Брак в Германия,защо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Брак в Германия,защо?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 5095 пъти
Здравейте
Имам нужда от малко помощ. Имам приятел от около 2 месеца, той живее от 4, 5 год в Германия.
Заминах при него преди около месец и след около седмица той заговори за годеж, но внезапно ми заяви, че иска да сключим брак. Аз не разбирам как някой иска да се жени след седмица съвместен живот и когато познава някой от 3. 4месеца
Мисля, че има нещо не разбирам какво. Мисля, че е документи или заради пари. И аз и той сме българи
Та въпроса ми е следния, каква е ползата от този брак и какви са привилегийте за него з. Моля само за отговори от хора които са запознати защото аз пътувам за Германия след ден и ако има нещо нередно и той го прави от интерес искам да знам за да си стоя в бг

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8126e82a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че е най-редно да питаш директно него. Естествено, че не са нормални такива напъни след толкова кратко познанство. Много е вероятно самият човек да не е много в час и просто да се е лепнал за теб. Отваряй си очите и ушите на четири.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ade92e37bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От една страна може да е заради пари. Става въпрос за данъчната категория. В Германия данъците се плащат не от всеки поотделно, а от семейството като цяло. Ако в началото ти не работиш, само половината от неговия доход ще се облага, което е чувствителна разлика. На мен държавата ми взима 320 евро месечно, защото не съм женен и много ме е яд за това. От друга страна, бракът в Германия крие и огромни рискове, ако не си сигурен в партньора си, а само за една седмица той няма как да разбере що за човек си. Ако после решите да се разделяте става такава набутвация, че по-добре човек да не се жени въобще. Аз много се притеснявам от това. В скоро време може да ми се наложи да взема съдбоносно решение. Най-добре ще е ако има сключен брачен договор, но не знам дали приятелката ми няма да се обиди, ако и предложа брак с договор.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0b92bf9efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Привилегиите за него са по-ниски данъци, може би е затова.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4bfcd1d9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   да, ще му се намалят данъците, ама защо не ти казва, после по същия начин по който сте се оженили, ще се и разведете

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b47c49c612
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   о не, много по-трудно е да се разведете в германия. задължително е с адвокат и си е дело, не е само да подпишеш документите. ако не си сигурна, че искаш да прекараш живота си с него - не се омъжвай. каквито и причини да има.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e20f3c0179
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Здравейте, благодаря за отговорите. Аз не споменах, но имам детенце на 5 което не е от него. За в момента стопирах нещата с брака, той повече не е казвал нищо след като му обясних някои неща... Семейството ми има апартамент от жълт фонд... аз се водя там и ако сменя имената си преди да е купен ще има проблеми. Казах му че докато не го купят нашите няма да дтане сега обаче иска бебе....
Обяснява ми за някакви помощи и доциали, квартира с половин наем... все неща които.... аз не искам да чакам на помощи не искам и дете на този етап. Все по-често започвам да си мисля, че всичко е от интерес и за пари.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: dca725c016
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какъв е този с който си се хванала - не знам.

Щом не си готова за брак, просто му кажи! Става въпрос за това какво искаш и ти а не само той. Плюс това не сте заедно от много време и този прибързан брак изглежда доста гнил - още повече щом ти говори и за помощи. Точно заради това се махнах от България и гледам да не общувам с българи - вълка козината си мени, но нрава не. Та точно България е отражение на хората които живеят в нея. Щом страната не струва, значи хората в нея нещо куцат. Да не говорим че брака в днешно време не е на мода и не показва кой-знае колко повече любов и привързаност. Това е хартийка с която просто можеш да минеш с някои ползи покрай системата. Ти си знаеш, но много добре внимавай да не стане да родиш и от него и брака да е несполучлив. Вече си правила грешка - можеш да се поучиш от нея. (Не говоря за детето което е невинно)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d30d82d5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Само внимавай ако имате деца, че след няколко години 9 от 10 дечица в Западна Европа ще носят благозвучните имена Мохамед, Али, Абдул и т. н. :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e9543e64e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Значи мила, аз живея в друга държава и съм наясно с помощи и такива. Не отивай при него, щом чака на дете и брак значи живота му там е много мизерен... Гарантирам ти! Не си пропилявай времето, ще отидеш, ще родиш и ще живееш на помощи в някой краен квартал. Помощите се дават само при определен нисък доход. Тоест качите ли, те спират... Пак казвам, недей! Търси си друг мъж!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 20d4bbb4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако е германец ще има привилегиЙ, нали? Ти ясно си казваш че щом е българин нямаш полза. И аз съм ги мислила тези глепости, ама са си чист расизъм.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5d3d504d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Съгласна съм с номер 1. Аз съм омъжена за германец, учила съм и съм живяла дълго там и познавам добре тяхната даначна система. Той би могъл да има само 2. вида фин. интереси при брак с теб
А. Данъчни отстъпки - като семейство и ти ако не работиш на него му пада данъка за дохода на половина и плаща по-малка ставка. Те имат семейно подоходно облагане и стъпаловидна система.
ОБАЧЕ тази изгода е временна, защото ти ако имаш доход вече отстъпката е много малка ако не работиш той е длъжен да те издържа. С две думи не виждам облага тук реално погледнато. Ти за него по-скоро ще си разход. В Германия женската работа е много по-зле платена от мъжката и жените имат много повече права при развод и така нататък, а ако имате деца ти ще си ги гледаш у дома и той ще те издържа - с две думи каквато и отстъпка да има в данъка, тя няма да покрие разходите му

Б. Да взима някакъв вид помощи и да има предимство за общинско или друго субсидирано жилище.
Тук не съм много запозната, но също е малко облагата и не си заслужава да подписва брак, защото рискува много повече. В Германия бракът е отговорност и носи задължения да те издържа поне докато свърши развода, а той може да се точи с години.

В. Най-голямата му изгода не е финансова!
Българските мъже е почти невъзможно да си намерят местна жена за булка и единственият шанс да се задомят е да намерят някоя българка или друга чужденка. Просто никоя германка не тръгва с българин дори той да е образован, възпитан и да има добър доход.
Просто човекът иска да те върже и да създаде семейство с теб. Ти като жена не си се замисляла, но за един мъж единственият шанс да има деца е да си намери жена, а в Германия единственият шанс за един мъж да има равни родителски права е бракът. Може дълго да е търсил жена, знаеш ли го. Освен това най-вероятно е зажеднял и за редовен секс, но и българите обичат да имат жена вкъщи, която да им чисти и готви и така нататък, но най-вероятно просто човекът иска дом, семейство, деца и жена.
Мисля, че просто дори да не става дума за голямата любов човекът те харесва и е повярвал, че и твоите намерения са сериозни. Ако и двамата сте над 28-30 г. той си мисли, че само с брак и семейство може да задържи жена до себе си, а ако е над 35-40 г. от много време може да търси подходяща жена.

Друг користен интерес няма как да има освен ако ти не си от богато семейство, но като цяло и спестените данъци, и възможните социални помощи са толкова нищожни, че не си заслужава човек да поема риска за брак с човек, който не харесва и не обича.

Мисля, че трябва да говориш с него директно и не се вкарвай във филмите. Българин не преследва гражданство с брак с теб - просто бракът на Запад е важен за започване на едно семейство...
Освен това никаква информация не даваш и малко грозно горе са предположили хората, че човекът едва ли не е мизерник. Вярно, в последно време доста такива елементи се навъдиха, но в Германия има много хора, които са следвали там, които имат стабилна кариера и доход и все пак им е трудно да си намерят съпруга, защото културата е друга, а немските жени са много претенциозни.

Успех и се довери на ТВОЯТА преценка и интуиция.
Вярвай ми - в Германия няма кой-знае какъв келепир за мъжа да подписва брак....точно обратното е!
Само ако иска той деца от теб бракът е предимство, но за теб също.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 021788a231
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря номер 11. Да права си, не му е мизерен живота. Добре живеем, малко трудно, но.... Говорих с него и с времето разбирам, че наистина ме обича, а брак е искал за да може да минем аз и детето към неговата усигоровка и да не плаща повече по 200е за прегледи, също така ми обясни че ще е по-лесно и за детската градина. В крайна сметка след хилядите ми въпроси той спря да говори за това и ми каза че ще изчака докато аз самата не го поискам. Другото което сте написала... за семейството, права сте него самотата го е мъчила до сега.. Много съм ви благодарна за написаното защото аз имах огромни съмнения и сега като прочетох и се замислих.... права сте, иска семейство. Нещата са точно такива каквито вие ги описахте. Благодаря ви още веднъж, наистина имах нужда да видя нещо такова написано, а не само убиди и отрицателни и негативни неща

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5d3d504d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   н. 12 (номер 11 съм). Мъжът е говорил за Здравна осигуровка и тук е прав, че не плаща допълнително ако сте женени, НО има начин и без брак да минете към него. Детето му така или иначе минава към него и без да има брак с майката, а ти можеш също да минеш към него без брак ако направите така нареченото "eingetragene Partnerschaft" - това е формално живот на семейни начала. Не е брак, защото не делите имущество и не ви трябва развод, но официално в общината сте се записали като двойка и с това имате правата и задълженията на двойката що се отнася на данъци, социални помощи и така нататък. Примерно обратните хора нямат истински брак, а такава форма, но и много други двойки - неженените хора в Германия обикновено са „eingetragene Partnerschaft". Това се прави в кметството по място - федерална държава е и в различните провинции се нарича по различен начин, но винаги в кметството ще ви насочат или направо при здравната каса.

И при все в момента, в който ти почнеш работа отпадат всички предимства от един брак, а като мъж има един огромен интерес - общите родителски права към децата и поема риска да те издържа понякога до живот ако се разведе с теб.
Вие решавате брак или без брак, но знайте, че това е много формална държава с много документация и бюрокрация и без брак стават доста недоразумения, проблеми. Просто обществото очаква от двама в двойката да поемат отговорност един за друг и затова има и облекчения за брачните двойки и за регистрираните хора на семейни начала
В България бракът е компроментирана институция, защото през комунизма са принуждавали квази на сила хората да се женят, защото старите са принуждавали младите и освен това брачната институция е много слаба - не ти дава никакви по-различни права от при небрачните и много хора не виждат смисъл, а за жените дори има негативи - може мъжът ти да те бие и полицията не може да се намеси или пък мъжът има доста добри шансове да ти вземе децата. В Германия това е невъзможно с брак или без.
Бракът регламентира много неща и е прието хората да сключват брак.
Ако и двамата имате бг. гражданство ви съветвам да подпишете в България и да си спестите бюрокрациите, а и в много кметства в Германия няма никаква тържествена реч и процедура, дори зала няма или плащаш допълнително и ще останете разочаровани дори да искате малко тържество, защото ще останете без никакво.

Oбаче и внимавай какъв стандарт има мъжът преди да създадеш семейство с него, защото в Германия няма да можеш като у нас да работиш на пълен работен ден и да допринасяш за семейния бюджет, защото просто нямат инфраструктурата от детски градини до 17 ч., от занимални и така нататък, така както не е прието децат да се оставят сами, а деца до 3-4 клас поне в големите градове се карат и взимат от училище, после се карат и взимат от разни спортове и така нататък. С две думи ще си много по-силно ангажирана със семейство и деца там, отколкото у нас. Твоят мъж трябва да има поне 2500 нетна заплата или 3500 брутна заплата, за да можете да живеете нормално - тоест като нормално немско семейство там, не като бг. емигранти.
Внимавай и в кой квартал живеете, защото от това зависят учебните заведения, до които ще имаш достъп. Това, че в Германия е безплатно образованието не значи, че бедните не са от самото начало отрязани. Стига ти да живееш в квартал с много мигранти и лоши училища, край. Отрязва те системата. Тоест мислете в перспектива и за децата си. Не си мисли, че като си отишла в Германия при човек, устроен там, ти ще осигуриш едва ли не себе си и децата си - може да се случи дори точно обратното - ти да останеш цял живот без нормални пенсионни осигуровки като ангажирана със семейството и работеща на половин работен ден, а децата ти без достъп до училища и университети. Мислете за тези неща преди да си родила, защото местенето с малки деца е много трудно - наемодателите трудно ти дават жилище, защото с малки деца не могат да ви изгонят.
Когато едно училище е добро дори, наемите в негова близост са високи, защото пак казвам- не можеш да избираш училище, детска градина, а трябва да са в близост до дома ти (Sprengel). Има училища с 2 немски деца в клас. Съответно знаеш какво е там качеството....немците мислят за тези неща преди да създадат деца, а като забременеят жените записват неродените си деца в детски градини, защото понякога се чака с години.
В България имаме други проблеми, но това не значи, че в Германия проблеми няма. Трудно се гледат деца например и затова имат по-малко деца от при нас. Имат много чужденци, които не са се интегрирали особено в големите градове. Социалният живот е беден, когато си беден - тоест да се срещаш с хора струва пари - да отидеш на кино са ти 40 евро на семейство, на зоологическа градина, на театър и каквото и да правиш, извън дома значи пари. Затова и българите живеят изолирано. В България се събираме на софри, семейно, по кафета или просто навън, но в Германия нямаш климат първо да висиш по кафета и навън, затова имат различни места за предприемане на разни неща, но всичко струва пари. Затова доходът е важен и немците никога не си купуват свое жилище - просто не могат да си го позволят, затова пък данъците са високи и ти е гарантирано, че никога няма да останеш на улицата от социалната система. Българите масово не само имат нисък доход, но и пестят за свое жилище и така двойно и тройно са наказани - плащат данъци, плащат осигуровки, плащат ипитеки и живеят като прасета (с извинение), а и отрязват децата си от социален живот и образование. Това е безсмислено, защото после това собствено жилище ти отрязва правото на социални помощи и не е никаква социална сигурност - просто няма да имаш осигурено от държавата жилище ако недай си боже се случи нещо с теб, но до там - никой няма да ти върне мизериите, които си изживял за това собствено жилище.
Собствено жилище имат само богатите, високата средна класа и то като инвестиция - дават под наем, така че не врънкай за собствено жилище мъжа си ако е за сметка на стандарт на живот и социален живот.

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4d7e8906de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   13, като даваш акъл, първо чети внимателно! Детето НЕ Е негово!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ce93e6eda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, финансовия интерес не е незначителен, особено ако твоя човек е с доход близо до минималния. При брак ще се измести в една данъчна категория, в която ще му удържат около 300-400 евро по-малко, ако с вас живее и детето ти и той го издържа е друга данъчна категория и данъкът намалява още, плюс че имате да право да получавате по около 180 еур на месец за детето. Ако забременееш ви изплащат еднократно около 3000 еур и отделно пак всеки месец около 180 евро за малкото. Така че, отчети всичко това. И се замисли, че ако твоят човек разчита на помощи и социално жилище и отсега си прави подобни сметки, може да не се окаже баш принца на бял кон. Поживей с човека и си го тествай, виж как ще се държи с теб при проблеми, когато сте затруднени итн - абе виж го дали е читав, че си е сериозна крачката и може да си докараш доста проблеми.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5d3d504d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не слушай н. 16, Авторке - ако човекът и без това е с нисък доход, няма как да пести 500 евра от данъци, просто защото той не плаща толкова високи данъци, а и не му е нужен брак - достатачно е да живеете заедно и да го регистрирате това в общината!
3000 евра при бременност помощ забрави също. Това са митове и легенди. Много циганки затова родиха и ще ги видиш как се редят в бг. посолството за документи, защото на такива деца и гражданство не дават. 3000 евра освен това в Германия са нищо, а разходите за едно дете са в пъти повече. 180 евро са детските в Германия и ги взимат и неженените хора - това са пари за детето и толкова струват едни маратонки и едно якенце. В Германия отделно дават в натура каквито и помощи да ви се полагат ако изобщо ви се полагат. Мизата е много ниска - към 350 евро доход на човек, така че стига с тези социални -едва ли ще имате право и ако човекът е искал социални помощи има редица други начини и не е нужно да се жени.

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 308cfe8084
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ще има минимална изгода при данъците, но ти нали трябва да ядеш в Германия? За твоята издръжка ще плати много повече от колкото би могъл да има получи като облекчение. За детето ще вземаш детски, но и те не са чак толкова много, че да си струва да сключваш брак заради тях. Към 200 евро са сякаш, което си е нищо. Авторке, от този брак изгодата е повече за теб- той вероятно има здравна застраховка, ти и детето ще бъдете включени към нея. Освен това детето ти има шанс да израстне като евроепеец, което не е за подценяване... Прецени си в бг ситуацията, ако е лоша заминавай, ако не- не си струва много. Този тип щом от сега си прави сметките за помощи и облекчения значи не струва и не те обича особено. Българските мъже в чужбина мноооого трудно си намират жени. Западнячките не ги поглеждат изобщо, българките също предпочитаме тук немските мъже.... Аз съм българка в Германия, за 3000 евро за дете не съм чувала, но и нямам деца още.... Обаче не ми се вярва пък и разходите по едно дете са много повече от тази сума. Не му е финансов интереса на този, а гледа вероятно да не изтърве последния влак....

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a5f3ef7561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравейте, имам нужда от съвет. Омъжих се набързо и емоционално за Германец с много цветя рози и романтика. Знаех че не е заможен но след брака се оказа че има много кредити. за които не знаех. След което ми заяви че ще трябва да напусна квартирата му и да се погрижи за себе си сама. Доходите му били ниски и не можел да се грижи за мен Аз не знам езика в чужда държава. Ясно че ме е измамил за финансови интереси. За да не плаща високи данъци. Нямам средства да се разведа има ли начин да започна развод без пари. Започнях работа като гледам как на възрастна жена в Германия но заплатят ми е малка

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 ден
hash: 88d6672f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте, имам нужда от съвет. Омъжих се набързо и емоционално за Германец с много цветя рози и романтика. Знаех че не е заможен но след брака се оказа че има много кредити. за които не знаех. След което ми заяви че ще трябва да напусна квартирата му и да се погрижи за себе си сама. Доходите му били ниски и не можел да се грижи за мен Аз не знам езика в чужда държава. Комуникирах само на английски. Ясно че ме е измамил за финансови интереси. За да не плаща високи данъци. Нямам средства да се разведа има ли начин да започна развод без пари. Започнах работа като гледам възрастна жена в Германия но заплатата ми е малка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker