Актриса в Индия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Актриса в Индия
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 5637 пъти
Здравейте, аз съм на 14 години и много искам да стана актриса, но не както повечето момичета в Холивуд, ами във Боливуд защото много харесвам индийските сериали и сама страна Индия.
Не знам обаче дали ще ме вземат след като съм руса и не приличам на индийка.
Иначе къде точно трябва да кандидатствам или да изкарам някакъв курс за да бъда актриса? За Индия трябва ли зелена карта? Там опасно ли е за туристи и емигранти?
Моля историята ми да бъде публикувана защото е важно и няма кого друг да попитам тези неща освен в този сайт. Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: f680e815bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри малко и преосмисли нещата, много си малка, но е много трудно да отидеш до там, та ти дори езика не говориш. Не се увличай прекалено по мечтите си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4d93ee2e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Искам от сега да те предупредя, че е доста трудно да станеш актриса в Индия, ако произходът ти не е индийски (или арабски), а си руса бяла жена. Може би ще се наложи да си боядисаш косата, ако толкова държиш.
Първо, като за начало - трябва да научиш езика им - хинди. Без него няма как да си намериш работа като цяло в Индия, камоли като актриса.
За да си актриса в Боливуд (поне ако искаш да си успешна такава), трябва да можеш да танцуваш. Там има специални инструктори, при които ще запишеш курс, след което чак, когато си готова, ще можеш да се явяваш на прослушвания. Също така, виждала си, че повечето главни роли във филмите се изпълняват и от певци, затова пеенето е съществена част от кариерата. Ще е хубаво и курс по пеене да минеш, но ако си много зле с гласа и изобщо не ти се отдава, тогава можеш да пропуснеш тази стъпка.
Трябва да си направиш портфолио. Състои се от снимка на лицето ти (като тези в бележника, които са до раменете), но разбира се направена от добър професионален фотограф. Снимката трябва да е сравнително голяма, а отзад върху нея, ако има възможност твоето резюме (биография и опит) да бъдат принтирани, ако не - прилепени. Заедно с портфолиото върви и запис на твоите танцови умения, актьорска игра и пеене (то не е задължително).
Боливуд, както би трябвало да знаеш, е голям квартал на Мумбай, най-населения град на Индия. Тъй като Мумбай е огромен, ще е хубаво направо да си намериш квартира в Боливуд или в много близък квартал до него. Ще е и по-безопасно, защото индийците имат по-различен манталитет, много кражби има, пък и някой индиец, ако му скимне може да те завлече за своя жена, затова не трябва да живее прекалено далеч от мястото, на което искаш да работиш.
Плюсът на Боливуд, въпреки че изискванията са много повече отколкото в Холивуд, е, че не се нуждаеш от агент, който да те "открие" и да ти търси прослушвания, а сама си ги намираш. Трябва да си приготвена в началото да поемаш много малки и незначителни роли, с тях се тръгва. Така че започнат и да те канят по филмови партита, ще посещаваш и някои платени такива. Хубаво ще е да завържеш запознанства и приятелства, защото в Боливуд връзкарството си е доста голямо. В никакъв случай не трябва да отказваш за реклами или модни мероприятия, защото най-големите звезди в Боливуд обикновено започват като модели. Това е всичко, което знам, надявам се малко да съм ти помогнала поне.
За визите мисля, че е най-добре да се обърнеш към индийското посолство в София, че аз не съм много запозната. Стоят май както за Канада, САЩ и Русия тези. Не е толкова трудно обаче да се оправиш, има ли желание, има и начин! Не вярвай на хората, които ще те спират, ако истински желаеш това. Късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: eacca5781a
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

4.   Спри да гледаш сапунки!!! Ходила съм многократно в Индия и да знаеш животът там няма нищо общо с това, което ти показват във филмите! Колкото до идеята ти да станеш актриса в Блоивуд, не искам да те разочаровам, но населението на Индия е 1 мрд и нещо, от които няколко милиона искат да станат звезди. Та ха познай, при няколко милиона местни, дали ще изберат точно теб? За това слез на земята и се насочи към нещо по-реалистично. А и ако имаш възможност иди на екскурзия в Индия, ще видиш за какво става дума. НЯМА НИЩО ОБЩО с глупостите, които ти показват в сериалите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c9425dd218
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Единствената причина да искаш да си актриса е, защото харесваш да гледаш филми?? ! Ами аз обичам да ям, дай да стана главен готвач. Обичам да гледам звездите, защо да не стана космонавт.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8f5252a411
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ха, ха... ех мечтите са голямо нещо... много хубаво. Може да те вземат да играеш някаква чужденка, но имайки предвид, че Индия е втората най-гъсто населена държава в света меко казано не ти завиждам колко път има да извървиш във всякакъв смисъл и пак вероятността да станеш актриса в Боливуд мисля е около 1%.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 86ef923fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Номер 2 е дал най-добрият съвет,който би могла да получиш (или поне тук). А иначе - не съм съгласна,че в индийските сериали не показват действителността, напротив. Самата аз не съм фенка на тези продукций, но съм гледала достатъчно за да разбера доста неща за страната Индия. Ако се загледате и вие, всъщност нищо не е скрито - лошите улици, мизерията,джебчиите и гамените,които закачат жените. В Индия могат да те оберат насред улицата(дори ако си в кола) и какво ли още не. Но в крайна сметка човек ако е неразумен навсякъде по света може да си намери майстора. Така,че моят съвет е да си дадеш няколко години време. Започни да учиш хинди, говори с някой възрастен,който ще те разбере, защото мечтата ти в очите на един българин би била доста странна. Имаш достатъчно време да събереш информация за тази държава докато навършиш пълнолетие. Не искам да те разочаровам, но е твърде малко вероятно да станеш актриса преди това. Учи и английски, в Индия се говори много. И дори след години мечтата ти да е съвсем друга поне ще знаеш два езика а това е голямо предимство. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b68827769b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Който иска да отиде в Индия и да види как са нещата там, нека да заминава. Ще ви дам само един съвет. Преди да тръгнете, купете си двупосочен билет за да ви е гарантирано връщането обратно. Работа там се намира изключително трудно, защото за всяко рабоно място, стотици индийци чакат на опашка. Заплатите там са изключително мизерни и не е за чудене че повече от 85 % от хората там живеят под прага на бедноста.
Имайте хубав ден!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b68827769b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Седвайте мечтите си! Като вървите по тротоара, подскачайте и подсвирквайте! Гледайте турски и индийски сериали и отидете там за да ви направят актриси! Накрая си забийте по два пръста в задниците и се опитайте да свирнете!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b68827769b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Спешно се търсят актриси за новият филм "Дълбоко гърло", който се заснема от Болиууд в Индия. Тъй като за ролите, образование и добра памет не са нужни, българките ще имат предмство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e674232897
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Номер 14 е написал пълни глупости. Нищо от написано то му не е вярно. Индия е много по развита държава от българия. Аз не мога да разбера защо има хора които критикуват индия като е ясно че индия е много по развита държава от българия и други държави. В индия има бедни аз не го отричам но това което е написал номер 14 че 85 процента от хората в индия са бедни е абсурдно. Аз много харесвам индия и ми писна да чета глупости за нея.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f5602a91a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Манмохан Синг каза; Индия е богата страна, населена с много бедни хора.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f67fb87654
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Вярно е че не съм бил в Индия, но съм в Китай и познавам купища хора, които доста са попребивавали тъдява. Хубавото- Изключително лесно ще си намериш работа, като актриса. По точно в Индия можеш да си намериш работа или или като мениджър в някоя ИТ компания или като актьор. Я в тв реклами, я в Боливуд. Най малкото фотомодел можеш да си спокойно, ако ще и в реклама за прах за пране. За другото си имат техни си хора. И не слушай разни глупави коментари, че трябвало да приличаш ПОНЕ на арабка (оле, ще умра от смях).

А лошото... те хората си ти го казаха. Малка си още за където и да било, камо ли за там. Тук говорим за трафик на хора, органи и малки деца, детска проституция и какво ли още не. Защото там човешкия живот не струва пукната пара.
Трябва да се научиш да пътуваш първо. Отиди из някоя държава из западна европа, като станеш на 18. После из източна. После отиди някъде където е малко по-цивилизовано в Южна Азия. Тайланд, Виетнам например или Филипините. Чак тогава си мисли за Индия.
Този съвет ти го давам, защото малко хора имат представа за КОЛКО МНОГО ХОРА става въпрос. Тук в Китай са 1. 3млрд (официално), а в Индия са 1. 2млрд. Очите ми са постоянно на 4, не само като пресичам улицата. Всеки те гледа, снима, просяците те дърпат за дрехите, винаги някой нещо иска от теб. Не само защото те са много и всеки има някакви желания, ами защото си и чужденец, бял, друга раса. В техните очи си нещо повече от тях. Хубаво е да си представиш подобна реалност, която всеки ден ще изпитваш. Защото като си на работа, добре, ама после ще трябва да живееш в този град. Ще искаш да излизаш, да се забавляваш, а културата е друга....

Тук никой не иска да ти убива детските мечти. Напротив. Затова и аз ти давам този съвет. В тази възраст можеш да отидеш само с придружител, така или иначе.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: f8bacd48bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   България много наподобява Индия напоследък и е на път да се превърне като нея. Разликата между бедни и богати се увеличава все повече, и също като в Индия всички пари и ресурси се концентрират в 2-3 големи града. Та вероятно 1 % са облагоденствани от чуждите инвестиции и. аутсорцинга и най-вече софтуерната индустрия, а останалите 99% тънат в мизерия.
В България положението е сходно. Инвестира се и се правят нещата само в градовете, и заплатите са прилични само в ИТ индустрията.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3ce1bef728
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Работа в Индия се намира много трудно, а не знаеш ли изика е абсурд. Както ти каза няой по отгоре, тази държава е с население 1.2 милиарда човека, от кито около 1% живеят добре, останалите 99% тънат в такава кучешка мизерия че ти е бедна фантазията да си го представиш. Много голяма безработица и престъпност; изнасилвания, кражби, детска проституция, изчезване на хора за роби, секс роби, за вътрешни органи, просяците и джебчиите са навсякъде, но те са ти най-малкия проблем, но трябва да внимаваш, защото ако ти изчезнат документите, ще имаш сериoзни роблеми. Вместо да слушаш какви съвети ти дват тука напълно непознати хора (някои от които може да искат просто да ти помогнат, но има и много голям брой "доброжелатели" на които единствената им цел е да те вкарат в ямата с помията). Защо не влезеш в сайта You Tube, където ще намериш много клипове и от тях ще добиеш доста добра педстава за тази страна. В тях ще видиш че живота там няма нищо общо с филмите, защото това в тях е една фантазия и няма нищо общо с действителността. Запомни че при тази безработица там, опашката за желаещите да стават актриси е от земята до небето, че и обатно и всички индийци имат предимство пред чужденците.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e5785bd619
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз живея в САЩ за Холивуд мога да ти кажа, но за Боливуд не знам, дори не съм гледал Индийско и Турско кино защото са прекалено блудкави.
Не е нужно да знаеш Хинди за да участващ в Болувудските филми. Но е предимство. Ако знаеш Английски ще може да се снимаш в Боливуд. Английският е лингва франка в Индия. Много индийски филми са снимани на Английски, а не Хинди. Ако знаеш и Английски и Хинди ще се устроиш най-добре в Индия.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 44afecc765
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Но. 22 пише "Аз живея в САЩ за Хлвуд мога да ти кажа, но за Боливуд не знам"
Като не знаеш, не се опитвай да даваш погрешни съвети, защото с това, умишлено или не, само заблуждаваш момичето. Не било нужно да знае Хинди - пълни глупости! Всички индийски филми и сериали които съм гледал са биле на този език. Във Великобритания има Боливуд кина, защото там живеят много голям брой индийци, пакистанци, бангладеши и всякакви други от тзи част на света и говорят същият език. В тези кина, абсолютно всички Боливуд филми, са на Хинди.
След като знаеш много за Холивуд, би ли ни казал, как каубоите яздят кобилите си - с краката на вратът си, или кръстосани по турски.

 
  ...
преди: 7 години, 16 дни
hash: eacca5781a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Хора, колко от вас са ходили в Индия? Май не много. Обаче това не ви пречи да се изказвате много компетентно и да сте напълно убедени, че знаете за какво става дума. Е, аз съм ходила... 7 пъти! И мога да ви кажа, че по сапунките дават големи глупости! Колкото до намирането на работа. Ами, трудно е, ама много. Населението е огромно, а да не говорим, че авторката се цели и на високо. Не иска каква да е работа, а да е точно актриса. Ами да станеш звезда в Боливуд е точно толкова трудно колкото да станеш такава и в Холивуд! Или си от правилното семейство (разбирай баща ти, майката, леля ти... са вече доказани звезди) или трябва да имаш огромен талант и още по-голям късмет. Защото при население от над 1 милиард... талантливи хора да искаш. Ама от тях я 1000 имат късмет и снимат филм, я не. А като прибавим към това и фактът, че авторката нито знае езика, нито пък има изобщо идея за какво става дума... ами нещата отиват на към "мисията невъзможна". Хубавото поне е, че е само на 15 години та има време да се ориентира към нещо реалистично. Или, ако все още не и е дошъл акълът, на 18 да се запише да учи хиндология в университета и тогава, като я пратят в Индия, сама ще се убеди, че сериалите са пълна измислица. Ама в крайна сметка, на 14-15 всички сме хвърчали в облаците и сме си представяли какво ли не, така че лошо няма. Мечтаенето на тази възраст не е навредило на никого, стига да си учиш сериозно. Даже и гледането на тъпи сериали не е чак толкова фатално на 15. Просто си трябва време малко да пораснеш и сам/а да се сблъскаш с реалността, че да разбереш някои истини за живота. Така, че на авторката мога да и пожелая да си остане още дълго дете и да има още много време да мечтае и да витае в облаците, защото после е доста жестоко като се сблъскаш челно с реалността.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 60ba677d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Здравей. Аз съм на 12г. и всъщо като теб искам да стана актриса в Индия. Сбъдни своята мечта. И аз ще я сбъдна сигурна съм когато стана на 14г. Пожелавам ти да станеш известна актриса. И това с косата не се притеснявай. Късмет! ❤️

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8a96753f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Я първо да изясним една работа. В Холивуд (САЩ) хората искат да станат актьори-звезди, защото звезда означава като критерий да вземаш поне 1 милион долара от роля. С други думи искат да са известни по цял свят, НО между другото и да са богати. Сега говорим за Боливуд - ти (авторката) искаш ли да си актриса в Индия или искаш да си богата? Защото спокойно може да работиш като актриса в Боливуд и да получаваш по-малко пари от нормална жена работеща в София или друг град на България. Съгласна ли си да си актриса с доход $500-$1000 на месец или си мислиш, че по-малко от милион на година няма как да имаш? Върви в циганския квартал в София или Пловдив, поживей 2 дни и ще почувстваш духа на Индия - в малко по-цивилизован вид.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker