Трудностите в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Трудностите в чужбина
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2632 пъти
Здравейте, искам да ви споделя моята история. От 2 месеца вече живея в чужбина със семейството си. Много е трудно, защото езика е труден, нямам приятели. Много ми липсват приятелите. Много съм сама тук, сякаш никой не иска да е приятел с мен. Бих искала да ме посъветвате как да превъзмогна самотата и да си намеря приятели, за да се адаптирам по-бързо към новия си начин на живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: a7f780518f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило мое момиче, искам само да ти кажа, че има много като теб просто повечето никога няма да си признаят, защото някак си е по лесно и по-малко болезнено да не признаеш борбата си, дори и пред себе си. 2 месеца е малко, но ако наистина искаш да останеш, ще се бориш... всеки ден. Такъв е животът-плуваш или потъваш.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9d6fd0a9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, първо да те питам къде си в чужбина. Искам да ти кажа, че и аз съм минала по този път. Като дойдох в чужбина нямах си приятели, бях се депресирала много и тъжах за родината си, но след като започнеш училище ще се запознаеш с много хора и ще си намериш приятели. Трябва да наблегнеш на езика като за начало, а после всичко си идва на място. Всичко си има време, само малко търпение. Успех.. :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 65ab4a8e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По принцип повечето хора си създават приятели в обща среда като училище, университет, казарма, работа...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1e49dc135e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като начало си комуникирай със старите си приятели по скайп и вайбър. А на новото място се запиши на някакъв курс-танци, език, рисуване, спорт и там постепенно ще срещнеш приятели.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 416cf96600
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абе ти се кефи, че си с вашите. Щото аз и моя приятел бяхме в Англия и останахме 2 пъти бездомни и спахме по палатки, паркове и спирки и добре, че беше Исус Христос да ни спаси, иначе не знам какво щяхме да правим. Във фейсбук има групи, българи в Англия, българи в Лондон и всякакви такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 324eddf370
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се притеснявай. Нормално е да не научиш езика веднага... Трудно е да се адаптираш. И аз съм живяла в чужбина и знам, че не е лесно, особено, ако не говориш езика толкова добре. Но, също така знам, че да имаш позитивно отношение е много важно. Не се отдръпвай от хората. Не търси само емигранти като теб за приятели. Вярно, е че има много хора които няма да те приемат, но има и много такива на които не им пука от къде си и какъв език говориш.
Ако, говориш английски ще ти е по-лесно да общуваш, дори да не си в англоезична държава. И все пак опитвай да говориш техния език, кокото и тъпо да се чувстваш-просто говори! Опитвай и опитвай! Зависи и от това къде си, но в много от местата на които аз съм била хората са много отзивчиви-помагат ти да се изразиш или пренебрегват или поправят грешките ти напълно добронамерено! Даже се кефят, като видят, че се мъчиш да говориш техния език. Има и гадни места и хора, но не се оставяй някой отрицателно настроен да те обиди или разтрои!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3a17d12ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 в Германия съм. Много благодаря на всички коментирали за съветите. От автора.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bb55646302
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Е, нали си със семейството? Аз и това нямам, пък не мрънкам.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6634751b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Добре е че си с вашите и че има къде да спиш. Когато аз отидох, минах през много труден период. Също като но. 5, къде ли не съм спал. Бях открил едни платени тоалетни и спях в една от тях за по 20 пенса на вечер. Не беше зле, свикваш с миризмата и теснотийката, но в сравнение със скамейките по парковете, беше като Шератон. По едно време, едни поляци също се научиха и вечер който отиде първи, той ще се намести в някой от кенефите. Другите от вън псуват думкат и ритат по вратите - циганска работа. Накрая хората там се оплакаха в полицията и те ни изхвърлиха всичките. Сега живея с още трима българи в една малка стаичка. Мизерия голяма е, но ще се опиам да изкарам там до пролетта и след това ще си заминавам за България, защото ми е дошло до гуша от тази гадост.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 48898fc007
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм момичето от 2 номер, който писа и искам да ти кажа, че дзика особено тук се учи лесно и трябва постояно да си в среда в която говорят немски. Гледай немска телевизия. Аз също съм в Германия и знам как се чувстваш, минала съм по този път, но с търпение и упоритост всичко се постига.. :))

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 29f6f8bd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   На колко си? Училище или работа. Аз също съм в Германия. Ако си на училище има деца от всякъде, прости излизай, адаптиран се и учи езика. Ако си на работа пак учи езика и се адаптирай. Запиши се на курс. Ако търсиш българи само, няма как да стане. Българи по 10 г. в Германия език почти не говорят и живеят, като капсуловани, защото те така искат. Мъжът ми ходи на фитнес с колко хора се запознава там само, аз ходя на спорт също. Заговаря се най-редовно с хората, не защото говоря езика отлично, а защото искам да се интегрира добре. С колежките ми ходя на кафе след работа, в Лидия се заговорих с една германка, защото беше със счупена ръка и я пуснах пред мен на касата. Разказа ми как е станало, после се оказа че живеем през няколко улици и накрая си разменихме телефоните и ме покани на кафе. И това не е единичен случай. Със съседката от др. кооперация си говорихме 1 час покрай кучето и. Разказва ми за войната, като била дете. Възрастна дама с много свободно време. Хем уча езика, а и опознават хората наоколо. Но трябва да го искаш и търсиш. Ако си нацупена, свита и негативна няма как да ти се случи. Най-редовно с продавачите завързват разговор особено в малките магазинчета наоколо. Покрай училището, децата. Та тук масата са чужденци, дори говорят по-лошо от мен, нищо че са тук толкова години. Да не ти пука, говори, забавлявай се и всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3a17d12ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 15 и да по цял ден съм в немска среда. В моя клас само немски деца, но засега общувам само на английски с тях. (От автора)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3d3a61dbda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Елементарно е - намери си приятели. Добре е да имаш приятели в училище, но истината е, че училището е среда, която има в себе си хора отвсякъде и не всеки може да си допадне с всичко.

- Учи езика и го учи здраво.

- Запиши се на уроци или курсове за някакво хоби. Музика, рисуване, танци, писане и прочие - все ще срещнеш забавни хора. Не спирай да се развиваш и да разширяваш мирогледа си. В училище няма начин, да нямате подобни неща. Срещай се с повече хора и не се затваряй в себе си.

- Не се оставяй да те третират като парцал.

- Натрупай колкото с еможе повече познанства. Истината е, че ти трябват не повече от няколко човека, но идеята, че ще ги срещнеш на спирката, по случайност, е просто идиотска. Колкото повече хора познаваш, толкова по-вероятно е да си намериш добрите приятели. А и да не споменавам, колко важно е да имаш мрежа от връзки.

Внимавай с другите българи. Ако решиш да станеш приятелка с някого, първо провери каква работа работят, откъде са и дали имат някаква цел в живота. МНого внимавай, защото повечето само ще те задърпат надолу.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f22ccc3b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   В коя част на Германия си/сте??
Аз съм в Бавария, към Австрийската граница...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3a17d12ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14 аз съм в Баден-Вюнтерберг към Френската граница. (Автора)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f22ccc3b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 15, до мен най близкия (10км.) и голям град се казва Меминген:)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6634751b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №13, ти ни изкара че ние българите сме големи буклуци и авторката трябва на всяка цена да се пази от нас. Според теб ако тя реши да общува с някои българи, първо трябва да ги положи на полицейски разпит и едва ли не да си отвори досиета за тях. Между другото ще ти кажа че аз познавм и общувам с много българи тука (в Гермая съм) и всички те са много свястни хора. Вярно е че е срещат и буклуци, но коя ли нация ги няма. Няма стадо без мърша. Най големите гадове с които съм се сбъсквал тука не са биле българи а чужденци. Предполагам че и ти самият не си никакв българин, а само един смотан чужденец който говои добре български език и влиза в сайтове като този, които не са български, но са на български език, с единственната цел да ни настройвате българите един срещу друг.
Толкова си жалък и елементарен!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 823d7b7182
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Много ми е тъжно за такива като теб - "отвлечени" от родителите си. Те си мислят, че го правят за твое добро, но повярвай ми - ти ще успееш, ще се адаптираш и ще се превърнеш точно в това, което искат родителите ти. Типичен западняк, егоист, алчна златотърсачка и дърво без корен. Така става с всички млади българи в чужбина. Жалко!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 386dc84261
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   17 - Човек винаги трябва да подбира внимателно социалния с кръг. Радвам се, че Вие сте в такъв, който е изпълнен със свестни хора, но то с нищо не променя моят предишен коментар, под номер 13. Не целя никаква омраза и е мое най-голямо желание, българите да се поставяме над всичко и всеки, да се борим един за друг, но опитът ми показва, че почти отдаването на всякакви форми на доверие, към българи, които съм срещал в чужбина, са високо-рискови начинания. И това е било във всички части на Европа. И разбира се, ако имаш възможността да подложил някого на разпит и да видиш досието му... Защо да не го направиш? Все пак, ако е честен и добър човек, няма проблеми, но ако е сган (родна или чужда, няма значение), е добре да се знае, за да се избягват контакти с тази личност. Но дори и тогава... Нима е приемливо в обкръжението ти да има чистачи, миячи и хамали? Това не е никак полезно, особено за един млад човек.
Така че, успех на авторката и много внимателно да си подбира компанията, че да избегне затъване в социалното блато.

Успех и лек ден на всички!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a2b78e6523
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Но 20 спри да се опитваш да ни третираш нас българите като глупаци! Много добре се вижда кой си и какви са ти целите. Нямал си намерение да ни настройваш нас българите един срещу друг и да ни караш да избягваме на всяка цена да общуваме със сънародниците си... Настина ли? ! ... Целите ти коментари са пълни със злоба и омраза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker