Коя страна да избера - Франция или Словакия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Коя страна да избера - Франция или Словакия?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3645 пъти
На тези три страни се спрях, защото другите имат твърде много минуси за мен.

Франция - учих френски в гимназията като основен език, по-приятен ми е от английския. Обичам френските коли, дворзи, култура, вино, сирене.... За мен Франция е най-красивата страна в Западна Европа като природа. Но пък там имат проблеми от терористичен характер. Все пак май Бордо и Брес са по-сигурни от Париж и Тулуза? Май не ни харесват много-много.

Словакия - сходен език с нашия донякъде, подобна архитектура и си личи че и те са имали соц, което е плюс за мен, архитектурата в една Холандия например ми е съвсем чужда и нетипична, така и не свикнах за 5 години там. Освен това по пътя на логиката трябва да са по-подобни хората на нас в сравнение със западняците? Естествено да науча езика им ще е сравнително лесно заради сходните думи. По-високи заплати от България и нямат чалга и съответната субкултура на нацепени батки и кукли барби, което е плюс. Мисля, че е по-сигурно откъм тероризъм, нямат толкова араби.

Унгария - същите плюсове като Словакия - бивша соц, архитектура и т.н., с един голям минус - езика. Много е сложен за научаване и вече не ми се учат нови езици сякаш. От друга страна ако човек живее в Братислава винаги може да ходи на екскурзия в Будапеща. Може би бих работил там на английски, но не мога да живея на място, където не знам местния език.

Определено Словакия и Франция натежават, но не знам, вие ми помогнете да реша.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 79958ea712
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При този избор бих се спрялa нa Словaкия. Въпреки че, много хaресвaм Фрaнция и Пaриж в чaсност, но нaистинa стaнa несигурно зa живеене тaм. В Тулузa до колкото знaм имa много бългaри, но където и дa отидеш поне нa първо време ги избягвaй, a се опитвaй дa се интегрирaш сред местните.
Не кaзвaш обaче, кaквa е идеятa- учене, рaботa или нaмерение зa мигрирaне пермaнентно. Товa е вaжно. Aз живея в Испaния, но винaги съм знaелa, че искaм точно тук и aко се върнеше времето нaзaд, пaк бих дошлa тук. Пътувaх много, но никъде не се чувствaм у "домa" си, сaмо тук.
Aко е зa учене, то Фрaнция нaтежaвa кaто избор.
Зa спокоен живот- Словaкия.
Зa Унгaрия сaмо знaм, че много от тях емигрирaт към Гермaния и Aвстрия. Икономикaтa им не е добрa ( не срaвнявaй с Бългaрия, тя е зaдният двор нa Европa) от здрaвнa системa също се оплaквaт.
В Швейцaрия също имa френскоговорящa зонa.
В Aндорa също се говори френски и кaтaлaн, a дaнъците сa смешни, животът спокоен, но ще ти трябвa трудов договор зa дa остaнеш. В Белгия също с френски език можеш.
Понеже споменaвaш aрхитектурa... трябвa дa видиш поне кaто турист Пaриж и покрaйнините ( Бaстилиятa е извън ) Виенa и Зaлцбург стaрaтa чaст, имa мaгия тaм :).
Успех зa където и дa решиш, вaжното е дa нaмериш СВОЕТО място!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 49e1f57210
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От тези трите бих избрал Франция. Тъй като познавам много словаци и унгарци(от работа), които са избягали от държавите си. От тях съм чувал, че не са най-привлекателните страни. Говоря от към финансова страна.
Ако трябва да говоря за хора, лично аз не понасям словаците. Арогантни са, формират общности, в които не допускат не-словаци. Не съм очарован от тях и като работници, нито от умствените им възможности. Бих казал ксенофоби. Естествено не мога да говоря за всички словаци, само за няколкото, които познавам.
От друга страна познавам и унгарци. Много ги уважавам. Приятни хора. Покрай тях научих и малко езика им, които е доста труден(поне за мен).
Успех. Каквото и да решиш, все е ново преживяване, няма как да не е вълнуващо.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6b63b16e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Щом соца ти е плюс и искаш да говориш на любим език, остани си в България! С тези разсъждения си само за България, където и да отидеш, ще бъдеш на чуждо място, все нещо няма да ти е наред.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 26e7ada428
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Франция.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d1d9152422
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Определено Словакия. Много хубава и подредена страна. Франция се напълни с чалми и чернилки.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5cce117736
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Франция

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0200c75da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Източна Европа скоро ще е много по-добро място за живеене от Западна. В Западна Европа белите хора са подложени на дискриминация и расизъм в собствените си държави. Пълно е с негри, араби и терористи, изнасилванията и побоищата са ежедневие и в същото време германци, англичани, французи и т. н. мразят нас източноевропейците. Това са болни и извратени нации които в момента се самоубиват.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a73638ec0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Едно - идеята е на първо време работа, с евентуално заселване за постоянно. Вече не ми се учи, а и сега завършвам магистър в Холандия. По много причини не искам да остана в Бенелюкса, много ми е чужда културата и всичко.

Словакия има някои наши черти, но ми харесва това, че изглежда нямат мутренско-чалгаджийско съсловие, не говоря само за обличане, а за държание, у нас като че ли се наложи едно такова просташко държание, където всеки злослови зад гърба и се държи надменно т. н. Не, че такива хора няма навсякъде, но у нас като че ли стана мода, да не говорим за сбиванията по дискотеките. А и да, не ми харесва и това, че едва ли не в България трябва да се обличаш по определен начин - лъскаво като коледна елха, за да те смятат за човек.

Франция има същите плюсове като цяло, по-различно е естествено и имат по-високи заплати, но с тези терористи, с които се напълниха май става само за екскурзии вече. Иначе много харесвам културата им.

Унгария много ми допада с всичко, но както казах не виждам да им науча езика, а не искам да съм като хората, които живеят капсулирани в страна, чиито език не знаят, най-малкото е нагло и арогантно да живееш 5-10 години някъде или повече и да не научиш местния език, но просто не ми се учи толкова различен език. Докато Словашкия поне има сходни неща с Българския и няма да е чак толкова труден, а за Френския вече имам основата.

И нещо смешно - в Тиндер още на петата минута във Франция имах съвпадение, чудя се дали това е някакъв знак?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a73638ec0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Три, не говоря за соца като манталитет, а най-вече като архитектура и градска среда. В Холандия ми липсват родните квартали с панелките, техните ниски къщички и неизмазани тухли ме потискат. Но и в центровете на градовете ни има по-приятна архитектура, взаимствана от Виенската. Братислава и Будапеща са същия микс от Виенска архитектура в центъра и панелки в предградията като нашите големи градове, та по пътя на логиката човек би се чувствал като в родна среда там. Разбира се Братислава повече се доближава до нашите градове, докато Будапеща е по-близо до Виена като чувство. :) Страх ме е само да не са ксенофоби в Словакия и Унгария.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 13860d901a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Словакия

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: fe5cbfcc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Франция-кучи студ, много имигранти, една секунда невнимание и ти взимат телефона, ключовете, рарите или нещо друго, тероризъм.
Словакия-пак кучи студ, няма море, май е само тва.
Унгария-пак кучи студ, сложен език и няма море.
Значи Словакия.

П. С. Поредния, който си намира кусури да напусне България и изкуствено да увеличава населението на друга държава. :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d6f1ad3768
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз уча и живея в Санкт Петербург и съм повече от доволна. Българите сме много добре приети тук и е лесно да се впишеш, не е толкова трудно да се научи и езика, голям и красив град и в същото време спокоен и уреден живот без тероризъм и нагли чужденци, бърз и удобен транспорт без досадното дълго чакане, вкусна и разнообразна храна, а и щом обръщаш такова внимание на архитектурата тук определено ще ти хареса. Като цяло тук можеш да се почувстваш като у дома си. Плюс е и това, че много си приличаме с руснаците, определено мога да кажа, че може би това е най-близкият ни народ по отношение на много неща. И да добавя, че цените са съвсем нормални, особено за голям и модерен град.
Това е от мен, пожелавам ти успех с избора и дано вземеш най-правилното решение за теб. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a73638ec0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   А Швейцария как е? По-сигурна ли е от Франция и Германия, знам че там всичко е много скъпо, но и заплатите са високи. Но не са в ЕС. От друга страна в Женева май говорят на френски.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a36c835c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Слушай номер 7, Източна Европа е мястото! Не виждаш ли как хора не само от цяла Европа, ами от цял свят се избиват да емигрират в България?? Минимална заплата 200 евро, средна - 400. Източна Европа е раят на земята! E, в България например има и някои минимални негативни страни като например това, че съдебна система на практика няма, корупцията е навсякъде, газят хора по пешеходни пътеки, прибиват малки деца по детските градини, не смееш да се качиш в кола, защото знаеш, че всеки втори е с купена книжка и войната по пътищата е жестока, не смееш да излезеш пеш, защото бездомни кучета и мизерия дебнат отвсякъде, не смееш да отидеш на море, защото мафиотите се стрелят на 100 метра от плажа и подобни несъществени нещица. Все пак, всяка страна си има и негативните страни, но в България както виждаш, те изобщо не са кой знае какви. Ийстърн Иуроп из дъ шит!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 41f28c4248
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   До 7. Брей голям специалист си по международните въпроси ? Ще кажа на баба си на село, че може да спи спокойно вечер, без брадва зад вратата, защото ние българите се възраждаме и престъпност няма да има.
Къде живееш бе човек ....

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 6b030d8552
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Въобще не ми трябва море. Река Дунав е достатъчна. Аз съм от град, който и река няма. А видях една двойка и приличаха на българи, но говореха на словашки, значи не са толкова различни.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a36c835c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Хахаха, браво на номер 14. В ироничен стил каза толкова много истини...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d0200c75da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 14 и 15 - не съм казал, че България е сигурно и хубаво място. Напротив - същата кочина е, все пак и ние сме част от Европейския съюз, в който няма нищо европейско освен името.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 79958ea712
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Н 1 съм. В тaкъв случaй, може би е добре дa пробвaш нa 3 месечни договори с евентуaлно нaстaнявaне и нa място дa видиш кaк ще се чувствaш.
Зa чaлгa "културaтa" в Бългaрия честно кaзaно не знaм много. Aз от много години не живея тaм, не слушaм този тип музикa, a кaто цяло не хaресвaм повърхностни хорa, които се водят по нaложени тендеции, имитирaт, копирaт, нямaт свое мнение, вкус или изисквaния, просто следвaт. Товa е овчи мaнтaлитет. И не сa сaмо привържениците нa чaлгaтa кaто музикa или нaчин нa живот.
Зa "съвпaдението"... не знaм кaкво имaш предвид, но когaто зa пръв път стъпaх нa стaрият площaд в Мaдрид... нещо в мен се преобърнa. Чувствaх се вече у домa, нещо толковa познaто, толковa близко и мое, a никогa преди товa не бях идвaлa в Испaния. Нещо подобно ми се случи и в Пaриж, близо до мaлкият дворед до aйфеловaтa кулa. После кaто минaвaхме и по мостa нaд рекaтa имaх флaш, Предполaгaм генетичнa пaмет дa е.
Бях зa повече време и в Гермaния, Aвстрия, Швейцaрия, но моето място е Испaния :)
Попътувaй, не е зaдължително веднaгa дa се устaновявaш. Дaй си еднa годинa време зa aвaнтюри, поемaй мaлки договори в тези две или и други държaви и виж къде ще се почувствaш нaй- добре. Инaче знaеш, че френският легион е нaй- силният в Европa, a се води и нa първи местa в светa по военнa подготовкa, но въпреки товa... нямa нищо и никъде сигурно, не мисли зa товa.
Между другото, подкрепям нaпълно коментaрът нa н 7, но товa когaто му дойде времето, до тогaвa-още имa време зa кaкво искaме, a не кaквото ще се нaложи.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d8af48e955
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Словакия? Ти добре ли си? Тия са по-зле от нас. Живях в Чехия и първия път като видях тяхната автогара в тяхната столица ми стана отвратително, баси мизерията. А да не говорим за населенето им там, дебили, дебили, дебили на ента степен, груби, малоумни, дебилни същества, работила съм с такива. Каква е логиката, те се изнасят от Словакия, а ти отиваш там.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 29768639b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   №2 казва че на запад е видял много унгарци работещи там. Това ме учуди, защото всички знаете, че веднага след пристигането на псевдо-демокрацията(нарчана сега"ЦИГАНСКИЯ МЕНЗИС") колко предприятия в България бяха закупени от ЗАПАДНЯЦИ и веднага прехвълени в Унгария, като оставиха хората тук без работа а създадоха нови работни места там, от което унгарски народ се благодетлства, а българския загуби. Така че там не би трябвало да има голяма безработица. Но както казват хората, човек учи нещо ново всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 31f9c76161
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Здравей.Ти спомена Бордо и Брес.Ако се насочиш към Франция аз също бих ти препоръчала Бордо.Това е един уникален град със великолепна архитектура.Хората там са усужливи и според мен ше водиш спокоен живот.Също на 30км от Бордо има едно малко градче Бискарос.Не спомена за работа но там по скро е за туризъм.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0da9916150
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Някой тука съветва автора, ако змине за чужбина, да не общува с българите там. Защо? Аз работих две години в Германия и година и половина във Франция. До като бях там, единствените хора на които съм могла да разчитам, бяха другите българи около мене. Най големите гадове които съм видяла там, не са биле българи а чужденци. Местните хора в тези държви, изобщо не могат да понасят нито нас, нито другите източно-европейци. Някои от тях, не си правят и труда да крият омразата и презрението което изпитвт към нас и ще ти го кажат лицето. Други ще ти се усмихват и ще се преструват че те уважават и те приемат нормално. Само след като поживееш малко там, ще разберш че го првят от лукавство и че и те те мразят също толкова, че ако не е повече. Там най много мразеха румънците, защото непрекснто се навикват и с карат като цигани а и славата им там е че мошенници, джебчии и мръсници. Единствените емигранти по които местните там, не смеят да плюят, са арабите и негрите, защото ги е страх че ще ги обвинят в расизъм. От това се боят най много и се пазят като дявол от тамян.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f42800edbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Авторе, ти нали искаш да разбереш къде е най-добре?
Отиваш последователно и в трите цитирани от теб страни, живееш там, отчиташ плюсовете и минусите и идваш да ни разкажеш и на нас къде е най-добре.
С други думи "Пиеш вода директно от извора".
Тука сме само българи от България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 24a4b81e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   20 и 23, много българи са щастливи там. На вас може да ви е зле, защото там преминава някоя астрологична линия по AstroClick Travel. Например за мен Бенелюкс ми е ад, защото там ми се пада линията на Плутон, но много българи там са по-щастливи отколкото в България. Та в Холандия те привличат добри хора, а аз - дебили. И въпреки това никога не бих обидил цяла нация, че са злобари или дебили.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5c3cfc072e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Направило ли ви е впечатление, че без значение в коя държава нашите сънародници са, непрекъснато се оплакват и се чудят в коя друга държава да се преместят, защото все нещо не им е наред. Аз живях и работих в три западноевропейски държави и навсякъде видях и наслушах на това. На някои хора все някой друг им е виновен за простотията; ако не е комшията - ще е колегата им, ако не е метача на улицата - държавата ще е. Политицитени корумпирани, властите ни тъпи и корумпирани... АМИ НАЛИ НИЕ ГИ ИЗБИРАМЕ!!! Все някой ги спъва и не им дава д се развиват и благоденстват. Ако имаш ум в главата си, навсякъде ще се оправиш. Аз обиколих Европа и на края се върнах обратно в България, защото най на края проумях че тука ми е най добре.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6e546423e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   До 24
Точно така, налапваш маркуча и "смучеш директно от извора".
Та мен ми дойде до гуша от това упражнение - УСТАТА МЕ ЗАБОЛЯ!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 050d6f4794
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ами вече съм в Словакия, но... не е моето място, ще постоя още няколко месеца до година и се махам. Малко са резервирани, вече знам, че искам отракани, латино хора.

Франция е безсмислено да си давам парите за тая тъпа страна, всички французи са надути и ни мразят. И не са истински латино хора.

От автора

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2e2cf9fa92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Авторе, ти май доста теми си напускал в раздела. Вместо да обикаляш държавите като пчеличка от цвят на цвят и на всякъде да намираш мана, по добре се върни в България и потърси специялизирана помощ при психолог. Защото проблема си е явно в теб самия, а не в хората.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker