Образование в Лондон? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Образование в Лондон?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2763 пъти
Здравейте! За 10 клас съм и уча в Професионална гимназия, икономическа специалност. Семейството ми е доста зле финансово, имаме си само майка, която работи за 500 лева, а сме 3 деца. Уча много и тази година я завърших с 5, 65. Отпускат ми отлична стипендия, но ни пробутаха обяснението, че "държавата няма пари, а отличниците са много" и заради това не ми дават 40 лева, както е редно, а 20. Но аз съм ученолюбива, омръзна ми да гледам другите отстрани и никога нищо да не мога да си позволя. Искам да замина да уча в чужбина. Уча английски и немски, но английският ми е доста по-добър от немския. Бих искала да замина да уча в Лондон. Но мога ли, при положение, че не мога да разчитам дори и за 1 стотинка на семейството си? Мога ли да получа някаква стипендия, след като тук съм отличничка или и аз не знам... имам ли изобщо път на там, при положение, че семейството ми едва преживява? Ако работя и уча? Там нямам никакви познати, така че ме е страх. Но си мисля, че чужбина е единствения път към спасението. Никога не съм била като другите деца, винаги от всичко съм се лишавала. Майка ни успява да ни осигури единствено храна и покрив, най-елементарните потребности. Море съм виждала само на картинка. Не искам цял живот да съм така. А ако остана тук какво образование мога да получа? Всички специалности, които ми харесват не могат да се учат задочно. Медицина, архитектура,
право.... какво ми остава? Не искам да уча нещо, само за да не стоя със средно, нещо, което не предлага възможности за развитие и което не ми харесва. Моля ви за съвет! Имам ли възможност да замина да уча във Великобритания? Наистина много искам, но понякога само желанието май не е достатъчно...


П. С. Моля не ме нападайте в коментарите с думите, че имало дечица, които дори нямат какво да ядат. Това го знам и без да ми го казвате. Но аз лично мисля, че винаги ще има хора, които имат по малко от теб, които гладуват и мизерстват. Но това не значи, че ти не можеш да се стремиш към нещо по-добро и към нещо, което желаеш. Мисля, че в това няма нищо лошо, стига да не се издигаш за сметка на нечие чуждо щастие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 89b6a9b27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Bиж, ти новини не знам дали гледаш, но докато ти завършиш Лондон няма да се намира в ЕС. Таксите с това стават тройни, няма да има студентски заем - невъзможно. Отделно има инфлация на оценките у нас и излизат сума ти хора с пълно 6 - ти си с много добър успех, но конкуренцията е жестока. Ще те приемат ли изобщо? Моята братовчедка идва от много богато семейство - баща ѝ има дъскорезници, търгува с дървесина от десетилетия и са милионери, но им се опъна образованието на дъщеря им близо до Лондон. По принцип винаги съветвам хората да преследват мечтите си, но ти летиш в облаците според мен. И все пак ако искаш да учиш в чужбина и знаеш само английски език алтернатива би било образованието в Ирландия или Шотналдия, която най-вероятно ще остане в ЕС
Успех

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5d3918eeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има много университети в Лондон, все ще има някой, който ще ти отпусне стипендия, на най-добрия ми приятел му отпуснаха пълна стипендия за един реномиран университет в Дубай и сега му е идеално. Но все пак говорим за Лондон в момента. Наистина е страхотен град от една страна, но има много по-качествени университети в Ирландия и Шотландия (както номер 1 е казал/а), където ще ти е много по-евтино, дори безплатно в някои, а пък за сметка на това ще получиш образование на ниво и хората са много по-топли и приятелски настроени от надутите англичани (ходила съм и в 3-те страни, от личен опит го казвам). А като смяташ да учиш и евентуално да живееш в една страна, няма да е зле хората да са ти приятни. Това мога да кажа. Късмет!

ELSA

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d8abc72a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Англия няма да бъде в ЕС след 2 години и таксите стават много по-големи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a15d9ffcd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1, в Англия приемат много лесно и конкуренцията изобщо не е жестока. Е, може би в Cambridge и Oxford e, но те са друга бира. В Coventry University и London Metropolitan например познавам хора, които ги приеха с дипломи под 4. 50...

Иначе съм съгласен за Шотландия. Аз уча в Глазгоу и съм супер доволен. Много по-евтино е и в същото време хората са по-приятни и приятелски настроени към чужденци, отколкото в Англия.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bb9b5c9285
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Неблагодарница, ти знаеш ли че обучението ти от 1-12 клас струва на България 120 хиляди лева? И за какво, да отидеш да работиш после за чужда икономика и то точно за Британия, пиратска страна експлоатирала и избила стотици милиони хора за злато и наредила много на България. " О, Англио, защо ли днес бездушен жид те управлява"? ПРИ БАТАШКОТО КЛАНЕ АНГЛИЯ ПРЕДЛАГА НА ОСМАНСКАТА НЕЧИСТОКРЪВНА СГАН ДА ИЗПРАТИ ПОДКРЕПЛЕНИЕ, АКО НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ). Не знам колко си умна, но прочети малко исторически факти за богатия запад и неговото кърваво колониално минало, именно на това се дължи тяхното материално благополучие. За щастие обаче скоро го грози фалит, защото всички западни страни са свръх задлъжняли с по 300 % дълг спрямо БВП и скоро красивият балон ще се спука ;)

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dfed72f7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление става само с пари.
Дали страната ще остане или ще излезе от ЕС, все тая. Не е възможно да работиш и сам да се издържаш докато учиш там. Който и да ти ги говори тия, знай че те лъже. Може да работи, но със сигурност техните му пращат пари, иначе до никъде няма да му стигнат.
То ако ставаше така и англичаните нямаше да са на този хал със студентските заеми дето ддо живот не ще успеят да ги изплатят. На теб даже ще ти е и още по-скъпо, защото първо трябва да вложиш хиляди пари за документи, пътуване и т. н., които после няма да успееш и да върнеш.
Кофти, ама това е реалността. Но не се ядосвай защото то вече толкова много хора имат дипломи от чужбина, че никой работодател не се впечатлява и няма да ти от кой знае какъв плюс.
Все пак можеш да опиташ, разбира се, но само ще затънеш в дългове, освен ако някой от принцовете не те вземе, ама май и те вече са заети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4dbd24a3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Мило дете, не се влияй от коментарите, които нямат никаква конкретика, а само предсказания за бъдещето. Вси още Великобритания официално не е излязла от ЕС и привилегиите за граждани от съюза се запазват. Две години ще има преговори по излизането и т. н. Влез в сайтове, които подробно обясняват обучението в Англия или н сайт на конкретния университет, в които си се насочила. Проучи си нещата много внимателно от България.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1de98373a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Върнах се от Лондон преди 1 месец. Поработих там 6 месеца. Заем за университет ти дават изключително лесно. Въпроса е дали ще са в ЕС и дали ще важат тези правила когато завършиш. Заема почваш да го плащаш едва след като завършиш и то само ако си подписала договор за повече от 30к годишна заплата. Но пък има нещо друго... Отиваш в най - скъпия град в света. Работа има колкото искаш, но първите 1-2 месец ще ти е много зор. Трябват ти сууууперррр много пари. Искат няколко наема депозит, а те са безбожни цените. Транспорта в Лондон е супер скъп. Храната и дрехите са евтини. Ако нямаш спестени пари за да заминеш просто не се хващай. Аз заминах с близо 4000 лв, но тогава паунда беше много скъп.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c33c350f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, преди 2 години заминах в Лондон точно заради образованието. Завърших 7-ми клас в България и заминах с родителите ми, защото те искаха по-добро бъдеще. Та сега уча в Лондон и мога да ти кажа няколко неща за образованието.
Системата на образование тук в Англия според мен е страхотна. Учителите дават всичко от себе си, за да ти помогнат без значение от къде си и колко говориш английски. До сега не съм срещала някой който да се е държал лошо с мен. Това което искам да кажа е, че образователната система е много добра.
Но проблемът при теб може да бъдат финансите. Лондон е наистина красив и много скъп град. Определено ти трябват доста заделени пари за начало, тъй като ти трябва квартира, но цените са наистина високи и се изисква депозит. Също така транспорта е скъп, а Лондон е голям град и постоянно се изисква да пътуваш.
Аз бих ти казала от личен опит да завършиш 12-ти клас в България и през това време да търсиш университети в Англия, Шотландия или където прецениш. До колкото съм чувала има безплатни университети в Шотландия, но ако потърсиш ще намериш по точна информация. През тези години ще имаш време да си помислиш и да събереш пари. Засега ще е най-добре да си останеш в България и да продължаваш да учиш все така усилено, защото всичкият този труд който полагаш сега ще ти се отплати по-късно. :) :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: ee360159fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз също искам да замина в чужбина за 10 клас съм и мисля след като завърша да замина за Шотландия. Чувала съм само хубави неща за там. Мисля че трябва да следваш мечтите си ако искаш да заминеш няма какво да те спре

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker