Испания, Италия или Франция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Испания, Италия или Франция?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2517 пъти
Здравейте. На 19 съм, в момента уча в Англия. Преместих се там, за да уча и ако ми хареса - да живея. За момента обаче не ми допада толкова, че да живея там за по-дълго време. Обмислям варианта да се преместя отново след като евентуално завърша. В заглавието пише кои са трите страни, които обмислям, а именно Франция, Испания и Италия. Принципно най-много харесвам Италия и всичко свързано с нея. Знам, че там положението не е розово (икономически погледнато), както и в Испания, но начинът им на живот като че ли повече ми допада от това, което знам. Франция също е страна, която много ми харесва, особено Париж и градовете край морето в южната част на страната, също така знам френски на доста прилично ниво, а италиански и испански не знам. Разбира се ще ги науча ако се наложи през тези години, в които ще съм в Англия. Може ли тези, които са живели в тези страни или имат някаква информация да я споделят? Също така приемам и предложения за други страни, но тези ми харесват най-много като култура, език, климат и прочие. Всякаква информация за живота в тези страни би ми била полезна.

Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1b9e5d0588
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиваю в Италия. Франция и Испания са пълни с араби и са заплашени от тероризъм. В Испания също така е рълно с дъртаци. Италия е твоето решение. Весела Каледа и честита Нова година и поздрави за теб от България. :)

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 322b57874d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато завършиш ще минат няколко години. Не се знае как ще ти се промени мнението до тогава, не зависимо, че още от първата година си намразила това място. А, ако срещнеш сродна душа там или ти се отвори невероятно възможност за реализация ? На си казала и какво учиш. Меко казано доста повърхностно си описала нещата.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 08196125b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Искаш да живееш сред хора? Испания!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 788405c7c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми всеки си има предпочитания, аз мразя всичко френско и ми харесват много испански неща, но пък за путките предполагам Италия ще е най-привлекателна....

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 429273471b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей младо момиче, ако можеш да отидеш на по една кратка екскурзия в тези сържави (за по 2-3 дни) за да усетиш дали там ти е мястото. Понякога отстрани изглежда различно. Не че една екскурзия може да даде точна представа, но някакси усещаш духа на страната и хората и чувстваш дали това място е за теб. Аз така разбрах, че в Гърция и Австрия не бих живяла - манталитета в Гърция изобщо не е за мен, а в Австрия просто във въздуха усещах тежка депресия (а бях на ски и забавления). После проетох, че е с няй-голям процент самоубийства. Италия не ми харесва, защото инталианцита много лъжат, макар че в северна Италия по-бива. Французите са много надменни, злобни и лицемерни, езика им е безсмислено сложен (владея го над срено ниво) и се гордеят с глупости. В Белгия гледат като дрогирани, елементарни са и вечно се карат помежду си и те гледат злобно ако на фламадец проговориш на фреснкси, и обратно... Чувствам се прекрасно в Германия. И така... намери своето място. Когато съм била за кратко в тези страни съм използвала случая не само да ходя по магазините, а влизах и разпитвах за работа и документи в частни и държавните трудови борси, спирах да питам за работа в магазин покрай който минавам и виждам, че има обява за работа, спирах хората да ме упътят за някъде, наблюдавах продавачките, минувачите... Аз бях за кратко там, но си предстсвях, че живея там. Не ме интересуваше нито работа нито някоя забележителснот, не затова разговарях с хората... Просто усещаш дали си добре приет или те отхвърлят, усещаш себе си и мястото пасвате ли си... Това от мен... Късмет!

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 469defd09e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като прочетох заглавието си помислих че ще ходиш на почивка. Естествено че няма да ти допадне в чужбина, до сега не съм срещал човек който да му е харесало. Първо се замисли задължително ли е да живееш в чужбина. Ако толкова много мразиш държавата си по добре върви на ******* си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 9ae0e1aa63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моля за отговор.
Авторке, аз ти пиша от България и се чудя, защо ли не слагаш в класацията и България? Тя да не е прокажена?
Даже няма нужда да научаваш езика, а и можеш да се реализираш в каквото си поискаш, нали и аз съм минала по този път. Нито Франция, нито Италия, нито Испания са ме впечатлили от това което съм видяла за тях и във тях, с изключение на някои хубави ястия. Хората са си хора, като навсякъде. Бизнеса си е бизнес като навсякъде. Ако останеш без пари си Господин Никой, като навсякъде. Ако недай боже се разболееш ще те оскубят като коледна гъска, като навсякъде.... и какъв ти е келепира? Само заради единия език... , можеш да го учиш навсякъде.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1b9e5d0588
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Със сигурвост не Франция. В Париж и Южна Франция е пълно с араби и джамии, освен това и акцента им трябва да говориш пловилно иначе няма да те разберат. Цели се в Италия или Испания.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 12388834a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Живота в Испания е много забързан, но пък си има хубавата страна. Всичко от моя гледна точка е супер евтино, хората са супер готини, общителни и приятелски настроени.
Най-хубавото на Испания за мен са фиестите (купони, празници) буквално с това си е и най-известна самата държава, основно Ибиса

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8444d68532
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Франция е заплашена от тероризъм. Италия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker