Лечение в чужбина/Австрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Лечение в чужбина/Австрия
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3778 пъти
Много моля за съдействие. Не зная къде още да напиша, за да получа някакво решение за болестта на детето ми.
Заболяване Биполярно афективно разстройство. Приема лекарства, посещаваме лекари и само стои у дома, като предмет -без работа, без пенсия, без... Къде е бъдещето му?
Лекарите казват, че в чужбина се провежда съвсем друг вид лечение, което е доста по -добро и адекватно.
Моля, ако някой чете това и владее немски на по-високо ниво и има желание да направи ЕДНО ДОБРО, малко да ни съдейства.
Безработна съм. Не получавам помощи. Не мога да си позволя да ангажирам преводачи.
Искам да науча как протича лечението на такъв болен в Австрия и евентуално при пристигане там, след като започна работа там как ще върви и неговото осигуряване... или ако познавате болен с диагнозата Биполярно афективно разстройство какво предоставят европейските държави за лечение и живот, какви са правата им...?
Надям се силно да разбирате болката ми, както и очакването на надеждата.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3184d7d8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога никъде да намеря нещо конкретно, което да отличава Австрия като методика на лечение. Медикаменти, психотерапия, някои групи за взаимопомощ - нищо революционно.

Какво са казали лекарите, че е различно? Ясно е, че там има повече компетентни доктори и сигурно повече помощ, но на сляпо търсене не излиза нищо.

А и не знам какво точно целиш: в Австрия нямаш големи права, това е една от най-недостъпните държави откъм получаване на гражданство в света.

Имаш стандартните права на европейски гражданин, но без немски работа много трудно ще намериш. А и няма да е по-приятно от тук - навярно ще те наемат някъде незаконно (тоест, ще ти недоплащат и експлоатират), което не е безопасно нито за теб, нито за сина ти. А докато си там незаконно, не ти се води дори че трупаш „стаж“ за получаване на паспорт. Наемите там не са ниски също. И като се има впредвид, че парите ще отиват и за лекарства и лечение, просто не си прави илюзии - ще стане в пъти по-зле, най-малкото защото и двамата не знаете езика. А уязвими жени с деца са любимата жертва на трафикантите.

Нищо не може да се предприеме докато въпросните лекари не кажат конкретно какво предлага Австрия, по-точно в коя болница и колко струва. Обърни се към тях.

Попитах познат лекар в Австрия, той ще провери каквото може да узнае. Ще докладвам резултата, но пак се обърни към въпросните.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: b71c8083bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста силно разбрах болката ви.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 25deccd276
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   В момента съм на работа, а вкъщи още нямам интернет, защото си сменям жилището. Затова не мога да пиша много, но ще се върна в темата по-късно. Мисля, че очакванията ти са нереални, но те разбирам. Първото нещо, което трябва да помислиш е как въобще ще си плащаш осигуровките, а те никак не са малки за човек в твоето положение. Ти не знаеш и езика, иначе нямаше да търсиш тук хора да ти превеждат. Какво ще работиш? Как ще се осигурява детето ти? Ако е пълнолетно, ще трябва да се осигурява отделно от теб. Не знам как е в Австрия, но в Германия на безработните държавата им поема осигуровките. Само че вече затегнаха режима и за да получиш помощ първо да си живял в страната поне 5 години или да си работил преди това там.
Какво очакваш от лечението? Та то е главно медикаментозно. Същите лекарства ще намериш по-евтино в България. Лекарствата не се плащат от здравната каса, поне в Германия е така. Другото са разговори с психиатър, разни групови терапии - танци, смехотерапии, беседи, но всичко това са бабини деветини - ефектът от подобни мероприятия никога не може да се докаже.
Другото което прочетох е пускане на ток през черепа при пълна упойка и лишаване от сън. Това явно е за най-тежките случаи.
Нека тия лекари, които са ти казали, че има по-добро лечение, да ти обяснят в какво се състои то.
Познавам двама души с подобна диагноза - единият е мой близък, който цял живот си кара на лекарства в БГ. Другият е едно момиче в Германия, но отдавна не съм говорил с нея и не ми е удобно да я разпитвам на тая тема, защото при нея това се отключи от лични проблеми. Знам само, че пие лекарства и ходи на групова терапия.
Това е което мога да ти кажа за сега. За подробни преводи нямам време в момента, но за начало може да ползваш преводача на Гугъл.
Потърси bipolare Störung Behandlung

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7da9ec5e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моля, пишете във форума на бг-мама там им страница за живеещите по държави има и за Австрия питайте живеещите българи там. Те ще могат да помогнат повече. За това заболяване знам, че консултации с психиатър или лекарства се пият. Има и алтернативни налични на лечение напр. билки и др. Но не съм запозната, кои точно са за тази болест. Но на първо време лекарства ще трябва да започне да пие синът Ви изписани от психиатър. Кандидатствайте за соц. помощи. Дарителска кампания може да бъде направена също. Успех Ви пожелавам и пишете отново тук.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bc9023816f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Детето ви не е... точно болно. Трудно е дa обясня тук, но опитaйте нещо: некa зaпочне дa дишa ПРAВИЛНО 15-20 минути всякa вечер преди сън.
Вдишвaне бaвно през носa до издувaне нa коремa ( дишaне с корем) зaдържa няколко секунди- издишвaне бaвно през устaтa. Трябвa дa се концентрирa, дa чувствa движението нa въздухa в себе си. При първите опити вероятно ще зaспивa още първите 5 минути. Скоро ще усети кaк с въздухa движи собственaтa си витaлнa енергия по вътрешните енергийни центрове- нaй- големият е именно в облaстa нa коремa, непосредствено нaд пъпa.
Този енергиен център ще се отвори при прaвилно дишaне след мaлко време, усещaнето е кaто мaлко торнaдо. Ще продължи обaче с упрaжнениятa, възможно е дa влизa неволно в дълбокa медитaция... с мaлко време сaм/a ще си дaде сметкa кaк дa го прaви контролирaно и желaно.
Потърсете и купете ( евтини сa ) a aко имa нaчин зa връзкa дори aз бих ви прaтилa кaто подaрък от стрaнaтa, в която живея едни минерaли, които ще помогнaт в процесa- зелен aвентурин, бял, млечен квaрц, лилaв aмaтист и турмaлин.
Трите минерaлa без турмaлинa ще остaвите цялa нощ в купa с водa и морскa сол, a турмaлинa сaмо във водa без сол, отделно.
Сутринтa ще изплaкнете всичките под течaщa водa и ще ги остaвите нa слънце целият ден. Привечер детето ще се "зaпознaе" с всеки минерaл поотделно зa по няколко минутки- некa държи в ръце един по един по около 5 минутки. Никой освен него/нея дa НЕ пипa минерaлите, не бивa дa се смесвaт енергии, зaщото то ще ги проектирa със "зaпознaнството".
Турмaлинът с белият квaрц нa по- дълго синджирче, трябвa дa стигaт до сърцето- те сa "лечители".
Aвентуринът с aмaтистa може дa носи нa гривнa, лявa ръкa зaдължително или също нa синджирче, но по- късо, до където е щитовиднaтa жлезa. Вечер обaче, aко не може дa спи с тях, турмaлинът с кристaлa може дa сa нa около метър, дa речем нa нощно шкaфче, но другите зaдължително под възглaвницaтa. Aвентуринът е хaрмония, спокойствие, урaвновесеност. A aмaтистът е кaто седaнт, успокоявa, ползвaт го включително борещи се с рaзлични зaвисимости- aлкохолизъм, дрогa и т. н.
Кaмъните трябвa дa се почиствaт средно нa около месец ( процедурaтa със соленa водa ) турмaлинa нямa нуждa от толковa, може сaмо дa го премивa под водa зa няколко секунди веднъж в месецa. Не смесвaйте/ комбинирaйте минерaлите по друг нaчин извън посоченият! Не включвaйте други минерaли!
Имaйте в предвид, че когaто зaпочне дa действa комбинaциятa дишaне- минерaли- отблокирвaне нa енергиен център, детето ще претърпи емоционaлнa дезинтоксикaция. Ще имa състояния нa дълбокa депресия, ще плaче и стрaдa "без причинa" ще бъде свръх чувствително понякогa. Ще трябвa дa бъдете нaсрещa с цялото си търпение и любов... просто ще избивa душевнaтa "отровa". Товa може дa трaе месец или двa. Може също дa имa ден или двa диaрия, вибрaция нa тялото, често уринирaне, съответно повече нуждa от течности. Докaто преминaвa през този етaп естествено ще се нaучи дa си движи сaмо вътрешнaтa витaлнa енергия и тaкa дa "продухa" отвори енергийните си центрове, тaкa вътрешнaтa лaборaтория ще зaрaботи нa 100% и ще изхвърли от тялото и психикaтa всичко ненужно, болно, отровно.
Детето ви не е болно... нaпротив, бори се с външни ментaлни и други влияния... опитaйте.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3184d7d8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Клиничен психолог тук.

Първото си е първо: изисквам модератор веднага да изтрие коментар №5. Търпя тъпи нищожества, но не и когато същите застрашават здравето на пациент. Няма да чета лекция по невропатология, няма да изреждам защо да си навираш чакъл и други камъни в ректума няма ефект върху невронната клетка, няма да обяснявам защо лигли без медицинско (или каквото и да е) образование не трябва да дават акъл за лечението на болните.

Няма дя се извиня за цинизма и грубостта ми: не искам повече това животно да говори глупости, които могат да застрашат здравето на едно малко дете. Не съм лекар, но това не значи че не спазвам Хипократовата клетва и няма да стоя безучастно, когато видя опасност за човешки живот.

Сега, обратно към реалността.

По никакъв начин не мога да подкрепя решението за напускане на страната. Чета отвреме навреме австрийски статии и до момента не съм видял нищо, което да отличава Австрия като изцерител на биполярното разстройство. Журналите им като цяло комнетират отделни случаи за състоянието, излагат се някои успехи при постоянна терапия (в немного тежки случаи), но това е.
Ако имаше нещо нечувано, щеше да се узнае. А и изтърканите български фрази от рода на „там е по-адекватно“ са просто грешни. Мога да го докажа: състоянието се лекува с медикаменти и терапия, това е световен стандарт. И Австрия, и България купуват лекарствата си от Германия. Какъв вид е психотерапията, няма реално значение. Прилага се най-често когнитивно-поведенческа.

Това също ще прозвучи неприятно, но „планът“ да се избяга от България и да се ходи насляпо в чужбина, същият е меко-казано инфантилен, наивен и просто достоен за скандал.
Аз искренно не разбирам какво се очаква да се случи след като се замине в Австрия. Аспиринът и халоперидолът там са същите, произведени от Bayer. Психотерапията пак ще протича с кратки сесии, но на немски. Просто с кой акъл очаквате това да е по-добре за детето, когато то не знае езика? Как ще му помогне това, че вече и да иска няма да може да разбере терапевта си?

Не знам колко тежък е случая, но от описанието не звучи лек. Местене в напълно непозната среда може доста зле да повлияе на състоянието му, най-малкото културния шок ще си даде влиянието. Австрия не е славянска държава, тя е на светлини години от българския манталитет и нагласа. Хората не хапят, но и не канят. Студенината се усеща, още по-осезаема ще е като се разбере, че сте поредните мигранти, които си търсели правата там, защото на Балкана не им харесвало.

Казвам го сега, за да няма неприятни изненади: Австрия изисква поне 10 години постоянна работа и живот на територията ѝ, за да може някой да кандидатства за гражданство. Иска се и да се покаже владеене на немски, както и познание на австрийската култура и история, да се докаже интеграцията. Ще прозвучи цинично, но тук гарантирано никой не знае австрийска история или бит. А и живущите там не правят процеса лесен - никой не обича чужденци. За тях вие с детето сте просто поредните просяци, които ще живеят от таксите. Дори и да не е така, те така ще ви възприемат.

Не казвам това, за да разубедя от местенето в чужбина. НО!
ТРЯБВА да се знае в какво човек се забърква. Доста българи се попариха и се върнаха при мама, когато разбраха че братска Англия и любима Германия не ги щат, когато стана ясно, че в чужбина няма магическа пръчка, която те прави богат и успял.
Надявам се поне ако ще се ходи в Австрия, поне оттук да има гарантирано работно (законно) място.

Друга подробност е, че няма гаранция в Австрия да приемат диагнозата. Може вече да се е променило, но преди 5 години бях във Виена и макар че направиха компромис, лекарят ме предупреди че всяка по-сериозна болест трябва да е диагностицирана от австрийски доктор и че бележките ми от Пирогов не са валидни там (бях с европейска здравна карта). Това трябва да се провери, инак пак ще трябва да се ходи по болници, а без немски или английски ще е доста сложно.

Ако лекарите кажат конкретно място (болница, университет) и въпросно лице (лекар, професор), както и „по-адекватното“ лечение, кажете го тук за да се провери. Има начини да се види дали лечението е легитимно или просто поредната непотвърдена хипотеза.

Но ако идеята е просто да се хукне към непозната страна само със сляпа надежда и 200 евро в джоба, съжалявам: това е малоумна идиотщина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0fa5f2514
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Аз съм майката отново. По-горе се постарах да бъда възможно най -кратка и затова не съм се впускала в многото детайли.
Относно работа за мен ще има, защото съм с немския се справям, но не съм с ниво C1, C2, за да мога да разбирам медицинска терминология и др. около диагнозата. Имам известен стаж в Австрия и беше законно с всички осигурявания.
Не мислим да чакаме някакви подаяния. Ще се справя с легална работа. Разполагам с дипломи и удостоверения, които са нострифицирани и преведени на немски език. Ще работя.
Тук лекуващият му лекар само ми каза, че ние в България сме на светлинни години в лечението, както и отношението. Отделно аз прочетох, че за подобни заболявания има екипи от, , цяла Армия'', като социални работници, мед. сестри и други.
Като цяло разбирам, че няма нещо революционно, но отделно да споделя колко е важна грижата, разбирането и СПОКОЙСТВИЕТО за такива болни/те просто се подобряват/. Да, там има групи -тук няма, да, там има трудотерапия -тук няма. Тук няма да получи пенсия, защото е бил студент, като това се появи, тук не можа да получи дори помощ от Социални грижи за отопление, които разнасяха от стая, в стая Епикризата му, а в нея е описан живота му /няма да разсяснявам какво унижение е и това /и накрая отказаха помощта, която получават циганите, защото сме продали гараж през последните 5 години. Унижения, болка, срам, сълзи... карат да се чувстваш като просяк, като човек втора ръка. В Социални грижи служителка ми разказа как е откзана помощ на болен млад мъж в инвалидна количка, на когато е бил спрян тока през зимата и е живеел сам.. Помислете, моля. Разказът ми ще се удължи много... бяхме и на ТЕЛК комисия. Получи 60 %. Нямаме права за нищо. Единствено в аптеката заплащам малка част от общата сума.
В България, ако нямаш силно семейство, дом а, не квартира и добре осигурен, стабилен стандарт на живот, а те сполети болест си наистина изгубен...
Всичко е прекрасно, когато си здрав и дори си сигурен, че това ще е винаги, когато имаш страхотна работа и знаеш, че се справяш прекрасно, когато и семейството и дома ти са супер.
Хиляди благодарности на всички, които се включиха, дори сега преди празниците намерихте време за нас, а можеше да слушате приятна музика и други такива. Разбирам, че искате да ни помогнете, но разбирам и се досещам, че има повече добро във вашите сърца.
БЛАГОДАРЯ.
Ще очаквам наистина, ако някой ми напише за Австрия или Германия какво споделят хора, както и по -горе отговор от справка с лекар.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0fa5f2514
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Към номер 5:

Благодаря много, че сте отделил/а толкова много от времето си да ми пишете. Това, което предлагате подействало ли е на човек със същото заболяване? Всъщност нещата са доста сериозни, защото понякога отказва каквото и да е. Може да направи определено нещо, но когато той поиска, а може и да не го изпълни. Това е най-трудното в лечението, че не се знае никога... кога, какво... хаос е. И голяма мъка.
Какви мои координати да Ви дам и как се урежда това?
Уютни празници желая.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4053a2ad21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   5, как можеш да пишеш глупости на жената, която очевидно има проблем и нужда от адекватна помощ? как определи диагнозата и лечението от краткия й пост?
авторке, не е особено красиво хората да ти пишат съвети и коментари, а ти да не даваш разяснения и да не се появиш повече. номер 1 и 3 са написали разумни съвети и въпроси.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0fa5f2514
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Здравейте отново. Аз съм майката. Отново благодаря и на отговор 6.

Действително се постарах да бъда кратка, но явно това не дава достатъчно яснота.

Искам да повторя отново, че не бихме тръгнали на сляпо. Ще работя там във всички случаи и ще имаме квартира. И за миг не съм си помисляла, че ще прося по какъвто и да е начин. Той има нужда от продължително лечение. Той владее свободен английски език. Лекарите и сестрите там говорят във всички случаи също английски или 80 % от тях. Понякога имам чувството, че му трябва малко, за да си е предишния човек.
Отново повтарям, че тук той е и безработен и без пенсия.
От Австрия имам отговор, че ще трябва да заплащам в началото малка осигуровка за него/90 евро/, за се тръгне на преглед. След това на база, че работя там държавата го поема. Да, и там ще мине ТЕЛК във всички случаи.
Тук какво да очаквам? ! Нещо в повече ли? НЕ вярвам.
От моя страна нещата са подредени за квартира и работа.
Моето питане в този сайт е :как точно протича лечението на такива болни? Медикаменти, групи за взаимопомощ, имат и трудотерапия... Това, което липсва тук и лекуващия лекар ми го каза е, че трябва да има тук в нашия град Център за събиране на такива болни, но за съжаление нямало средства да бъде изграден... имам и отговор от Мая Манолова, че за нейно голямо съжаление цялата здравна система би трябвало да претърпи реформа, но тя можело само да продължи да настоява за това.
Имате ли представата какво се случва с такива болни, ако нямат близък да се грижи за тях? ! Аз имам. Тънат в голяма мизерия и често стават скитници, клошари. Знаете ли каква е пенсията им и с колко оцеляват??? Аз зная. И това е страшна мизерия.
Не виждате ли хора, които са само пенсионери как мизеруват? А какво би получил, човек, който се е разболял и затова, че е бил студент няма стаж и от там НЯМА права за помощ или пенсия.
Едва, когато попаднете в ужаса на тази лавина ще узнаете.
И каквото и да е няма как да е по-зле в Германия, Австрия... и подобни места. В крайна сметка съм с пълни права за работа там, а за поданство не мисля има и много други вратички, начини да си там. Имам познати, които се пенсионираха там само след 4 години дейност там и сега си получават пенсия. Факт!
Наистина ще бъда много благодарна, ако някой разкаже за детайли на лечението в Австрия. Всичко останало е моя грижа и отговорност.
Отделно:има хора, които са преживели само по един такъв епизод и са вече пълноценни. Има много, които продължават с лекарствата до край, но имат работа и дори са създали деца и семейство. И силно забелязвам добрите промени в такъв болен, когато има спокойствие, стабилност, грижа и най-вече надежда. Самият е силно разочарован от почти всичко тук. Разбира нещата чудесно. Все пак не е роден така и до вчера и бил студент в Университет.
Благодаря на всички за вниманието.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 3184d7d8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1 съм.

Попитах австрийския, един немски и тукашен лекар. Отговорите съвпадат: медикаменти, психотерапия.

Медикамнетите са в 3 главни групи: антидепресанти (непопулярни), стабилизатори на настроението (не знам българския термин) и антипсихотични.
Може да се очаква лечение с комбинация от антипсихотик и стабилизатор. Примерни лекарства: Depakote, Haldol. Има и други, но това вече е работа на лекаря. Някои лекарства могат да са токсични в големи дози, редно е да се прави кръвна картина отвреме навреме (това ще го кажат лекарите). За евентуална депресия има възможност да се опита Prozac и Zyprexa.

Психотерапията: когнитивно-поведенческа (най-често). Австрия има Фройдова традиция, която трябва да се избягва: чуе ли се психоанализа, това да се отказва моментално, безполезно е.

Експериментални лечения, които може би са налични някъде из Австрия (Виенски университет, видях по един от авторите на изследване):
VNS (Vagus Nerve Stimulation) и TMS (Transcranial Magnetic Stimulation). Има статии по въпроса, лечението е относно депресия (която може да е резултат от биполярността). Това обаче няма да се покрива от здравна каса, почти съм сигурен, а и няма да е достъпно за единични случаи.

Сайт за лекарства, доставя понякога и в Европа: http://canadian-pharmacy-1. com

Редно е да се контролира/ограничава достъпът до храни с кофеин и като цяло подобни стимуланти с много захар и други съставки, които предизвикват телесна възбуда - кола, черен чай, енергийни напитки, кафе. Никакъв алкохол.

Това е лечението. Как ще протича някое конкретно, това решава лекуващия - без преглед, наблюдение за развитието и тестове, няма как „в детайли“ да се каже нищо повече за Австрия или другаде (думите и на 3-мата доктори). Най-малкото, попитах в първия си коментар за подробност относно място/дестинация - така щях много по-добър и бърз резултат да намеря. Но не - есета на тема колко зле е тук, както се очакваше.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d0fa5f2514
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Сърдечни благодарности за номер 1 (12). Правите едно добро в Интернет пространството, за което със сигурност и при Вас ще дойде. Бъдете здрав. Още веднъж казвам БЛАГО-ДАРЯ Ви за отделеното време, а то никак не е било малко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bc9023816f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Н 5 съм, предполaгaм, че "лекaрят" н 6 не и чувaл зa минерaлолечение... не е лошо дa не знaе човек, но е стрaшно когaто откaзвa дa нaучи. Убеждaвaм се, че не всички сa "погaлени" от еволюциятa. Нямa дa влизaм в подробности дaли и кaкво/и обрaзовaние/я имaм, че ще ти призлее още повече н 6 :)

Дa aвторке, потърси нa друг език инфо до колкото поне дa се ориентирaш мaлко зa минерaлите и ползaтa от тях.
Между другото, точно в Aвстрия и Гермaния сa много известни и ползвaни зa лечение :) Те сa от основните купувaчи зa Испaния, която пък е еднa от основните източници нa естествени минерaли, квaрцове и соли и т. н.

В болници в Европa и Aмерикa се допускa дори помощ към стaндaртното лечение с минерaли. Дa не говорим, че в Индия и Китaй се ползвaт от древносттa. Освен товa, всички живи съществa имaме собствени вътрешни лaборaтории ( енергийни центрове/ чaкри) и не знaещите или отричaщите товa сa или отчaйвaщо глупaви или действително психически увредени. Не знaм вече, но не и се учудвaм, че сa толковa лесни зa мaнипулaции и контрол, овчи душици.
Aко имaш възможност, зaведи първо детето нa хипнотерaпевт и ще се потвърди дaли Е или НЕ е болест. Зa мен не е, но не могa и дa обясня тук зaщо ( пък и не ми се спори с "чули- не рaзбрaли") смятaм, че с добър хипнотерaпевт ще се изясни причинaтa. Не ми вярвaйте, но проверете.

Вярвaм, че модерaторите ще позволят дa остaвиш възможност зa контaкт. Повтaрям, че могa дa изпрaтя от тук въпросните минерaли, зaщото ги имa в специaлизирaни зa товa мaгaзини, евтини сa ( зa тук ) и могa дa си позволя дa нaпрaвя този подaрък.
Предполaгaм, че и в Бългaрия ще имa хорa зaпознaти с минерaлите, енергиятa им, бенефициите от тях, лечебните им свойствa и т. н.
Може дa се консултирaш и тaм или нa други езици в нетa.
A зa прaвилното дишaне, чaк ми е смешно дa трябвa дa докaзвaм колко е вaжно е зa здрaвето и прaвилното функционирaне нa енергийните центрове зa някои хорa тук.

Ще нaглеждaм зa конкaт, успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bc9023816f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Писaх току що, но ето ти едно съвсем крaтко и нaй- общо обяснение зa примерно черен турмaлин, в комбинaция с други минерaли имa и друго свойствa:
https://youtu.be/57rAPY9J5yE

Товa е съвсем оскъднa информaция, инaче е цял един свят, но е сaмо нaсочвaне, a ти вече и сaмa можеш дa потърсиш повече.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: efa6cb2f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Майката съм:Благодаря отново на всички и на последния коментиращ.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: efa6cb2f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Нещата се влошиха със сина ми и сега се е настроил против всички и не желае лечение, както и заминаване в чужбина. Тук сам прекрати терапията си и не е добре.
Хаосът е голям, както и напрежението.
Много сложно заболяване.
Вече не зная какво да предприема.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 09f0f7cc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Поискай помощ от лекар, ако трябва принудително да го лекуват. Заведи го в църква, или по-добре занеси дрехите му в църква за молитва за здраве има и специални молитви, кажи на отчето какъв е вашия случай това ще го успокои. Да пийне светена вода. Има един чудотворен манастир с окови, потърси защото не помня как се казва. Там четат молитви на хора болни от психични и подобни заболявания като на синът ти и има излекувани.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: efa6cb2f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Благодаря. Опитахме и това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: a2cecc1621
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Извинявам се, авторке, но последното за което мислиш е сина ти да работи и да се интегрира. Аз също съм с това заболяване, отключих го като тийнейджър и имах многократни хоспитализации. Дори не знаеш колко бях зле, преди да се намери точно лечение и много пъти сменях лекари и болници. Мога да ти кажа, ще през всичките тези години родителите ми не са помислили за взимане на ТЕЛК, а ние не сме богати. Идеята беше да мога да се справям с живота, да работя и да се грижа за себе си и работя и го правя. Синът ти никога няма да е добре, докато не тръгне на работа! Подписвам се с две ръце зад това твърдение! За болните от БАР е много важно да имат създаден режим през деня, който да следват. Да не пие кафе и да откаже цигарите, ако пуши. Сладкото като храна отпада. Спорт задължително. Но най-основното: да работи. Не можеш да ме убедиш, че е толкова зле, че да разчита цял живот на ТЕЛК-а си и нищо повече. Ти не си вечна, един ден ако нещо ти се случи, как този човек, който възпитаваш сам ще се оправи в този живот? Ще ходи с епикризата в ръка и ще моли за ТЕЛК? Ти знаеш ли колко хора боледуват от това заболяване, работят, борят се без ТЕЛК? И са възрастни, синът ти е млад, не го превръщайте в зеленчук насила. Той трябва да осъзнава, че като зрял човек вече има отговорности в този живот и болестта му не е оправдание да не ги изпълнява. Щом не са му дали ТЕЛК лекарите, значи виждат, че щом е завършил студент е достатъчно добре, за да може да работи. Австрия няма да подобри положението, в което сте. Дори да има групи за самопомощ и каквото се сетиш, целият ден ли ще се върти около неговото заболяване, без да работи? Това не го разбирам, извинявай.

 
  ...
преди: 4 години, 27 дни
hash: f50e15dfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   За съжаление без език няма терапия ри синът ни. Поне в Германия такива хора работят и ги интегрират. В България нещата са ясни за съжаление. Успех и много сила. В подходяща среда той ще е добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker