Европейска здравна карта и автоимунно заболяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Европейска здравна карта и автоимунно заболяване
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1560 пъти
Здравейте,

скоро най-вероятно ще заминавам за Англия. Проблемът е, че в началото вероятно няма да съм на трудов договор, а не знам колко ще струва сама да си поемам здравните осигуровки. Знам, че европейската здравна карта покрива спешните случай в чужбина. Аз имам автоимунно заболяване и се притеснявам, че евентуално може да ми се наложи да посетя лекар и си мислех дали тази карта не покрива и хора с хронични заболявания като моето.

Надявам се някой да може да ми отговори.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4a6a6e3fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, тук посещението при лекар е безплатно, дори някои лекарства със рецепта са безплатни. Трябва да намериш най-близката болница и да се регистрираш, след това до седмица ти изпращат карта и ти назначават среща с личния ти лекар или мед. сестра, която работи с него, дори идват и преводачи на срещата, но при мен се объркаха и дойде една румънка, но аз поне говоря горе-долу английски и се разбрахме. Можеш и кръвни изследваня да си направиш безплатно. Винаги можеш да отидеш на преглед без час просто отиваш и чакаш, дори ухото да те боли. Трябва да имаш постоянен адрес и е препоръчително да имаш Нешанъл Иншурънс Нъмбер без него не можеш и работа да си намериш. Едва ли ще можеш да си покриваш здравните осигуровки тук. Прочети всякаква възможна информация за там където отиваш, учи езика защото много ще ти трябва. Успех!
ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5d395d547c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти много! Нямах представа, че е безплатно посещението при доктор. Задължително ли трябва да имам постоянен адрес? Предполагам, че не е много лесно да се направи.

От авторката

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4a6a6e3fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами става въпрос, че трябва да си намериш квартира, за която подписваш договор, който трябва да носиш когато си вадиш Нешанъл Иншурънс Нъмбер за да докажеш, че живееш тук, него ще ти го изпратят до минимум 3 седмици. Когато се регистрираш в болницата не е необходимо да го носиш документа а просто ще ти искат адреса на местоживеене за да могат да ти изпратят картата и за да знаят адреса евентуално ако се наложи да дойде до вас личният ти лекар.
Няма от какво да се притесняваш отиваш чакаш си реда и те преглеждат, никой нищо няма да иска от теб. Даже за тях е хубаво да знаят какво е състоянието ти за да го следят.
При спешни случаи телефонът е 111, но наистина трябва да си пред умиране за да дойдат. За това винаги си отиваш на място в хоспитала, проблема е че работят до 8 вечерта някъде. За изгаряния също си има отделна болница и си отиваш направо в нея, защото от 111 няма да ти обърнат внимание освен ако не е 3та степен.
Винаги дори да искаш на генеколог или дерматолог да идеш минаваш през личния лекар или негов заместник, хубаво е да дадеш съгласието си, като попълваш регистрацията, че може друг лекар да има достъп до информацията ти от иследвания, защото никога не се знае какво ще ти се наложи.
Приготви се да боледуваш в началото често и по много. Тук вирусите са непознати за нас и минават много тежко и по 20 дни държат, до като привикне организмът. Запаси се със всякакви лекарства, които са ти необохими от Бг. Тук много трудно ти дават антибиотик, а може да го вземеш само с рецепта. Аз не пия попринцип, но съжалих, че не си бях взела. Това се сещам за сега, надявам се да съм била полезна. Ако се сетиш нещо след време пиши ми тук, записах се ако мога да помогна с нещо :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker