Каква професия мога да си намеря в Германия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Каква професия мога да си намеря в Германия?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2599 пъти
Здравейте, Момиче съм на 16 години и живея в Германия само с моята майка от 4 години. Когато започнах да ходя на училище бях 2 години Hauptschule (мисля че всеки които живее в Гемрмания знае за какво говоря). След това реших да опитам Realschule, но не се получи понеже не разбирах много добре езика и ми беше страшно трудно. От там ме преместиха в друго училище където бях отново Hauptschule и сега отново ще опитам да завърша Realschule и след това трябва да започна Ausbildung
Там е проблемът.... Незнам каква професия мога да си избера...??? Искам да е нещо на бюро но да няма почти нищо общо с математиката тъй катo тя никога не ми е вървяла още от малка просто по всичко изкарвах добри оценки, но по математика бях много зле...
Знам, че е трудно без математика да се работи на подобна пзиция, но все пак има толкова много професий и се надявам да ми дадете някви идеи... надявам се да се намерят много като мен емигранти в Германия които са запознати със ситуацията и да ми дадат някаква насока каква професия бих могла да работя....
благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: fa1e8e6514
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дете, на всяка цена изкарай Realschule а ако можеш след него и Abitur! С въпросното Hauptschule децата имат мноооого големи проблеми да си намерят изобщо някакво място за Ausbildung. Ако си пълнолетна има zweiter Bildungsweg- вечерни гимназии, VHS-курсове.... Останеш ли си с Hauptschule най-много да станеш продавачка, изобщо няма да можеш да избираш. Нещо не бюро е Bürokauffrau, но не знам какви оценски искат по математика. Какво означава да си зле за теб по математика? Алтернативно бих предложила професията секретар, там се иска да свладееш много добре немския писмено и говоримо. Иначе търсена професия без математика е Krankenschwester, Krankenpfelger, Physiotherapeut, Zahnarzthelfer.... изобщо в медицинскя сектор има голяма липса на кадри.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1ec6dc7598
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитай се, като начало да наваксаш нивото на езика си, чети книги, търси някакви занимания, където можеш да повишиш езиковите си познания. Най-хубавото в Германия е, че винаги има алтернативи за учене. С Ausbildung -2 години, работиш чудесна работа на "бюро", но това няма как да стане, ако езикът ти куца. Нивото не е високо, напротив елементарно е, детето ми е в Realschule и за мен учат супер елементарни неща, просто трябва да седнеш и да учиш. Само се сети, какво учат твоите приятели в България и с какво ти трябва да се пребориш. Добре помисли и за практиките тук, може да не си задължително на бюро, но има много добри фирми, където ама минеш практиката си и те харесват е шанс да останеш да работиш там, иначе знаеш как с тези цайт фирми.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5dba3d6db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж, по принцип в Германия има много такива агенции, които предлагат различни аусбилдунг-и. В смисъл - не знам дали се водят точно агенции, но са като учреждения, които предлагат въпросните неща. Опитай се да намериш такава в твоя град и отиди там и те със сигурност ще ти предложат в зависимост от твоите изисквания или ще ти разяснят повече подробности, като това какво точно се изучава, колко време и т. н. Потърси в интернет, поне в големите градове като Берлин и Мюнстер има такива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e7fbf207f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С Hauptschule може да почнеш най-хубавата работа - Hartz IV Empfänger. Не са много пари, но ще имаш цялото свободно време на света.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6fc1bc13b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мило момиче, не слушай глупостите на нЯкои изказали се тук - имам предвид това с Харц-4. Опитай се да изкараш поне реалшуле. Има много професии за работа в офис, но най-важното е да научиш идеално езика. Успех ти желая и весели празници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker