Работа в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Англия
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 7579 пъти
Здравейте! Предлагат ми работа в складове в Англия. Струва ли си според вас? Щели да направят тест и според резултатите ще ни пратят в различни складове. Ако може да ми обясните за какво става въпрос и струва ли си

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3a6302ed11
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Ти новини не гледаш ли? Каква Англия те гони? Паундът загуби 13%!!!! Освен това те след 2 г. излизат от ЕС и ще те изгонят като мръсно куче, защото нямаш 5 г. там.
Зачестяват и случаите на ксенофобски и расистки прояви към хора от Източна Европа.
В Англия от сега нататък само на пазар и екскурзия, защото ще стане евтино.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3e5d4174f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Расистките прояви са оправдани. Както ние не щем цигани и турци, така и на тях им писна от всякакви навлеци. Стой си в БГ, тук ти е мястото!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4478f2a0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ги слушай. Ако искаш да се установиш- сега е правилния момент. Когато другите напускат ти отиваш. Англия винаги ще има нужда от такива като теб

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee4938cc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз работя като барман в Лондон. Не вярвах, че има така настроени хора, но от няколко дни и особено тази вечер отношенията на местните са промени драстично. Отнасят се с нас, като с кучета (не всички, но повечето хора тази вечер, да еба и мършите! ). От цялата работа с референдума загубих много от спестяванията си, които с много под и лишения събрах. Като цяло няма голяма печалба и получаваш гадно отношение.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f7275b0718
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Каква Англия, работещите вече ще изгонят от там, ти за отиване пишеш. Не следите ли международните събития? Ако си млад, здрав и силен, рискувай, опитай, но мисля, че е безсмислен риска.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5856e4cac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Според мен със сигурност си струва да пробваш! Най-малкото, колкото и да е загубил стойността си паунда, то ще взимаш в пъти повече, отколкото в България за такава работа. Има и още предимства ще се научиш да бъдеш самостоятелен, да се оправяш сам, ще понаучиш езика и т. н. Колкото до излизането на Великобритания от ЕС-когато това се случи, тогова ще му мислиш, а и преди ЕС е имало българи в Англия и след напускането й ще има. Както казваше дядо ми-"Когато ти дават вземай, а когато те гонят-бягай". Сега имаш тази възможност пробвай, нищо няма да изгубиш, особено след като работата ти е уредена.
ПП:Мисля, че в Англия цигарите, алкохола и квартирите са доста скъпи. Така че провери, най-вече, цените на квартирите в града, където ще бъдеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2f20bf0228
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   При сегашното положение, аз лично не бих заминал. Вчера по англиийската телевизия говориха, че расистките атаки към всички чужденци са се увеличили многократно и не виждам как това ще се промени. Напълно ги разбирам, защото на хората там им е дошло до гуша от емигранти, заради които те самите остават без работа. Заради неимоверно увеличения брой на децата на емигрантите, самите англичани не могат да сложат децата си в детските градини и училищата в които те предпочитат и в много случаи едното им дете е в една градина/училище а другото в друга и тъй като понякога разстоянията са доста голми, това усложнява живота им много. Заради постоянно увеличващия се брой на емигрантите, опашките в болниците им непрекъснато стават все по големи и не е за чудене че отношението на хората там към чужденците бързо се влошава. Това не само че няма да се подобри, но и ще се влошава. От това което става в Англия, излежда че и другите западноевопейски страни, много скоро ще последват примера им. Аз поне за в близко бъдеще не бих отишъл никъде.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 608d8c1e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Кой ви предлага работа в складове в Англия?
Проучихте ли бъдещия си работодател? Може да е индиец, пакистанец, поляк и всякакви други, които си търсят балами от страни като нашата, за да ви използват.
Бъдете сигурни, че ако е местен англичанин - никога няма да търси хора от чужбина.
ТОВА Е ЗАКОН ТАМ.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: cb36bdf17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Става въпрос за работа в складове на теско, тнт, мегапартс. Това са големи фирми и според нивото на аглийския ми ще ме пратят в някой, а другата оферта е за конкретен склад и има интервю с собственика по скайп

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 791662fd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Номер 9, айде без да дезинформираш така, а? Гледай репортажа на Бенатова във фермата, в която дори мениджмънта е от българи!

Всичките, около 500 човека са българи. А човека, който управлява фермата за къпини си е чист българин, който е започнал преди около 10-12 години като обикновен работник. Собственика, който е англичанин казва, че ако не са българите, и като цяло мигрантите няма кой да обслужва цели сектори в икономиката на Великобритания. Има цели сектори и структури, които чисто и просто няма кой да ги работи. Има една голяма част от британците, които вече 3 поколение лежат на социални и НЕ ИСКАТ да работят, защото с помощите от държавата живеят съвсем нормално.

Омръзнало ми е от хора, които изопачават информацията.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2f20bf0228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Братовчед ми работи там в момента, но ще се връща, заради отношението на хората към емигрантите, което напоследък е започнало много да се влошава.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 791662fd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Кво ми се заяждаш. Дезинформатор, наглец и изопачатор си ти!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 608d8c1e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   №10, складове - има голямо текучество в този вид работа.
Причини - не знам, но знам че текучеството е голямо. Може наистина да търсят, но предполагам че има и уловка, затова поне не пробвай сам. Настоявай да отидеш с някой приятел, за да си делите разходите. Ако си сам си много уязвим, така че бъди нащрек и не забравяй, че освен работодател отиваш в непозната държава, която не е добре настроена към чужденци, особенно нови.
---
А №11 недей да блъфираш с работодател фермер!
Фермера когато няма алтернатива, да ще вземе хора от чужбина и в случая с Бенатова българските работници са наети преди много години. Той ги познава лично и няма намерение да ги сменя за други(ТОВА БЕШЕ ПОДЧЕРТАНО ИЗРИЧНО). Те са се доказали като незаменими кадри.
Нашите хора страдаха, че са разделени от малките си деца, за да работят и децата им ги бяха забравили, като родители.
Също не забравяй, че ФЕРМАТА Е ИЗОЛИРАНА ОТ ВСИЧКО ЦИВИЛИЗОВАНО НАОКОЛО, естествено е че никой местен няма да работи за този фермер. Те бяха на десетки километри отдалечени от най-близкото селище и живееха в каравани и затова бяха САМО ХОРА ОТ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКО СЕЛО, ЗА ДА СЕ ПОДКРЕПЯТ. Шест месеца работа там във ВСЯКАКВИ АТМОСФЕРНИ УСЛОВИЯ, шест месеца без работа в България. ТОВА Е.
----
П. П. №10, да знаеш че ТНТ е безплатно списание, което се разпространява по спирките на метрото в Лондон. Мегапартс - не знам какво е. Складове на Теско може да има навсякъде, но може работното време да е такова, че никой да не иска такава работа. Имай предвид, че ще ти трябва квартира, храна, обзавеждане, транспорт, ежедневни разходи и непредвидени разходи. Така че проучи всичко преди да приемеш някакви условия.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 608d8c1e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №10
Искам да добавя също, че ако е българин работодателя(има и такава вероятност в района на Лондон) -ИЗОБЩО, АМА ИЗОБЩО не се захващай.
Ще си спестиш сума ти неприятности.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   За каква Англия говориш? Не виждаш ли че източно европейците и най вече поляците са започнали да я напускат на групи. Новини не гледаш ли?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8e854e9d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Кораба потъва, той тръгнал да се качва. Англичаните искат да изчистят неквалифицираната работна ръка защото е вече прекалено много и лежат на социалната система. Ако наистина търсеха склададжии, щяха да намерят 100 кандидата от тук, вече установили се, с документи и знаещи поне базов английски.
Накратко: ако нямаш някаква професия, не се и опитвай да пробваш. Брекзита е убиеца за новодошлите след него.
М32, 9 години в УК

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b460120d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз сега работя в склад, в района на Лондон. Дойдох около седмица след референдума. Лично аз не виждам някаква разлика. Ако англичаните разкарат всички европейци от страната си, то тогава държавата просто няма да съществува. В моя склад 95% са чужденци - словаци, поляци и т. н. Работата е физически тежка, хората се отказват бързо. Затова постоянно търсят нови работници, особено лятото. За зимата ги разкарват. Но аз съм само за няколко месеца, така че не ме грее.

Решавахме десетки тестове, правиха ни няколко интервюта... Все едно кандидатствам не за складов работник, а за мениджър.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   В момента съм в Англия. До преди референдума не бях се сблъсквал тука с расизъм, но откакто са гласувли да напуснт евро-съюза се случва все по често и по-често. Вчера бях в един супермаркет и чух някой зад мен да казва "For british nationals only! " (Само за британци! ). Обърнах се и този мъж ме гледаше вторачено, очевидно това беше отправено към мен. Стана ми много неприятно и обидно, но продължих с пазаруването си. След няколко минути, както слагах един хляб в кошницата си, чух някой до мен да казва "Not for polish! " (Не е за поляци! ). Обърнах се и този човек (не беше предния, този беше някакъв друг) също ме гледаше вторачено и очевидно ме беше помислил за поляк. Между другото повечето емигранти тука са от Полша. За сега този расизъм е само устен, но съм сигурен че много скоро ще се превърне във физически и насилието ще стане ежедневие. Бях планувал да си заминавам обратно за България към края на Септември, но излежда че ще си сменя плановете и ще си тръгна по-рано. Ако някой иска да ходи да работи в чужбина, най-добре е да избере друга държава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1788ef9de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   До 22. Пълна измислица. Живея и работя в Англия със семейството си от година и половина, не сме се сблъскали с расистко отношение. Детето ми учи в английско училище. Съседите ни са англичани. Работя във фирма със 70 % англичани (основно бели, но и бритиш индийци и бритиш пакистанци) и 30 % (поляци, румънци, словаци, латвийци, един италианец и аз българин).
Много хора, просто си измислят и лъжат. Дошли са два месеца на бригада и вече спецове по въпроса.
Такова нещо в магазин и пред други хора да ти подмятат е абсурд. Само помислете, във Великобритания има 1500 000 поляци, те защо не се изнасят, а само ние българите пишем глупости колкото да не заспим.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   От 22 до 23
Това което ми се случи в супермаркета е самата истина и мога с ръка на сърцето си да се закълна. А това че в Англия нямало расизъм е пълна лъжа. Ти в коя Англия живееш? ! Ако до сега още не си се сблъскал расизъм, не се притеснвай и това ще дойде. Аз също не бях, но ми се случи и не ме обвнявй че съм лъжец. Ти телевизия не гледаш ли? Вестници не четеш ли? Снощи по английската телевизия на канал 5 в 8. 30 часа вечерта имаше програма "The Big Brexit Debate Live; Divided Britain". В тази програма обсъждаха и това, че от както са гласували да излязат от ЕС расистките атаки са се умножили многократно. Една чернокожа жена каза, че както е била със дъщеря си на улицата, някакъв човек който е носел маска с лицето на Борис Джонсън е викал расистки обиди и им казал да се махат от Анлия и да си заминават обратно от където са дошле, защото той за това е гласувал на референдума. Не ме обвинявай в лъжа, защото не забравяй, че в Англия все още има и много други българи които също виждат и чуват какво става, или ти ще ги обвиниш и тях че са лъжци. Де да те знам, може да изкараш че тези по радиото, телевизията и вестнците са също лъжат.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4eae684e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

25.   Не разбрахте ли, че всички тези теми колко било лошо навън, как хората се били връщали и т. н. се пускат с цел възпиране поне на част от хората да емигрират. Качествените кадри дори в големите градове отдавна се броят на пръсти, а в провинцията вече даже и общи работници трудно се намират. Никой не иска да работи за 600 лева и са си прави хората. Да не говорим и че в 90% от случаите те третират като боклук в собствената ти страна. При някои дори мотивът не е икономически. Хората бягат от корупцията, бюрокрацията, простотията и т. н. Едни съседи съвсем скоро се преместиха цялото семейство с децата в Германия. Тук си имаха самостоятелна къща, и двамата работеха, като мъжът имаше автомобилен сервиз. Изобщо не я бяха закъсали, но въпреки това се изнесоха. С тея заплати и при тея условия, просто няма как да стане!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Номер 25 е много прав. Едни ви казват че на вън не е хубаво и е най добре да си стоите в България и да я оправите. Други пък ви навиват да се изселите от нея и да я оставите на новопристигащите "бежанци" и циганите. Всеки сам си решава.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   А да, много е хубаво. Хората идват и работят за по 60-70 паунда на ден, който да се обръснеш не стигат. Да не говорим за хилядите, който живеят с 4-5 други на квартира или имат 2 деца и с още двама, а децата им спят при тях и когато дойде проверка се изнасят другите двама за деня, защото е незаконно.
Да, идват хора, защото са подлъгани. Знаете ли колко такива съм виждала, оставили, дом, бизнес, защото някой им казал- Ела тука, вземи си децата, хем ще учат в чужбина, ще си с тях, ще ги издържаш и после идват, живеят в най- крайните квартали, учат с черни и пакистанци и събират дрехи от познати за жената и децата. Или идват цялото семейство-майка, баща, двама сина и две снахи- хоп еднатя забременява, тука майчинските са толкова мизерни, че нямям думи. И това дете ще спи с теб 1-2-3 години, ами като дойдат социалните, ами ако другата снаха роди? Ти нямаш пари за частна детска, държавната е до 15:00. Знаете ли колко мизерен живот водят повечето и ви лъжат като се върнат. Отидете им на гости, вижте познатите си какво ядът и как живеят и после кажете, че добре са се уредили.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4eae684e6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   27, като е толкова лошо, ти защо още стоиш там?! Имам много приятели и познати в Европа и Северна Америка, и абсолютно никой не живее в мизерия. По 4-5 и повече човека живеят малцинствата, но на тях това изобщо не им пречи. Българите, които го правят пък са там временно с цел да спестят бързо колкото е възможно повече, най-вече, за да си купят жилища.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Аз съм номер 27.

Извинявам се за грешката си при думата "който", трябва е "които".

Искам само да допълня, че разбирам № 25. Да, хората може да не искат да работят за 600 лева в някой малък град, но масата от хора идващи в чужбина се настаняват в големи градове като: Берлин, Лондон, Манчестър, Виена, Барселона, Амстердам, където заплатите на повечето им се виждат високи, защото ги обръщат в левове, но за стандарта на живот в съответната държава много често дори не могат да качат прага на бедността, ако искат да живеят самостоятелно или не са на помощи. Защото може 1300 паунда да са много, но само метрото ти е 300 на месец, квартирите са по 400 на човек за една стая само, в Холандия взимат и по 2000 евро, но квартирите там са почти 1000 евро.

Колкото до отношението и расизма - виждала съм го, не съм го усещала, но по-лошото е, че нас може и да ни изгонят, а тези, които останат ще живеят с индийци, пакистанци, африканци, а те ще продължават да идват. А още по-лошото е, че забулените и черните вече приемат държавата за тяхна, не правят път, минават с количките и лапетата, които са около 3-4, върху теб и грам не се притесняват или извиняват. След няколко години тук ще стане ад, белите хора ще спрат да идват и ще има само забулени и африканци.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Номер 29 е права че черните и забулените са на път да завземат западните държави. Всъщност в случая с Швеция, това вече е станало и непрекъснато пристигащите негри и араби са превърнали живота на шведите в пълен кошмар. Ако проверите в интернета, най вече в "Youtube" ще видите че заради огромния брой изнасилвания, които новопристигналите "сирийски бежанци" извършват, сега Швеция я наричат европейската столица на изнаслванията. Те не се интегрират и не само че нямат и никакво намерние да го направят, но искат местните хора да си променят тяхната култура и начин на живот и да се примирят със съдбата си.
Така че в западните държави адът вече е започнал, като това е само началото.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

31.   Забелязали ли сте, че ако някой напише тук, че се е върнал да живее обратно в България, или пък има намерение да го направи, веднага някой ще подскочи и ще започне да го оплюва че е прост неудачник и за това не е успял в чужбина и че защото живота в Б-г е изключиелно лош, всичи, най вече младите хора, трябва веднага доброволно да се изселят от тук и да стават имигрнти. Не му ли е минавало през ума на тоя, че на мен, както и на много други хора ни харесва в България и за това сме се прибрали обратно. Ако беше толкова лошо тук, защо потока от българи които се завръщат, непрекъснато нараства?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 381f7c19be
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Статистика:
Живея със семейстното си в Северна Англия, трима човека - двама работещи и дъщерята ученичка.
Ето ви месечните ми приходи и разходи:
Приходи: заплати общо - 2600 (чисти). С овъртаймовете до 3200 .
Разходи:
Наем на къща с две спални - 600 паунда;
Кансъл такса - 110 ;
Застраховки на колите, тв и интернет - 300 ;
Разход за гориво - 160 ;
Консумативи (вода, ток, газ) на месец - 200 ;
Карта за градски транспорт на дъщерята - 30 ;
Джобни за малката на месец - 100 ;
Храна за тримата на месец - 200 ;
Ядеме само българска храна, която вече се продава в някои полски и турски магазини, а има и български.
Всичко разходи: 1700 паунда;
Пестим средно на месец не по малко от 700 паунда за нас, а понякога и повече, ако няма извънредни разходи. 150 паунда изпращаме на родителите на жена си. Нямаме социален живот, но и не желаем. В дните, когато сме свободни ходим до някои непознат град, за да го разгледаме. Поддържаме още и две коли, стари, но с тях ходим на работа.
С жена ми сме завършили в България икономика, но в Англия не работим по специалността си. В България живеехме в София, тя със заплата 900 лв. като чиновник, аз изкарвах около 1200 лв. на месец, освен дъщеря имаме и син. Четири човека не можехме да се оправяме в България с тези пари, само храната ми беше около 700 лева на месец.
Синът живее в кобственото ни жилище в София и работи за 700 лв. с висше образование. Не иска да му помагаме. Общо консумативите, които плаща на месец за един човек са около 200 лв. през лятото (ток - 50 лв., студена вода - 53, топла вода - 28, телефон моб. - 15, интернет и дом. тел кабелна - 40 лв. ).
Правете си изводите и давайте точни данни. Разликата между севейство дошло да живее и да се устройва е огромна и пишлигар дошъл с 20 паунда в джоба и освен да се набута в коптор няма шанс.
Това, че работим в чужбина не ни прави по малко българи!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Аз съм отново #29

Искам да отговоря на въпроса "Защо съм тук? "
Първо да кажа защо дойдох- заради любов. Моят приятел живее тук от 10 години и след като завърших, а той завърши година преди мен, се разбрахме да дойда, да поработим в сферите, който искаме и след 3-4 години с повечко опит и малко капитал да се върнем. Минаха 2 години, работим, живеем на квартира и вече се организираме и обсъждаме как и къде да се установим в България. Аз се надявам и моля да успеем да се върнем до година, две. Тук не се издържа, живеем почти в центъра, плащаме 1400 на месец, отделно сметки и пак зачулени нон-стоп около нас. Нямаш социален живот, дете да имаш няма къде и с кого да си играе. В нашия квартал няма българи много, ако имаш дете ще полудеете няма паркче или деца на площадки.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d0fd85a84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Много интересно къде го виждате тоя поток от завръщащи се българи, защото аз не го виждам? ! Живея в сравнително голям областен град и никой от моите познати и приятели не се е върнал. Дори в последните 2 години може би над 20 човека заминаха. Чудно ми е защо изобщо темата е пълна с толкова много спам. Човека е задал конкретен въпрос, ако някой може да му помогне, нека го направи, ако не - да не пише простотии.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ea6be5136
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Тая тема от къде почна на къде отива...
Има расистко отношение там. както го има тук и в цяла европа и цял свят.
Забравяте ли че до скоро не искаха ни румънци ни българи и на сила ни приеха.
Тоест пуснаха... защото не са и тяма да ни приемат.
Да единици са случаите че някой е случил на съсед или работодател.
То пълно с пакистянци там... и си ги харесват ама нас не ни искат.
Англия излезе от ЕС точно защото германците раздават евро парите за тея маймуни и ги привикват и напълниха европа с терористи.
И за това си затварят границите.
И добре правят.
Там има хора достатъчно за нискоквалифициран труд.
И ще почнат да гонят.
Или просто няма да дават работа.
Изкарват пари ама разходите какви са и другите коментират тук как спят по 10 в стая.
Това е живота там
Да живееш като животно.
На малко им дават шанс по специалност нещо да работят и да живеят добре.
Отвориха границата и заминахме да робуваме а държавата ни се напълни с боклуци и мързеливци.
Остана простолюдието.
Хора с образование работят по строежи.
Хебаво е че се връщат..
И аз така мисля.. че все повече ще се връщат.
Защото там няма да е добре
Никой не му се живее в дискриминация. И никой не иска опасност от терористи няли.
В крайна сметка нашата бедна нещастна държава кой ще дойде да гърми тука.
Е там дето си ги викаха там да гърмят.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До номер 32
Ти от къде ги взема тези цифри? - От пръстите ли си ги изсмука?
Аз също живея от години в северна Англия и много добре зная истината. Имам образование и квалификации, но нито аз нито хората които познавам тук вземат тези големи заплати.
Тези фигури които си ги дал тука за застраховки на две коли ТВ и интернет не са никак верни. Ако си беше направил труда да се поровиш още малко за тази информация, нямаше да ги пишеш тези глупости, защото всеки който живее тук ще ти се изсмее. Това ще ти струва много повече пари, особено застравките за двете коли.
Казваш че за храна за тримата ви отиват 200 паунда на месец, което ще рече 50 паунда на седмица, което е 17 паунда на човек - което е по малко от 2 паунда и 50 пенса на ден. Ти кого си тръгнал да се опитваш да залъгваш? !! Ако наистина живееше тук щеше да знаеш че това изобщо не е достатъно. Ако вие наистина ги вземахте тези заплати нямаше да живеете в лишения на гранцата на глада.
Другия път, преди да започнеш да пишеш глупости тук, си направи труда да вземеш поне малко по-точна информация. Запомни че не всички българи са наивни глупаци, на които като започнеш да им говориш за някакъв приказен богат живот, са готови да налапат въдицата. Тези дни, хората в България имат достъп до много и достоверна информация, така че мжеш да ги лъжеш до едно време, но рано или късно, винаги разбират истината.
А колкото до това че си българин, ИЗОБЩО НЕ МИ СЕ ВЯРВА.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 193c427819
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Само платените тролчета виждат завръщащите се българи. Реалността обаче всички я знаем - всеки се опитва да се спаси и все повече хора напускат България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4b460120d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   32, вие всеки ден скариди и омари ли сте яли, че сте давали по 700 лева месечно за храна в България? Аз съм за малко в Англия, не ям много и купувам евтини английски боклуци и минимум 100 паунда отиват. А българска храна просто не мога да си позволя, защото е доста скъпа.
Не сте си направили добре сметката в България. Ако не сте живели под наем в София, тогава тези пари биха ви стигали идеално.
Но съм се убедила, че човек ако иска да затвърди теорията си, всички средства са позволени. Дори и храна за 700 лева месечно :D
Бъдете обективни, когато говорите нещо, защото заради коментари, като този, някой хора могат да вземат съдбоносно решение.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c078f9ee2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Подкрепям номер 34. Престанете да пишете общи работи, нека да пишат само хора, които са работили в Англия. Другите си спестете разсъжденията - не са полезни. Знаем, че е много по лесно да философстваш в България и да се правиш, че работиш, отколкото да имаш смелост да заминеш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c078f9ee2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Подкрепям номер 34. Престанете да пишете общи работи, нека да пишат само хора, които са работили в Англия. Другите си спестете разсъжденията - не са полезни. Знаем, че е много по лесно да философстваш в България и да се правиш, че работиш, отколкото да имаш смелост да заминеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9a34a4b3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   До 35. Коментарът ти е гола вода.. Няма нищо градивно, само общи приказки, явно много гледаш телевизия..
До автора. Отиди в Англия и сам си прецени. Виж нещата на място. Не слушай тоя или оня.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d0fd85a84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   33, писанията ти нещо изобщо не се връзват! Уж не се издържало, а приятелят ти стои цели 10 години там!? Уж било много зле, а се гласите да си дойдете с КАПИТАЛ! Е, откъде питам аз, след като по твоите приказки едвам се връзват двата края!? Колкото и да се опитвате, няма да заблудите никого. Хората се изнасят и то масово. В провинцията вече има компании, които дават бонуси на служителите си за всеки препоръчан от тях работник, който се задържи повече от 6 месеца!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Аз съм № 27/29

Към № 32

Прав сте, че трябва да се говори с данни!
Ето моята статистика:
Живеем в Лондон, тук идват около 65% от заминаващите от България, понеже има повече работа и евентуално развитие, дори да си на обекта или да чистиш къщи.
Заплата обща: 2900 след данъци, отделно имаме бонуси за постигнати таргети и стигаме 3500
Квартира: 1425, една спалня, ако искаме две спални и 1700 в нашия квартал
Кансъл такса: 115
Застраховката на колата не плащаме, приятелят ми има служебна, но от него знам, че като млад шофьор е около 2200 на година, при някои може и повече или по-малко. Колата не може да се ползва за лични цели и пътувания.
Разход гориво- също от фирмата, но на месец е около 180-минимум, аз ползвам метрото.
Консумативи с интернет и телевизия: 220
Карта за метрото за мен на месец :200, приятелят ми харчи около още 50-60 на месец за почивните дни
Храна за 2-ма- 250-300, като не слагам излизане за по бира или ресторант. Не купуваме евтина храна, защото аз държа да не се тъпчем с боклуци от по 1-2-3 паунда.
Купуваме си различна храна, но сирене, мляко и плодове от турските. Пример от днес дадох 13 паунда за резен диня/ четвъртинка/, 5 праскови, 5 краставици, 6 пипера, две пакетчета семки, кисело мляко, една боза/ рядко си купуваме/.
Разрешително за паркиране пред блока на колата: 20 пунда на месец
Има още малки таксички като tv license, който е около 150 на година, отделно имаме и разходи като прегледи при зъболекар-20-25 паунда, очни прегледи и лещи/ приятелят ми ползва/, дрехи и козметика, подстригване 20 паунда средно на човек на няколко месеца и други.

Много се радвам за номер 32, вие сте от малкото хора, които успявате да пестите дори. Може би понеже живеете в по-малък град, разходите са по-малко и пестенето повече. Наистина в градовете извън Лондон разходите са различни. Предполагам, че хората въпреки това идват тук, защото както сам знаете социален живот в малките градове е трудно да съществува, а младите хора искат това или поне някаква среда. Тук едно излизане за хапване или 3-4 бири ти е 30-40 паунда.
Донякъде разбирам какво искате да кажете за разликата между семейство и сам човек в Лондон, но аз познавам много семейства дошли в Лондон с децата си. Ами не бих казала, че не живеят в коптор доста от тях, мятат се по общински жилища, живеят с 2-3-4 души и живеят в най-крайните и доста опасни квартали.
Много зависи къде си, знаеш ли поне малко език, какъв човек си и дали ти се работи или не.

Но въпреки това масата от хора не пестят и живеят месец за месец, ако направят и прибиране лятото за 2-3 седмици е още по- тежко положението. Също от голямо значение е и от колко време си тук.

Мога да ви дам пример - един приятел на познат дойде преди месец и работи за 45 паунда на ден. И сподели, че на обекта има още 40 човека. които взимат в диапазон 50-70. А бъхтиш тежка физическа работа. А да не говоря за други, които работят по 10-11 часа на ден за 80 паунда.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   38, ти пишеш "защото заради коментари като този, някои хора могат да вземат съдбоносно решение".
Нали за това, тези тролве ги пишат тези неверни информации и го правят точно с тази цел - да зарибят хората и да ги накарат да се изселят от къщите си в България и да заминат за гетата в западна Европа, за да живеят като "бели хора" (по скоро като бели роби) заедно с негри, пакистанци и всякаква друга измет. Надяват се, че след като поживеят известно време в надежда че нещата някой ден може и да се оправят, евентуално, хората ще свикнат и примирят с престъпноста и мизерията и няма да се върнат в България.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Здравейте аз съм номер 32/43

Отговарям на №42

Приятелят ми не е дошъл тук по собствено желание, бил е на 16 години, когато заминава с баща си и после идват майка му и брат му. Той не е имал избор. Не е бил пълнолетен, а те не са и помисляли да го оставят, което е нормално. Записва се в колеж и учи, след колежа техните не са дали и дума да се издума да го издържат да учи в България и е учил в Лондон. С него се запознаваме малко преди да завърши, заедно сме от 4 години почти, живеем заедно от две. Той владее английски перфектно, аз също съм завършила университет с английски и немски.

него не му харесва тук и това е, но останахме заради опита, а капитал трудно се събира, но се ограничаваме от неща, пестим бонусите и пак не заделяме много, но поне трупаме опит и знания. Като казвам капитал не си мислете 50 000 паунда, това няма как да го събереш само с работа, ако не правиш нещо и нелегално, както много българи правят.

Аз не казвам, че тук ще гладуваш, напротив тук има много работа, която не изисква квалификация, тук е мястото за хора, които са били година наред безработни в БГ. Но не е място за хора, които си мислят, че идват на втората година си купуват къща. Масово хората работят за 8-9 паунда, което в големите градове е крайно недостатъчно.
Пример: едно българско мляко 500 грама е 1, 60 паунда, сирене 450 грама е 4 паунда, другите по-евтини видове не са българско производство, а са просто тип българско сирене или турско кисело мляко. Лютеницата е 250 грама за 2 паунда минимума. Хубавото свинско и телешко не е по 2 паунда за 500 грама. Хубавите домати са 1, 50 за 5 домата, ама мънички.

Колкото до препоръките, да така е. В компанията на моя приятел ти дават 1000 паунда бонус, ако се задържи, но много малко вече го правят. Работата им идва по тежка отколкото са очаквали.
Освен това на хубави позиции не взимат хора, които не са завършили в Англия, Холандия, Дания. В компанията на приятеля ми има само още един българин и той е завършил в Лондон, а на по-високите позиции са англичани, американци, ирландци и бели южно-африканци. Имаме познат работи брокер, човека е завършил в Лондон, има стаж и не може да си намери хубава работа 2 години почти. А работеше в една от най- известните агенции в Лондон, а и са доста скъпи.

Масово хората изкарват 1100-1400 чисто, което ако имаш дете е направо нищо. Да не говорим, че тук ако живееш в скапан квартал детето ти ходи в скапано училище, без право на избор, в квартала, в който живеете. Евентуално може да си избереш между 2 училища, но те са пак в същия квартал. Не можеш да отидеш някъде другаде дори да си умен, защото вашите живеят там.

А за майчинските не искам да говоря. Тук по закон се плащат първите 6 седмици- 90% от заплатата, след това ти се полагат 140 паунда на седмица и 40 детски. Масово живеят на помощи в гетото и пак не им стигат и делят общинско жилище с още поне един човек.
Аз не лъжа, всеки може да отвори сайта на министерството и да прочете цифрите.
Детските градини са по 200 паунда на седмица частните, ако искаш да можеш да работиш до 5. Иначе държавните, които също не са безплатни, но доста по евтини са до 15. 00 и закъснееш ли повече от веднъж, два пъти, викат социалните и ти идват на проверка.

Но това е само едната част на живота, по скоро неприятното е, че тук хората не са по-малко озлобени, когато те видят, че успяваш, че си работиш, излизаш, че ти стигат парите. Масово си завиждат и се радват, ако ти не се справяш. Говори се само за пари, хората затъпяват буквално, не се ходи никъде, не се излиза и накрая им остава да си купят малко дрехи и да си ги покажат в България. Не знам за вас, но от моите познати, които са тук малко са си позволили да отидат другаде на почивка освен в Гърция и България, не съм видяла някои да си позволи ски в Алпите, Австрия или плаж в Тайланд, Бали и Сингапур. А как лъжат и мажат, дошли и за година си купил къща... И как събра вноската за тая къща като тя е поне 10-15% от продажната цена на къщата? Няма шанс някой да събере 25000 за година само с труд! Или гъзара дето си бил отворил фирма, а той работи като delivery guy и е self employed, което значи, че е към няколко пицарии или към някоя фирма като DHL и му плащат на доставка и той си внася осигуровките. А повечето фирми плащат по 1 паунд на доставка, сметнете колко може да направи на ден,
Аз съм работила и като чистачка, и в пекарна, сега слагам тагове в една компания. Ами да ти кажа сигурно някои от моите колеги взимат по 160 паунда на ден, но работят по 10-12 часа на ден и го правят от 6-8 години.

Аз не искам да лъжа никого, искам да дам точна информация, за да могат хората да не си прецакат живота, защото някой друг ги е излъгал. Виждала съм стотици хора, дощли заради думите на еди кой си, той им бие шута на втората седмица, те са си изгорили моста в България и не могат да се върнат, защото са инвестирали в идването си- билет, депозит за наем, разходи, транспорт, храна и живеят ден за ден.
Но има хора, които имат добри заплати в България, справят се и се появява бай Пешо и казва: Абе, Гошо, ти ако дойдеш в Англия-та да го работиш това найш колко пари ши взимаш!!!
Да, ама той като дойде в "Англия-та" без език ще работи на обекта! А жена му като чистачка за 7, 20 на час! А примерно в България, в малък град взимат с жена му 1000-1200, имат си собствено жилище, нямат транспорт да плащат.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5e3dcd58df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   До 36. Сравнително точна е информацията на автора за храната, но ако си готвиш. Аз съм домакиня и живея в гр. Редич. Ето ви точни цени в паунди за някои продукти:
Супермаркет "Алди":
1. Охладено пиле, средно голямо - 2. 85.
2. Литър олио -0. 95.
3. Майонеза с яйца - 300 гр. - 1. 00.
4. Шест свински паржоли без кост със сланинка отстрани - 4. 20.
5. Син домат, средно голям - 4
0. 49.
6. Кило картофи - 0. 70.
Полски магазини
1. Българска лютеница Тодорка - 2. 95.
2. Полски хляб 1 кг. нарязан - 0. 70.
3. Хлопска сланина - 1 кг. - 2. 30;
4. Свинско бочек - 0. 5 кг. - 4. 40;
5. Майонеза голям буркан винари - 1. 10.
6. Шоколади Милка - 0. 99.
7 Йогурт, близък до българския - 0. 55;
Колбаси и салами всякакви видове имат, но ние не купуваме.

Грах в кенчета и белети домати са между 0. 30 и 0. 50
Храната е много евтина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d1f3c70f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   №45 го е казал най правилно! Всеки българин, който НАИСТИНА живее в Англия, знае че това е самата истина. Тези другите, които се опитат да ви замотат главите и ви говорят че живеят с 2 паунда и 50 пенса на ден, очевидно или си нямат и на представа как са нещата тука, или пк си имат свои цели и поставени задачи, защото всичко е много по-сложно и скъпо, отколкото се опитват да го изкарат.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c98870c1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   н 45 в друга тема твърдеше, че била рекрутър, тука пише, че слагала тагове, много лицемерно
45, продължавай да пишеш, че не трябва да идваме в Англия

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5949b4513e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   До номер 32

Казваш, че си в Северна Англия и че наема ти е 600 паунда за къща с 2 спални... Това е добре, защото ако беше в Лондон само за 1 стая от къща, в която живеят и други хора наема щеше да ви е около 400 паунда например.

Ние живеем в Средна Англия и за една къща с 3 спални плащахме 430 паунда на месец наем. В същото време една приятелка в Лондон плащаше толкова за една стая.

Преди 8г си купихме наша къща и вноската по кредита на месец в момента ни е 620 паунда.
Добре, че успявате да спестите нещо(около 700 паунда), защото ние с мъжа ми не сме единни по тоя въпрос... Той казва, че не иска да се спестява за сметка на сегашния ни стандарт на живот и иска да живее по-наширочко днес и сега. Докато аз съм готова да се свия малко с разходите, за да имаме и някой паунд спестен настрани за нещо важно ако се наложи....

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3bfd524c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Към номер 48 от номер 45

Позволено ли ми е да си сменя работата или може би трябваше да го оповестя публично тук, за да знаят всички.
Ако беше си направил/а труда да погледнеш датите на коментарите щеше да забележиш, че единият е писан преди 3 месеца някъде, а другият преди двадесетина дни.
Това, че имам работа, не значи, че не си търся нещо по специалността. Не напразно съм учила английски и немски и имам висше образование... Искам да трупам опит, но не искам и да стоя гладна докато търся подходящото място. Тук, ако имаш образование и знаеш езика на високо ниво можеш поне курс да изкараш и да се развиеш поне малко.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6796b4d443
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

52.   Здравейте, потвърждавам напълно написаното от номер 32. Вече година живеем в Северна Англия с мъжа и детето ми. Само мъжът ми работи, получава 1500 паунда чисто след удръжките за данък и осигуровки. Отделно получаваме 120 паунда седмично tax credits. Лекар, зъболекар и всички предписани лекарства са безплатни за цялото семейство, защото сме с ниски доходи. Живеем в общинска къща с две спални и двор, наемът е 380 паунда месечно плюс още 110 council tax. Ние сме единствените чужденци в квартала, всички останали са си англичани. Месечно превеждаме 180 паунда в България за покриване на заем. Училището на детето е добро, на 5 минути от къщи и е напълно безплатно за всички деца. Напълно безплатни са и всички учебни помагала, учебници, тетрадки, фулмастри и тн. - дори една химикалка не сме купували.
Относно расизма- лично не сме го усетили, но по новините съобщиха, че според данните на полицията престъпленията на расистка основа са се увеличили с 50% за последните 3 месеца.
За разходите за храна прочетете номер 33, за алкохол 16 паунда за литър Smirnoff, бирата е скъпа мамка му 1 паунд за 1 пайнт/568ml/ Carlsberg, цигари5-6 паунда кутията, ние пушим тютюн 20 паунда за 50гр. в магазина и 10 паунда ако го взимаж от човек/без бандерол/.
Толкова за сега, ще пиша още.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 712b32eb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

55.   до коментар 10,
работил съм в Ocado и изкарах там колко да взема въпросния NIN, за който всички бленуват... Пълна простотия беше това.

Само ще кажа, че се пътуваше от Wolverhampton до Peterborough. Пътуването в едната посока е 1 h 55 min. Организираха го някакви молдовци, молдовани или руснаци...
Общежитията (на 100 мили от работното място) са някакви мизерни стари къщи, един от съквартирантите тогава ми каза, че в някои от тях имало дървеници.

Пари не се изкарват там.

до коментар 11,
Интересен е само, че мениджмънта е от индийци обикновено, които са втора ръка. След това в офиса работят поляци, които са трета. А на полето бригадири са също поляци, които пазят техните съграждани, ако сгрешат нещо. В смисъл бавно работят или не работят как трябва.

Затова пък българските и румънските работници, които са последна нямат такава протекция и накрая те са губещи от всичко това.

до коментар 16,
Не вярвай много, много на репортажи.

до коментар 17,
Ако работодателя в Англия е от Източна Европа, то той сигурно би бил олигархът от посочената страна.

коментар 21,
преувеличил си с "десетки тестове". Решават се за проверка дали работника знае да брои до 100 и има някакви минимални познания по-английски език.

до коментар 28,
често емигрантите вършат най-мръснатата. Това важи с пълна сила за Англия, където тези от източна Европа са не втора, ами незнам коя ръка.



Коментари 52, 49, и подобни ми звучат като фантасмагории...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 38d824eebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   55 - Батенце! Отговаряш на коментари отпреди полови десетилетие Вероятно е, някои от тези хроа, дори да не са живи. Казвам ти го, за твое добро - не се мъчи така.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9d10184deb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Случайно отворих темата и познах коментара си- н. 49 от преди 5г.
Тази година август се навършават 20г. откакто дойдохме в Англия.
Позволявам си да ъпдейтна какво става с нас в най-общ план...

Синът ни завърши, ожени се и се преместиха в Канада. В материално отношение са повече от добре там. Родителите на снахата са там отдавна и си имат бизнеси.

Дъщерята завърши университет и тя тук. Преди 6 м. я поканиха на интервю в една голяма фармацевтична компания в Кеймбридж. Предложиха ѝ работа с много добро заплащане и переспектива за развитие. С парите изработени лятото към една агенция си купи кола. Замина без колебание там, защото това си беше супер възможност, която надминаваше очакванията ни. В града в, който живеем успя да стигне само до второ интервю в една оптика, като в последствие ѝ казаха, че ѝ отказват работата, защото била прекалено квалифицирана... Беше трудно намирането на квартира в Кеймбридж, защото за една стая кандидатстваха около 60 човека. Но в крайна сметка успя. Наема за стаята ѝ е 550 паунда. Успява и да си спести някаква сума за собствено жилище, защото заплатата ѝ е много добра.

За нас-ние си живеем в същата къща, еднофамилна с 3 спални, двор и гараж. Изплатихме по-голямата част... остана една сума, която решихме, че може да изплатим в следващите 4г и за да стане по-бързо ще внасяме по-големи суми отколкото е нормално вноската.
Аз работя от вкъщи в момента, а съпруга ми е в същата компания за електронна техника.
Имаме достатъчно средства, за да пътуваме, да имаме хобита и т. н. Ходим си всяка година до БГ също. Там също имаме жилище. В града ни тук отвориха български магазини, така, че тя не ни липсва.
От тук нататък само здраве си пожелавам... нищо материално за себе си повече не желая. :)

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker