В Германия съм и не ходя на училище. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В Германия съм и не ходя на училище.
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3122 пъти
Здравейте на 17години съм и от 2г съм тук в Германия, (момче съм) и от първото всичко беше ОК, но след това дойде един Мързел във мен, който мноо ми пречи, от мен видя и сестра ми-и тя не ходи на ДСК, не знам к'во да прявя не слушаме нито родители нито отдел от закрила на детето казва се "FamilienHilfe/Jugendam " В училище например ми е скучно не съм от момчетата които създават хаос в училище, нито от онези които си комуникират с други, мълчалив съм притеснен съм за 2г все още съм срамежлив и изглеждам мноо прост така!надявам се да мине този ужасен мои характер, записах се на фитнес и там дойде мързел, искам все у дома с телефон в ръка! Не знам к'во да правя
моля да ме съветвате нещо

Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 200d8a04a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Влез в затвора, може да ти стане интересно.

п. п. Това не е съвет, а жлъчен коментар на написаното. Помисли си, ако твойте родителя по някаква причина спрат да те издържат, как ще живееш.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: da00d3fcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Споко, ще ти наденат хомота. Сега вече и социални помощи няма да дават, ако не си минимум от 5 години в страната. Щеш не щеш, ще трябва да се набуташ някъде и после цял живот няма излизане.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 80fd20e51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Спешно на терапевт!
Това твоето са много, ама много сериозни комплекси, най - вече такива за малоценност. То от текста ти си личи - просто се чувстваш много по - нисш от връстниците си там и единствения начин е да поговориш със специалист! Не се срамувай - просто приеми, че имаш проблем и знай, че проблема ти има решение. Просто трябва да получиш квалифицирана помощ.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f0153d57d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Просто върви на училище, учителите видят ли, че опитваш, ще са по-мили с теб, най-малкото ще те пускат да минаваш, сетне ще дойде животът и, ако имаш образование, ще се справиш. В Германия сигурно е интересно. Там ли си отраснал, знаеш ли немски? Ако имаш проблеми с езика - пак, върви на училище, да свикнеш, да се учиш да общуваш. Имаш ли някакви интереси, хоби? Можеш да се запишеш в специализирано училище за това. Или просто си рисувай в часовете. Важното е да присъстваш и да си вземеш диплома. Чети си книга - хубаво е да четеш, дори да не ти се учи. Според мен това са две занимания, които могат да ти направят времето в училище по-приятно и да са стимул да ходиш - в крайна сметка какво толкова - училището осигурява покрив от дъждовете и ти просто трябва да стоиш и да си даваш вид на умен. В крайна сметка след време може някой предмет да ти стане страст и да се развиеш по него или поне да си завършиш образованието и да се установиш на някое спокойно място... Щом не си общителен, помисли за математика и програмиране - търсят се такива специалисти, изисква занимавка и със сигурност няма да ти е скучно, а напротив, ще се преуморяваш непрекъснато - но ще си чувстваш, че времето ти е оползотворено, че и отгоре. Ходи на училище, ходи, ходи... Със сестра ти трябва да си помагате - ако трябва си записвайте някъде резултати кой води и така се стимулирайте да ходите повече дни на училище и да изкарвате по-високи оценки. Важно е да ходите на училище. Сега това ви е задачата. После животът ще ви захлупи, ако не сте готови. Четете и си помагайте.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f0153d57d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Също така, махни телефона - трябва само за говорене и то за кратки интервали!, и започни да четеш книги, занимавай се по учебниците, това е начинът. И на мен ми пречи интернетът, когато забравям, че е пълно с по-важни и интересни неща... Учебниците са си интересни, стига да им обърнеш внимание ;) Фитнесът е хубава идея, може да подобри и способността ти на възприемане - малко спорт, съчетан с наука е добра идея.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: eeabecf0c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А знаеш ли немски? Ако не, го научи, ако -да, то си намери нещо, което ти е интересно да правиш, освен телефона. Замисли се за бъдещето си. Сега мама и тате те издържат. Но след една година ставаш пълнолетен и тогава какво ще работиш? Чистач? Хамалин? И така цял живот? Родителите са до време. Когато останеш сам какво ще работиш без образование. Да не говорим, че нито едно момиче няма да иска да е с теб, при условие, че си мързелив, необразован.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bf05b16084
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ах приятелю, дори не осъзнаваш какво губиш.

Всъщност и двамата със сестра ти ще загубите бъдещето си. Ако само можеше да осъзнаеш че от образованието, интелекта ти който се надгражда с години зависи дали и какъв вид работа ще си намериш в бъдеще, както и КОЛКО хубава и лека/тежка/удовлетворяваща работа ще да е тя.

Тези които учат използват интелекта си в работата. Тези които го нямат използват физически, тежък и ниско платен труд. Така си и живеят живота после с лишенията.

И езика не щете да научите даже. И сами се изолирате и приятели не може да се създадат такa.. и адаптиране не може да има.

Дори може би няма да съзнаеш това което прочиташ от поста ми, но който каквото си надроби - това ще сърба.

Живота е какъвто сам си го направиш.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9bad153841
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   А, скоро ще ти дойде акълът в главата, ама дано не е късно. Ще те питам какво ще работиш без образование. Ама ти си знаеш, това си е твоят живот и ти ще си плащаш.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7b0fac7354
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С баща ти защо не те е хванал да те прекине? Такива мързели с тояга се оправят.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e7edc6c59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прилича на депресия. Ако знаеш немски, трябва да отидеш на психотерапевт - Kinder- und Jugenpsychotherapeut. Aко не, при личния лекар или при психиатър направо за някакви хапчета. На 17 години не си длъжен да ходиш на училище, но все пак е добре да се прегледаш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 04d832907e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравей,

Като тийнейджър имах точно същия проблем та дори и на точно същата възраст долу горе. Бях в чужбина, не ми се отдаваше новия език, нямах приятели понеже не бях много общителен и общо взето спрях да ходя на училище защото ми беше скучно.
Не мога да ти кажа как да преодолееш мързела или скуката, но мога да ти кажа, че колко по рано се замислиш над бъдещето си и развитието си толкова по-добре. Стисни зъби, започни да ходиш на училище за да можеш след това да си намериш нормална работа и да имаш хубав живот. Това е най-важното! Аз почти затънах необратимо, но успях да се стегна навреме.

Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 18d1d05eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Това е страх, ти бягат от дейстителостта. И как не ходиш на училище, поне се запиши вън Веркреал шиле и без това там почти нищо не учат, а и там не знам от какво може да те е срам, при условие че са събрани всякакви и срамът е само в твоята глава. Ще деградираш, с телефона в ръка. Чудя се, къде са ти родителите? Но всъщност виждам колко много българи в чужбина насажда страх и не увереност в децата си, като постоянно им говорят как няма да се справят, нищо няма да разбират.... Ти си на 17. Можеш да работиш, всъщност ако си на училище ще имаш и практика. Замисли се какво ти се работи, какво те влече и действай. Във фабриките през царя фирма ще си намериш работа, но ако е практика през училището можеш да останеш след това там директно на работа, дори като обикновен оператор та машина но директно към фабрика, ще си с доста добра заплата. Не си губи времето и живата с глупости. Мотивиран се, с тези пари можеш да си купиш много неща, да си самостоятелен и независим.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a0f79f2ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Авторе, написах коментар в, който ти казвах да тръгнеш да учиш, щото и да си грамотен колкото среднист, пак щи гледат дипломата и като видят, че ти нямаш такава, няма да те вземат на работа. Ше си намериш със зор една гадна работа и ше работиш много за малко пари. После ше са разболееш и ше са измъчваш всяка една секунда. И освен тва ше са пенсионираш на 70, щото няма да имаш стаж. Ти не си арабин и няма да ти дават помощи. Това написах, но за жалост коментара ми не бе одобрен.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 16b2d6536c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   АВТОР!
Благодаря изключително много за всички тези мотивиращи мисли с които така ме заредихте, ще си ги имам в предвид за бъдеще наистина, и да ще ми помогнат за училище.

Номер 17! Много на далеч ме хвърли :D
чак да мисля за 70г и за пенсиониране! надали някой на моите години мисли за пенсиониране и т. н.
Ако искате да откача от мисли още повече, кажете? :D
На моите години младежите се занимават с момичета, дискотеки, и тъй подобни! Аз да мисля чак толкова мисля че големи хора не мислят толкова задълбочено! Ясно ми е че училището е важно и трябва да ходя в противен случай не ме очаква по-добро!
Благодаря изкренно на всеки! Пожелавам ви най-най-доброто Бъдете благословенни и единни хора защото както казва Баба Ванга-Нема да има спасение ако не станем по-добри, ако не сме в услуга на ближния в беда, ако не изтръгнем от душата си омразата, завистта, жаждата за отмъщение власт и пари, и ако не започнем да правим ревизия на собствената си съвест. :)

Поздрави от Германия. (Успех)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a0f79f2ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   От номер 17: Благодаря ти, авторе. :) Успех и на теб за бъдеще, знам, че ше са стегнеш. Поздрави за теб от България. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker