Какъв процент от хората никога не са ходили в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какъв процент от хората никога не са ходили в чужбина?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2466 пъти
На 21 години съм и никога досега не съм напускал България и не смятам скоро да го правя. Малко се срамувам от което. Успокоява ме една китайска мъдрост: "Ако стоиш достатъчно дълго на едно място, целият свят ще мине пред очите ти. " Има ли и други като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 82c225a911
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да де, но ти не стоиш а едно място, а се въртиш със земята.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: eb31f962e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 20 години съм и също не съм напускала България. Няма от какво да се срамуваш. В интернет често попадам на еднодневни екскурзии до Румъния или другите ни държави съседки, на символични цени и да ти кажа, се замислям дали да не отида скоро, колкото да се разпиша, че съм излизала оттук. Помисли и ти за нещо такова. Но като цяло- няма от какво да се срамувам, ако съм жива и здрава- ще ходя. Същото важи и за теб. :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cbf92a89c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм на 15 и съм посетила две страни :Германия и Хърватия. Видях как живеят другите хора. Според мен, ако имаш възможност няма смисъл да се ограничаваш и да не излизаш от страната. Няма да изгубиш нищо, напротив. Разбира се България има невероятна природа, но след като си я опознал, защо да не разгледаш и други?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fb31e36db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисля, че целия свят ще мине пред очите ти, ако си тоиш в България. Не оспорвам, че страната ни е много красива и въпреки, че съм пътувала страшно много из нея все още откривам нови-райски кътчета. Аз вярвам, че човек трябва да пътува колкото може повече! Аз съм на твоята възраст и се старая да пътувам и опознавам света около себе си. Дори простите разходки извън определения ти маршрут или едно кратко непланирано приключение с приятели могат да ти покажат неща които никога не си подозирал ще съществуват.
За съжаление родителите ми не споделяха моят астраст и никога не са ме водили извън страната, но от както навърших пълнолетие се старая да излизам в чужбина при всяка открила се възможност.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5657675da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз, не! Била съм в над 33 държави...

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1d8e227254
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е защо не смяташ да го направиш? Сещам се за такива хора и просто ги е страх. Не е до пари. Отиди и виж. Това само ще те обогати. Има еднодневни екскурзии за по 20-30 лв. Направи го и няма да съжаляваш. Ще се прибереш заредена с положителни емоции, впечатления. Да се затваря човек не си заслужава. Аз например още не съм пътувала със самолет, но смятам да го направя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d74277040a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 14 съм и изключително се радвам, че не съм единствена. Може поне да се гордеем, че сме патриоти :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3ae1f7b584
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   За да обикаляш света се изискват две неща - пари и свободно време. Всички от познатите и приятелите ми с повече пари са били поне в 5 различни държави на почивки и екскурзии. Аз лично съм бил само в Австрия и Гърция... Но ако отидеш в богата държава ще си дадеш сметка наистина колко е зле положението тук (поне от гледна точка на чистота и инфраструктура).

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 806178548c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз до 23 не бях ходила, отидох когато сама можех да си позволя, иначе има много хора които не са ходили никаде, некои дори на море не са били.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 85cda9fa29
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Около 39, 5%.
Иначе, няма от какво да те е срам. Ако ти се пътува-пътувай, ако не-стой на едно място. Не се води по някакви китайски мъдрости.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3e24689204
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ами, аз също не съм напускала България. Виж, нашата страна съм я обиколила от-до, но в чужбина никога не съм ходила. Като дете не съм пътувала навън, защото трябваха 2 подписа от родителите, а моят баща е чужденец и тогава живееше в неговата си страна и не хаеше за мен. Нямаше как просто. Сега, когато съм голяма, пък, нямам финансовата възможност (все още) и време, защото постоянно работя. Но, аз също се притеснявам от факта, че съм била само в България. Искам да се докосна до чужди култури, да видя малко свят, да се запозная с интересни хора... Но, и това ще стане някой ден. Вече всичко си зависи от нас. Успех и на теб. Следвай мечтите си. Ако искаш да пътуваш, пътувай. Направи така, че да стане възможно. Всичко хубаво ти желая!

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6dfe1e83a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласна съм с хората, които те съветват да попътуваш, обогатява. Аз съм била в много страни, на много континенти, включително в Азия и дори в Нова Зенландия ЦЯЛАТА, и двата острова и мога да ти кажа, че не съм съгласна, че едва ли не ще се разочароваш от България. Напротив. Колкото повече виждаш, толкова повече интересни неща виждаш и в нашата страна. По стечение на обстоятелствата първо почнах да пътувам в чужбина, после в България, но погледът ти е по-различен и започваш да откриваш интересни неща и у нас - девствени плажове на Север, Рафтинг, национални паркове, скрити пътеки, но човек трябва да е обиколил, да е видял, за да може да види и хубавото у нас... Австрия и Гърция действително са най-достъпни дестинации, но не се ограничавай с тях. Рим много ще ти хареса от европейските столици, от Париж ще се разочароваш най-вероятно, но обиколи - виж, пипни, помириши. Идват ти съвсем други идеи за начин на живот, работа, бизнес, обзавеждане ако щеш, но подхода да сравняваш някакви богати страни на Запад, колониални империи с България е глупаво. Виж различното, попий от атмосферата на всяко място, но не да го сравниш с България, а да се насладиш, да видиш нещо ново, да се обогатиш. После като се прибереш без да искаш ще откриеш и България по различен начин, ще ти се отворят очите и ще се излекуваш от късогледството на повечето хора у нас, които говорят наизуст, но до една София не са били - ти за чужбина говориш... Повечето хора у нас не са били до София!
Това ни е голям проблем като нация - живеем с илюзии, инвестираме във всичко, но не и да се обогатим душевно. Строим къщи за тялото, не за душата. Млад си, виж първо Европа, а ако имаш време има чудесни и евтини начини за това. При БДЖ каса, но и онлайн можеш примерно да си вземе interrail за 200 евро някъде, който важи за всички влакове в Европа, дори Сърбия, Турция, Албания, Черна Гора, мисля дори Русия, Украйна за до 4 седмици Interrail pass. Така много западни младежи поне Европа виждат без пари на практика, защото хотел не ти трябва - така си правиш пътуванията, че спиш във влака. Повтарям - важи за ВСИЧКИ ВЛАКОВЕ, ВСИЧКИ СТРАНИ в Европа дори да са извън ЕС! На главните гари в Европа има душове за тези пътници, така че можеш дори всеки ден да се къпеш ако искаш, пътувайки така.
Не е въпрос на пари, а повече на време специално за Европа.
Ние в момента сме само из България заради липса на време в интерес на истината, така че използвай си младежките години, за да видиш свят, че после ще те налегнат отговорности - имаш пари, но нямаш време.
На твоите години е идеално да видиш поне Европа - не си малък, но си достатачно млад, за да не е асоциално да пътуваш по този начин. Спиш дори по гарите - това е нормално навсякъде, храниш се от храна от евтините супермаркети, WiFI има навсякъде, дори в някои държави във влаковете. По-готино ще ти е с приятелче.
И сам си виждал западняците с огромните раници - те или така пътуват, или на стоп, но най-вече с интерреила.
Така правят дори хора от много богати семейства на твоите години и можеш да се запознаеш със страхотни хора по време на пътуването си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6dfe1e83a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Oт 12 - за всички, които искат да пътуват 1 месец с влак из 30 страни из Европа за 200 евро - ето ви страницата на БДЖ, която обяснява как да си закупите този билет

http://www.bdz.bg/bg/oferti/inter-rail.html

Можете да пътувате и с т.н. влакове-стрели във Франция, Германия!!!

Имайте в предвид, че трябва лично да се явите на гише на БДЖ, най-вероятно на централна гара в голям град....Питайте - имат горещ телефон! Заслужава си и не само за младите, но и за всички авантюристи, които искат да си наваксат годините, в които бяхме откъснати от света. Днес ви трябва само такъв билет лична карта и раница с най-необходимото, малко джобни пари за храна и билети за музеи и готово!!!

Няма оправдание никой, за да не пътува!
Дори езици не ви трябват - само да умеете да четете карта, латинска азбука и планове на влакове!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2203115c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм мъж на 32г., и съм ходил в чужбина само в Гърция (Солун, Катерини, Паралия) и то за 3 дена.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 179e8e4db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз ако не пътувам, направо ще се разболея, ама щом на вас ви харесва да си стоите у вас... обаче да знаеш, от всяко ходене в чужбина научаваш нещо ново, най-малкото виждаш как живеят другите и това доста ти отваря мирогледа, защото разбираш, че светът не свършва с границите на родния ти град. Абе, няма какво да ти го обяснявам, върви и виж и сам ще разбереш. Ама за 34 си години съм била в 6 държави и смятам да пътувам още много. А ако пък имам възможност да ида и на някое по-екзотично място... още по-добре.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 86468729bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   На твоята възраст не само, че не бях ходил в чужбина, а почти не бях пътувал и у нас. За първи път навън бях в Париж, след като навърших 25. В следващите години посетих няколко столици в Европа. В един момент си дадох сметка, че съм посетил повече градове в чужбина, отколкото в нашата страна. Започнах да ходя на еднодневни екскурзии, да си организирам сам такива. Не се притеснявай, ще дойде време да отидеш на различни места. Не мисля, че е прекалено скъпо, има всякакви варианти, просто трябва да се интересуваш и да си информиран. Има самолетни билети до Европа под сто лева, двупосочно. Какво повече от това? Но да ти кажа, поне за мен, след като съм бил някъде, ... най-приятно ми е да се върна у дома.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 51f0f44564
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Пътуването може само да те направи по-широкоскроен и отворен към света! За щастие имах възможността от 15-годишна да пътувам в Европа, а миналата година посетих и САЩ. Няма по-велико нещо от пътуването, виждаш как живеят всички останали, ставаш свидетел на друга архитектура на градовете, друго мислене на хората и като цяло е невероятно. Запазването на самолетен билет е първата крачка към по-обогатен живот. Аз лично продължих висшото си образование в Дания, тази страна ме грабна изключително много спрямо хора, цени и архитектура. Горещо препоръчвам да пътуващ!

М. 23г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker