Скандинавия? Къде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Скандинавия? Къде?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2929 пъти
Под 30 годиини съм и съм голям фен съм на Скандинавието! Но къде в момента е добре за емиграция? В Швеция има голями проблеми с многото бежанци, за Финландия не знам нищо. А Дания и Норвегия са много скъпи и някак по затворени за чужденците.

Много моля хора КОИТО ЖИВЕЯТ/УЧАТ или са били за повече време в тези държави да споделят впечатления, най-вече за това как приемат чужденците в съответната държава. Дали са си намери местни приятели/гадже/ работа? Общо взето, всичко което се сетят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 1e7bd9ecdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Където и да отидеш в подобни държави, първо научи езика. Говорят английски, НО ако искаш да живееш там и да си част от обществото, ще трябва да знаеш езика предварително.
Аз знам холандски, немски, английски от немската езикова група, но никога не бих се натрясла в Скандинавието, макар че ще ми трябват 3 месеца за езика. Причината е естествена - природните дадености. Там цяла зима си без слънце, а белите нощи лятото ще те побъркат. Като природа да види човек фиордите в Норвегия и толкоз. Финландия е пустош, а и няма работа вече. Нокиа фалирва направо, което завлича и доставчици. Норвегия е зле, защото петролът е без пари и се спука балонът на пазара на имотите. Там домакинствата имат 200% задлъжнялост, валутата е надценена и ще ядат калая. Остават Швеция, Дания - и двете имат по 1-2 града, в които можеш да живееш като Стокхолм и Малмю, НО са отдалечени от всичко и няма мърдане - където те хване зимата - ужас.
И още - високите заплати не значат висок стандарт на живот. Там е скъпо и дали ще можеш да си позволиш повече стоки и услуги от в България е под въпрос при положение, че там поне първите 3 години като българин ще си много зле и най-долу в социалната стълбица.
От София си за 1 час във Виена, за 2, 5 в Берлин, за 1 час си в Истамбул - не цениш сега нашия климат, природа и слънце, но живей 6 месеца в такава държава и ще изтрещиш.
В Пловдив познавам група норвежци от около 5 човека, женени за българки - тенденция увеличаващ се брой на групичката и нито едно семейство не е отишло да живее в Норвегия. Причината е простичка - да не са луди! Те се чудят накъде да отидат, ти...
В тези страни само за работа, гастарбайтерстване няколко месеца и толкоз

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73d8ae2195
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   София и Пловдив... Наистина ли? Холя моля ви не ставайте смешни с тези села. Климат в Пловдив? Тук въпросът не е дали ще преживееш зимата, а дали ще преживееш лятото.
София - ако беше минала война от там, щеше да е по-малко руинесто :) Мизерия и селяния до шия.
Моите лични предпочитания са за Дания и Норвегия. Особено датчаните ми допадат все повече напоследък с политиката си спрямо бежанците.
Културата и изкуството им са точно мой стил.
Във Финландия не ми харесва това, че е прекалено близо до Русия и твърдо много са попили от техния манталитет.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d9718ce2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Швеция, Дания, Норвегия от поне 30 години приемат мюсюлмани и вече половината от населението им е с арабски имена. Подготви се за културен шок - там обратните са на почит, всяка втора двойка е такава, така възпитават децата си - родител 1, родител 2, няма мама и татко. Изобщо за мен това са тотално деградирали общества. За климата няма какво да говорим.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1c10c26d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом си толкова голям фен, би трябвало да си по добре информиран.
Измислил ли си какво ще работиш или ще си поредния бежанец?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 05e0a2c8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей, живея във Финландия от 8 години и напоследък се усеща много негативизъм към чужденците. Заплатите са около 1800-2000 евро след данъци и осигоровки, но квартирите и цените на стоки и услуги са много високи и реално не живееш по-висок стандарт. Ще ти дам пример, тук сами се подстригваме, сами си мием колите и си сменяме гумите , сами си правим хляб и още много примери подобни мога дам. Тези неща никога не съм ги правил в България, направи си сам сметка за стандарта. Отделно климата е много суров, 8 месеца много студено и 4 месеца студено. Голяма скука е, социалния живот липсва и така, е има и хора на които им харесва, на мен лично не. Затова и мисля лятото да приключвам с Финландия и да се прибирам. И не последно място и децата ми не се чуствам тук добре! Успех!!!

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1e7bd9ecdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   н 2 (Авторе? ), ти не си бил никъде в чужбина щом се оплакваш от климата в Пловдив или София или София не ти харесва. Колкото до политиката - тя изобщо няма да ти оправи живота. Дали има араби или не, за теб голямо значение няма да има, защото в тези държави си по-долен и от арабите. За тях българи и румънци е синоним на „циганин“ и дори открито казват, че предпочитат арабите пред нас. С две думи ще трябва и срещу предубеждения да се бориш. След години и с много добри езикови познания, работа, добър квартал (което постигат много малко българи) МОЖЕ БИ ще си се интегрирал... до някъде и ще имаш някакви местни приятели, но това не променя отношението на непознатите към теб, на обществото като цяло.... особено ако си тъмничък.

С две думи - толкова си желан там, колкото у нас са желани арабите си по-нежелан от арабите там.
Стандартът също ще ти е нищожен дори и 2000 евро да взимаш - половината са ти за наем, за токове, води и парно, а останалата за храната, която е много скъпа там..

Успех все пак.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5464e07fd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-добре Хърватия, Словакия, Словения или Унгария. Там жените са много хубави, а архитектурата е по-поддържана от колкото у нас, но като цяло нищо от България няма да ти липства, защото са със сходна култура, манталитет и порядки.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7106c12a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   По-хубаво от България няма. Казвам ви го като човек живял в 7 държави на 3 континента. Никъде вече не е това което е било, говоря за финансовата страна. Взимаш много и даваш много. А за емоционалната - колкото по на север, толкова по- трудно ще е на душата ти. Говоря от опит. Успех в начинанията!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d7ad56806d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Статистика от България, на семейство в София. Четири човека в семейството - двама родители и две деца, живеещи в собствено жилище:
1. Храна - 20 лв. на ден или общо за месец 600 лв.
2. Джобни да всички - 20 (5×4) на ден или за месец 600 лв.
3. Транспорти разходи - 200 лв. за месец, вкл. картите за градския транспорт на жена ми бензин за колата при използването и в града и до провинцията.
4. Телефони - 60 лв. (4 × 15 лв. ).
5. Парно - 270 лв. зимата за месец
6. Студена вода - 40 лв. на месец
7. Интернет - 20 лв.
Всичко: 1790 лв. Това е абсолютния минимум, за да просъществува едно семейство от 4 човека. Тук не включва разходи за лечение, ако някой се разболее, пари за дрехи и книги / учебници, за екскурсии на сецата и допълнителни уроци, ремонт на колата и други извънредни разходи.
Аз работя в частна фирма и съм със заплата 870 - чисти. Жена ми е учителка със 650 лв. Общо 1520 лв.
Вечно парите не ти достигат и сме все в заеми и мислим много сериозно да се изнасяме от България.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a1ed90a360
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По ирония на сътбата се чувствам обвързан с темата и особено с комментар #3, така че просто не мога да се сдържа да не пиша и аз.

Баща ми го пращат командировка във Финландия доста често и се налага да живее там с месеци. Каза ми че климата им е ужасен и е много студено, включително и през пролетта. Това със политиката за имигрантите мюсюлмани важи за всички държави на Запад и не е само скандинавието. (Причината да ги приемат е демографският срив пред който сме изправени).

Та по ирония на сътбата, аз живея сняколко човека измежду които има и лезбийска двойка като едната лезбийка е датчанка а другата англичанка. Аз самият пък съм бисексуален.

Начина по който е написан коментара на #3 е супер дискриминационен и обиден поради невежество и ограничение.

Да, на Запад могат да се видят по-свободно гей хора но това не значи че са лоши и трябва да бъдат линчувани. Съди се нещо което нес е разбира - това да си гей не е избор! Плюс това не ти влиза в работата как си живеят живота. Ти надали си цвете!

Пък и обратните са по-склонни да са с професия и продуктивни за системата, за разлика от много като теб.

Не знам дали си чувал за lower, middle, upper class. Тази скала не важи само за UK и не е обвързана само със финанси, а с етикет на поведение и образование (и не говоря за хартийка както е в България а за реални знания). Тези неща спомагат за изграждането на контакти и катерене по летвата.

Научи ги и ще успееш и ти да си щастлив и уважаван.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1fbf5910aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Номер 6 хайде да не правим генерални изводи къде съм бил и къде не съм. Типично по български. В момента живея в Пловдив. Редовно пътувам до София. И в двата града е селяния. В цялата държава е така. Скоро се махам от тук. Завинаги. Губя си времето да пиша този пост именно заради хора като автора на темата. Спрете да заблуждавате хората колко е хубаво в българия. Само стари хора, роми и селяния. Няма бизнес няма възможности няма култура. Няма ред няма законност. Трепят те на пешеходна пътека, няма проблем. Ако убиеца има достатъчно пари ще се измъкне.
Към автора - която и страна да избереш само не се лъжи на думите на българските овчари и не оставай тук.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 850aa7307b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, съгласен съм със сметките, ама я сметни колко ще ти трябват за същите неща в чужбина и колко бихте получавали там? Жокер - цифрите ще са по-различни, но съотношението ще си е същото. Разликата е, че там ще бъдете втора/трета ръка хора като отношение от околните. И дори няма да работите такива работи, а много по-долни. Така че не си мисли, че в чужбина е рай. Да, преди години беше, но не и сега.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1e7bd9ecdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   oт 6 до 11 - Именно, ти си бил в София и Пловдив, но по-далеч не си бил!
Аз не твърдя, че не си бил в Пловдив или София, а че не си бил в чужбина. Не си бил до една Гърция дори най-вероятно.

Терминал 2 е най-доброто лекарство за заблудени души като теб. Отиди, виж и после говори. Не бързай обаче със заключенията ПРЕДИ да си бил в чужбина и да си постигнал нещо!!!

Аз съм съгласна с н. 12 без последното изречение. Никъде няма рай на земята - кой както си го направи.
Аз емигрирах още 2002 г., но не отидах с бръмбари в главата, а отидох с идеята да уча нещо, което у нас просто няма къде да се учи - знаех езика на ниво C1 ПРЕДИ да замина, но тогава не заминаваше куцо и сакато, а внимателно ни отсяваха с виза. Само това беше в крайна сметка по-добре, защото така поне бяхме качествени хора и за българите не се говорише с лошо. Това само беше положителното, но като цяло животът на Запад за всеки емигрант си е труден. Аз като отидох имаше огромна криза точно в Германия - беше се спукал балонът на така наречената New Economy и опашките пред бюрото по труда заемаха цялата улица и се виеха дори в съседни улички!
Ставаха там огромни мелета и затова сутринта караха хората да теглят нещо като „бинго“ с номерчета - на който му се падне номерчето, той остава и има час в бюрото по труда - може и със седмици така да не се паднеш и съответно не можеш да се регистрираш като безработен. Работа - НИКАКВА. Имаше за ниско квалифицирани кадри винаги работа, но пак като бинго - слагат всички хора в една зала и теглят номерца - примерно „Има за чистене офис 5 часа“ - номер 15 и ако номер 15 откаже, тогава теглят пак. Или чистене на градини, НО и работа във консервни фабрики - примерно за 1 седмица работа, теглят билетче и така.
Това е реалността.
Сега специално в Германия има работа, но вече се охлажда икономиката, а всички сте се насочили към там - без език, без връзки за работа, без жилище, само с пълна с бръмбъри глава.
След като завърших, самоиздържайки се, разбира се беше много по-лесно, но вие не отивате да учите висше, а да бачкате. Не знам някой с бачкане нещо да е постигнал на Запад. 75% от Българите, живущи в гр. Берлин примерно имат право на социални помощи ...теоретично, защото не им дават реално - това значи, че имат доход по-малък от 350 евро на член на семейството (толкова е социания минимум и толкоз ти е осигурено и от държавата,.....теоретично)- тоест четиричленно семейство няма дори 1500 евро доход!!!
За това ли отивате???
И Германия е добре - отидете в Холандия да видите, че няма никаква работа за ниско квалифицирани, а Филипс произвежда отдавна в Китай. В Англия същото - глупави фабрики в хранително-вкусовата промишленост за местното потребление и никакво производство. Преди в Австрия имаше работа, но сега и тяхната безработица се качва. До 1, 5 години тръгва и Германия назад, а там веднага се усеща - хайде пак опашките и знаете кой пръв ще си загуби работата...
Живяла съм общо в 4 европейски държави, в САЩ и ви гарантирам, че шансът да успеете някъде (дори в САЩ!) без професия, без стаж, без образование, без език е....НУЛА.

А ако имахте тези неща, вие просто нямаше да имате причина да напускате България. У нас човек с квалификация си живее като стандарт не по-малко зле от на Запад.

Но отидете, вижте и тогава говорете. Изкарай ти 6 месеца във Финландия и тогава говори.

Единственият начин за мъж - ЗДРАВ, млад и без квалификация да направи някакви пари е на петролна платформа, като моряк, като секач на дървесина, като наемен войник и в строителството, но трябва да е майстор в нещо и да му платят накрая (което не е сигурно).

На Запад повечето бг. мъже са или общи работници, или работници в кланници или във фабрики, или шофьори на ТИР, а жените са чистачки на повикване.

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 05e0a2c8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Финландия в момента е в упадък. Безработицата расте, масово се затварят фирми, допълнително пазара с Русия ги спъна още повече. Мързеливи са и са свикнали на висок стандарт, но вече почват да усещат къде се.. т гладните. Всеки ден се увеличават данъци, такси и т. н. , а в същото време орязват социални, пенсии, заплати. Балона взе да се пука! За скуката няма да коментирам, едва ли има по-скучни държави от скандинавските!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1312e74835
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Съгласна съм с номер 13, не знам каква е била ситуацията в Германия преди години, но наблюденията ми са, че в момента има доволно търсене както на ниско квалифицирани, така и на високо квалифицирани кадри в определени области - особено ако не държат да са непременно в центъра на голям град.
И на фона на застаряващото место население ще има и все по-голямо търсене, но говоря за хора с някаква квалификация или специфични умения. Естествено за целта се иска език.
Парадокса е, че точно с цел да се запълни този недостиг се поощрява емиграцията, но реално се получава така, че това което идва масово няма никаква квалификация, не знае език и работа не може да свърши, а само натоварва допълнително социалната и здравна система. И недостигът на кадри си остава.

В същото време за неквалифицирана работа е много трудно - имат си вече предостатъчно необразовани немци без никаква специализация, да не говорим за бежанците и всичко прииждащо от къде ли не без да знае езика. Там е жестока конкуренция за място и минимално заплащане. И аз не знам, с какви очаквания идват тук масово хора /че някои и директно с цялото семейство и децата/ без език, без призната тук квалификация, без предварително осигурен договор за работа и без осигурено жилище - това си е безумие и буквално се обричат на стрес, изолация и мизерия.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 462ca5df60
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Навсякъде е едно и също - студ, депресия и скука. Защо мислиш, че Швеция е държавата с най-много самоубийства в целия Европейски съюз? Ако мислиш, че ще издържиш на много студ и дъжд целогодишно, опитай. Успех, каквото и да решиш! :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a1ed90a360
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Това което казва #6 е абсолютно вярно.

Аз съм ходил в САЩ, Канада, доброволствал съм в Африка и сега уча на Запад. Всичко това без мама и тате. Който търси начини - намира да се оправи. Това обаче зависи от това колко амбициран е човека. Уви - малко са.

Напълно вярно казано е че в България е селяндурщина, поради това че хората са деградирали и деградират. Много от кадърните, образовани, с култура и високо съзнание хора се изнасят като се интегрират в чужбина и си изграждат кръг обикновено от не-българи.

Това което е банално е че всеки може да иде вече където си поиска из ЕС. Маса хора, обикновено просто икономически имигранти и без квалификации се пръсват из Европа за да вършат ниско квалифицирана работа.

Сещам се за един познат който работеше в склад за доставки на цветя за големи вериги, на минимална заплата във Франция. Та спомена ми че се връща в България и че си е купил костюм. Като го попитах на сватба ли ще ходи и отговора му беше 'искам да се почувства заможен като се върне в България'.

Ами.. комплекси.. иска да се покаже като успял ама.. за кого и пред кого.. и защо.. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d9718ce2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   №10, дали е избор или не е още не категорично ясно на науката. Като гледам как подобни отклонения се толерират и поощряват в цяла Западна Европа все си мисля, че причината е някъде другаде - еднополовите двойки не създават поколение. Бялата раса се самозтрива и по този начин. Схващаш ли? Така или иначе сте малцинство и няма как да се налагате над мнозинството хетеросексуални и да претендирате, че това е нормалното състояние на нещата, защо не е. И когато някой напише нещо в защита на класическата и нормална според мен двойка мъж-жена, моментално надавате вой до небесата. То от толериране на подобни общества, Европа ще се самоунищожи. А причината за мюсюлманската инвазия в Европа изобщо не е демографския проблем. А и мерси му казвам аз на подобно решение на проблема... с генетичния материал на тези примати.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: bdb3df9fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Според мен Скандинавсккте страни са много хубаво място. Колкото до климата, може и да е студен, но предпочитам да е 19-24 градуса през юли, отколкото през юли да се чудя къде да се скрия, за да не получа слънчев удар. Колкото до стереотипите, най-добрият начин да не те мислят за изрод според мен, . е. първо да докажеш, че си достоен, честен и добър човек, а после да казваш, че си българин. И най-вече - щом си в съответната страна, трябва да спазваш техните обичаи и начин на живот. Към автора- която и страна да избереш(без Финландия-както каза номер 2, това е една страна много сходна с Русия), няма да съжаляваш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a47de2d76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Гледам много философи са се навъдили, та нека и аз се изкажа.
Живея в Скандинавието от 3 години, да в началото беше трудно. Сега мога да кажа че съм от средната класа хора. Ходя на ресторанти, на кино, ходя на почивка на екзотични дестинации, като цяло нищо не ми липсва. И да стандарта е много по-висок, заплатите също.
Препоръчвам ви да пробвате да отидете на хубава скъпа ваканция някъде от Дания и от отидете на същото място от България за да видите разликата. Като отидеш от Дания всичко ти изглежда много евтино, а като отидеш от България с българската заплата ти се вижда много дори да дадеш 2 евро за кафе.

Отностно дискриминацията - ами аз честно казано не я чувствам. Но то си е до толкова до колкото всеки си го направи сам. Аз съм човек с магистърска степен от чужбина и с чужди езици. Не съм отишъл просто така да си клатя краката там и затова хората ме уважават.

И накрая защо не бих се върнал - да, България като страна с природни дадености е много хубава, но хората са отвратителни. Всеки коментира, всеки философства, всеки гледа другите, всеки гледа как да излъже.... Ето тук в темата някой коментирали за гейовете в чужбина. Ами вас какво ви бърка техният живот, толкова ли са ви дребни душичките, за да коментирате другите хора вместо да си гледате себе си. Тук на никого не му пука въобще какъв си и хората са много по-морални от българите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d7ad56806d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Да, съгласен съм, че по хубаво от България няма, но тези почти два милиона българи, които емигрираха, те идиоти ли са? ! Ако не са те да пращат по някои лев на роднините си и така да подпомагат икономиката, знаете ли какво ще стане?
Аз живея със семейството си в чужбина и двамата със съпругата ми работим като волове ниско квалифицира работа по шест дни в седмицата. Живеем скромно без да се изхвърляме, но и без да се лишаваме от храна. С нас е малкото ви дете - ученик. Големият ни син е в България и гледа на легло баба си и дядо си. След присподането на всички разходи ни остават спестени 1500 лв. В България през три години общата сума от двете заплати в малкото ни китно провинционално градче беше 820 лв. за четири човека. Или ще ми обяснявате, че като съм от малък град тази сума е космическа, айде сиктир.
Повечето хора, които пишат тука или не са семейни, или ги е шубе да напуснат Родината и пишат по слухове врели некипели. Извинявайте много, но ако всички работещи в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73d8ae2195
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Номер 13 - интересно кой ти плаща или чий интереси обслужваш, за да пишеш тези простотии. Не Германия, българия ще е фалирала до 5 години. Който не го мисли или не го вижда е сляп.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d7ad56806d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Въпрос към всички философи: като не можеш да се издържаш в България какво да правиш? Хайде отговорете ми на този въпрос! Да седиш и да крадеш, на дребно ли? Дайте рецепта как да оцелее 4 члено семейство в България? Как да оцеляват болните хора?

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 462ca5df60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Аз уча в Дания от 1 година и от третия месец съм на антидепресанти. Да, всичко е супер уредено, заплатите са високи, но климата е ужасен. 9 месеца зима, останалите 3 - пролетоесен. И струват ли си тези "много" пари, като мръзнеш целогодишно и виждаш слънце 5 пъти в месеца?! Аз лично нямам търпениe да се махна от тук. Не казвам, че България е най-хубавата държава на света, но определено има много по-приятни места за живеене от Скандинавието, защото тук пълноценен живот просто няма.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: fbd6ea3a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   От #10 до #18;

Науката отдавна го е доказала че става въпрос въпрос за биология! Това че ти и голяма маса хора сте неуки е друг въпрос. Нормално е да се отхвърли нещо което не се разбира. Това не важи само по отношение обратните ами за всички аспекти от живота!

Хомосексуалност има и при животните! Хората които са се родили албиноси и те не са го избрали или пък хора със разни болести и тем подобни!

Наречи това състояние болестно ако щеш - аз също не го имам за нормално! Това обаче че съществува, не трябва да бъде отхвърляно!

И ние като теб имаме амбиции, надежди, тревоги, радост и т. н. Ти не би се поставил на мястото на някой, просто защото не го разбираш, както ти не биваш разбран в много моменти от живота си, поради това че други са ограничени и не виждат или изпитват нещата от твоята страна!

Ти нямаш страхове или мисли че никога няма да имаш семейство, деца, че ще останеш сам и самотен ако доживееш до старини, нали? Или по-скоро шанса при хетеро сексуалните това да се случи е малък.

Аз съм такъв, какъвто съм и не съм го избрал, нито пък някой друг е избрал да бъде това което е!

Това да се налага омраза обаче и да се третира друго човешко същество като боклук, само защото е различен, абсолютно принадлежи към деградиралото и без култура общество, търсещо враг който да вини за личните си проблеми или неволи в живота.

Колкото до демогравският срив, аз не черпя или градя информация относно новини а от репорти. А и демогравският срив не е причинен от гейовете или лезбийките, защото те съществуват така или иначе макар и на места да не се откриват заради репресия. Населението намалява със поради интелекта. Времето изисква хората да са образовани, което ги подтиква да раждат деца по-късно. Друг фактор е че сме се превърнали в консуматорско общество и храненето на още един човек значи по-малко кинти за лични нужди и забавления. Нещо което е типично за навсякъде. Това въжи и включително за бедна България.

Отвори си ума и не съди, така както ти не обичаш да бъдеш съден. Правилно и грешно - няма. Радвай се на живота и не се меси в този на другиго така, както ти не искаш да се месят в твоя.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 82a40b5bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Писал съм го и преди, несериозно е да се сравнява България с развитите страни. Ако беше толкова хубаво, колкото някои се опитват да го изкарат, всички щяха да се надпреварват да мият чинии тук. За съжаление истината е съвсем друга. В България е много хубаво според два типа хора - едните са част от вече заминалите в чужбина, тресящи се от параноя, че някой ще дойде да им вземе хляба. Затова тръбят на всеослушание колко е зле. Ами, като е зле - приберете се при хубавото. Другите са такива, които не знаят реалната цена на живота. Поддържат ги родители или половинки и те си мислят, че заплата от 500 лева е предостатъчна. Имах такава колежка, когато тъкмо започвах работа. Бяхме се видели вече след време, когато отдавна бях напуснал и тя ме пита, едва ли не с учудване, защо съм се махнал. Отговорих й, че първо нямаше абсолютно никакво развитие, второ заплатата ми беше много малка - 500 лева. Тогава тя ми отговори с още по-голямо учудване - " Е, как така, заплатата ти стигаше за всичко". Ама, на нея тези пари наистина са й супер. Мъжът й се блъска на две места, само и само, за да осигури приличен стандарт на семейството и реално тя не усеща никаква липса. Апартамент, кола, почивки, всичко й е тип-топ. На нейно място и на мен би ми било перфектно в България, какво му е лошото. Ако обаче в семейството влизат общо 1 200 лева и само наемът е 350, понеже мама и тати са нямали пари да купят апартамент, и ако имате и едно дете. Дали ще е толкова хубаво в България. Да се чудиш хляб ли да купиш или да платиш тока. За почивки, коли и други глезотии изобщо не става въпрос тук. И това е за провинцията, с тези пари в София буквално ще караш на хляб и сол. Ето, затова има толкова много хора извън България и няма как всички те да са толкова глупави, че да стоят там. Защото една почивка на море в България, някоя маркова дрешка с намаление или iphone, тук са просто фантастика. Мога да дам още един пример с позната, която отиде в Германия. В България работеше като счетоводителка за колосалната сума от 700 лева, естествено осигуровки на минимума. Пича при, за който работеше имаше 5-6 фирми и постоянно правеше врътки, които тя се чудеше как да сложи поне в някакви поносими законови рамки. Да е събота и неделя на работа за нея беше нещо напълно нормално. Е, накрая й писна и замина в Германия. За кратко живя в един апартамент със сестра си, но вече си е наела свой собствен. Работи най-нископлатената работа за сега, но и от нея и остават след като си покрие всички разходи, а и работното време е нормално.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 09b9282e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Номер 23, щом не можеш да се издържаш в България, едва ли ще станеш милионер в чужбина. Едни успяват, други - не. Защо?
Аз също не съм от София, а напротив - от малко градче съм. Учила съм и съм се борила. Не е станало бързо, но е станало. Така е и съпругът ми. Но успяхме. Тук в България. Защото сме способни. А който е неспособен - вината винаги я прехвърля на "скапаната държава"...
Болните хора оцеляват трудно навсякъде. Само че не мисли, че ако си болен в чужбина, ще те занесат и ще те излекуват от-до. Интересувай се от здравната им система, от данъците, които ще плащаш и от качеството на услугите там.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f3374a59f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Здравей, според мене е най добре да идеш в Гренландия. Там е хубаво и почти няма хора, та камо ли имигранти. Местните вождове са добре настроени към чужденците, ако са бели. Ако си мургав може да отидеш в някоя друга страна. Примерно Мароко или Етиопия успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: cf5769854c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   28, нещо не си добре информирана, левкемията напр се лекува абсолютно безпроблемно в чужбина, а в бг - не, същото и с другите онкозаболявания, и да обясняваш, че в бг се успявало щото си способен, е леко казано - смешно.

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 8beb00d9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Всички Скандинавски държави са се напълнили с тези незаконно нахлуващи имигранти които правят живота на местните хора пълен кошмар. От красиви, спокойни държави с добър живот, сега много бързо се превръщат в новата европейска столица на престъпността и несигурността. Стават много изнасилвания и то не само на жени. За тези цигани няма младо, няма старо - всичко върви, и не очаквайте от тях никаква милост. Много са жестоки, заядливи, злобни и отмъстителни и за това всички стоят на страна от тях. Колкото повече се концентрират на едно място, толква по-нагли стават. Заради тази сган хората там започнаха да се отнасят с пълно недоверие към всички имгрнти и е само въпрос на време когато ще им дойде до гуша и ще изритат всички чужденци от
държавите си. В Скандинавия, както и в Англия скоро ще имат референдум за излизането им от евро-съюза и след това по един ритник в заника и обратно кой от където е дошъл.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 8beb00d9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   До №30
Левкемията е рак на кръвта. В зависимост от какъв тип е левкемията се прилага и лечението. Дългосрочното оцеляване от левкемия варира много, в зависмост от типа на левкемията и възраста на пациента. От пет деца, поне четири живеят повече от пет години. Прогнозата за възрастни не е толкова добра. Лечението на левкемия в България е точно същото както и в целия свят. В САЩ около 67 870 умират годишно от тази болест. Смъртноста от тази болест в Европа като цяло, е 1 359 500 човека годишно. Така че не само в България хора умират от левкемия. Статистиките показват, че да оцелееш от рак, в България имаш по-добри шансве отколкото в много от другите европейски държави.

 
  ...
преди: 8 години, 6 дни
hash: ae3ca44f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Някой каза че искал да живее на Канарските острови. Ако си някой чорбаджия и си отишъл на Канрските острови да си харчиш парите - хубаво, но ако си отишъл да работиш там, надали ти остава време да ходиш по плажовете. На Канарските острови няма НИКАКВА ИНДУСТРИЯ. Единствината работа там е камириерки в хотелите и сервитьори в ресторантите. Отдавна тези места са биле заети от местните хора и те се държат за тях като удавници за сламка. Заплатите там са мизерни и за това много от младите хора напускат това "райско къче" в търсене на работа в Европа. Няма работа и за проститутки, защото, едно че е незаконно и закона се спазва много строго и друго че 90% от туристите там са предимно семейства и по-възрастни хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker