Установяване в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Установяване в САЩ
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2539 пъти
Здравейте! Момче съм, на 16г. Интересувам се от установяване в САЩ със семейството си, по-точно - от заминаването там (визи и т. н. ) до установяването (подходящо местоживеене и цени на имоти). Знам, че животът в централните щати е лееко заседнал, затова съм си набелязал щатите Калифорния и Тексас. Нямам кой знае какви изисквания към градове, по-скоро да е в спокоен квартал. Интересувам се от това дали има достатъчно работни места като цяло, също и от отношението на местните към балкански имигранти.
Ще се радвам да ми опишете подробно как стоят нещата там

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 01c3a3c19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не знам на кой облак живееш, но да отидеш с цялото семейство да живееш в САЩ има няколко предпоставки

А. Семейството ти също иска да зареже всичко и да отиде в САЩ
Б. ВИЗА????? Освен ако не сте звезди, милионери, професори или някакви супер ценни кадри в някаква област нямате никакъв шанс за работна виза.
С. Зелена карта с лотария- говори се за тяхното премахване!!!!
Ти си млад човек, можеш да отидеш да учиш висше там и да се установиш, но твоите родители никога не могат да се интегрират там реално и никой няма да им даде визи.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9632b48fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, съжалявам, че ще трябва да те разочаровам, но САЩ е най-трудната държава за емигриране в света. Единствените ти шансове са да заминеш да учиш висше или да опиташ за зелена карта. Имай предвид, че за да учиш там, вашите трябва да са не просто богати, ами милионери. Таксите в американските университети започват от 20-30 хиляди долара на година и достигат до над 100 хиляди. Зелената карта пък е въпрос на чист късмет. Някои хора я печелят от първия път, други пускат по 10 години и не могат да спечелят. Успех все пак!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c2c53d887a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако имаш финанси и/или роднини там, ще ти по-лесно отколкото си мислиш. Ти как мислиш толкова българи заминаха там - отиват на бригада или да учат там, дори като туризъм или на гости, наемат си добър адвокат, който им помага с легализирането. Избери Калифорния. В Пасадена лично е много спокойно, Сан Франсиско е хубав и добър град за живеене също. Най-добре ще е да учиш там, ако можеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2afc66779a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти сериозно ли? Това да не ти е Таджикистан - ей така да решиш и да отидеш със се катуна?
Ако отидеш нелегално си нямаш и на идея в какви филми ще се вкараш, заедно с най-голямите утайки на планетата, и колко години ще ти трябват за да излезеш "на светло". Пък за цяло семейство - хич не ми се мисли.
Единственият ти шанс е да отидеш да учиш, и то ако имаш кой да ти плаща. Или да теглиш кредит и първата година да изкараш успех за стипендия. Абе ужас си е. Братовчед ми не успя, макар че в българското училище беше един от първенците на класа.
Въобще ако вашите на са някакви олигарси, или бивши партийци, или поне хора с добър бизнес - забрави. Ама пък тогава за какво им е да ходят там където никой не ги чака?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 01c3a3c19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Послушай 4. Съпругът ми работи в много голяма Американска фирма на много високо ниво (1 ниво под управителния съвет) и 1 година ще ни трябва да вземем визи. Сега заради него направиха офис в Европа, но е голям специалист в областта си и го искат на всяка цена. Пробвахме с адвокатска фирма, защото има някакъв шанс като вид „селебрити“ в областта си да му дадат О1 виза, но сложно - изрязки от вестници събирахме, където е бил, видеа от конференции и какво ли не, но много от нещата не са на английски или са на няколко години и май няма да се получи. 1 година трябва да работи от Европа за тази фирма като се изкарват всички дни, които е прекарал в САЩ по командировки, преди да му дадат работна виза, а моят мъж е живял в САЩ 6-7 г., учил е там и така нататък.
Освен това не си мислете, че е голямо предимство да имаш американско гражданство или постоянно пребиваване. Всички данъци трябва да си плащаш там като попче до края на живота си дори да живееш в Монако или Швейцария. В България данъците са 10%, данък дивидент е дори 5%, а в САЩ от 35% нагоре почват данъците по доходите и няма скътаване. Затова и не смятаме да кандидатстваме за гражданство, а ще имаме право.
Освен това там имотите отново са ужасно скъпи на добрите места, а другъде на практика не можеш да живееш заради престъпност и липса на инфраструктура. Там ти отиват също много пари. Не си мисли, че е като в България - кеф ти тук да живееш, кеф ти там да живееш - сравнително спокойно, палиш кракомобила и на 3 крачки имаш всичко на разположение. В САЩ хората средно 45 мин. в едната посока пътуват към работното си място, повечето градове нямат центрове, а има нещо, наречено Плаза, където извън града по магистралите са струпани разни големи хипермаркети, аутлети, МОЛ-ове, дори фризьори и фаст фуд всякакъв вид и там ходиш, но то си е един голям паркинг с тези неща отстрани. Не можеш като у нас да се разходиш ей така по пешеходната зона, защото такава няма!
Не си мисли, че е като по филмите - бели къщурки с ливадки, деца с велосипеди и тем подобни. Така живее само отбрана част от бялото население и децата отдавна вече не ги пускат сами да правят каквото и да е било, защото ги е страх за сигурността им. Има милиони хора, които живеят в каравани и гета, в колиби без ток и вода. Дори примерно ти да живееш в добър квартал и да имаш добър дом, но като излезнеш от там навсякъде се сблъскваш с бедността. Няма да преувелича, но има там цели селища, където е нещо като нашия Северозапад, но без ток и вода!
Не е и толкова зелено навсякъде. Имат големи проблеми с водата в Калифорния и всичко е прашно някак си и изсъхнало. По-мръсно, често неуредено. Във Флорида пък всичко изкуствено като Мики Маус филм. Има и хубави градове като Сан Франциско, Ню Йорк, Бостън, но и там без да искаш можеш да попаднеш в неприятна ситуация. Примерно в Ню Йорк има условия да ходиш много пеш, но не е трудно дори посред бял ден и то в Манхатън да попаднеш в странен квартал или странна група от хора, да се чувстваш просто несигурно.
Да се скиташ като у нас по нощите до 24 часовия супермаркет на ъгъла е невъзможно като сама жена, като мъж също. Изобщо да се скиташ пеша не е много добра идея. Животът на повечето хора се развива от вкъщи в колата, с колта към Плаза някаква изкуствено направено и после пак с колата към вкъщи. Това е.
Иначе всичко е удобно, обслужването е чудесно и има много предимства, но за хората с пари, здравни осигуровки, ЛЕГАЛНИТЕ

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bbea3431a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В Детройт цените на имотите са по ниски от колкото в София :)
Иначе щом си на 16 не знам за какво се тревожиш - така или иначе нищо не зависи от теб и ващите въобще няма да те питат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker