Кандидатстване във Франция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Кандидатстване във Франция
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1756 пъти
Здравейте, обръщам се към всички, които мислят да кандидатстват или са кандидатствали във Франция. Предстои ми да съм 12 клас, от три години съм решила да уча фармация или медицина във Франция и усилено се подготвям. Имам диплома DELF B2 за владеене на езика, предстои ми да се явя и на DALF C1, за да съм по-добре подготвена. Добра съм по химия и биология, ходя и на уроци. Въпреки това имам някои въпроси, които са ми неизяснени, дори и след многото четене. Главният въпрос е френският BAC на каква българска диплома се равнвява? Тъй като само със завършен 12ти клас и матура все още нямаш достъп до висше учебно заведение в България. Реално какави изпити трябва да положа тук, за да мога да имам достъпа до тяхното висше образование? Друг въпрос, който ме притеснява, са сроковете. Тук резултатите от матурите излизат доста по-късно след крайния срок за подаване на документи в унитата във Франция. Какви документи трябва да им изпратя, dossier papier и т.н., за да не изпусна срока им. Мисля, че вариант е да поискам от директора на училището ми, академична справка от 9,10,11 клас и да посоча, че ми предстои явяване на матура и че срока на завършване тук е по-късен. И последно да процедирам чрез сайта на admission post bac ли трябва? И след това да подавам документи към съответните университети? Ако някой отгооври на въпросите ми и се отзове, ще му бъда много благодарна:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7a500b331e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! :) Аз тази година ще съм студентка във Франция, но с друга специалност. Кандидатствах чрез сайта на admission post bac
в 4 университета, като три от тях ми искаха dossier papier, което да включва академична справка с оценките от 10, 11 и първия срок на 12. клас, мотивационно писмо и сертификат за владеене на езика (аз имах В2). Там изпитите на 12 клас също са в края на учебната година, така че няма да ти търсят резултати от матура при кандидатстването. Аз също се притеснявах дали няма да трябва да съм приета и тук, тъй като преди време е имало такива случаи, но за записването ми искаха само дипломата. Все пак може да пишеш имейл до университета и да попиташ, за да знаеш дали да се подготвяш и за тукашните изпити.
Надявам се, че съм била полезна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker