Англия или Франция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Англия или Франция?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2519 пъти
Здравейте. Мисля след няколко години да напусна България, защото държавата не е за хора като мен. У нас има много неучтиви хора. Аз от чуждите езици знам само английски. И то малко. Къде е по-евтино и по-хубаво? Искам да си плащам сметки и данъци евтино. Къде е по-добре като за мен? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 127d20393e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами във Франция без езика не знам как ще го караш, освен ако нямаш финанси да си плащаш частни курсове. Затова мой съвет е да избереш Англия, даже Ирландия е по-добър избор, но ако не е сред желанията ти няма да ти я набутвам. Просто трябва да знаеш, че в Англия гледат от високо на българи и румънци, но ако това не ти е проблем и се докажеш, би било супер (докато в Ирландия хората са супер мили и няма да те съдят). В Англия данъците, храната, потребностите не са толкова скъпи, но за сметка на това квартирите и жилищата са. За Франция не знам.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 80555d2cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея във Франция и е тъпо, а в Англия съм чувал, че пак е тъпо и хората са студени, особено към българите.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3782b38da7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей, бих те посъветвала първо да прочетеш темите за Англия, има скорошни коментари.
За Франция мога да кажа, че без език ще ти е много трудно. Те на обичат да говорят на английски много :)
Аз живея в Лондон и на мен не ми харесва, обратното на теб, след няколко години смятам да се върна в България, живот и здраве. Може би в малките градчета е по-добре, но в Лондон е ужасно... Няма едно нещо да ми харесва :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f215e64e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на всички за отговорите. Най-вероятно ще избера Ирландия тогава

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0c15fa30ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Живяла съм в 4 европейски държави и съм пътувала много - надявам се да мога да помогна.
Първо за работа в селското стопанство, фабрики и т. н. не ти трябва език. Дори в строителството не ти трябва ако има 1 български бригадир. Ти не отиваш там, за да общуваш и забележи - никой няма да иска от местните хора да общува с теб или да има общо с твоето семейство ако го вземеш!
Заслужава си да отидеш в чужбина със семейство ако знаеш език, но ако имаш и някаква търсена квалификация, а работа на полето не изисква кой-знае каква квалификация.
Ти обичаш работата си. Звучиш като щастлив човек, уравновесен човек. Рискуваш да загубиш всичко, което имаш, включително семейството си, а и да подкопаеш бъдещето на децата си ако отидеш в страна без качествено обществено (безплатно) образование - Великобритания, Испания и Италия, Гърция са такива страни примерно. Във Франция, Германия, Холандия, Швеция и т. н. е системата подобна на нашата - обществените училища са по-добри от частните, НО пък във всички тези страни трябва да живееш в околността на училището и не можеш да избереш свободно училище, което пак означава, че като бг. емигрант пращаш децата ти в лоши училища, защото не можеш да си позволиш живота в добрите квартали, където са и добрите училища.
Във Великобритания таксите стигат до 3000 паунда на месец в интернатите, в частни училища поне 1000 паунда, а в държавните... по-добре забрави.
За това не беше мислил, нали?
И още неща не си мислил. Чуваш, че еди кой си взимал 3000 паунда заплата и не мислиш по следните въпроси
А. ти видя ли фиш, сигурен ли си, че са такива заплатите? В Германия примерно средната заплата е 2500 евро и то вътре са немците, които са с висше и така нататък, а масово наши хора взимали 3-5 бона (!!!), но в същото време статистиката казва друго - 75% от българите там имат право на социални помощи!
Б. ти не знаеш, че в повечето западни държави (освен САЩ) разликата между бруто и нето може да стигне и стига 40% до 50%. За да взимаш в Германия 1500 евро нето ти трябва бруто 2500 евро поне заплата. Ами здравните осигуровки? В Англия е малко по-малко, но сходно положението, защото има маса хора (АНГЛИЧАНИ), които не искат да работят и живеят на бенефити (помощи).
В Англия е здравеопазването като при нас през кома - „безплатно“. Лошото е, че това означава мръсни, разтурени болници, 2 месеца чакане за операция, 2 седмици за среща със семеен лекар и 6 седмици за среща със специалист, лоши лекари и мед. сестри, защото доброто е в частната (ПЛАТЕНАТА) система - така който е богат има достъп до най-доброто, а който е беден няма достъп дори до това, което ти имаш у нас и не случайно идваха британски туристи да се оперират у нас от елементарни неща.
За това също не си мислил?
Смъртността при родилките там е 3 пъти по-висока от у нас и е най-високата в една индустриална държава.
Зъболекар не могат да си позволят хората и ходят без зъби, включително нормалните англичани, които си работят и така нататък.
Ирландците действително са много готини хора, но ти искаш да работиш в селското стопанство -там климатът е суров, вали много, а тези дни няма да са ти платени! Освен това в Ирландия няма кой-знае какво селско стопанство. Във Франция, Испания има селско стопанство и в Холандия индустриализирано, но внимание - там в парниците ще работиш и не знаеш какви неща са напръскали. Ще си съсипеш здравето с две думи за едни евра. Забравяш, че на Запад селското стопанство е индустриализирано - ползват се такива химикали, такива неща, че е ДОКАЗАНО, че особено мъжете на село са многократно по-често импотентни и безплнодни от градското население. Струва ли си?

Евтино не е никъде!
У нас едно Евро има стойност на 1, 30 евра в сравнение с Германия примерно - но това не е всичко. Когато опира до услуги у нас 1 Евро има многократна стойност.
Данъци големи ти никъде няма да плащаш, просто защото доходът ти ще е нищожен и дори ако вземеш семейството ти ще паднете под жизнения минимум за страната и ще сте на помощи, което значи и много унизения, но и живот на минимум. Жена ти най-вероятно няма да може да работи пълноценно. Бг. квалификация не е призната - ще ходи да чисти да кажем, но за децата в много държави няма занимални, няма детски градини или са платени, или се чака - а ако се разболеят? Затова никой работодател не иска да назначава майки на деца под 14 г. Задължен си да ги гледаш много по-интензивно от у нас, а и заплахите са различни - големи градове - педофили, престъпници от всякакъв вид... жена ти с две думи ще си гледа децата, ще работи 1-2 пъти седмично да чисти къщи или офиси и ще кретате от месец до месец.... Освен това ти ще живееш не само на село, а в някоя нива буквално, защото землищата са огромни, а селата са далеч - там не е място за деца и майки. Става дума за контейнерни селища за работници или за живот в бараки, на палатка дори.

Затова моят съвет е да не си разваляш рахата. Ти не оценяваш какво имаш ти сега - семейство, дом, работа навън, не си богат, но имаш някаква сигурност, обществен статус, семейство в широкия смисъл на думата, приятели, а децата ти не ги бият и дискреминират в училище и имат реалната възможност да учат висше или да работят нещо, което им допада, а ти имаш реалната възможност един ден да станеш ако не богат, то среден фермер с малка ферма или нещо такова. Обичаш си работата, обичаш земята и хора като теб успяват.

Когато загубиш обаче тези неща, сам ще си си виновен.
Не едно семейство се е разпаднало на Запад, а и не една жена е предпочела лесния и уреден живот с някой местен човек, с някой счетоводител или нещо такова, който може да ѝ осигури среден стандарт.

Защото е важно не абсолютно какво печелиш, а сравнително как си в обществото, в което живееш.

Мой друг съвет е да отидеш САМ за 3 месеца на място, където знаеш, че работата ти е сигурна, имаш познати и плащат. Отиди, работи 6 дни седмично по много, направи няколко хиляди паудна или евро, прибери се и си харчи паричките у нас, където действително с 5-10 хил. евро можеш да започнеш бизнес, да си ремонтираш жилището или просто да живееш по-добре или да си сбъднеш някоя мечта.

Отиди САМ, виж РЕАЛНИЯ живот навън и тогава рискувай да замъкваш семейството си, но бъди и честен към себе си - щастлив ли си там, има ли перспектива и бъдеще за децата ти, ще бъдете ли част някога от обществото или винаги ще си „мръсен българин“?
Общо взето ти си го знаеш - там почвате от нулата и отношението е като у нас към циганите. Да, и ти имаш сигурно приятели-цигани, които уважаваш, НО те първо са се доказали пред теб. Така ще сте вие на Запад, но дали ще ви дадат изобщо шанс да се докажете? Нашите цигани са си в държавата - родени са тук, знаят езика, знаем си ги и така нататък. Ти там си чужд - не чужденец, а чужд!

Освен това дори да се интегрирате добре все ще срещаш непознати хора, които ще страдат от предубеждения към теб - дали крадеш, дали лъжеш, а ако сте тъмни ще ви скъсат от паспортни проверки

И за какво?

Пак си беден, но по западен стандарт, но у нас можеш поне малко по малко да се подобряваш, а там ще си винаги беден и мръсен българин... и най-лошото - подкопаваш бъдещето на децата си. Вашият живот може да се подобри, но децата ти там ще са отрязани от равен шанс.

Ти решаваш.

Аз за себе си мога да кажа, че съм била винаги интегрирана и щастлива и на Запад, но съм знаела езици, учила съм там, имам късмет да съм висока със светла кожа, сини очи и светла коса. Нямала съм проблеми с две думи големи, а се прибрах у нас, защото имах тук по-добър шанс за кариера и собствен бизнес, но съм свидетелка как особено в последните 3 -5 г. се довлече куцо и сакато на Запад и масово едвам-едвам кретат, но не се прибират, за да не се изложат пред семейството. Отделно лъжат за дохода си, начина си на живот, пестят едни 500-1000 евра цяла година, за да ги опукат за 2 седмици в Бг. и после да си мислите, че кой знае какви богаташи и масово дори има хора, които не се прибират, защото просто нямат пари за билет, нямат пари и да се фръцкат, защото и 500 евро не са спестили... Особено в селското стопанство е ужас - не се работи като вали, можеш да живееш само в бараките на работодателите си, които измъкват 1/3 от парите ти за наеми, можеш да пазаруваш в техните магазини -така уж плащат минимално възнаграждение, но по разни начини ти измъкват половината...
Но отиди - може и да имаш късмет, но САМ като истинските гастарбайтери, които за 3-6 месеца докарват няколко хилядарки и действително си купуват у нас жилища и така нататък и това за мен е и твоя път особено с твоята квалификация. При работа на полето и без това не можеш да вземеш семейството си...отиди и виж сам - не вярвай на митове и легенди. И на мен не ми вярвай - отиди, но САМ - нямаш какво да губиш, вземи едни 200 евро за пътя обратно с теб и отиди да си пробваш късмета
Успех

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 40872e6989
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Боже, боже... Да се върнем към темата: "... да напусна България, защото държавата не е за хора като мен. У нас има много неучтиви хора. Аз от чуждите езици знам само английски. И то малко. Къде е по-евтино и по-хубаво? Искам да си плащам сметки и данъци евтино. "
България не е за хора като теб? Искаш да живееш на евтино и хубаво. Искаш да си плащаш евтино сметки и данъци.
Започни от това, какво предлагаш ти самият, какво образование, какви умения, какъв занаят имаш... Езици не знаеш. това го разбрахме. какво ти ще дадеш, за да си живееш на хубаво и евтино?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7b972b82da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съветвам те да не ходиш в държава без да владееш местния език. Това е една от най-големите грешки, които можеш да направиш. Ти казваш, че знаеш "малко" английски, тоест най-вероятно знаеш само някои общи неща, които не биха ти свършили кой знае каква работа. Освен това, Англия най-вероятно ще излезе от ЕС до края на годината и ще се усложни доста емиграцията там - ще трябват визи и т. н. Във Франция пък абсурд без френски. Така че ако наистина искаш да емигрираш, седни, учи езика усилено поне около година и след това си прави планове. Иначе просто няма смисъл.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3eadb23c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Е те Французите се едни учтиви... Явно не си имал/а никакъв контакт с чужденци, а впечатленията са ти формирани от това което гледаш по телевизията.
Съжалявам ама и в чуждбина далеч не всичко е цветя и рози!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f215e64e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Автора съм:
Имам много познати българи в Лондон. Даже има и фирма, в която работят само българи. И собственика е българин. Може да работя там (в бар или както му викат там) Между другото скоро посетих град Бирмингам и не ми хареса изобщо. Иначе и Ирландия е хубава държава, но не съм ходил там. Относно Франция-преди малко четох, че там кабелната телевизия е скъпа, както и данъците. Не знам дали е вярно. Когато измисля ще напиша.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2ea1900aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Англия е ужасна страна. Наистина е мрачно почти винаги, архитектурата е адски скучна и еднообразна, дори в Лондон е потискащо като атмосфера. Хората са по-скоро дружелюбни, но има нещо като скрита подмолност в тях... Храната и сметките са наистина евтини, но пък да, квартирите са много скъпи. Аз ходя да работя в Англия за по няколко месеца и си мисля, че ако някой ден трябва да остана там за постоянно, бих се самоубил...
Ужасна, ужасна страна!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7b972b82da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10, това важи за кажи-речи всички държави в Западна Европа. :D Гаден климат, сиво и скучно ежедневие и студени хора. Изключение са Испания, Италия и Португалия. Във всички останали държави в Западна Европа човек може да се депресира за отрицателно време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker