Пътуване в чужбина-къде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пътуване в чужбина-къде?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2282 пъти
Момче съм, нямам 20 дори. Усещам някаква празнина, отегчение, не съм сигурен дори. Досега съм бил веднъж в Холандия, като по-малък при роднини, но не видях кой знае колко. Искам да пътувам, да се запозная с някой нов човек, култура (макар, че говоря само за Европа) да обиколя малко, да видя как живеят хората в тоя Велик Запад. Не съм се интересувал, кое как е. Нямам някакви предпочитания към определена държава, но говоря английски (със сигурност ще се оправя) и немски, колкото да ги поздравя. Имам едни хиляда и малко, за седмица ще стигнат, мисля. Не ми трябват луксозни хотели, само стая без буболечки. Ще се радвам да дадете някой съвет, къде, как и с колко сте си изкарали прилична ваканция.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: df97bc500d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1000 лв. ли имаш или 1000 евро? Иначе почивка на разумна цена от България можеш да направиш във Виена. Евтин е полета, има хостели на разумни цени. Рим също е евтин, Берлин също става, но всичко останало като Лондон и Париж става скъпо.
Ако искаш да се запознаеш с хора, защо не участваш в програмата couchsurfing? Taка ти ще спиш без пари при хора от цяла Европа и обратно - ще имаш гости. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 812594f4d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само ще те посъветвам да внимаваш много, да не попаднеш в така наречените "hostels", защото са тъпкани с имигранти. Евтини са, защото се плаща на легло и в стаята има и други хора..

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6d35f5f632
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виена, Берлин, Прага, Амстердам, Париж, Барселона... където и да отидеш, няма да сгрешиш. Ще видиш и старото, и новото - градове с душа и история.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6d35f5f632
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   След като си избереш град, намери си лоу кост полет (Уиз Еър например) и някой хостел (евтини, разположени са в центъра или около него). Не се занимавай с туристически агенции освен ако не искаш да си с група.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8a3396729
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Италия!!! Там няма да се чувстваш на студено и дразнещо място, няма да се чувстваш чужд. Ела тук. На мен толкова ми хареса, че си взех малко апартаментче. Избери Рим или Флоренция, лично най-красивите два града за мен. Италианците са мили и дружелюбни хора, обичат другите южни народи (българи, гърци, испанци).

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4369e24b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За 1000 лева може да се надереш като говедо за 2-3 дена в която и да е западна държава. Ако си навит на малък Холандски град ми пиши. Мое да ми спиш на дивана. Ще ти излезе без пари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 433b603ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ако се видиш в пари, не прави моята грешка, а именно организирани посещения по скъпи хотели с гидове.
Просто те взимат още от летището, в хотела има някакви забавленич и храна, която е често международна и няма нищо общо с местната. Служителите в хотела се държат по-един и същ начин, без значение от кой край на планетата са. Ще ви водят по галерии, музей, разходки с корабчета, след което ще ви закарат в изискани ресторанти или барове. Забавно е, ако е един-два пъти, но ще ти кажа, че Рим, Лондон, Виена и Прага, просто изглеждаха като част от един град, Осъзнах, че не съм си говорел с един местен, а слушах само как екскурзовода ми разказва за тази и онази барака, кула, колизеум и прочие.
Ако искаш да ходиш някъде, намери си приятели, птиди при тях и изкарай поне 2-3 седмици там. После ги покани при теб в България. Ако имаш къде да спиш, всичко излиза доста по-евтино. И още един съвет. Освен ако не плануваш ГОЛЯМА обикаляне, не тръгвай с кола. Просто ти излиза по-евтино, бързо и безопасно със самолета.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7ebd6bbcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Щом имаш нужда от нови емоции и запознанства, пътуването 100% е за теб. Когато прекарам повече време в сивото и еднообразно ежедневие, копнея да се махна, да отида другаде, с други хора. На някое място, където не ме познават, където ще съм себе си. Там, където ще натрупам много опит и познания, където ще живея на 100% и ще бъда щастлива.

Не мога да те посъветвам в коя страна да отидеш, но както Н. 1, бих ти препоръчала сайта couchsurfing. Ако не знаеш за какво става въпрос, нека ти обясня. Това е сайт за пътешественици. Има хора, които си предлагат дивана, или каквото имат (couch), за някой чужденец, който е решил да посети страната им. И това е напълно безплатно. Просто се регистрираш в сайта, предварително трябва да си избрал в коя страна ще пътуващ, и след това можеш да пуснеш съобщение в региона, където искаш да останеш, с молбата някой да те приюти. Все някой ще те вземе. Можеш също така индивидуално да разглеждаш профили на хора, живеещи в този регион, и ако харесаш някого да му пишеш, пак с молбата за място къде да останеш. Разбира се, не трябва да се чувстваш като на безплатен хотел. Човекът, при когото ще останеш ти подсигурява дом, а ти от своя страна можеш да сготвиш някакво българско ястие, което домакинът ти да опита. Може да го научиш на нещо, да му покажеш свое хоби, да разкажеш за страната си, да му показваш снимки, клипове, филми и музика. По този начин и двете страни обменяте опит и информация. Win-win situation, както се вика. Бъди добър гост, не оставяй домакинът да покрива всички разходи. Питай го, ако има нужда от нещо. Чисти след себе си, не нахалствай и не създавай конфликти.

Аз самата не съм била гост, но съм подслонявала много чужденци, та и българи, по този начин. Има някои, които просто не стават (в моя личен опит това са били българите). Не се съобразяват, че утре си на работа, примерно, и не трябва да стоиш цяла вечер навън. Имала съм гости, които дори не са ми предлагали да си споделим разходите за вечеря. Т. е, съм плащала аз на добра воля. Но, 90% от гостите ми са били свестни и възпитани. Това е преживяване, което си струва. Запомнящо е и от двете страни. По този начин ще се потопиш в местната култура, и твоя "екскурзовод" ще бъде местен, който най-вероятно ще те запознае с приятелите си, ще те разведе из забележителностите на града, ще ти разказва повече за културата и историята си. Ще си тръгнеш с много топли спомени. Гарантирано!

Успех в избора на страна! Пожелавам ти лек път, усмивки, добри запознанства, и запомнящи се моменти!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a2bc633914
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като имаш време и възможност първо обиколи известните обекти в България, като започнеш от Златица и Пирдоп. Като се наситиш на красотите на България, тогава отиди и навън по избор.
Ако ти се пише след това ела и ни разкажи, ще ни бъде интересно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker