Срам ме да казвам, че съм от България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Срам ме да казвам, че съм от България
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 7439 пъти
Срам ме да казвам, че съм от от български произход в чужбина. В повечето страни, където съм била, съм говорила с чужденци и сме се разбирали перфектно и когато с любопитство питат, , откъде си''(това е нормално) им отговарям, , от България'' и им падат исмивките. Бях направила един експеримент и вместо от български, казвам че съм от италиански, австрийски, белгийски произход и се радват. Но когато кажа, , I'm from Bulgaria'' гледам тяхното изражение.
Много бих се зарадвала, ако модераторите ми пуснат темата, защото искам повечето българи да разберат, че благодарение на нашия манталитет, държание и разбирания хората на Запад ни мислят за боклуци и че не могат да повярват, че българин може да се държи като французин, белгиец, италианец.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 59

преди: 7 години, 11 месеца
hash: ab1b753860
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

1.   А аз съм във Франция и всеки път, щом кажа, че съм от България, всички се усмихват. Мен пък ме е срам от българите, които ги е срам да си кажат от къде са и не разговарям с такива. Останалите нямат проблем.
Ж 30

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9cd275015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

2.   Коментарът ми може да е само един

„“О, неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин“
П. Хилендарски

Живеем в глобализиран свят и това не е така от днес. През 19 в. българският народ се е гърчеел, защото не е познавал историята си, корена си, бил е безписмен и прост. Да си криеш произхода в 21 век като образован, що-годе грамотен човек е грозно и безгръбначно.
Аз още 2002 г. напуснах България, за да се изуча. После правих кариера в 4 различни държави, предстои ми да замина за няколко години за САЩ, но никога и казвам НИКОГА не съм се срамувала, че съм БЪЛГАРКА и не съм си крила произхода и това е добре така, така също се връщам винаги за няколко години в България и съм докарала доста чужди инвеститори и не защото съм българка, а защото у нас има прекрасни възможности. Имаме чудесна родина, чудесни хора, чудесна природа без изобщо да говорим за историята си и стоицизма си да се съхраним като нация 500 г., когато други народи са си забравяли и език, и религия, и корен.

Но като цяло не се гледа добре на хората, които се срамуват от произхода си. Работила съм с хора от цял свят - от Пакистан, от Алжир, от Шриланка имахме дори чистач в офиса, но и той си беше горд с произхода си, макар че идва от една от най-бедните страни в света.
Всяка нация, всеки народ, всяка държава си има нещо хубаво, нещо, с което човек може да се гордее. Човек не може да скрие собствените си недостатаци зад западен паспорт и обратно - ако човек сам е постигнал нещо в живота, чист, учтив, образован и представителен, той може да идва от всяка точка на света.
Само неразумният юрод се срамува от произхода си.

Когато нищо не си, изведнъж такива неща стават важни.
В съвременният глобализиран свят произходът няма значение, а какво можеш и най-вече какъв си, но е изключително грозно човек да си крие произхода независимо откъде идва. Ти никога няма да си италианец или испанец, но продължаваш да бъдеш неразумен юрод.
Не се отричай от рода си, от Родината си, защото доказваш, че си никой и си безгръбначен - на теб не може да се разчита, защото който предаде рода си, той може да предаде утре и фирмата, приятелството и така нататък. Затова и няма никога да видиш неразумни юроди сред успелите хора, а те са винаги горди с произхода си ако ще да са последните цигани, защото дори те има с какво да се гордеят - с таланти, музиката си, свободния си дух. Ти си се родил в една от най-мирните и хубави държави в света, където си имал достъп до безплатно образование, мед. помощ, винаги е било сигурно за теб, мирно, ЕС–гражданин и още куп предимства и пак си недоволен. Ти и американец да беше, пак щеше да си неразумен юрод и да се свираш в някоя дупка като плазмодий. Замисли се над това дали някой дебел, неграмотен, прост американец от някое село в Юта без ток и вода е повече от теб и ако е - твой проблем, не наш!
Замисли се над това

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e35dca0261
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Ами като те е срам, казвай, че си от остров Тамбукту или от къде си поискаш...Радвай се на "манталитета" на онези с гей -парадите, любителите на инцеста, защитниците на педофилията, свободно ползване на "леки" наркотици и легалната проституция..Пей сърце, щом това са ти кумирите в живота...Да, и не казвай наистина,че си от България, защото в тази страна наистина все още живеят и достойни хора, които се гордеят със своят език, минало, култура и не се чувстват изтривалки на изпедерастелият Запад!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4cca5e514d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Авторката си прави интересни изводи, но нека се замисли над следното - ок, тя е интелигентен човек, комуникира с много хора, оставя добри впечатления и навсякъде твърди, че е французойка, белгийка или там каквото измисли. Е да, но нашите манговци не хитруват така, те са неграмотни и нагли, но пък навсякъде по граници, полицейски гишета, арести и къде ли още не вадят гордо българските си лични карти и се бият в гърдите "Булгар, булгар! ". Ами какви впечатления да останат в хората? ! Докато не бъде решен кардинално "циганският въпрос", не казвам как, просто казвам, че трябва да се реши и това да е приоритет на държавата, реномето ни като Българи ще страда, а ние самите ще живеем зле, защото все пак сме един организъм, унищожаван от паразити...
М, 38
Иначе няма място за срам, добре са ти го казали 1 и 2, отстоявай истинските български ценности и демонстрирай истинската българщина в противовес на циганията, която са срещали събеседниците ти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9737d46d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   По принцип в чужбина не ни обичат, друг е въпроса, че някои поне са достатъчно възпитани да си прикриват неприязънта и се усмихват изкуствено.

Но и българите сме същите, що се отнася до малцинствата (също и към тъмнокожи), така че каквото повикало, такова се обадило.

Но в крайна сметка всеки си има право да мрази или обича, когото си иска.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b864a13fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Що за глупост? ! Аз такова отношение не съм срещала... Не може да те е срам заради другите, а ако някой ти прави фасони, защото си от еди-къде-си, говори лошо за него като човек. Мнението на такива особи изобщо не трябва да те вълнува.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a91bf800c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   До коментар 2:
Този безплоден и остарял за времето си заучен патриотизъм го говори на хората с висше, които метат улиците и едвам връзват двата края! ...
Човека има нужда от щастие, а като не го намира ТУК в Родината, то тогава Терминал 2 е последния лъч надежда в края на тунела!
Аман от празни, възвишени, морално остарели, патриотични приказки...!

Хайде със здраве!
М27

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5d6195c772
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Ами срамувай си се ние какво да направим сега.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a77dd10f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мнението и отношението на хората относно източноевропейците и по специално за тези от Балканския полуостров е такова, не заради манталитета ни, а най вече заради това че тяхните политици са ги настроили така, за да си играят политическите игри. Това са им натъпкали в главите и така ще си стои за винаги, никога няма да се промени. Аз самият съм го изпитал това и чувството е отвратително и депресиращо за това се прибрах в България. Благодарение на това преживяване (най лошото в живота ми), едва сега започнах да оценявам България и живота си тука. Никога не бих я напуснал отново за да мина през подобна помия. Който иска чужбина, нека да ходи и си чупи главата там, за да разбере истината. Всеки знае че няма по хубаво чувство от това, да си в собствената си родина, в собствената си къща, в собственото си легло - чувството е неописуемо. Тези които са биле или още са в някоя друга държава, знаят за какво става дума.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a3c087337c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Аз не съм имала проблеми. Когато кажа, че съм от България, все пак хората ме оценяват по начина по който говоря и се държа, а не по произход. Да, има много българи в чужбина, които злепоставят народа ни, но не всички са такива. На мен ми се е случвало да видя, как някакъв идиот си хвърля фаса от колата на светофар в центъра на Виена... хич не се учудих, че колата беше с нашенска регистрация. С такива сънародници и аз понякога се срамувам, че съм Българка. Чувала съм много негативни отзиви за родината ни и няма как да не съм съгласна с тях. Но, все пак живеем в мирна държава (за щастие, че като гледам какви са ни военните... ) Имаме хубав климат, хубава природа (където не са я съсипали), има някакво безплатно образование(поне го има, друго добро, не се сещам да кажа)... има доста градове, които се развиват в положителна посока -Бургас е страхотен пример за това развитие. Нещата се променят малко по-малко и стига хората също да започнат да се променят, ще е страхотно.
Нямаме нужда нито от празен национализъм, нито от расизъм и омраза. Светът се променя, хората се смесват и е страхотно, защото всеки носи от своите култура и обичаи и е толкова лесно да пътуваш и да се информираш. Но, това, че съм Българка, никога няма да ме прави по-лоша от един австриец. Ще приема един човек за по-добър от мен, не заради мястото където е роден, а заради това, че е по-талантлив, по-образован, по-умен... Това го приемам и не бих се обидила, но, ако някой не иска да работи с мен, защото съм Българка и аз не искам да работя с него, защото е идиот

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 32ab7fd059
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Никога не съм се срамувала да казвам че съм българка, жена съм на 26г. Живея извън България, мен като ме питат от къде съм и казвам-България а те"как-Молдавия ли? и аз:ами не.. България а те: "честно ли си от там" и аз.. да, от там съм"! Те казват:вие не се обичате по между си, не се харесвате, не сте задружни, гледате как да си направите мръсно зад гърба, вашите цигъни се обичат повече и се имат повече и тн.. -и то не веднъж съм го чувала от хората от местното население, не знам кой е прав, кой е крив но каквото и да казват другите авторке, не се срамувай от произхода си!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6da52d0e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Не увaжaвaм бългaрският нaрод кaто цяло, мишки и т`вa е!
Но никогa, aмa нaистинa никогa не съм се срaмувaлa дa кaжa от къде съм. Aз обичaм Бългaрия и некa уточня - БЪЛГAРИЯ, a не бългaрите! Винaги с желaние съм рaкзaвaлa зa стрaнaтa си, често кaчвaм във фейсa рaзлични видеотa или снимки нa природните ни крaсоти, нaродни песни и т. н.
Рaзбирaм те донякъде, ти се срaмувaш от хорaтa, от товa, което "покaзвaт" нaвън. Много крaдци, измaмници, проститутки и т. н.
Но ето, aз съм много години вече в зaпaднa стрaнa, a често пътувaм и в други и имaм много приятели и близки из тези стрaни. С нови познaнствa ми е интересно дa ми рaзкaзвaт зa техните крaищa, a aз зa моятa стрaнa и грaд.
Може би вътрешният ти срaм те кaрa тaкa дa си превеждaш поведението им, или просто се свивaш ( срaмувaш) когaто трябвa дa отговориш нa този въпрос и товa провокирa "пaдaнето нa усмивкaтa" им.
Нямaш причинa дa се срaмувaш зa/ от дейстеиятa нa други хорa.
Aз се имaм зa европейскa грaждaнкa роденa в Бългaрия :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 552ed31c7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Това е много неприятна тема за българите, които живеят в чужбина. Всеки емигрант не е добре дошъл за местните, особено ако има повече претенции. Но всеки реализирал се емигрант получава сериозни адмирации от всички. Не можеш да очакваш да ти се възхищават предварително.
Ако видиш някой черен в БГ, едва ли ще го целуваш от удоволствие, че ти е дошъл и реализирал в страната. Българите сме даже по-зле от другите народи по света. И супер-реализиран да е, щом е чужденец, значи за нищо не става. Но, кифличките тичат след него.
Постави се на мястото на местното население и не се учудвай на тези реакции. Ние сме по-зле в БГ по отношение на емигрантите.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8e5e1eb5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Мисля, че проблемът е в теб. На нас ни казват милото семейство от България, да не сме типичните българи безспорно, но мога да кажа, че много ни харесват. В Германия сме, дори съм изненадана от топлото отношение на германци към нас, канят ни на гости, притесняват се за нас, предлагат помощта си.
Миналата седмица намерих лична карта на земята, отидох в полицията, но се оказа, че работи до по-рано, на улицата стоеше жена и се занимаваше с 4-5 дечица, бежанци, извиних се и й обясних, че съм намерила картата и я попитах какво да правя, утре ли да отида или да търся друг вариант. Завързахме разговор, от скоро сме в това градче покани ме да се присъединя, към женската общност ако искам, вече ходих на спортното им мероприятие, поканиха ме и на други инициативи.
Мой колега ми каза, че не приличам на българка по-скоро на италианка и не само че не му слизаше усмивката от лицето и дори не му пукаше, че съм от България, просто защото вижда човека, а не народността. Иначе е пълно с всевъзможна паплач, хора, които се чудя, как се оправят, работят и живеят в чужбина, без език, дори ужасно български говорят, но е факт, че тези хора са се оправили.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 64a1444a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Наистина не ни се носи хубава слава... братовчед ми живее в Германия, но доста е пътувал, обиколил е Канада, Холандия, Австрия и още ред страни и понеже той е бял и синеок, и когато е кажел, че е от България, навсякъде възкликвали "О, ама ти си много бял! " и "А защо нямаш златни зъби? ! " Сещате се с коя етническа група е асоцииран българина в чужбина. Наистина не е приятно като кажеш от къде си и хората да започнат да се притесняват, че може да ги измамиш или окрадеш. Аз лично не те виня, че предпочиташ да премълчиш произхода си. И аз бих била така. Нищо, че сега тук патриотите ще започнат да ме плюят, не ме грее. Хората там са много предубедени относно българите и когато още при първо запознанство споделиш от къде си, те не биха желали да те опознаят от по-близо, защото си мислят, че всички тук сме еднакви-простаци, лъжци и крадци. Но ако вече те познават от известно време и са си изградили добро мнение за теб, после и да кажеш от къде си те не биха се отдръпнали и ще осъзнаят, че не всички сме сган, както ни определят, а че сред нас има и умни, точни коректни и добри хора. Та това е от мен, успех! :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 761cc1bfd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Живея от години в чужбина и никога не съм имала такъв проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   Човек не трябва да се срамува от произхода си, а от действията си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b62599f617
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Това са нормални работи. Няма как имиджа на общността да не се отразява върху имиджа на индивида. Представи си че контактуваш с човек който ти изглежда нормален и свестен но в един момент се окаже че е циганин, как би реагирала?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a77dd10f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   Истината е че не всеки става за имигрант, защото не всеки може да понася обидите и подигравите на местните хора. За такова нещо трябва да си перде без достойнство и самоуважение и да не ти пука как ще те наричат и третират. Някои са толкова тъпи и заблудени, че дори си мислят че са се интегрирали, защото хората там, говорели с тях.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 16dd0b4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

23.   От Автора:Сори, ама след падането на Желязната завеса всички боклуци са заминали в чужбина да работят като проститутки, дилъри, занимават се с източване на кредитни карти и заради тях нас ни слагат под общ знаменател, че сме същите. И не само това-заради този, Ваш любим комунизъм'западняците мразят и винаги си имат едно на ум за източните страни, че сме били затвпрени, не са ни давали право да посещаваме техните страни, управниците са говорили лоши неща за западняците. Това нещо го знам от родителите си, защото са мразили комунизма и знаят какъв живот са имали на Запад, който е коренно различен от този в Източна Европа по това време. Били са, макар че много трудно да са ги пуснали, във Франция на гости при лелята на майка ми и за един месец видяха как се живее там. Просто не можете да казвате, че сме много хубав народ, като половината са боклуци, които знаят да подценяват останалите хора, да са имат за големите олигарси, въпреки че имат две стотинки в джоба и заради тях умните и добри българи не могат да ги изтраят и искат да се махнат от тука. А и ще допълня също-не си хабете да ми пишете атакуващи коментари, защото е безсмислено. Имах 5 минути свободно време и затова написах такъв коментар. Просто съм ужасен от 70% от хората тука.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a9872cdd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Аз тази зима бях в Гърция и когато казах че съм от България, повечето хора ми се усмихваха

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0bdb85ba13
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   аз често чатя по разни чатове, и до някъде и аз забелязвам подобно отношение, западняците като им кажа България и напускат чата, обаче съвсем не стоят нещата така с азиатските народи с дръпнати очи те много ми се радват китайци японци виетнамци, много приветливо се държат не знам дали просто са си такива или наистина имат положително отношение към нас, а и по хубави чатове стават с тях, със западняците все ще се стигне до някви сексуални теми или зависимости, пропада запада. Може и да са се наплашили от това че през наща страна минават бежанците и да си мислят че и ние сме от тях, но да не ти пука казвай от къде си и показвай че можеш и знаеш колкото тях че и повече, и ще им стане ясно че не си трета класа

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2be934304d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Проблем е - Моял на цялата сган, кяото ни излага с непристойноито си маймунско поведение да СПРЕ ВЕДНАГА ! Обичам да обкалям лятото из Европа, но когато се регистрирам в хотел, оставам най-отзад. Винаги обслужването е по-бавно и прочие, а когато има ограбен турист от моята група, искат да проверят мопята чанта, защото Българите много крадели.
Не се срамувам, че съм българин, срамувам се, че аз и всички ние, оставяме една паполач, да ни петни името.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

28.   Авторе, ти нещо си направил, за да падат усмивките на чужденците, след като им кажеш, че си от България.
Не слагай всички хора под един знаменател.
Ти контактуваш с един контингент хора, другите контактуват с други контингенти.
Ти се оплакваш, другите не.
Ти определяш всички заминали в чужбина българи като... (няма да ти повтарям думите), защото определението ти към други хора е абсолютно недопустимо.
Ако твоя лош опит те депресира, други хора се радват на уважение от страна на народите в чиито страни са емигрирали и живеят.
Всичко е много относително, затова като не ти изнася в чужбина ходи си у вас.
---
Преди емиграцията не беше в такива размери, всеки се е радвал на всеки чужденец, но извинявай, когато по улиците, превозните средства, магазините и т. н. чуваш само чужди говори естествено е да те гледат наопаки.
Не затова, че си от България, а заради ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА в начина на живеене.
Всеки народ си има определени характеристики, които с глобализацията се заличават.
Всеки народ иска да си живее по начина по който са живеели неговите предци, ама от навляци те не могат да се самоопределят. Това ги дразни и то е естествено.
Те си харесват страната, преди да бъде зарината от лавини от националности от цял свят. И ако за африканците е разбираемо, че от степите и джунглите искат да живеят в Европа, за източните европейци(към които сме и ние) е направо кощунство да им завладяваме териториите, работните места и държавни помощи.
Ние си имаме страна и държава, за която са се водели войни и българите страшно много се гордеят, че са победили французи, англичани и всички други и са си построили своя собствена държава в която да се самоопределят.
Пустия му бизнес може да пълни джоба на някои хора, но със сигурност ще доведе до много по-голяма криза, като това да има непоносимост между различните националности.
Тепърва ще се случват неща за които хората само ще съжаляват.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0b350af94b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Номер 25, тук където живея има много азиатки който се събират със мъже от арабските страни, не е точно така както го представяш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 395f930938
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Авторке, мен също ме е срам да казвам че съм от България. България за много хора е позната или с циганите, или с неквалифицираните мигранти, или с турците.

Имам два случая когато са ме питали от къде съм, и като кажа 'от България' и се чува 'ама ти си бял?? '

Друг случай, бивам питан дали говоря турски. Друг случай, директно бях извикан по име от клиент, тъй като работех като сервитьор почасово докато учех и директно бях питан с въпросите по последователен ред 'от къде си, от кога живееш тук, смяташ ли да останеш тук'.

Да не говорим за чалгата!!! Това е циганска музика.. българите играят кючеци на нея и се кълчат!! Много от тях си я мъкнат и в чужбина и не са само циганите!!! Как да не бивам питан после дали не говоря турски или да се чудят че съм бял?

Аз съм образован човек и с култура! Уви, хората са ограничени и си градят и мнение за цяла нация въз основа на опита си със шепа хора от тази нация.

Бивам посрамван.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a77dd10f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

31.   "Унищожи имиджа на врага си и ти ще унищожиш него самия".
Точно това правят през последните 26 години с България. Целта им е напълно да унищожат смочувствието ни и да ни накарат да се срамуваме от това че сме българи. Настройват едни срещу други българи, руснаци, македонци, гърци, сърби.... За турците няма да говориме, защото всички на балканите ги мразят и никой не може да ги понася. Те се опитват коренно да променят истрията ни, като зпочнаха в новите учебници на децата в училища, да съчиняват лъжи за да им промият мозъците, но никой на Балканкия полуостров не е забравил 500 години кланета и грабежи. Историята ни е написана с кръв и без значение какви лъжи ще се опитват да разпространявт, истината винаги ще изплува.
Старото римско правило РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ е все още в сила.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8a7c4cb93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Циганите, като отидат в чужбина, казват, че са българи. Затова като кажеш, че си българка те си спомнят за крадливите черни цигани и веднага се мръщят.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Ето отзиви на чужденци за българи:
"Защо вашите продавачи на имоти крадат, обират и лъжат чуждите инвеститори? " "Мой познат(цитирам чужденеца) беше обран в България от заемащи някакъв пост в бизнеса, като го излъгаха в покупко-продажба на имот".
Само ще добавя, че в чужбина ако ме оберат властимащи, ще бъдат тикнати където им е реда.
---
Отзиви на чужденци за Италия:
"Крадливо племе, никога не оставяй без надзор колата си".
За потвърждение, почти така се случи, както ни бяха предупредили.
--
Какъв е извода?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9cd275015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

34.   от 2 до 33 - Ти някога имоти купувал ли си в чужбина и в България?
Ние закупихме в последните години 5 имота - 3 в чужбина и 2 в България и никакви проблеми сме нямали в България, а на Запад чакахме 3 месеца да ни запишат като собственици в техния имотен регистър. За сравнение - у нас става в реално време!
Измамници има навсякъде и никой не може да те предпази от собствената ти глупост.
Англичаните и хората от Великобритания по принцип са спекуланти. Всичко започна с това, че няколко шотландци продадоха имоти у нас с голяма печалба, разчу се на острова, техните банки почнаха да рекламират и да дават кредити. Всички знаем как завърши - накупиха имоти със заеми без да са ги видяли, има и по-тежки случаи - купуват имоти наемат майстори да ги ремонтират БЕЗ ДА СА ВИДЯЛИ ИМОТА, без да са видяли стореното от майстора и плащат. Накрая идват и виждат колибката, която са купили на лошо място и майсторът им пращал фалшиви снимки. Има такъв случай в моя град и майсторът лежи 5 г. в затвора за това - ако мислите, че са малко... НО кой е виновен? Алчността на хората, а англичаните са особено алчни. Със спекулации разрушиха не само нашия имотен пазар, но и в Исландия направиха огромен балон и държавата фалира преди години. ИСЛАНДИЯ! Пак подобна схема - без изобщо да имат намерение да ползват имотите, без да имат парите, а просто като вид спекулация, което им се получава докато същите спекуланти като тях купуват.
Руснаците са друг вид играчи - те харчат преди всичко спестявания и много внимават. Има и от тях опарани, но не много, а и почнаха сами да строят вече, за да е по техен вкус.

Измамници има на Запад иначе повече от в България. Покупката на имот е много регулирана дейност и няма как да те измамят ако спазваш елементарните правила, дадеш 1000 лв. на независим адвокат ако не разбираш, плащаш си данъците и не сключваш фиктивни сделки и така нататък.
Ако немци, французи, американци се срамуваха да кажат какви са заради измамниците си...ха-ха, то край нямат там измамите и са на много по-високо ниво - става дума за оръжия, за лобиистки интереси, за подкупи на най-високо място.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   №34, ти само потвърждаваш това от което се оплакват чужденците, че в България имотния пазар е лъжа и измама.
Ако те чете чужденец, никога няма да повярва, че няма да бъде излъган. Съжалявам, но бизнеса с имоти в чужбина е на много по-високо стъпало, отколкото е тук.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 13f6a73ab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

36.   До #3,

Абсолютно това което си написал за чужбина, важи и за България. Нека да не намесваме точно манталитета, ниското съзнание, култура и образование на болшинството от хора. Тези неща ако ги нямаше, хората щяха да са в пъти по-продуктивни и системата нямаше да е толкова калпава.

Колкото до гейовете, Аз съм такъв. Радвам се че се махнах от България, място където съм нежелан, макар и да съм образован и културен човек. Нека не забравяме, че лицето на една страна са хората в Нея. Щом страната не струва, сам можеш да си дадеш сметка..

Колкото до парадите и гей обществото, първо мога да кажа, че човек със ниско съзнание автоматично отхвърля това което не разбира, защото не може да види нещата през очите на другите. Да си гей, не е избор. Второ, да аз също не харесвам тези дето са ултра-мега меки китки, но не харесвам и мутренски и проблемни хора, но тях никой не ги закача, нали? Трето, парадите са с цел да се окаже психологически ефект, че тези хора съществуват. Аз не бих бил част от такова нещо, но има хора които имат друго съзнание и това е техен избор. Тези хора колкото и да бъдат отхвърляни ги има и това е факт, не зависимо дали биват открити или се крият поради репресия от хора като теб. Това няма да промени нищо и единствено се насочва омраза.

Аз може да съм Гей, но съм заможен и щастлив Гей! Имам си квалификация, владея езици, имам си културата, приятелите и се радвам на живота. Хич не ми пука кой-какво мисли за мен. Важното е Аз какво мисля за себе си. Който ме харесва е около мен, който не ме харесва може да си ходи. Живота за мен продължава :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 257fb229d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Те те гледат така защото не знаят България

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c305ce119b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Авторке, твърдиш, че благодарение на дилърите и проститутките не те хасесват чуждененците. Това дали ще рече, че си имаш вземане-даване само с техни клиенти? Защото аз такова неодобрение никога не съм срещала, пък и не общувам с паплач.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 16dd0b4fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   От Авторката до 36 номер:Много съм съгласна с теб. Всеки си избира какъв да е, просто 70% от българите мразят различното(мразят гейовете, мразят чужденците). На Евровизия Кончита Вурст спечели(не го/я деляха, защото е с друго приентация, а защото е добър/добра певец/певица). Тука гледат само външността, а не ума и затова сме в това дередже. И каквото да ми говорят, че на Запад ще ме делят, е пълна лъжа(делят само боклуците и хора с нископлатена работа, НЕ делят хора със специалности, които са учили дълго време и са работили, за да се издържат, за да може да живеят хубав живот като местните). А онази паплач половин живот са ходили на чалготеките и са се чудили с кой да се заядат, не знаят да пишат правилно, а се имат за големите патриоти АЗ НЕ КАЗВАМ, ЧЕ МРАЗЯ БЪЛГАРИЯ. Просто ме дразни, че човек, който иска да опита късмета си в някоя държава, която му харесва, ГО нападат нашебците. А ВАШИТЕ ДРУГАРИ РУСНАЦИ-защо за тях е позволено да отиват на Запад или в САЩ да си живеят и да се кефат на живота, НО си остават пак ПАТРИОТИ. ИСКАМ Д А НАПРАВЯ ЕДНИ ЗАКЛЮЧЕНИЕ:Трябва да си патриот, но нямаш забрана да живееш където искаш по света. Важното е да си горд с произхода си. Не трябва да се ограничаваме с границите. НО вече ни е страх да кажем, че сме българи, заради половината боклуци, които ни СРАМЯТ.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9cd275015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

41.   Aвторке, моля за линк за статистиката, която цитираш, че 70% от българите били мразили различното!
Който борави с данни, трябва да е сигурен, че са истински!
Изобщо не е вярно, че българите мразили гей хората и различните хора. У нас Азис е най-богатият певец, у нас най-вървежните дизайнери, фризьори и т.н. са гей, режисьори и така нататък - също гей. Никой никога не е пречил на различните и малцинствата. Ние сме спасили цигани, евреи като сме застанали пред влака за Аушвиц да не забравяме.
На маса доста хора си позволяват иначе разни изявления, но реално никой никога не е посегнал на малцинства или гей хора. Отиди на Запад и питай там дали е същото. То не е само на думи да си много либерален, но делата - делата са важните. По дела на Запад бият циганите, дори българите ни тормозят, а сме същата раса, гей хората пък да не говорим.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6cbc4f1dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   Уча в университет в Холандия, тук веднага познавам кой е от балканите по държанието. Особено българските студенти се държат много просташки и свойски с околните. Има и свестни, но повечето нашенци са супер надути, не знам по каква причина, може би се смятат за нещо повече от тъпите според тях европейци. Комплексарчета са. Причината е, че в България много хора имат нарцисистично разстройство на личността и се смятат за велики.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6cbc4f1dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   41, нали пребиха чужденец в София защото говорил на английски? А пребитите от местните в някакво село французи?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

44.   Всички, които ви е срам от България и бягате, не се връщайте повече тука.
Забравете българския език и бъдете щастливи там, където сте, защо пишете тук и ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЗАРИБЯВАТЕ НЕВИННИ ДЕЦА?
--
Никой няма нужда от вашите умозаключения, намерете си нови роднини, както сте си намерили обичаща ви държава.
--
Дай Боже, всекиму, КОЙ КАКВОТО ИСКА!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8edac70c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Брей какво разделение! Комплекси много. Някои неща могат да се скрият, други не. Както се казва на една тениска "Можеш да ме изведеш от България, но не можеш да изведеш България от мен". Защо някои хора се опитват да заличат корените си? Моя отговор е свързан с непознанието. Опознайте първо себе си и световната история, пък после ще се срамувате само от дълбините на непознанието.
Колкото до "експериментът" на авторката. Авторке, ами не си ли се замислила, че както отговаряш на този въпрос така и другите хора реагират. Ако си мечтаеш да си от Италия и го казваш с усмивка, хората ще ти се усмихват също. И обратно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1dab1ddb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

47.   Ксенофобската вълна от Англия, започна да се разлива из цяла западна Европа. Вижда се как отношението на местните хора, само за една едмица се промени от лошо, към по-лошо и расистките атаки към емигрантите се умножиха многократно. Аз ще остана още малко и ако положението продължава все така да се влошава, си замиавам обратно за България, защото не бих искал да ме пребият някъде и след това да прекарам живота си в инвалидна количка.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1dab1ddb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   Ако сега те е срам да казваш че си българин, изчакай още малко и тогава няма да можеш и да кажеш че си такъв. Нали виждаш че чрез промиване на мозците, карат младите хора да се изселват в други държави и ако върви така, много скоро в България ще останат само пенсионери, турци и цигани. Когато пенсионерите си заминат, това ще стане една циганска държава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1dab1ddb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

49.   №40, много ще ми е интересно да те видя, каква патриотка ще си само след няколко години, когато България спре да съществува. В същност, може и да и оставят името, но хората кито ще я населявт няма да са българи. Всички виждаме как хора от вънка, спъват непрекъснато държавата ни и навиват младите хора да се изселват. Много скоро тука ще останат само турци, цигани и непрекъснато пристигащите отрепки от Африка и Азия. Ако нещо не се промени скоро, България ще се превърне в една ЦИГАНСКА държава и думата бългрин ще е само още една дума за циганин. Тогава искам да те видя каква патриотка ще си, не само ти, но и всички продажници, които толко усърдно помагат за унищожаването ни като нация.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7a88e8d3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

50.   Мен не ме е срам от България, не ме е срам, че не сме си кастрирали циганите както през 30 години на 20 век са направили в Белгия. Проверете през 30-те години на 20 век в Белгия са кастрирали всички цигани, мъже и жени, другите европейски държави са направили подобни неща със своите цигани, евреи и др неприятни за тях етноси. Германия са ги сложили в газови камери, Полша също. За има няма 30 години са прочистили централна, западна и северна Европа от "различни", чрез убийства, гонения, кастриране или други нечовешки подходи, днес ги славим едва ли не че те са измислили равенството в човешката раса.
Гордея се че моята родина никога не е убивала човек заради етноса му, религията му, никога не е взимала в робство никого, не е имала колонии от които да смуче природни богатства и да взима роби. Никога не е гледала с алчност към чуждото.
И специално до №40
Мила ми авторке, точно липсата на ум кара някой хора, да си променят фрапиращо външността и да се набиват на обществото в очите. и от последните ти изречения в пост 40 не се разбира ти гордееш ли се с произхода си или те е срам. Няма логика в един и същи абзац "ЗАКЛЮЧЕНИЕ" да пишеш противоположни изречения, хем трябвало да се гордеем с произхода, хем трябвало да ни е срам от половината българи.
Ако щете вярвайте мен не ме е срам дори от нашенските цигани. Всяка нация на света си има нестарателни хора, нима някой от вас може да ми назове европейска страна която няма социална система? Социалните системи са създадени с цел подпомагане на нестарателните, подпомагане тяхното оцеляване.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Нека да не ви прозвучи шокиращо, но някои западни страни практикуват т.н. евтаназия(доброволно да се откажеш да живееш и да ти сложат упойка) което си е живо убийство, когато не е по естествен път. Белгия е една от тях, но наблюденията ми са, че и други страни не са толкова добри майки на собственото си население.
Да му мислят старите хора.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 277ae1dded
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

52.   Съгласен съм с номер 50. Тези от Западна Европа са извършили тежки престъпления срещу чивечеството и според мен те не заслужават лукса, в който живеят.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2be934304d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

53.   51 - Евтаназията се извършва само и единствено с изричното съгласие на индивида, разрешения от ред комисии, лекарски мнения.
Никога не си попадал в подобна ситуация и не си живял с хора, за които бъдещето е само помпане с лекарства, болка, мизерия за тях и близките им, без никава надежда за изход или дори и ден пълноценен живот.

Виж, това е все едно, баща ти да е бил шампион по шах, а майка ти да е известен художник, но сестра ти да е проститутка, а брат ти да е осъден педофил. Горд си от произхода си, но не искаш да се разчува. за останалата част от родата.
Проблема не еминалото, а настоящето.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3e827d8dca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

54.   Господи,
№53, ти само цитираш данни или СИ ПОТЪРПЕВШ?
--
Кажи си откровено.
Това, което аз мога да ти кажа ще те откаже от живота ИЗОБЩО.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fd28cc77a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

55.   До №50
Казаш че си горд и се радваш че е не сме стерилизирали циганите в България. Сега така са се развъдили и имаме толкова много от тях, че даже изнасме и в чужбина. Сигурно също се радваш, че там, още преди да ги попитат от къде са, казват че са българи. Където и да са отишле, само мошеничество, кражби и изнасилвания. Ако зависеше от мен, щях да ги скопя до един.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2be934304d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

57.   От 53, до драгият 54 номер.
Нямам сестра, ако за това питаш, но на хората не им пречи да говорят за нея.

 
  ...

1-50 от 59
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker