Следване в Италия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Следване в Италия?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2072 пъти
Здравейте, аз момиче на 20 години и в момента съм в университет в Англия и следвам стоматология. Но от известно време реших, че искам да се преместя другаде за магистратурата. И се спрях на Италия. Та въпросът ми е за тези от вас които са живяли и учили в Италия. Как е животът там? Мога ли да получа добро образование и после да се реализирам или не е подходяща държава за имиграция? Защото наистина не съм сигурна и в момента си обмислям вариантите. Така че ще ми е в голяма помощ да чуя мнението на хора, които разбират по въпроса. Благодаря Ви.
Моля на модаторите да публикуват темата ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: b22aa8efe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ВНИМАНИЕ -в Италия магистратурата може да се води на английски, но там на практика без италиански не може 1 хляб да си купиш, камо ли да се реализираш литературата ти ще е на италиански често и ще имаш реално проблеми, а и работа не можеш да почнеш.
Освен това не си глупав човек - виж ТОП 500 класацията за университетите в света и виж колко италиански има.
Съветвам те да отидеш да учиш Магистратура в страна, в която владееш и местния език и искаш да живееш и да се реализираш. Гледай университетът да е в ТОП 500 и най-добре сред първите 150. Тук е класацията http://www.shanghairanking.com/ARWU2015.html

Лично аз не намерих нито 1 италиански университет в нея, но може и да има на по-задните места.
Това обаче говори за академичната среда в страната като цяло!
Извод - за мен ученето в Италия прави само смисъл ако имаш идея за реализация там, владееш езика и можеш да почнеш работа

Внимавай за идеята за магистратура като цяло. В България имаме инфлация в сферата на висшето образование и магистратурата почти задължителна се води, но на Запад магистратура (освен MBA) се прави само с идея за академична кариера, докторат или някаква по-специална кариера. Освен това освен при MBA става дума за много академичен начин на работа и обучение и ако не започнеш паралелно работа, ти в свободната икономика не можеш после да се развиваш и щеш-нещеш ще останеш в университетите, а там заплащането е мизерия

Затова и те съветвам да учиш в САЩ, в UK, Ирландия, където владееш езика поне - не че там няма лоши университети, но ще си направиш връзки и ще почнеш работа. Освен това ти си вече на възраст, в която ще трябва и да почваш малко по малко работа. На Запад стажът е по-важен от всякакви магистратури - магистратура ОК, но какво имаш като квалификация питат хората.


Иначе ако знаеш италиански - супер. Там животът е сравнително евтин, хората са чудесни, климатът е чудесен, а в Северна Италия има и работа и шансове за кариера!

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1dd4957608
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласен съм с първия коментар. Ако не владееш местния език, просто няма смисъл - това важи за всяка държава в Европа, а и света. А дори и да го владееш, пак не мисля, че е добра идея. Младежката безработица в Италия е 37 %, така че явно страната е в сериозна криза. За сравнение, в България цифрата е 21 %. Сама си преценяваш, но аз лично не бих отишъл там без предварително намерена работа. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 093d48a6f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първите два коментара са правилни. Единствено бих казала, че не е вярно, че там не се правят магистратури - положението е много сходно с това тук, а социалната им система е по-щедра. Много млади хора правят магистратура, а родителите им ги издържат.
В някои от техните специалности учат 7 г. и завършват направо с докторска степен. Признак на уважение е да се обърнат към някого с "доктор". Не си заслужава да отиваш там, ако не знаеш италиански. Изкарай няколко курса поне за ниво В1 и тогава заминавай, иначе е безмислено. А и дори българските малоумни работодатели не биха се впечатлили от италианска диплома. Западноевропейците като цяло не обичат италианците и не намират образованието им за престижно, има само един университет, в който имат хубави икономически специалности, но са на италиански.
Самите италианци владеят английски на много ниско ниво, така че нивото на преподаване на английски при всички положения ще е ужасно, каквото и да учиш. За да добиеш представа - наскоро казах на един италианец, който има няколко магистърски степени на английски "So do I" и той въобще не схвана какво казвам, а при нас това се учи в пети клас. Междувпрочем същият е и доктор, учил е 7 г. за инженер.
Не си губи времето, а ако ще трошиш парите на родителите ти в страна с по-топъл климат - има прекрасен университет в Мадрид, Испания с много добър рейтинг и труден прием (е, и таксите са много високи, но има и стипендии).
Или си продължи с английския, но не в някое от английските бивши политехнически училища, които са превърнали в университети, а в по-сериозен университет - т. е. да не е от тези, с които имат договори Интеграл и пр. агенции, за да им водят студенти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker