Чужбина ми даде много, но ми взе повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Чужбина ми даде много, но ми взе повече
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2575 пъти
Здравейте! :)

Пише ви едно 19 годишно момиче което се нуждае от спешен съвет!!

След 6ти клас заминах за чужбина с родителите си, за да получа по-добро образование и бъдеще. Получавам го, имам добро образование и успях да се развия и в личен план дори постигнах много повече от колкото някога съм очаквала.
От година имам връзка от разтояние. Приятелят ми е прекрасен, всичко за което съм си мечтала, но аз го разочаровам постоянно. Проблема е в мисленето ми, мисля по различен начин защото си изкарах пубертета тук. Той е израстнал в България и от година също е в чужбина, с година е по-малък от мен, но психически е на 35 години минимум, а аз се държа като дете.
Проблема е, че ако продължавам така ще го загубя завинаги, а аз не се виждам без него той ми е толкова голяма упора не си и представям без него...
Моля ви кажете ми как да се науча да вниквам в нещата които някой говори и как да мисля много по-зряло?!
В сферите в които съм (ученическия съвет на държавата в която живея, ученическия съвет на Европа и политическата партия на която съм член) е много по-различно там до сега съм нямала никакви проблеми за обжуване с някой и така нататък.
Има ли вероятност мисленето ми да е резултат заради двете ми места в живота, едното между хората които са глава на обществото и решават проблемите на хиляди хора, и другото където ми се налага да общувам с нормални хора, които не знаят значението на много думи, но знаят как да се справят с проблемите на живота.
Моля ви помогнете ми, имам знания и се имам за интелигентна, но нямам акъл и се чувствам най-глупавия човек в целия свят... Най-лошото е, че ако не се променя ще загубя най-хубавото нещо в целия ми живот!
Послепис:
Една мечтателка мечтаеща за щастие!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1929bcd0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не описвaш къде точно е проблемa. В темите ви зa рaзговор, интересите, възгледите спрямо конкретен въпрос... Нормaлно е дa мислиш по по-рaзличен нaчин, aко си изрaснaлa в чужбинa. Aз също кaто теб зaминaх зa чужбинa нa 13. И сегa съм нa 25. Понякогa усещaм че между моя нaчин нa мислене и този нa хорaтa в Бг, ичa светлинни години рaзликa. Кaто че ли в Бг хорaтa сa достa по-консерaтивни. A пък aз съм свободомислещ човек и не обичaм дa ме кaрaт дa мисля кaто остaнaлите. Индовидуaлист съм.
Зaщо мислиш, че трябвa дa се промениш зaрaди приятеля си? Aко той те обичa, ще те приеме тaкaвa, кaквaто си

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8806159c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Даден ти е един живот. Живей го така както на тебе ти се иска и с когото ти се иска. Недей да филосовстваш над нещата, над България - чужбина... над това кой как мисли. Или си с него и го обичаш и ще измислите как да бъдете заедно или ще го умуваш с години и времето ще си отиде ей така.

Времето винаги е малко...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5061a4efa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Приятелят ти трябва да се съобрази със факта че живееш извън България, много ясно че ще имаш по различен начин на мислене, момиче та ти си едва на 19, малка си още за какво зряло държание говорим? ! Сега ти е времето да живееш, да не обмисляш да се жените скоро, ако не с този има хиляди други варианти които се отварят пред теб, ти не си трийсет годишнина жена която да се чуди как да хване последният влак. Аз също живея в чужбина от няколко години, съжалявам че съм заминала, трябваше да си седя в България, но след като съм научила езика и докато имам някаква перспектива за работа и устройване на живота за по нататък не ми се иска да се връщам обратно за трайно. Е ако ми се наложи ще го направя, имам близки хора и на двете места така че не се притеснявам толкова. Горе главата и хич да не ти пука, аз на твоите години бързо се влюбвах и бързо ги разлюбвах а често даже не им го признавах и любовта си оставаше нереализирана, общо взето не се интересувах от мъже.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ce852023fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Джон Ленън каза;
"Когато бях малък, майка ми, ми каза че най важното нещо в живота е, човек да бъде щастлив. Когато пораснах, в училище ни накараха да напишем, какво искаме да станем в живота.
Аз написах - ЩАСТЛИВ.
Учителката писа отдоло че не съм разбрал задачата.
Аз написах под нея, че тя не е разбрала живота".
Някои хора мислят че многото пари ще ги направят щастливи, но се лъжат. Парите могат само да ти направят живота по-лесен, но не и щастлив. Познавам хора на които единсвената цел в живота им беше да забогатеят. Отидоха в чужбина, убиха се от работа и сега са финансово по-добре от мен, но са по-мизерни и нещастни от всякога. Тъпчат се с лекарства и си пръскат парите по лекари.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fbf3587837
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Предпочитам да съм "нещастен" в Германия със заплата 3000 евро и чисто нова кола и къща, отколкото "щастлив" в България с 800 лв. заплата, бездомни кучета, дупки, мафиоти, пребиващи мирни хора по кръстовищата, и какво ли още не...

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ce852023fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5, защо не им кажеш на хората тука, колко струва една къща в Германия и защо повече от 70% от хората там живеят под наем. Истината е че цените на къщите там са толкова високи, че повечето хора не могат да си ги позволят и щат, не щат трябва да живеят под наем. Вярно е че заплатите им са по добри, но наема за жилището и останалите разходи са също много големи. Така че живота там изобщо не е така розов и щастлив, както се опитваш с отчаяни опити да го изкараш. Не забравяй че в Германия живеят много българи и не можеш да заблудиш нито тях, нито пък и техните роднини и приятели тук в България. На лъжата краката са много къси.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker