Швейцария - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Швейцария
преди: 8 години, 17 часа, прочетена 3495 пъти
Швейцария една от най-добре развитите държави която не е в Европа но е по добре от всяка една страна там, минималната ми им заплата се сравнява на 18 евро на час (те са с някакви лири) но големия въпрос е как да заминеш там някой има ли си престава обърнах целия интернет няма нищо като бригади и тем. подобни ако някой е там или има познати да сподели моля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 часа
hash: 5653731c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как да не е в Европа, бе ти добре ли си?

 
  ...
преди: 8 години, 3 часа
hash: 46d5f18a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1. От кога Швейцария НЕ е в Европа? Понятията като континенти, Европейски съюз и т. н. все пак са важни.
2. Границите са затворени за подобно заминаване. Единствено фирма би могла да те вкара с трудов договор.
3. Заплатите и стандартът са високи. Съответно е скъпо и не е толкова лесно, колкото някои хора си представят.

 
  ...
преди: 8 години, 1 мин
hash: e123827d32
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сестра ми учи магистър там, просто кандидатсва и я приеха. По друг начин не знам как да отидеш, може би ако си намериш предварително работа..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e71df61046
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Първо ще те посъветвам да научиш родния си език - толкова граматически, пунктуационни и правописни грешки на едно място не бях срещала досега! Руснак, да не дам и по-фрапиращо определение като ром, със сигурност ще пише по-правилно от теб на български език! Направо се питам тези модератори защо ги има след такива текстове, а съмнението ми, че може би не сме най-неграмотната европейска държава, се стапя и изтича в канавката...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: af4abe9cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако си нещо от сорта на Роджър Федерер - нямаш проблеми.
Не си ли чувал, че Швейцария е САМО ЗА БОГАТИ!
Когато станеш СУПЕРБОГАТАШ (не знам как) - никой няма да те спре.
Всички индийски и арабски шейхове са се настанили точно в Швейцария - и там "белите" са кът.
Демографския проблем не е само български, а на русите със сини очи също.
Черния ген е по-адаптивен явно. Божа работа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b3119b18e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора:Наскоро разрешиха на румънци и българи да работят там но реших че може някой да знае нещо повече зареди това питах

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2875f86f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До Автора,

Да, Швейцария не е в ЕС, но вече имаме право да пребиваваме и работим и в швейцария в рамките на това че и двете страни са в ЕЕА.

Ако искаш да правиш пари, най-добре е да научиш някой език и да заминеш в страната където искаш да живееш. Във Швейцария се говорят 3 езика - немски, който е по-различен от този в Германия и Австрия, френски и италиански, според това в кой регион живееш.

Не гледай това колко пари се правят на час, тъй като по принцип най-трудно в една богата държава е да те сложат на твърд договор, вместо на час. Не съм живял във Швейцария, но съм живял във US & UK. Със сигурност дори и да печелиш толкова пари на час във Швейцария, то разходите за наем, транспорт, храна и данъци биха били също високи.

Мисли какво би могъл да работиш за да си заслужава промяната в живота ти. Или пък проучи местните квалификации.

Успех

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7b8a1342d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно са я преместили в друг континент

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 983a0d5d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ха, ха, някви лири там...

Авторе, швейцарският франк (а не лири) е най-стабилната валута в историята, частично обезпечен със златни резерви, но исторически погледнато е по-стабилен и от златото. В момента има отрицателна лихва от -0. 33%, та до каква степен е търсен.

Номер 9, не си много наясно. Швейцария е член единствено на Съвета на Европа и Шенген, и на нищо друго "европейско". Член е на EFTA, която е организация паралелна на ЕС. Швейцария не е в ЕЕА (швейцарците са гласували против през 1992), та не затова може да се работи вече там, а защото са отпаднали и последните защитни каузи в двустанното споразумение за свободно движение на хора между Швейцария и ЕС.

В Швейцария няма "твърди договори" или минимална заплата. Трудовият пазар е много либерален и прилича по-скоро на американския, т. е. договорът е по воля. С две думи можеш да бъдеш уволнен или напуснеш без причина, достатъчно е предизвестие. На практика обаче, работодателите постъпват по-скоро по "европейски" - уволнение със сериозна причина.

Швейцария е доста селективна по отношение на емигрантите и работната ръка. На практика се търсят само квалифицирани хора, никакви разни студентски бригади ала Англия/САЩ или пък миячи на чинии. Затова и емигрантите окупират по-скоро, но не непременно, горните слоеве на средната класа от сорта на доктори, мед. сестри, инженери, специалисти, адвокати, банкери и т. н. защото местните кадри не достигат. На тунела на Готард, дето го откриха оня ден най-много са били австрийските работници, следвани от италианци, немци и всички останали. Инженерните и ръководните кадри, познахте, били швейцарци. Средното ниво на квалификация на кадрите в страната е много високо, а може и да е най-високото в света. (Швейцария за седми пореден път е определена като най-конкурентноспособната страна в света според WEF. ) Основно в страната работят немци, италианци, французи, но има и доста балкански елемент, сърби и албанци - по-стара емиграция от войната в Югославия, които трайно са се заселили.

Действително, ако си много богат, можеш да се споразумееш какви паушални данъци да плащаш и да си живуркаш в Швейцарията.

Качеството на живот е високо. Заплащането е много добро като всяка една страна с висок стандарт. Данъците са ниски и са съизмерими с американските, и даже по-ниски. Важното е накрая колко ти остава в джоба, а в Швейцария ти остава доста в джоба, сравнено с другите европейски страни, че дори и с Америка, понеже, ако си мияч на чинии, то почти сугурно не си в Швейцария. Швейцарците са най или едни от най-богатите хора на света, зависи кои статистики гледаш. (По абсолютно богатство на човек са на първо място. ) Статистическо пояснение, Швейцария е страната, където се карат най-мощните коли в Европа.

Държавата е много, абе направо изключително, добре уредена, чиста, красива, елитарна, но скучна. Или има пачанга или е Швейцария.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker