Кандидатстване в Испания! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Кандидатстване в Испания!
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 4618 пъти
Здрасти, момче съм, навърших наскоро 18 и лека-полека се замислям за висше образование. Уча в училище с профилиран език испански и втори английски. Имам добър успех всяка година и тази се очертава да е по същия начин като миналите 3, така че не ми остава друго освен да мисля занапред. :) Обаче интересно ми е как се кандидатства в Испания - с документи или с изпити? И кажете дали в Мадрид има готини университети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 752dbdd879
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Горещо ти препоръчвам да не ходиш в Испания ако искаш добро образование. Много са зле в това отношение. universidad complutense в мадрид, който уж се смята за много добър, от първа ръка ти казвам, че е трагедия. нивото е почти колкото у нас. влизането е лесно, по документи, щом имаш сертификат за испанския. за добра стипендия в тази криза едва ще се доредиш. най-добрият вариант е да учиш някъде другаде, а да си отидеш в испания за 9 месеца по еразъм. а защо не видиш за латинска америка как стои въпросът?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a3aaa848bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравейте, аз също се интересувам от образование в Испания, но нямам големи финансови възможности. Искам да ви попитам дали има някакви стипендии и как стои въпроса с работата - намира ли се, защото чета, че младежката безработица е огромна?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 883fcc8477
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   От автора:
В латинска америка не е ли високо нивото на престъпността? :) Щом е така, както каза за Испания, кажи къде другаде има вариант да получа добро образование. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 72f854b47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление ще трябва да подкрепя номер 1 като мога да допълня само, че в България дори има няколко вида специалисти (медици, информатици, физици, химици, биолози, инж. ), които са ценени в Европа и нямат проблем с бг. образование да си намерят работа, а в Испания що-годе само инж. специалности са що-годе ценени и то с много уговорки.
Аз съм завършила в Германия и съм работила там в голям концерн като имахме консултанти дори с българско образование, но никога с испанско. Те имат най-голямата безработица сред висшистите в ЕС. Близо 30-40% от висшистите им-младежи са безработни, а у нас за сравнение под 3% е безработицата при хората с висше.
В Германия има голям глад за специалисти и когато избухна кризата в Испания надеждите за нови кадри бяха големи и действително дойдоха младежи особено, но не издържаха на темпото и 3 месеца. Не само не знаят никакви езици, включително английски поне на работно ниво, но и са недисциплинирани, липсва им практически опит и имат големи претенции за заплати и привилегии преди да са се доказали. Ами те не издържаха изобщо. Имаше испанци за точно 3-6 месеца и бяха буквално сметени от поляци и други източно европейци.
Аз самата съм немскоезична, но втори английски език? Тук наблегни. Испанският е красив език, романски език, но няма голямо значение в Европа. Големите фирми са или англоезични, или немскоезични и има някоко големи фирми от Франция, Италия и Швейцария. Испания не е държава с големи интернационални фирми - имат на местно ниво индустрия, строителство имаХА, банки имаХА, но ще им са нужни години, за да си стъпят отново на краката - цялата им икономика беше балон.

Южна Америка? Добра идея, но да отидеш там да се реализираш с европейски образование. Те обществено образование нямат и няколкото добри университета са платени и частни, но ако завършиш у нас с испански можеш действително в Латинска Америка да направиш кариера.

Съветвам те най-сериозно да завършиш Бакалавър у нас, да поработиш над английския си и за магистратура да отидеш или в UK, или в Холандия, или в Швейцария или в Германия и най-вече в САЩ ако имаш как или в Сингапур да кажем, но Испания??? ТИ шегуваш ли се? Нямат нито един топ 500 университет.
Учи по-добре във Велико Търново...

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fc61b8d913
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   ПРЕКАЛЯВАТЕ!
Испания е държава с традиции и ценено образование, ако искаш да се реализираш там, е най-добре в техен уни, най-малкото за да научиш езика на много добро ниво. А това е най-добрия начин. Испания е красив и лесен език и е на второ място в света. Испания е прекрасна държава, но испанците са мързливи. Негативите са, че имат такси за обучение, докато в Дания, Швеция, Германия, Австрия е безплатно и образованието е много добро..
Преследвай мечтите си! Аз учих в Швеция, това беше моята мечта!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6c0cf8b5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   аз съм 1. най-доброто образование, за мое огромно съжаление, защото съм американофоб, е в щатите. следва северозападна европа, вкл. великобритания. номер 5 е прав, че не е лошо да учиш в испания ако искаш да си наистина перфектен с езика. испанците иначе ме кефят като хора, страната е хубава, но си мисля, че четири години да си губиш за нещо като езиков курс е тъпо. плюс това в испания почти няма как да имаш реализация, а испанската диплома почти не важи в останалата европа. за латинска америка не знам за образованието баш, но реализацията е много по-лесна. пък и ще попаднеш в наистина различен свят. испания е много уморена държава, нещата сякаш се разкапват. иначе пак повтарям, че испанците са душички, но образованието им е пълна скръб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7f7d2433c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрaвей. Aз живея от 12 години в Испaния и съм добре зaпознaтa с положението. Общо взето е добрa идея. Вярно, че тук нямa дa нaмериш нaй-престижния европейски университет, но все пaк обрaзовaнието е нa ниво, a и тaксите зa обучение сa достa прилични aко се срaвнявaт с тези в Aнглия нaпример. Освен Complutense и Universidad Autónoma, в Мaдрид, имa и други университети. Barcelona, Salamanca, те сa сред нaй-добрите в Испaния. Приемните изпити (selectividad) сa през юни. Тъй че, aко искaш дa се предстaвиш, трябвa веднaгa дa се информирaш по кaкъв нaчин дa се зaпишеш. Лесно е дa изкaрaш изпитa. Но дa те приемaт дa следвaш товa, което искaш е достa трудно. Зa медицинa, мaтемaтикa, физикa и инжинерство трябвa дa изкaрaш много високa оценкa. Имa рaзлични стипендии. Нaй-лесно е дa получиш стипендиятa, която дaвaт в зaвисимост от рaзмерa нa твоите доходи. Зa студенти с ниски доходи стипендиятa е 1500 евро нa годинa. В зaвисимост от успехa може дa ти дaдaт допълнителнa стипендия. Зa отличниците имa специaлни стипендии (becas excelencia). Aко получaвaш отлични оценки първaтa годинa, вторaтa може дa ти излезе почти безплaтно. Щом знaеш испaнски, нямa дa имaш проблеми с езикa. Имa някои специaлности (икономикa примерно), които може дa избереш дa учиш нa aнглийски. Дипломите от испaнски университети сa вaлидни в цялa Европa блaгодaрение нa плaнa Болония.
Спрямо безрaботицaтa, не е съвсем вярно всичко, което кaзвaт. Рaботa имa. Просто много млaдежи не искaт или не знaят кaк дa си нaмерят рaботa (говоря зa хорa без висше). Aз лично следвaм втори курс, рaботя и получaвaм 750 евро нa месец и не се оплaквaм. Хорaтa сa много симпaтични, весели и бързо ще се интегрирaш.
www. mecd. gob. es товa е официaлнaтa уеб стрaницa нa Министерството нa Обрaзовaнието в Испaния. Ще нaмериш цялaтa информaция от която се нуждaеш. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 47db06976b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 5, съгласен съм, че Испания е държава с традиции, но тези традиции определено не са в образованието. Освен това, в момента Испания е втора в Европа по ниво на младежка безработица (45 ПРОЦЕНТА!!! ). Тоест, почти половината от испанците, които владеят език, интегрирани са и т. н, са безработни. Какво остава за един българин? Така че и аз харесвам Испания, просто гледам реалността, а тя е, че в момента държавата е една от най-затъналите в Европа.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4536bb483e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Хммм, какво да кажа... нивото на висшето образование не е от най-силните, но с оглед на това че средното е зле и общата култура е трагична не е за учудване. Номер 8: Какво остава за българите, ли? Ами ако си читав нямаш конкуренция.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker