Да се върна ли обратно в БГ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Да се върна ли обратно в БГ?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 4147 пъти
Здравейте!
Пише ви едно объркано момиче на 21 години, живеещо в Холандия. Тук всичко е осигурено, работа, доходи.. като цяло бъдещето, което нашата България не може да ни даде:( Тук идва странното, че аз искам да си се прибера обратно в България да живея, но семейството ми, което е тук, както и повечето хора ми казват, че няма смисъл, че хората от там бягат, аз там отивам.. Аз обмислях варианта да запиша да уча във Варна или София, до тук добре.. ами работа? Нали всичко е пряко свързано с пари.. Не искам да работя за пари, които да стигат само за наема и колкото да не умра от глад, искам добър стандарт на живот, знам че всеки това иска и затова всички бягаме по чужбина.. както и да е, искам да ви попитам според вас ако се върна обратно каква работа мога да имам там за добри пари? Мислела съм си за брокер или каквото и да е дайте ми идеи, знам че ми е странен въпроса, но ще съм благодарна ако ми дадете съвет и отговор, ще следя темата, БЛАГОДАРЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 978814d0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом знаеш холандски, се хвани в кол център, ще ти дават луди пари и ще си живееш много добре у нас. Тъкмо ще си си сред наши! Не бъди чужденка цял живот, ела си. Аз така направих и съм много щастлива тук, в България, в моята Родина!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d1c7085c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, и аз съм като теб, мисля си тези неща. В личен план би избрала сигурността, но както знаем, има и други неща.

Светът се променя страшно бързо, и в много близко бъдеще, няколко, да ги наречем, безпрецедентни противоречия ще търсят своето решение. Едното е, че ЕС може да се разпадне след десетилетията залъгване с мултикултурализмът - това не е анитутопия, а проблем тук и сега, и бежанската криза може да се окаже последната капка...

Другото е идващата финансова криза, и ти като брокер, може да ги разбираш тези неща по-добре от мен. Светът се намира в безпрецедентен мащаб на задлъжнялост и социално неравенство, а мощта на транснационалните компании не е без аналог по същество, но е по мащаб.

В две думи, залезът на тази система, с нейните правила, пристига с бързи крачки, а синтезата още няма очертания, поне според мен.

България трябва първо да се освести, но да бъдем реалисти, няма особени поводи за радост. Отива от зле на по-зле, но това важи за цял свят. Този път, няма победила идеология, защото всичко в крайна сметка отива в историята...

Та от това писание, мога да ти кажа три неща. Ще те посъветвам да имаш търпение - идват смутни времена, трябва да се мисли повече, да се приеме реалността, и слушай родителите си, те знаят за какво става въпрос. Второ, чети повече - за да бъде променен, светът (и България) трябва да бъде разбран, а там където си, а и аз, интересът е да се затвърди и повярва претенцията за изключителност на днешните господари - това не е така. Трето, бъди честна със себе си, и си отговори по същия начин - какво искаш? Това е може би най-трудното.

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c07a7438f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако чакаш добри доходи в България - IT сферата. И избери София. Учи нещо техническо, курсове за IT и гледаш да се наложиш отрано. Аз обаче за професия избирам, каквпто ми е на сърце, че другото не си е работа. Ако после обаче се върнеш в Холандия - българската диплома няма да е най-доброто.
За това никой нищо не може да ти каже. Ти си решаваш и предопределяш живота. Каквото и да решиш - късмет и щастлив живот! :)
Ж 28

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 272ef387be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Задаваш въпроси, на които никой не може да ти даде категоричен отговор. Освен да се върнеш и да пробваш, пък ако ен ти хареса, си върви обратно в Холандия. Поне ще видиш нагледно как стоят нещата и ще си прецениш, вместо цял живот да се чудиш кое щеше да е по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3340e5effb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря много за бързите отговори, хора:)
До номер 2 - аз не съм брокер, на там ме влече, но все още го обмислям, едвали е най-доброто решение.
Номер 4 - това е проблема, че сега са ми най-важните и може би най-хубавите години не искам да ги пропилея в лутане :(

АВТОРКАТА

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3756397bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Щом знaеш холaндски и сигурно aнглийски, все ще нaмериш рaботa. Нaй-добре дa се върнеш и дa пробвaш. Млaдa си, нищо не губиш. Нямa кaкво дa стоиш нa място което не ти допaдa. Aз живея в чужбинa от години и се чувствaм добре, не ми се връщa в Бг зa дa живея. Но aко бях нa твое място, щях дa се върнa

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: afccf08cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако имаш възможността да се прибереш, направи го! Аз я имах преди време, но не се възползвах и ще съжалявам до края на живота си. Вече намразих всичко тук - изкуствените хора, отвратителното време и всичко останало. Запомни едно - нищо не е по-важно от това да се чувстваш щастлива! Аз взимам в пъти повече пари от приятелите ми в България, живея в една от най-развитите европейски столици и какво от това? Страдам от депресия, ходя редовно на психиатър и вече все по-често се замислям за самоубийство. Не им искам фалшивия западноевропейски живот. Съжалявам, че предадох семейството си, родината си и себе си. Успех ти желая и следвай сърцето си!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5d0f176ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Да работиш брокер на БГ борсата? Не. Тънка ниша е това. Както и повечето неща които въртят БГ капитала. Малка държава сме, ако разбираш борсата значи си човек на някой. Пробвал съм се там. Новините се пишат пред свършен факт. Предварително се знае кой какви пари ще гушне. За да имаш информацията трябва да имаш вътрешен човек. Иначе си от онези будали които губят, за сметка на други, а после се примиряват и си го обясняват с незнанието си.

Да правиш пари по какъвто и да е начин в БГ, вземайки от българи? Не. Това е загубена кауза. Това се едно да земаш пари от джоба на майка си за да си купиш хляб в магазина на майка си.

Това е и причината повечето хора да не успяват в БГ, да се отчайват, да имигрират, да срещат трудности и конкуренция. Да се карат с комшията и тн.

България трябва да внася пари отвън. Това е. Друго спасение за нашата държава няма.
Научи се на западната борса. Както правят евреите например. Докато си в Холандия проучи въпроса. Запиши се на курсове. Направи си портфейл. Купи акции, холандски, американски и тн. И тогава се прибери. Висше нито от там, нито от тук ти трябва. В днешно време, в този динамичен живот висшето учебно заведение е загубена инвестиция във ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА. Висшето пари няма да ти даде. Да си обогатиш интелекта, да, но това е лукс, който не всеки може да си позволи, особено ако няма какво да сложи на трапезата. Затова те съветвам за курсовете

Иначе да. Хубаво си чувстваш Българията. На теб ти трябват пари. Родината ще ти даде останалото.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1eaa38d599
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оффф ти добре ли си ела да работиш за 300 евро по 10-12 часа

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 74a67e0b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Току ще пак се стреляха в България. Според теб струва ли си?

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 74a67e0b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Няма значение къде си, ако имаш приятели, интереси, финанси и спокойствие, всичко е наред.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Преди година аз също се намерих пред същата дилема - дали да остана Германия, или да се върна обратно в България. Избрах България и изобщо не съжалявам. Там ми беше омръзнало да ме третират като втора класа човек - все едно че съм циганка. Там се нагледах и наслушах на лицемерие, злоба и присмивки. То и в България си го имаме това, но трябва да отидете там за да разберете за какво става дума. На края ми дойде до гуша от цялата тази гадост и се прибах обратно, защото НЕ СЪМ ЖИВОТНО И НЕ СЕ НУЖДАЯ САМО ОТ ХРАНА И ВОДА. Там ми липсваха най обикновените човешки отношения. В рая на краищата всеки сам си избира за себе си. Ако живота там беше толкова хубав, нямаше все повече и повече българи да се завръщат обратно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   На пръв поглед, в западна Европа има повече сгурност, но не е така. Разровиш ли живота там, започва не да мирише, а да смърди, защото там не живееш, а съществуваш. Ако между свобода и сигурност, храта изберат сигурност, на края губят и двете. Напълно разбирам №10, защото предполагам е в същото положение като един българин който познавах в Германия. Той е женен за германка и имаше две деца и стоеше там единствено заради тях. По нещастен човек от него не съм срещала и искрно го съжалавам.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b3be6aafd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Минимална заплата в Холандия: 1100 евро
Минимална заплата в България: 200 евро

Доста "труден" избор...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Номер 11 се опитва да промие мозъците на младите хора като се опитва да изкара че те не се уждаят от визше образование и че това е само загуба на време и пари. Това е пълна глупост!!! Без образование не става нищо, защото това е платформата за добър и успешен живот. Ако искате да успеете в живота, трябва ви добро образование! Ако искате да сте на дъното и да тънете в невежество, слушайте №11 и други такива "умници" които непрекъснато сеят бисери като в българските сайтове, очевидно с напълно "добронамерни" цели. Това са същите тези хора, които чрез българската преса и сайтове, се опитват да заблудят хората че СПИН е едно безобидно заболяване и че е безсмислно да използват презервативи, тъй като заразата се преавала само чрез замърсени игли, а не по полов път. Това е една голяма лъжа! До сега със СПИН са биле заразени около 78 милиона хора в света, като в момента по-гоемия брой от хората заразени със СПИН са в Африка. За тези които се опитват да ви промият мозъците с тези глупости, колкото повече българи се заразят и умрат, толкова по добре. Един добре образовн човек не може да бъде лесно излъган и заблуден, но невежите хора са много лесни за манипулиране.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До №18
Парите могат само да направят живота ти по-леен, но не могат да ти дадат щастие. Само семейството и истинските приятели могат да те направят наистина щаслив. Вярно е че в западните държави плащат повече пари, но пък в замяна на това и разходите ти там са в пъти по-големи. А колкото до хората, трябва да отидете и да видите на какво се казва лицемерие и мръсни номера.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0990062339
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Номер 19, не бъркай образование и знание! Двете нямат нищо общо. В днешни дни човек може да се информира много по-добре от интернет, отколкото от университета, където 4 години му промиват мозъка и го превръщат в просто една от многото овце в стадото. Иначе образовани "вишисти", които като теб пишат виЗше си имаме предостатъчно...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8488f947b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Здравей! Ето и моя приятелски съвет. Не се връщай! Сега аргументи защо. В България минималната заплата е 2, 50 лв на час, към 1-ви Януари 2016 година. Добре, да приемем, че си намериш и работа за повече, но помисли добре. Парите няма да са много, няма да ти стигат за храна, семестри, наеми и т. н. Никакъв смисъл няма да се връщаш..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

24.   До №21
Дипломата за висше образование ти отваря вратата за работното място, а не голото ти твърдение че ги имаш знанията. Според тебе излиза че всички вишисти са малоумни тъпанари и образованието си е чиста загуба на време и най-добре е хорта да си тънат в невежество.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b3979c3a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Виж сега, принципно човек винаги трябва да пробва, не го ли направиш, няма как да разбереш. Освен това чуждите мнения са субективни, т.е. всеки си пречупва нещата през собственият поглед. Примерно, аз живея в средно голям областен град и печеля много добре. Това ми е родното място, семейството ми е тук, приятелите от детинство са ми тук, всичко ми е тук и съм благодарен на Бога за това. Реално погледнато обаче, хубавите работни места са малко, а и типично по нашенски, където може да се прокара шуробаджанащина, веднага се прави, което е едно от нещата, които винаги са ме дразнили. Лично моето мнение е, да си завършиш образованието в Холандия. След това винаги можеш да се пробваш в България и ако не ти потръгне, да се върнеш. Поне аз така бих направил. Иначе, напълно те разбирам, в повечето страни на Западна Европа социалният живот няма нищо общо с този в България.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 057cee7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   На края и аз, като мнго дрги "неуспели и не ставащи за нищо" българи(поне в българската преса ни наричат така), се завърнах обратно в България. Ако живота в западна Европа беше толкова хубав, нямаше все повече хора да се прибират обратно. Живота в тези държави е толкова лицемерен и отвратителен, че през цялото това време което изкарах там се чувствах депресиран и нещастен. От както съм се върнал, отново разбрах какво е да си жив и да се радваш на живота. Някои хора се подлъгват заради парите и заминават защото другите така правили, типичен манталитет на стадото - една овца тръгва и другите я последват. Когато си от едната страна на реката, тревата на другия бяг изглежда по-зелена, само като отидеш там и видиш че е същата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: af3ac41c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Тъжно ми е как почти всеки коментар в подкрепа на това да останеш в чужбина започва с довода "Заплатите в западна Европа са по-високи". Парите не са единственото ценно нещо в живота. Най-важно е човек да се чувства добре. Аз в моя живот съм имала и малко, и повече, и най-щастливите ми години не са били задължително тези, в които съм можела да си позволя всичко. Напротив, щастлива ме е правело това да чувствам лично удовлетворение, да правя каквото наистина искам и да съм заобиколена от обичани хора. В живота често правим грешката да следваме амбиции, които не осъзнаваме, че не са наши лични, просто имат добра реклама.
До авторката: съветвам да съпоставиш двете ситуации с евентуалните последици. И мисли за себе си най-вече - а не кой какво ще каже. Защото можем да вземем чужд съвет, но отговорността си е наша и последиците също си ги берем сами... Имам познати, които се върнаха от чужбина и мисля, че са доволни. Аз също обмислям да направя същото (от няколко години съм в Германия). Но наистина - помисли си какво искаш ТИ и го направи.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4e91f5e743
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Не трябва да си богат за да си щастлив!
Дупе знае две, знае и двеста.
Ако си правиш сметката, винаги ще се опрвиш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f880d849d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   До 27.
Чичак, спри вече да се правиш на завръщащ се, отчаян от действителността емигрант, и то във всички теми. Знаем, че не си излизал от Бг, затова не давай съвети, като не си запознат, и спри да говориш от последна инстанция. Животът в чужбина е сто пъти за предпочитане, защото можеш да живееш нормално и спокойно. Ние, обикновените хора, се стремим към това. Ако ти искаш като един истински сървайвър да се бориш всеки месец как да оцелееш с 200 лева, аз не искам такъв живот. Затова и съветвам момичето да не се завръща в никакъв случай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3bf9ed1dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   И аз те съветвам да не се връщаш. Ако знаех, че сега мога да съм на твое място, аз и родителите ми да сме някъде далеч щях да скачам от радост. Имам завършено образование, нямам работа, загубих няколко години от ценното си време, не мога да си позволя много неща, ограничавам се непрекъснато. Най-голямата грешка беше, че се завърнах обратно в малката ни скапана държава, където няма никакво бъдеще.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 58fe0cd6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   До 31
Тези които живеят с по 200 лева на месец са само някои пенсионери и глупаците със закостеняли мозъци, които тъй като самите те не могат да създадат нищо сами, гледат да отидат някъде за да им дадат някаква работа. Те са като магарета. Сложат им наморника с капаците и на където им дръпнат юздите, натам заминават. Натоварят ги, извъртят им камшика и давай шибано просто магаре, напъвай по здраво...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6a55db4cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   А ти какво можеш, че искаш голяма заплата? Не се обиждай обаче това написаното малко звучи като тропане с карк от 5 годишно- дайте ми 2000 стартово или аз пък ще си стоя в Холандия. Ти какво си учила, какво умееш, къде ти е силата? Не го казвам като хейт, аз съм в чужбина също, но навсякъде за да получиш трябва да дадеш, а ти сякаш малко наивно разсъждаваш. Аз съм малко-гояма от теб, моя набор завършихме вече уни, ами някои се върнаха и не са зле в България. Други останахме, но и тук на запад не е цветя и рози. Някъде по-горе четох, че 1000 евро е минималнаа заплата. Ами да, толкова е, ама и тя не стига за хубав живот на запад, все пак тук цените са други. Съвсем реално погледанато ако живееш сам и печелиш 1100 евро ти стигат горе долу за наема и да се прехранваш. Не може така категорично да се каже къде как би живяла. Изобщо крайните изказвания в чужбина е супер в бг кофти или обратното на никого не помагат. Зависи от бранша, уменията, опитът, доза късмет...Аз лично по-скоро клоня към оставане на запад, заради по-добрата здравна система, но това си е мое мнение и кой знае с тия бежанци какво ще е бъдещето на западните държави. Каквото и да избереш пожелавам ти да си намериш място под слънцето и да си щастлива без значение в коя държава!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9d1e4ce741
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Никой нямаше да задава такива въпроси по форумите, ако само си спомните какво е написал и казал Уилям Шекспир преди близо 600 години. Е, кво е казал...? ----"има нещо гнило в Дания".
А вие всички се набутахте точно там, защото всичко това, което е сега идва точно от викингския народ от Скандинавието.
-----
Шекспир не сме го учили в училище, но на времето имаше много телевизионни театри с негови постановки, в които участваха светилата на българския театър. Също има и оригинални английски интерпретации на Шекспировите творби, в които е описано и казано всичко за емигранта.
-------
Обаче ние сме в ХХІ век. Горкия Шекспир, един много начетен арабски вожд казваше, че бил арабин.
Ти да видиш...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c0f25865a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   36, много ограничено мислене. Ние разполагаме с възможности, за които нашите родители са могли само да мечтаят. Цяла Европа, дори целият свят е отворен за нас. Всеки млад човек трябва да поживее в чужбина поне няколко години, защото това е безценен опит, който няма как да получиш тук. После няма нищо лошо за се върнеш и да приложиш наученото тук. Точно това е начина да променим България. Няма нищо по-хубаво от това да пътуваш и да опознаваш нови култури. За мен живот, изживян само на едно място е изгубен живот.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 42d5c8c5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   По-добре е да завършиш университет в Холандия, отколкото да имаш диплома от България. С първата можеш да работиш навсякъде, а с втората винаги ще си подценена. Като вземеш диплома от Холандия, ако искаш се върни в България за известно време. За да избереш къде да живееш е добре да си пробвала и на двете места.
В Холандия времето е кофти, но нищо не ти пречи да взимаш нискотарифни полети да си идваш през лятото в България.
Поживей и на двете места и сама ще почувстваш къде ти е по-добре.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9d1e4ce741
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   №38 ти пък не си последователен. Аз казах ли нещо против това да се научи човек и да се върне да го приложи тук? Не. Следователно ти четеш само по диагонал. Чети кръстосано и това което казвам е, че хората се подлъгват и си продават къщите тук, за да живеят някъде другаде, където не са добре дошли. Надявам се това все пак да се оправи един ден. Чувал ли си с ушите си, когато си в беда или нужда, да се нарежда от главнокомандващия... "игнор" или "гед рид оф... "? Знаеш ли какво значи това? Прилага се дори на местни хора в неравностойно положение. Как да мълча и да се правя на света вода ненапита?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 53cfbc615d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   До 38
Живях в чужбина почти две години и не научих нищо ново и съществено. Всичко това което видях там, го знаех и преди да замина. Колкото за мултикултуризма за който говриш, всчки много добре виждат до какво води. Най после всеки разбра какво причиняват на местните хора, тези новопрстигащи в Европа "бежанци" с тяхните нови "култури" - всякакъв вид престъпност, болести, групови изнасилвания, чувствително покачване на данъците(нали някой трябва да ги гледа и плаща за тях) и в крайна сметка несигурност и мизерия за всички - ТОВА Е МУЛТИКУЛТУРИЗМА!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker