Англия. Миризма на дизел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Англия. Миризма на дизел
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 2570 пъти
Живея в Англия. Вече бях в няколко града и ми прави впечатление, че в сградите мирише на нафта/дизел. Много зле се чувствам и го усещам.

Вие какво знаете по въпроса? Зсщо така се случва? Със сигурност не си въобразявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 571ebeb2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си въобразяваш, а просто хората се отопляват с мазут, дизел или както да го наречеш там и освен това явно имат стара, неподдържана техника.
За теб е странно, но преди и у нас обществените сгради всички се отопляваха на мазут, но стана много скъпо. Стара работа е, но Англия е известна с това, че няма развита инфраструктура и не ме учудва. Държавите в континенталната част на Европа имат отдавна газопроводна система и почти всички се отопляват на газ, но някои все още имат хранилища за мазут и според цената ползват мазут или газ.
Нормално е да ти става лошо ако мирише, но не е норлано да мирише. В Германия съм виждала стари хора, които все още се отопляваха на нафта, така както и в отдалечените селца, където няма газ така се отопляват и никога не е миришело, но там хората внимават, има контрол и инвестират. В Англия е съвсем възможно инсталациите, които миришат да са на 60 години и никога да не са поддържани и поправяни. Добре дошъл в една бивша индустриална сила, където всичко се разпада.
Ще има да се чудиш още на подобни феномени, защото си свикнал да живееш в държава, в която всичко се прави наново, а там ще намериш неща, които са на 100 г., неизправни и на никой не му дреме.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 400207b201
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти да видиш в Нигерия какво е... Там държавата гарантира 4 часа ток в денонощието. През останалото време се разчита на дизелови агрегати, които бръмчат и пушат в двора на всяка къща и учреждение... На 40-градусовата жега. Нечовешко е!
Та Нигерия е бивша английска колония. Явно и в Англия е същата кочина. Поне по негърско нафтата е центове литъра и е много по-евтина от водата :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 150c5c03b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И каква стана тя, прехвалената и супер"уредената" Англия, започна да мирише. Но за жалост, не на хубаво. Какво хубаво й е останало? Напълни се с мигранти(сутринта съобщиха за терор от тях), заприлича на гето. Кмет на Лондон мюсюлманин, ама вижте ни, имаме си кралица. Атракция ще е, ако там се открие натурален англичанин. Сега се очертава да се разцепи и обезличи, навири нос и се отцепи от ЕС, но това ще е пагубно за тях. Авторе, а за лондонски мъгли не си ли чувал, точно те са като похлупак, който задържа смога от транспорта и индустрията. От това на какво да ти мирише, на парфюм ли. Откакто унищожиха българската индустрия, откакто унищожиха българското село, България стана ухаещо цвете, но за българите остана да лапат мухи и да викат ура след Винету!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 59e4d0efa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, според мен авторката е жена.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9b679a281d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Може би ти миришеш на дизел, но не го усещаш на открито. Когато обаче си в затворено помещение, миризмата се концентрира и я усещаш ясно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 22e6521a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   на мен пък на нищо не ми мирише, само ми липсва миризмата на банички :(

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7a0360fd1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, българските градове имат един от най-замърсения въздух в цяла Европа. Наскоро излязоха последните данни. На село може, в градовете - абсурд.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 571ebeb2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   n. 7, не е точно така. У нас само зимата е мръсен въздъха, защото много хора се топлят на твърдо гориво. Като цяло не сме газифицирани., но като си направим инфраструктурата всичко ще е ОК.
В различните градове е различно. Най-лесно ще разбереш по това колко често трябва да бършиш прах. В Амстердам примерно съм бърсала прах 2 пъти на ден ако оставя прозорец отворен, във Варна в центъра на всеки 2-3 дни, в Берлин веднъж на седмица, но беше извън центъра, във Виена всеки ден и т. н., а в Женева отиди да видиш колко е мръсен въздуха, макар че е малък град
В София в центъра не съм живяла, но в покрайнините веднъж седмично е ОК. Имаме късмет, че имаме планини, много дървета, прохладен вятър.
На Оствова са си изсекли дърветата, но може би е чист там въздуха, защото ги брули вятъра от океана, но Автора не говори за това, а за дизеловите миризливи хранилища за отопление. Това, че миришат е знак, че не се поддържат, стари са и занемарени, което е странно и смешно за една индустриална страна с претенции.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c530cf49c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Номер 8, София е столицата с най-замърсен въздух в Европа.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 026a0862e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 - не ме интересуват нито стастическите данни, нито колко често бършеш прах в Лондон, Берлин или Виена. Но в Пловдив не може да се диша. Зимата е трудно а лятото почти невъзможно. Не знам как решавате да пишете такива неща, че като са затворени почти всички фабрики тук, въздухът бил чист.
И какво дървета имаме? Та в БГ почти всички е изсечено вече. Колкото пъти отида в планината винаги се разминам с цели колони камиони, които мъкнат дебели вековни дървета... сърцето ти се къса като гледаш.
Да не говорим, че на всяка отбивка е пълно с опаковки и други боклуци. В България никой не цени природата и на никой не му пука за опазването й.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 629203edbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12, ти ходил ли си по Западна Европа? Когато разгледаш там ще установиш, че България е една доста зелена държава :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c530cf49c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   13, не знам той дали е ходил, но аз съм. Бил съм в над 10 европейски столици и мога да ти кажа, че такава мизерия като в София няма. Дори наскоро бях в Букурещ - вече даже и румънците са на светлинни години пред нас. Естествено, мръсотия и гадни квартали има навсякъде, но там те са изключение, докато тук са масово явление. И не, не мразя София, защото живея тук от 4 години вече. Просто не мисля, че можем да се конкурираме с която и да е европейска столица към този момент.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 026a0862e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 13, не че ти влиза в работата или на който и да е тук, но редовно пътувам по маршрута България - Сърбия - Унгария - Австрия - Германия (по суша) и мога спокойно да заявя - по-голяма мизерия от България няма. Сърбите ако ще и още 2 войни да преживеят пак ще са по-добре от нас. Видно е. Унгарците отдавна са били там, където сме ние в момента (ако изобщо са били) а Австрия и Германия няма да ги коментирам. Там дишам. В БГ се задушавам. Затова и скоро заминавам. Пък нека да ми е гадно в 'мръсната' и 'грозна' Западна в Европа. Нека всички останали да си добруват в 'залесената' и 'чиста' България. Няма да ви преча :))) :D

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b83a939466
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До номер 4. Авторът е Чичо как не го разкри.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a4b734d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Преди беше, че лятото в Блгария е горещо и зимата е студена. След това, че хората тук са биле кофти и че мутрите им присвятквали с фаровете си от скъпите си коли. Сега започнаха с това че въздуха в България бил по-замърсн от където и да е другаде в Европа. Питам ви само; от къде ще бъде толкова замърсен въздха тука, след като в България почти не са останали фабрики и броя на колите е много по млък от колкото в другите европейски градове, защото и броя на хората тук е много по-малък. Аз разбирам ако те говореха за България по времето на социализма, когато за разлика от сега, имахме развита индустрия и много по-добра икономика - ТОГАВА ДА! Тогава че въздуха е бил по-замърсен от сега е напълна логично и разбираемо. Или тези които ги пишат тези глупости са луди, или те мислят, че хората които им четат мозъчните пръдни тука, са толкова тъпи и наивни и сляпо вярват на откачените им излеяния. Разбираме че на тях им плащат за това, когато някой напише нещо неудобно тука, те да му се изпърдят и изпикаят на историята или коментара му. Обаче от мерак и старание да се изпърдят по-хубаво и звучно, така яко се напънат, че чак се осерат и опикаят и всички ги разберат какво правят.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45e15fd2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Авторе,не знам в кои градове на Англия си ходил и в какви квартали...Аз живея над 15г тук и нашия град има чист и свеж въздух-с много паркове,градинки и залесяване.Рядко бърша прах по мебелите.Целият град е газифициран и хората си имат парно във всяка стая.

Н.1 от поста ти лъха злоба и говориш наизуст.
Тук се държи на сигурността и техниката никъде не се държи неизправна...Имат си регулярен контрол по учрежденията на всички технически съоръжения.И колата ти няма да мине годишен преглед,ако не е изправна...и шмекерии не вървят.Дори чайниците и тостерите,които ползва персонала в стаята за почивка се тестват от контролни органи дали са изправни и им се слага стикер,че са в норма.
Тук е характерно това,че те си държат на някои стари техни неща,които пазят и реновират,но това е различно.И в никакъв случай това не се отнася за техника,защото имат стандарти,които стриктно се спазват и което не е както трябва го бракуват и слагат ново....Не напразно казват,че здравето и сигурността са на първо място и това наистина се спазва...Така,че си спести язвителните подмятания.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a4b734d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До №14 и 16
Аз също ще се изселвам. Решил съм да имигрирам за Афганистан където живота е направо фантастичен.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 026a0862e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   № 18 спести моля сметките, характерни за селски партиен комисар за себе си :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 35fb6d5e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Темата беше изчерпана с коментар номер 5. Не проумявам какво има все още да се нищи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker