Идеи за създване на нови приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Идеи за създване на нови приятели
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 2609 пъти
Здравейте!
Аз съм мъж на 30-нещо и с много добра професия. Живея в чужбина отскоро и си търся нови приятели. Дайте идеи как да си създам. Понеже извън работа никого не познавам, а има и интелигентно излеждащи хора по улиците. Та се чудя как да си създам запознанства. Понякога ми идва да отида и да кажа "Здравей, аз от скоро съм тук и си търся нови приятели. Реших да се запозная с теб. " Но не знам как звучи... Но дори и да се запозная не знам как да постъпя след това, за да продължат отношенията...

Например, в друг отдел се запознах с един на моите години. Имам го вече във фейса. Но се чудя как евентуално да го питам да излезем някой път. Мисля си да му пиша, че си търся компания за.... някъде си, но не знам как ще прозвучи. Просто ми дайте съвети.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4f95dc8084
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зaвиси в коя чужбинa си. От хорaтa в Испaния примерно до тези в Гермaния. В Испaния от който и дa е бaр можеш дa излезеш с комaния нови приятели :) A швaбите сa си студени гaдове.
Инaче можеш във фейсa дa потърсиш "бългaри в... стрaнaтa" aко искaш с бългaри дa се свържеш мaкaр че, не ти препоръчвaм.
Също можеш дa ходиш по мероприятия- концерт, кино, теaтър, нa тaкивa местa лесно се зaвързвaт познaнствa. От един въпрос често се стигa до приятен диaлог и после рaзмянa нa телефони и т. н.
Aко кaжеш стрaнaтa може би повече дa помогнa, познaвaм добре зaпaднa Европa, зa други стрaни не знaм.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b8a13add1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа честно, фейса е последното място, където можеш да срещнеш интелигентни хора. Просто двете неща взаимно се изключват.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 15bb49f977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Казваш"човек, отиваме за бира". Според мене такива признания, че си търсиш хора и си нов са насилени. Приятелството трябва да бъде естествено

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 51b0137546
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не пишеш къде си точно, ако разделим познанството на българи и не българи. Ние също сме в чужбина, аз ходя на нещо като гимнастика и там се запознах с много жени, дори с една от учителите в училището на детето ми. Едно българско семейство ни спря на улицата и ни поканиха вкъщи, откарахме там 3 часа, но са свестни и имаме много голямо доверие по между си вече, с другите сме по-дистанцирани.
Общуване със съседите много, редовно идват вкъщи. Родителите на другите деца и така поетично създадохме контакти. Много познанството можеш да създадеш ако имаш куче. Ние нямаме, но с хората в района вече се познаваме, обичам животните, винаги си играя с тях. Търси къде има занимания с местните и се интегрирай, стани членове на някоя организация, общност и така.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 167aacb896
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Създават се приятелства, не приятели.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 68bad75227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Можеш да запишеш някой курс в околността. Избор голям - може да е по език, по професията ти, в нова насока;

Би било като във училище или университета, където би общувал със хора имащ сходен интерес със теб.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7c4b8d8c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С пари доста лесно могат да се създадат приятели. Сега някой ще каже, че това не са истински приятели. Ами не са, ама то реално всяко приятелство е основано на някакъв интерес. Без някой да се интересува от нас, дали би ни станал приятел? :) Ние също искаме да станем приятели на хора, към които проявяваме интерес, не към такива, които не са ни интересни, нали?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 68bad75227
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   #7

Разбирам те защото същите мисли съм имал и аз.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f8102cc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Приятелства и приятели не се създават на улицата, колкото и интелигентни да ти изглеждат хората. Ако кажеш на някой непознат "ела да пием по бира", нищо не означава. Пиете по бира и всеки си отива по пътя. А приятелството е нещо постоянно и дълготрайно и то не се създава с ядене и пиене, и клюкарене по заведенията.
Търси познанства с хора по месторабота, хоби, дори общо страдание, защото ако следваш старата народна мъдрост "приятел в нужда се познава", тогава ще разбереш как се създават приятелствата.
А ти готов ли си да дадеш на някой нуждаещ се, за да разбереш как се създават приятелства? Не чакай другия да ти даде, дай му ти и ще видиш(а и той ще види) кой какъв приятел е.
Ако не си сигурен в човек, опитай с животинка. Дай на едно кученце или котенце, или друго животинче някаква храна и го погали, и ще видиш благодарността в поведението на тези животинки. Те с реакциите си ще ти покажат, че си им истински приятел. И когато го видиш това, никога няма да го забравиш, защото тези животинки ще те познават сред много други непознати хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 449c37699a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен по този начин, който опитваш, нищо чудно да откликне някой гей и ще се получи доста конфузна ситуация. Ако си в Европа на улицата по-лесно ще си намериш приятелка, отколкото приятел. Има три начина: общуваш с българи, колеги или приятели на гаджето си. От тези три места ще тръгнат нови твои познанства, а те ще те запознаят с други местни.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f8102cc369
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №10 по начина по който се изразяваш, никой няма да те разбере. Говори на български език, който се изучава в училище. Все пак, това е обществено място и има деца.
-------
Сетих се, че едно време имаше и рехабилитационни центрове, където хората общуваха помежду си и се опознаваха, и ставаха приятели. Също и във влаковете на дълги разстояния.... така беше едно време.
Сега пият само бира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker