Училище и преместване с две деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Училище и преместване с две деца
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 4409 пъти
Здравейте! имам притеснения и се надявам да ми помогнете. Съпругът ми е в Германия 4 години вече. Иска да ни вземе там, но аз и децата се притесняваме. Не знаем език, не знам дали ще се признае учебната година. Нулева ли ще се води? Има ли БГ училища в Германия със засилено учение на немски език. Интересува ме всичко относно преподаването в училище във Фрайбург. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: fbcb3e84bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Да, точно така, в Германия е пълно с български училища със засилено изучаване на немски за такива пишман емигранти като вас. Българската държава специално ги е изградила, за ваше удобство.

Божке.. мислете малко, четете. Щяла ли да се признае учебната година... Учете немски и тогава емигрирайте, да не се излагате пред хората поне по този показател.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ad7b4a8456
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Германия има български „училища“, но те на практика са просто занимални, където децата на емигрантите след обяд учат БЪЛГАРСКИ език и култура. Не са учебни заведения! Само в градовете с големи бг. общности има такива „училища“, но Фрайбург не е такъв град.

В Германия официалният език е немски и има до 10 клас задължение да пращаш децата си на НЕМСКО училище.
След като твоите деца не знаят език ще ги сложат в приемен клас с такива като тях по адрес - в случая 90% от хората в този клас ще са араби или други подобни.
Когато твоите деца научат език и издържат изпит ще отидат в нормален клас. Това може да трае 1 година и тази година не се признава като издържан клас.
Учебната година във Фрайбург започва в края на месец Август - 29. 08
Мъжът ти трябва да отиде в най-близкото училище и да пита до кога са сроковете за записване.
ТРЯБВА ДА ЗАПИШЕТЕ ДЕЦАТА СИ ТАМ, НЯМАТЕ ПРАВО ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ УЧИЛИЩЕТО. В момента, в който регистрирате децата си по адрес автоматично ще получите писмо в кое училище ТРЯБВА да запишете детето си. Ако не го направите има глоби и ви взимат децата ако не запишете детето си в местното училище!

Ако мъжът ти живее в лош квартал с много емигранти вие рискувате да подкопаете бъдещето на децата си, защото там на практика няма какво да научат в училище освен псувни, грозен език, как да се бият и да извършват престъпления.

Имайте в предвид, че немската образователна система не пропуска хората със среден, добър успех в гимназиите, а само хората с много добър и отличен успех отиват в гимназия и получават право да следват.
Училищата са безплатни, но на практика достъп до добрите училища имат само хората, които могат да си позволят живота край тях - в хубавите квартали с високите цени и наеми!
Така на практика се отсяват хората с ниски доходи - 80-90% от хората, родени в бедност, в емигрантско семейство и така нататък си остават бедни и работници или дребни служители.

2/3 от децата на практика учат до 10-11 клас, а след това правят 2 години Ausbildung - учат професия с две думи 2 години и толкоз. До скоро хората с Ausbildung имаха добър шанс за работа и успех, НО и в Германия вече все повече длъжности са за висшисти, а както горе писах - висшето е само за децата, които са с отличен успех, които са ходили в добри училища - тоест са деца на заможни родители!

Ако децата ти в България са със среден, добър успех и имат вече трудности в училище със сигурност в Германия ще отпаднат от образователната система и вие със сигурност им подкопавате всякакви шансове за образование.
Ако децата ти са много добри в училище, отличници, върви им просто, ученолюбиви са и успяват без частни уроци в най-доброто училище в града ви и в Германия след 1-2 г. ще си стъпят на краката, ще отидат в Гимназия и ще завършат университет, което в бъдеще е единствената гаранция за добър начин на живот.
Заслужава си да се преместите веднага в елитен квартал, може и в по-малко жилище!

Имайте в предвид, че децата ви ще живеят и работят след 2020-2025 г. Решенията, които вие взимате сега ще се отразят на техния живот в следващите 60 - 80 години!
Да не стане така, че сега заради малко по-добър живот и пълен хладилник да произведете едни безперспективни младежи! (децата на испанските плодопродавачи останаха примерно без всякакво образование - нито бг., нито испанско, защото пък там директно добрите училища са платени)

В България децата ви ще имаме среден стандарт не по-различен от този на Запад, НО хората без образование винаги и навсякъде ще живеят зле. Ако вие с мъжа ти сте хора без образование, професия и така нататък, шансът за децата ви в Германия е много малък и общо взето ще живеят като вас там.
Тоест при взимането на решението вн
имавайте какви образователни перспективи има за децата ви в Германия
Ако двамата със съпруга ви сте примерно високо квалифицирани, имате среден или по-висок от средния немски доход (заплати над 2500 евро нето), живеете в добър квартал и имате достъп до добри училища, а децата ви са ученолюбиви - моля, заповядайте в Германия!
Ако обаче съпругът ти е работник, ти не знаеш език и нямаш особена квалификация за немския пазар на труда, ако живеете в лош квартал, в социално жилище, а в училището има много чужденци, децата ви са с проблеми в училище, не са особено ученолюбиви или с много частни уроци успяват да хванат 4-5, то просто си стойте в България ако не в името на вашето бъдеще, то в името на тяхното, защото в България конкуренцията не е много голяма, а място в университета има за всеки имаш свободен подбор на училища не сте емигранти знаете езика и така нататък.
В Германия вие сте просто поредните цигани там и от това положение трябва да се доказвате и най-тежкото - да се доказват децата ви, защото вие от работа - вкъщи, а децата ви ще бъдат засмукани в немската система, където прошка просто няма за слабите.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 911b487dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тотална грешка ще е да заминете с децата там. Немската образователна система няма нищо общо с българската. За тях вие сте емигранти и ще бъдете третирани точно като такива барабар с турци, сирийци, пакистанци и подобни. Децата ви първо ще бъдат натикани в класове, в което трябва да овладеят езика и след това ще бъдат пропуснати нагоре. След 4-ти клас ги разпределят по усмотрение на учителите от начална степен в три вида училища. Само тези, които са разпределени в гимназия могат да следват след това. От емигрантите масово ги пращат в училищата, от които излизат бачкатори впоследствие. Много по-голям шанс има за децата ти, ако са в частни училища, защото средата там все пак е различна. В държавните си е тотална мизерия. Без език на ниво поне B2 си чиста авантюра да заминавате за Германия. Лично аз никога не бих рискувала детето ми да учи и завършва училище там. Да не говорим, че с прииждащите тълпи арабски емигранти нещата в Германия ще стават все по-зле, а за белите емигранти от Източна Европа спънките от всякакъв характер ще стават още повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 72c2a4781b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колко са големи децата? Ако са малки, проблем няма да има, за няколко месеца влизат в час.

Разбира се, че няма български училища. Не че нещо, но 4 години спахте ли? Вече можеше да владеете езика отлично.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a04a88ef76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Децата ми са на 10 години и на 5 години

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a5d1a81d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо не започна да учиш език, все пак това са 4 ри години. Проблеми в Германия децата няма да имат, но ти трябва да си в основата на това да няма проблем. Моето дете само за няколко месеца проговори езика, но в България учех постоянно с него, ходеше и на уроци. На 11 е. Подготви си многоезична актове за раждане на децата от общината, не се превеждат и легализират, превод на удостоверение то за завършен клас, легализация не е нужна. С тези документи записват децата в училище. В училищата е пълно с чужденци, учителите имат опит. Интернет изобилства от информация, само напиши в гуглата няколко ключови думи и чети.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker