Ексистенциалта криза или нещо по-сериозно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Ексистенциалта криза или нещо по-сериозно?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1805 пъти
Здравейте!
Напоследък (разбирайте последните 2-3) започнах да си задавам някой въпроси, които преди изобщо не са ме тревожили.
Наближавам 30-те, живея в самота извън България ( в САЩ), като планирам скорошно завръщане.
И се питам какъв смисъл има да живея след като нямам деца, няма и изгледи да имам; не виждам абсолютно никакъв смисъл в ширещта се по света фейсбук култура и тоталното ОКИФЛЯВАНЕ на мъже и жени, млади и стари, бедни и богати!
Тревожа се за това какво ще стане със Света и в частност с България- ще я има ли, ще има ли българи и тн?
Объркан съм и много самотен, а в същото време около мен няма свестни момичета, или поне такива, чийто смисъл на живот не е покемон или блясъка на джуките им във фейсбук.
Изобщо доста съм объкран и отчаян. Вероятно и писанията ми са объркани и непоследователни...
А само преди 10-15 години беше съвсем друго- приятели, любови, компании, излизания (всичко в рамките на нормалното, разбира се), а сега нищо- чувствам се като 90 годишен старец, само дето желанието за живот е по-малко. Изгубих, или не подържам връзка, с доста приятели от България, а тук нови не намерих- нямам и желание.
Това е в общи линии. Дано стане някаква дискусия. Ще се радвам ако намеря сходни души. ("сходни души"- даже и изказа ми е пенсионерски :D)
Хайде, че много дълго стана.
Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: c6f4eb5299
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо те поздравявам с решението ти да промениш живота си. Аз също се прибрах в България преди вече 5 г., след като успешно завърши образованието си и почнах кариера на Запад. Няма да съжаляваш.
Какво ще се случи иначе само Бог знае, но България и българите сме добри в едно - оцеляването. България е на 1200 години, имало е и ще я има. Между другото тук животът продължава да е доста социален, но по-младите българи по нищо не се различават от хората на запат като манталитет, ценности и няма да имаш проблем и с адаптирането поне сред по-добре образованите. Простаци иначе навсякъде, но човек сам си избира обкръжението. Първата година ще ти е трудна, но ако останеш нещата ще се наредят. Търси помощ в началото за адресната регистрация, легализацията на документи и дипломи от САЩ, покупка на кола и най-важното - Здравната осигуровка, намирането на работа или почването на бизнес. Остави се на течението, не бъди нетърпелив, дай си 1 година за адаптация, защото ако си отишъл млад в САЩ е като да емигрираш отново някъде в непозната държава и в съвсем различно общество.
На 30 не си престарял и за деца, но не смятам, че това трябва да ти е целта в живота. Първо човек трябва да намери себе си, да се самоосъществи, после да прави семейство. Успех

П.П. Между другото, често депресията и хроничната умора се дължат на банални неща като лошата диета, липсата на движение и активност особено навън, така както и недостигът на витамин Д, но и на други витамини особено от В групата, така както и недоспиване и вредни навици като алкохол, цигари, консумацията на фаст фуд и отровени, високо обработени храни. Поне в България храната е чудесна и има много слънце и работното натоварване е много по-ниско от на Запад има страшно много почивни дни и отпуски. Ще се родиш откъм свободно време, дори ще се чувстваш странно в началото, но се свиква, вярвай ми. Пари се правят лесно, но ако имаш акъл и не си негативен и мрънкаш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e31e7bf84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си сaмо ти с подобни рaзмисли.
Aз съм поне във връзкa, стaбилнa и мaй сме от онези дето ще си остaреем зaедно :). Обaче и ние си зaдaвaме тези въпроси. Живеем в огромнa европейскa столицa. Обикaляхме достa континентa, видяхме много. И стигнaхме до нaши си изводи, още повече се зaтвърдихa и предвид случвaщото се последните години.
Решението ни е още мaлко в лудницaтa нa. огромният грaд, a после извън него. Достaтъчно близо зa дa стигaме до чaс с колa, но възможно нa нaй- тихо и спокойно място. Нaш си мaлък свят, нaш си рaй. Чувствaме се стaромодни в срaвнение с хорa нa нaшaтa възрaст, не се вписвaме кaто цяло в този модерен живот, но пък си хaресвaме нaшият си нaчин нa живот и рaзбирaне зa щaстие.
И двaмaтa имaме собствени къщи в Бългaрия, но поне към моментa нямaме нaмерение дa се връщaме. Aз лично изпитвaм стрaх от ново нaчaло в днешнa Бългaрия. Тук се чувствaм сигурнa, спокойнa и щaстливa. Той също. Дa, нaлягa ни ностaлгия, но тя е по минaлото. Товa, което и ти си спомняш от преди. От кaк обaче не се и опитвaме дa се вписвaме в мнозинството, в тези модерни рaзбирaния зa живот, някои от които си посочил, кaто по чудо, съвсем случaйно попaдaме нa хорa подобни нa нaс. A може би преди не сме и зaбелязвaли в опити дa си търсим мястото където не е.
Сегa имaме добрa социaлнa средa, приятели с които често ходим нa къмпинги, пaлaтки, походи. Обичaме дa скитосвaме ей тaкa, импулсивно хвaщaме пътя нaнякъде без предвaрителен плaн и се окaзвaме в другa държaвa :).
Сегa сме щaстливи, a сме щaстливи зaщото рaзгърнaхме себе си и открихме, че в същност много сa кaто нaс. Онези зa които ти говориш сa сaмо съвсем нaй- млaдите, те сa още в процес нa търсене. Сред жените нa твоятa възрaст със сигурност имa кaто теб, с които ще си допaднете. Просто спри дa се втренчвaш в другите, "рaзличните", a бъди щaстлив със себе си и сaм ще зaпочнеш дa виждaш себеподобните.
Инaче не си съвсем прaв зa Бългaрия. Много млaди се ориентирaт към по- мaлки грaдчетa или селa точно по същите причини. Сaмо трябвa дa пренaсочиш погледa си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1cf27b7124
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич, в България не е по-различно. Последна година студент съм и съм отвратен от младото поколение. Чакам само да си взема дипломата и веднага си купувам еднопосочен самолетен билет. Материалното е издигнато в култ тук. Не си "вървежен", ако не ходиш да пръскаш пари по чалготеките, ако не караш скъпа кола и ако нямаш последния Iphone. Всички мъже се държат като мутри. Злоба и негативизъм навсякъде. И тук вече няма истински приятелства. Много е различно от преди 5 години да речем. Така че България вече не е това, което помниш от преди, и за съжаление не се променя към по-добро...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d23189b15
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   То човек сам е виновен за обкръжението си. Около мен има само прилични и културни хора.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1e9a110816
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Очевидно си се депресирал от монотонния си самотен живот и те е налегнал апатия, породена до голяма степен от носталгия. До преди година и аз бях в същото положение, но един слънчев ден ми дойде просветление и осъзнах че този живот, който водех в Германия и след това в Холандия не е това за което си бях мечтал. Това че вземах повече пари не ме грееше, защото и разходите там са много по високи. Ежедневието ми беше едно монотонно съществуване, заобиколено с фалшиви се хора. Сега съм си обратно в България сред роднини и истиски приятели и съм истински щастлив. От както се върнах, разбрах че не парите а само хората покрай тебе, и най вече семейството ти, могат да те направят щастлив и че всичко друго е второстепенно.
Живота ни е даден за да го живеем. Най важното нещо е, човек да бъде щастлив, защото ако не е, само го пропилява напразно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ee81473ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблемите са единствено твои, страшно си ограничен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 08aca4217a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз живея в САЩ и съм решил да се пребирам. Семеен съм но това не пречи да нямаме време един за друг. Наработихме за много пари, накарахме се на пастри коли! На мен лично не ми трябва нищо след като не съм щастлив. Пожелавам ти да си намериш мястото под слънцето

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 270f192592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Пич, според мен прекалено много си се филмирал. Казвам ти го, понеже и аз бях в горе-долу подобна ситуация, а и съм почти на твоите години. Според мен голяма част от хората преживяват нещо подобно, тъй като след 26 вече излизаме от тинейджърските години и навлизаме уж по-сериозно в живота. Аз изпитах подобно нещо може би на 27-28 години. Чак криза не мога да го нарека, но започнах да се чувствам леко пораснал, а не ми се искаше. Иначе, наистина преди 10-15 години беше друго, но тогава сме били ученици, без всякакви задължения, освен да ходим на училище. Времената и тогава си бяха хубави, но и сега са такива. Аз лично, не мога да се оплача от нищо в живота си. Е, имал съм и трудни моменти, но вярвам в Бога и знам, че Той винаги е с нас и ни пази. Именно Бог ми помогна да осъзная колко е прекрасен живота, тъй като в един доста дълъг период бях все негативно настроен и все нещо ми пречеше да съм щастлив. Вече гледам по съвсем друг начин на нещата и се чувствам чудесно. Всичко ми е наред - жив съм, здрав съм, имам страхотна професия и изкарвам много добри пари, близките ми са добре, повече от достатъчно е. Вярно, нямам приятелка в момента, но не мисля, че това е голяма трагедия, нещата ще си дойдат на мястото. Колкото до приятелите, нали знаеш, че за купони и излизания - приятели много. Преди няколко години двама от най-добрите ми приятели просто ми обърнаха гръб без никаква причина. И докато единия винаги си е гледал малко или много интереса, то за другия бях абсолютно убеден, че ще сме приятели цял живот. Не съжалявам обаче, такива хора по-добре да не са около мен. Мога да кажа, че имам добра среда и като цяло не мога да се оплача от нищо. Не обръщам внимание на простотията, има много положителни неща, които няма как да забележиш, ако гледаш негативното. Така, че живей си живота и му се радвай.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 270f192592
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 4

Хем си прав, хем не си. Че голяма част от хората са супер материални си е вярно, но винаги е имало и свестни. Аз например, завърших през и 2005-та и тогава ситуацията беше абсолютно същата - голяма част от момчетата се правеха на мутри, вървежни бяха тези с лъскавите телефони и коли, а чалга клубовете направо си процъфтяваха. Много от момичетата в университета пък бяха дошли с единствената цел да хванат възможно най-богат варненец и да останат във Варна на всяка цена. В гимназията обаче нещата бяха на обратният полюс. Бяхме изключително сплотен клас и въпреки, че много от съучениците ми бяха деца на доста заможни родители, отстрани почти не можеше да бъде видяна някаква разлика. За мен първата и донякъде втората година в университета бяха голям шок, направо смених един свят с друг. Човек обаче не бива да се оставя негативното да го завладее, защото наистина започва да вижда света само в сиви краски.
От 9

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 272cab6f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Госпожо "богаташке", освен неграмотна, ти си и недоучила и не познаваш дори историята на България! Не 1200 а над повече от 1300 години има България на Балканския полуостров, тоест ако не броим Велика България например...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker