Русия и Беларус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Русия и Беларус
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2152 пъти
Здравейте. Имам желание да емигрирам в тези две страни. Бихте ли ми каза ли, кое и как се прави с визите? Как стоят нещата с квартирите, намирането на работа, храната и всичко останало. Ще съм ви благодарен. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9a1095675a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми как така и в двете? В Русия или в Беларус? Не че има много разлика, но да определено да се отиде в Беларус е скъпо, а в Русия трудно.
За постоянна виза не мога да помогна, но мога да ти препоръчам да се консултираш с едно туристическо бюро от Варна. В центъра на града се намира, на площад Независимост, от другата страна срещу театъра. Със сигурност ще ти намерят някакво решение и за работна/студентска виза. Т. е. някакъв начин да останеш там за по дълго в началото.
Това не е реклама! Говоря за това бюро, защото всички фирми от консулството в София дават тур. виза за 2 седмици, което е пълен майтап. От консулството от Варна ти дават 1 месец. Предполагам и за работна/студентска виза ще ти е по облекчено ако го направиш пак от там.

Когато кандидатсвах за виза с куриер си пратих паспорта до Варна, от София и те ми направиха визата за 1 седмица, без да се занимавам с глупости. Просто с Русия дилемата е че нарочно е трудно за да могат тур. фирмите да печелят. С което съм напълно съгласен, предпочитам да дам 40-50лв отгоре и да не се занимавам с бюрокрация.
Същото е и с Беларус. За там застраховка се вади на място. От Киев също става(от там съм вадил моята виза за Беларус). Това са го направили за да печелят местните застрахователи. Пак няма лошо - страната си гледа интереса. А тя застраховката е смешна, мисля че 8 лв беше или нещо такова. От Киев ще ти отнеме минути за документите и пак се получава след седмица.

Сигурен съм, че си наясно, че в тези държави с английски не си особено вървежен, все пак да напомня. Ако знаеш Руски ще посрещнеш добро отношение в тамошните институции. Като цяло ще ти се кефят на Евро паспорта и ще ти завиждат (милите) навсякъде, май им е нещо като комплекс.
------------------------------------------------------------
За Русия:
Пак не си конкретен за градове, но мисля че говориш за Москва:
Квартирите са супер скъпи в Москва. Една долнопробна стаичка с хазайка в район извън зоната на метрото (електричка хващаш вече) е към 10000-15000руб. Това е възможно най ефтиното което можеш да намериш. Нормална заплата от която би могъл да живееш добре е 70000руб. За по малко не бих се хванал на нищо. Няма смисъл. По добре да работя в София за 1500лв. Транспорта не е много скъп:
http://mosmetro. ru/payment/tariff/
Но храната е скъпа наистина и не е само мит. Дори и в супермаркета. А иначе в закусвалня(кафешка) ако влезеш 500руб оставяш минимум.
Заключение: Ако не знаеш руски на средно ниво поне и ако не работиш за 70000руб. поне, няма смисъл да ходиш в Москва, иначе това е града в който бих живял доживот. Атмосферата е невероятна и Москва е много хубав град. За Питер положението е същото, кажи речи.
-----------------------------------------------
Минск

Ако бях женен и имах деца 100% бих живял там. Скучно е ако си ерген, но за семейства е перфктния град. Без да се замислям го казвам. Най чистия град в Европа! (бил съм в над 30евро столици). Животът е песен. Хората са видимо задоволени и нищо не им липсва.
"Комунизмът" там не е толкова бесен, както доста хора си представят. Има доста силно милиционерско присъствие и камери навсякъде, което е леко дразнщо, но пък дава сигурност за хората. Престъпонста е 0 сигурно, а Моловете са им по добри от нашите. Няма цигани, няма малцинства. Няма лайняни "защитници" на разни животински, гейски и човещки права. Вместо билбордове на разголени цици, има билбордове от сорта "Не е чисто там където се чисти, а там където не се хвърля" или "Ние можем да ви помогнем във вашата борба с наркотиците, обадете се сега".

Храната е сравнително ефтина и невероятно качествена. Транспорта е стотинки. За квартирите не знам как стои въпроса, но съм убеден че не са особено скъпи, като гледах цените на стоките. Жилищата са много качествени и коптори няма.

Това е с което аз мога да съм полезен. Надявам се друг да даде малко повече конкретика по въпроса. Мен също ме инстересува как мога да се сдобия с постоянно пребиваване в Москва. Мисля да почна с една магистратура другата година, но бих искал да знам как мога да остана постоянно, така или иначе(освен да се женя там).

И аз ви Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 124586706c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само ще ти кажа, че ти си луд/а, искаш да отидеш да живееш в най-комунистическите, некапиталистични и бедни страни? добре, не сме те спрели, ама ЗАЩО?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 202eeb9081
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Забрави за Русия. Много строга имиграционна политика имат. Първо трябва покана от работодател, осигурено жилище, гаранции... Освен ако не си някакъв уникален специалист е много много трудно. И това беше 2014 г., сега сигурно е още по-зле. Може да има някакви улеснения ако ти се ходи по далечния изток, но едва ли ти се в Магадан. За Беларус нямам идея. Ако успееш да се уредиш там да не забравиш да напишеш как е станало. Успех. Аз вече се отказах, направих няколко опита, не се получи и сега съм в Германия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: ae8db30d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Русия е доста лошо място за живеене. Неслучайно руснаците масово емигрират в Европа и САЩ. Така че не ти препоръчвам да се самонаказваш чрез заминаване за Русия. За Беларус в интерес на истината съм чувал много малко неща и не съм запознат.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 30e493ebb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   добре ве, мамка му. и тук ли налазиха някакви смешковци, които правят пропаганда. само сте пропуснали да напишете колко е лош путин. 2 и 4 нямат мнение по темата, не сте стъпвали в русия, ама по телевизията чували, че не бивало там да се ходи. на бас, че ако някой пита за ангола няма да има мнения, че в никакъв случай не трябва да стъпва там. факт е, че в русия е много трудно да емигрираш. а това е така, защото напливът е голям. руснаците разбираш ли емигрирали масово. тогава защо в българия миграцията е -2. 89, а русия 1. 69? защо толкова държави в хубавата европа има отрицателна раждаемост, а в лошата русия е положителна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6a41070729
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм Но1.
100% подкрепям Но6.
Моля Ви, ако нямате опит вие самите Не коментирайте. Ако имате мнение, без да сте стъпвали там а само слушали или виждали снимки, въобще не се обаждайте!

Аз съм русофил, не заради учебниците по история, а защото съм обикалял Русия на кръст и имам много приятели от там. И съм американофоб, а защото съм работил за американски компании 7 години и няма нито един приятел от там.
И въпреки това въобще нямам и намерение да коментирам постовете на тези дето искат да бягат в САЩ. Нито имам намерение да ви убеждавам колко е лошо в щатите. Най добре е вие да си отидете там и да си разбрете сами, на мен не ми харесва, на вас може и да ви хареса.

Обикновено всеки един здравомислещ човек би отишъл някъде преди да имигрира там. В Русия хората не имигрират по същия начин, както наще цигани в западна Германия, с катуните, само щото чули че там "има пари, бе бате". Сигурен съм че няма нужда да убеждавате автора защо да не ходи. Не се хабете.

Но2, първата част от поста си можеше да я пропуснеш и да оставиш само въпроса.

Но3, беден си. Бедните хора убеждават другите че ако е трудно нещо по добре да не го правят. Като казвам "беден" нямам предвид че нямаш пари, а духовно. Съжалявам че ти се нахвърлям така, ама моля те излез от БГ масовката да се спъваме един друг. Мисля че ако хвърлиш малко повече конкретика по въпроса и аз ще съм ти благодарен... В случай че си имал опит и си пробвал да имигрираш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a2d4d0396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 6, хората които емигрират в Русия са масово от бившите съветски републики. Да, Москва е град, в който може да се намери работа, но е и град, който е много по-напреднал от останалата Русия, която запада. Що се отнася за работа, от статистики които съм виждал, колеги руснаци които съм срещал, трябва да имаш яко връзки за да си уредиш работа в Москва. По принцип системата там е като комунистическата - трябва да познаваш някой близък (политик, бизнесмен) за да се уредиш. При правене на бизнес е същото - трябва да познаваш някой политик, да платиш подкуп или нещо други за държавата да ти позволи да го правиш, свободният пазар там почти не съществува. Точно затова страната Русия се води по-корумпирана от България и една от най-корумпираните в света. Другото е, че съдът е по-неефективен дори от този в България, защото е обвързан с олигархични кръгове и с властта в Русия. Не знам наистина защо толкова натискаш за Русия? Москва на пръв поглед може да е красив град и хубаво място за живеене, но когато видиш отвътре как работи руската система, едва ли ще ти хареса (особено ако като мен не харесваш шуробадщанащината в България и тенденцията да се наемат хора, заради това, че са близък на, , някого", а не че имат качества).

Който не ми вярва и смята, че съм някакъв русофоб, е поканен да посети и да живее в Русия. Дори винаги ми е било странно как от толкова русофили в България, никой не е живял в Русия, а американофилите и германофилите, с които говоря, масово са живели и работили в САЩ и Германия или дори ги няма вече в България, защото от 1989 година са емигрирали на запад.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b4a1ed8b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 6, обикновено не отговарям на такива злобари, но ще направя изключение. Осъзнаваш ли колко е неадекватно сравнението между Русия и България и че в Русия има 136 МИЛИОНА ДУШИ повече отколкото в България? Хайде сметни сега колко милиони емигрират всяка година от Русия и колко от България, според цифрите, които си написал. Русия е страшно западнала държава и не, не съм русофоб, ами реалист. Русия в момента е нещо като България в края на 80-те - мафията и комунизъм. Абсолютна неспособност и нежелание от местните да разберат хората от други култури или пък "различното" - под каквато и да била форма. Има едно видео в Youtube, в което 2-ма гейове се разхождат по улиците на Москва мисля - погледни го. Аз не съм гей, но не съм и хомофоб. А руснаците за съжаление са такива - хомофоби и расисти. Ходете където искате - света е пълен с опции, но има причина хората от Западна Европа да не емигрират на Изток, ами на Запад.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a2d4d0396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 8 до 9. Според мен, проблемът с, , гейовете" е последното нещо, за което руснаците трябва да се притесняват, там основни човешки права се нарушават редовно. На мен цялата държава ми прилича на филма, , Кръстникът". Някакви мафиотски кланове се борят, като накрая кланът на Путин побеждава и унищожава политическите си опоненти. Общо взето почти всички богаташи, особено милионерите и милиардерите са свързани с властта в Русия, а нормалните хора са бедни и страдат. Ако си препдриемач там, ще бъдеш рекетиран, тормозен, може би дори физически елиминиран (освен ако не търсиш политически чадър от хората на Путин и олигархичните кръгове). Реално и цялото им повишение на БВП не идва от отварянето на нови фабрики или производства (тоест не се създават добре платени работни места), а от изнасянето на петрол и суровини. Тоест, печалбите отново отиват във властта, която после разпределя порциите. Една малка част отиват за пенсии/помощи/социални програми за да държат изнемогващия народ под контрол (да не вземе да озверее и да свали Путин и олигархията), а останалите се разпределят между малкото на брой приближени хора до властта.

Просто Русия е идеалният пример как да направиш една перфектно работеща мафиотска структура и дори да накараш народа да харесат цялата престъпна система (одобренията за Путин са високи, заради националистичните подбуди на руснаците).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f7f462c984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 10, не се хаби да обясняваш на тролове. Да сравняваме Русия и Беларус с белите държави е просто несъстоятелно. Все едно да сравняваме Лада и Мерцедес.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9a1095675a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 8(другите няма да ги коментирам, че са с празни постове) пак казвам живял съм в Русия, бил съм и в повечето големи градове от Питер до Иркутск , но съм работил в САЩ 7 години и не съм на същото мнение като теб.

Дайте моля ви практически съвети, стига сте се чопкали за Путин и Мерцедесите

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a2d4d0396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От 8 до 12. Аз единственият практически съвет, който мога да дам е от колеги руснаци, които са ми казвали, че не искат да се върнат там. Изброиха причините, които аз казах. Както също споменах, всеки е добре дошъл да отиде в Русия и да сподели впечатленията си. Ако на авторът му хареса там, много хубаво. Просто ми е странно как на лично познавам сума ти русофили, имат пари всичките да пътуват из Европа и до Русия, ходили са навсякъде, работили са някои в Англия и САЩ на бригади, ама нито 1 не е стъпвал дори в Русия, това ми е странно. Ти си първият, който чувам че реално е живял там и наистина си от малцинството (от 2 милиона емигранти българи, около 20 до 40 хиляди са в Русия).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8db9e8d715
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Беларус

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 342b765dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   хахахахаха... никой не на иска в Русия и Азия, затова бягаме на запад. преди половин година заминах за Русия (преди имах опити за Южна Корея), а сестра ми за Германия. Аз сега едвам си направих разрешително за работа и с 10 годишен стаж и две висши никой не ме иска дори и за без пари. Е, разбира се, за чистачка не се съм се пробвала. :) А сестра ми си намери работа още на втория месец. За Путин нищо не мога да кажа, ама руснаците са много мили, а бях наплашена от форумите и много предубедена. А пак сестра ми се сблъсква с много агресивни и груби германци. Е, най-лесно е да си стоиш в България при мама. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker