек осъзнай се малко, не ги гледай тези по сериалчетата

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4edb1e887d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   Номер 30 аз съм момче и съм влюбен в индия. Ключето което отключи тази любов са индииските филми и сериалите.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

32.   Аз също гледах много цигански сериали и искам да живея с циганите, защото много ми харесва тяхната култура и начин на живот.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f7681bc4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Хора, гледайте си сапунките щом толкова искате, но не оставайте с грешни впечатления, че това е реалния живот в Индия. Защото НЕ Е! Както ви казах и в предишните си коментари, щом толкова искате, съберете си пари и идете на екскурзия там и сами ще се убедите, че сапунките са пълни измислици.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4edb1e887d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   В индийските сериали показват реалния живот в индия. Номер 33 защо мислиш че в индииските сериали не показват реалния живот в индия. Хората които ходят в индия на екскурзия немогат да видят че това което показват в индийските сериали е реалния живот в индия.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

35.   Това което показват в индийските сериали, изобщо няма нищо общо с реалния живот там. Питай всеки който е ходил в Индия и те ще ти кажат едно и също нещо. Също като в турските сапунки, една каца пълна с лайна и половин сантиметър мед на повърхноста. На пръв поглед изглежда нормално, но малко да го разровиш и от смръднята която ще излезе от там можеш и да припаднеш. За това че преди човек да направи нещо, трябва да пита хора които познава лично и са го преживяли а не да търси мнение в сайтовете, защото в тях влизат всякакви видове хора и много от тях са с не съвсем чисти и добри цели. Тяхната задача е посто да промиват мозъците на по наивните млади хора, които са по-уязвими и да причинят болка, страдание и мизерия. Някои хора и държави, освен мръсотии и гадости не се занимават с нищо друго, защото такава е душата им, пълна с помия и мръсни номера. Те си мислят че след като са се скрили зад компютъра и това им дава анонимност. Това е така само до някъде, защото на края, всички рано или късно ги разбират кои са и с какво се занимават и след това всеки внимава и се пази от тях, също като Джинито - излезе ли от бутилката, вкарвне обратно няма.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 580abdfafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Номер 23 и 26, които са един и същ човек, като ти гледам правописа и "мъдрите" разсъждения и всеотдайната любов към "индия" си правя извода, че имаш акъл колкото да стоиш прав.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1943861659
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   Номер 34, омъжена съм за индиец и съм ходила там многократно и то не на екскурзия, а в апартамента на свекарите ми. И съм видяла как живеят хората там. Повярвай ми, няма нищо общо със сапунките.
Номер 33

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   На 23 Февруари 2016 г., индийска жена само няколко часа след като родила със цезарово сечение е била изнасилена в болница наблизо до New Delhi. Някои хора в Индия все пак смятат че е по добре отколкото случая с Нирбхая - 23 годишна жена физиотерапист, която е била бита с железни бухалки, измъчвана и групово изнасилена както е пътувала в автобус с приятеля си.
Няколко дена по късно, на 8ми Март Международния ден на Жената, 15 годишно момиче е било изнасилено и след това подпалено и изгорено.
Това са факти които много лесно могат да бъдат проверени по интернет.
Статистиките за Индия са, че всеки 15 минути жена е изнасилена. Умножено 24 х 7 365 дни в годината, което е 61320 жертви.
Така че които искат да им разпорят задниците, да се мятат на самолета и да заминават. Още като пристигнат, веднага ще ги направят "артисти" и "актриси".

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: df4f9c6db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

39.   Номер 38 ти не си бил свидетел на тези неща такаче не може да твърдиш че са факти. Ти си написал че тези факти можели много лесно да бъдат проверени по интернет. В интернет може да го пише но щом не си бил свидетел не можеш да твърдиш че са факти онези неща. В интернет пише за тези изнасилвания в индия но не означава че на истина са се случили. Това е направвено за да може всеки които го види да си помисли че е истина а всъщност не е. В индия има изнасилвания но в интернет преовеличават много като пишат за тяхНомер 38 когато отидеш или ако отидеш в индия и със собствените си очи видиш такова изнасилване тогава пиши в този саит.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

40.   По врмето на социализма в България, макар и много рядко, в кината показваха и индийски филми (обикновенно по един на всеки десет години). Когато това станеше, на прожекциите ходеха изключително цигани и от време на време някой заблуден българин, просто от любопитство.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   В Петък на 11 Март 2016 годна в официални репортажи от "Times of India", " INDEPENDENT" и " The indian express" се съобщи че индийска жена е била групово изнасилена в автобус на автогара в Индия от двма мъже ; Ishwari Prasad и Shiv Kumari резиденти на Uttar Pradesh Bareilly district. По време на изнасилването, тя е била с три годишната си дъщеря и две семичния си син, който е умрял по време на атаката. Дъщеря и е успяла да избяга и да се скрие и не е била наранена.
ПАК ПОВТАРЯМ, ТОВА СА ОФИЦИАЛНИ ДАННИ!
Не знам с какви цели №39 се опитва да омаловажи тези факти и дори да ги изкара лъжи, но ако някой се излъже и замне за Индия и отиде там с малко, или без пари, ще намери че е изкючително трудно да се върне обратно в Бългаия. Работа там няма, но дори и да намери, заплатите са изключително малки и ще ви отнеме години да съберете за билет обратно.
Внимавайте защото българските сайтове са пълни с промивачи на мозъци, които се опитват с лъжливи доводи да накарат уязвими млади хора да се изселват от България и да се имигрират за други държави. Те ви обрисуват живота там за красив и приказен, но всъщност изобщо не е така. Те няма да ви кажат че много млади хора (не само момичета, но и момчета) изчезват безследно и най вероятно са отвлечени и продадени като секс роби или за вътрешните им органи.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: df4f9c6db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   Номер 40 това което си написал изобщо не е вярно ама изобщо знаеш ли колко хора харесват индийските филми. От няколко години дават индииски сериали моята карма, малката булка цветовете на любовта. Малката булка е най-гледания индийски сериал в целия свят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

43.   До №42
"Малката булк е най гледания сериал в целия свят"
ГЛЕДАН ОТ КОГО?!.....
В Англия имат и БОЛИУУД кина където показват само индийски филми. На техните прожекции никога няма да видиш англичанин или някой друг европеец. Хората които ги посещават са изключително индийци, пакистанци, бангладеши, афганистанци и новпристигналите цигани от Източна Европа.
ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ГИ ХАРЕСВАТ И ГЛЕДАТ!
В България тези сериали се гледат само от малоумни, необразовни жени със съмнителна култура и вкус.
Ти нрмален човек виждала ли си да седне и да гледа тази пошлост?

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 171040114e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

44.   По продажната корумпирана "българска" телевизия показват само турски и индийски сериали, защото искат да ви напавят ориенталци като артистите които играят в тах. Само наивни глупаци ги гледат и след това се опитват да им подражават. С тези цигански сериали, под диктовката на хора отвън България, се опита да ви промият мозъците и променят културата и вкуса ви и след това да ви се присмиват и наричат ориенталци. Това е и причината, тези продажници да ви показват тази помия а не хубави европейски сериали.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 02cae10740
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   ПЪРВО ОТИДИ КАТО ТУРИСТ

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c7fb8f7c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   Бях в Сингапур в индийския квартал и издържах само половин час-мръсотия, навалица, миризми, мухи. Ядат с пръсти ориз от бамбукови листа, палят огън на улицата, хвърлят буклуци и газят прах и кал, отвратително... Не можах да издържа повече от половин час и поисках да си тръгна. Това е Litle India, квартала който посочват за посещание на туристи, уж за да се докоснели до културата на въпросната етническа група.... Аа, мерси- беше ми повече от достаъчно.
Е, няма такъв отврат ви казвам.
Щом там са такива и не са си променили начина на живот и манталитет не ми се мисли в Индия какъв ужас е. Никога не бих си помислила и да отида там.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 30df605226
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

53.   Потърси снимки на Тадж Махал - поглед отзад и ще видиш реалността. Великолепието от преден план с подбрана снимка е обградено от циганско сметище. Отнася се за цялата Индия. Изключително наивно е да си правиш някакви илюзии по индийски филми. Но доста жени така отиват и в арабски държави, после реват, но е късно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 299a8501a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Аз живях там като експат 3 месеца по принуда (работя в IT индустрията в Германия, трябваше да създадем местна дъщерна компания и да назначим персонал в Бангалоре, с цел да поемат част от съпорта). Моите впечатления:
1) В лъскавия офис, който наехме (около 300 квадрата, нова сграда, климатици навсякъде) беше ОК. Но дори за високообразованите и заможни индийци, понятието хигиена май е чуждо. Невероятна смрад се разнася от всеки местен, дори да е костюмиран. Тези хора не знаят какво е тоалетна хартия, за сапун и дезодорант да не говорим. Трагедия.
2) Извън офиса имаш чувството, че се движиш буквално сред тълпа от клошари. Всеки сере и пикае директно на пътя. Движат се някакви невероятни катафалки по пътищата. Облаци прах, смрад и мръсотия. Огромни тълпи хора, много от тях обезобразени, сакати и пр. Всеки се опитва да те заговаря и да измъкне пари от теб. Представете си как се диша при 45 градуса, голяма влажност и в облак от прах, дизелови изпарения и смрад на фекалии и урина...
3) В по-селските райони липсват дори елементарни условия за човешко съществуване, там е борба за оцеляване сред тълпи крастави (и много от тях бесни) кучета, крави, кози и купища боклуци и мръсотия. Да не говорим за насекоми и най-вече змии, които са в повечето случаи смъртоносни при ухапване.
4) Млади момичета, още деца, са предлагани от бащите си като проститутки срещу няколко долара. Виждал съм как съпруг пребива жена си на улицата и никой не се опитва да помогне.
5) Храната им е супер, аз обожавам лютото. Имат невероятни подправки и кърита. За съжаление, рядко може да се намери ресторант, където да се спазва дори елементарна хигиена.

Никога, ама никога не бих отишъл отново в тази помийна яма Индия. В сравнение с там, Столипиново е направо Бевърли Хилс.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker