Дали да се върна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Дали да се върна
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2130 пъти
Здравейте, имам проблем и ви моля за вашето мнение и съвет. Уча в Австрия, но искам да се върна усещам че там не ми е комфортно и не се чувствам на място. Родителите ми държат да завърша там, но за 6 месеца видях че не се вписвам, не мога да си намеря приятели, не се справям с ученето и постоянно изпадам в депресии. Бих искала да се върна в България и да уча тук, но също ме е страх и от мнението на приятеля ми който също държи да завържа там. Не мисля че това да завърша там е с цената на здравето ми понеже постоянно отслабвам. Бих искала да се върна и да запиша туризъм. Моля ви дайте ми съвет как да постъпя, дали си струва да остана там като физическото ми и психическото ми здраве отслабват или би било по-добре за мен да се върна и да завърша тук. Моля ви помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: c8c6054ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си само ти, много емигранти се чувстват по същия начин. Най-добре ще е да се върнеш в България :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7cc3a1bb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отговори си честно на въпроса какви са причините да се откажеш - носталгия, невъзможност за справяне - учене, грижа за себе си и т. н. Най-важно е как ти се чувстваш, мнението на околните не е важно. Ако от самото начало нещата са ставали заради някой друг, това е било погрешно. От друга страна завършването там може да ти се окаже голям плюс впоследствие, ако се върнеш след завършване тук. Има значение какво и къде учиш там. Успех при вземане на решението!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 18dad9ae1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Излежда, че въобще не ти е до учене. А с това да учиш туризъм... Какво му се учи на туризма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b31b63e71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   да! върни се. такива травми доживот може да ти донесе това. няма връзка с австрия, ако и тук попаднеш в кофти училище или среда ще те посъветвам да го смениш. ако можеш пробвай да смениш града или поне се премести.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: be58c489c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   От опит ти казвам, че ако от първия монент не се почувстваш добре на дадено място с времето става по - зле.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eab7e8ac6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей, малко по-голяма съм от теб, но и аз живея в чужда страна, не мога да я понасям. Нито хората, нито средата, нито живота, нищо! Едно няма да се хвана да ми харесва, там съм заради приятеля ми.
Бих те посъветвала да завършиш обаче висшето си образование там, ще ти е огромен плюс тук в България. Ние самите с моя приятел се стремим това да направим, той е за вършил в чужбина, но се стараем да натрупаме опит и да се върнем и да помогнем за развитието на България! Знам, че ти е тежко, но ако можеш задръж поне колеж нещо. Ако не идвай си и тук има добри места, не слушай какво ти се говори :)
Примерно Американския университет в Благоевград е с добро реноме и може да ти даде добър старт :)

Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: aeb9096220
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм в същото положение в Германия. Въпреки това стискам зъби и след като завърша, се прибирам в България без изобщо да се замислям. Ако можеш, опитай да останеш и да довършиш образованието си там. С тази диплома ще си много по-търсена, отколкото ако завършиш в България. Помисли си добре и слушай сърцето си. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 91c10becbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей! В почти същата ситуация съм.. Уча в Германия от няколко години, но не мога да се впиша и не си намирам приятели - като цяло не се чувствам добре. Родителите ми също държат да завърша тук. Тъй като ходя още на у-ще и ми остават само 2 години още, съм решила, че ще остана още толкова и след това си тръгвам на всяка цена!!! В крайна сметка и там ще бъхтиш и в България ще бъхтиш - все 200. Все пак имаме един живот.. Нека го живеем както искаме, КЪДЕТО ИСКАМЕ, с когото искаме.. Няма по-хубаво място от родината, за това време което съм тук се убедих в това!! Ако можеш да се върнеш моя съвет е да го направиш! Аз лично ако можех тръгвам още сега, но обстоятелствата не ми го позволяват за жалост... И още нещо - решенията са си твои не на някой друг. Не мисли какво искат другите, а какво искаш ти и какво те прави щастлива. Успех ти желая миличка, вземи най-правилното решение за теб и давай смело!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 938d20ae8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря Ви много за съветите все още съм раздвоена и се чудя дали няма да е по-добре ако си взема академична справка от университета тук и да видя дали някои изпити няма да ми ги признаят в България.Най-много ме е страх от това с приятеля ми да не се разделим понеже той много държи да завърша тук и още не съм му казала за намеренията си да се върна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: aeb9096220
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Продължавам да подкрепям тезата, че вече не си заслужава да се емигрира в Западна Европа и изобщо Европа. Казвам го като завършил в Германия. Ужасен климат, студени хора, а за капак, отвратително отношение към българите, независимо дали са студенти или не. Все неща, които човек на 18 спокойно може да си спести. E, естествено, получаваш образование на световно ниво, но плащаш огромна цена за това, не само финансово, а и психически. Докато приятелите ми в България се спукваха от купони, моят вълнуващ студентски живот беше лекции-работа-учене. Едва ли има нужда да казвам, че в Германия ни спукваха от учене и вместо за 3 години, завърших за 5. Да, вярно, сега немската диплома ми отваря доста врати, но и приятелите ми, които завършиха в България не се справят никак лошо. Единствената разлика е, че аз 5 години бях като в концлагер - учене, работа, далеч от семейството ми и най-близките ми хора. Дали си заслужава? За мен по-скоро не. Всеки сам си преценява. :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b7441b3b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

11.   Това, което изпитваш в момента е "културен шок". Така се нарича явлението и е съвсем нормално преживяване. Ще ти мине, след известно време. Трае между 3 месеца и 4 години в най-тежките случаи. Стой си в Австрия и си учи, и си завърши. Не се връщай в България, където много, много не може да се прокопса.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: aeb9096220
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма нищо по-важно от здравето и щастието ти! Независимо колко богат и успял си, какъв е смисълът, ако не си пълноценен? Ако не се чувстваш добре и не си щастлива, просто трябва да смениш държавата, защото с времето тези чувства могат да прерастнат в сериозни здравословни проблеми. Различни хора сме и всеки търси различни неща от живота - някои не биха заменили родината за нищо, други пък харесват Западна Европа, трети САЩ, Австралия и т. н. Единствения съвет, който мога да ти дам, е да следваш сърцето си! Живей собствения си живот, вместо да следваш болните амбиции на родителите ти или приятеля ти. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker