Словакия или Ирландия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Словакия или Ирландия?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2328 пъти
Здравейте, искам да се преместя другаде, но много мразя Бенелюкса, там е абсолютен ад за живеене. Франция ми харесва и съм учил френски, но там трудно може да се намери работа на английски и стана опасно. Какво мислите за Ирландия, английският ми е по-добър от френския, а и май е по-сигурна от Ангглия? Освен това май карат от нормалната страна на пътищата. Хората били по-добри от Англия и злобарите от Бенелюкса. Словакия пък е много близо до България и човек може да си идва често, освен това езикът им е сравнително близък и бих го научил по-лесно. Пък и за разлика от Бенелюкс хората имат славянски черти и изглеждат нормално. Ирландия е доста далечко за често прибиране. Ирландия или Словакия бихте препоръчали. Става въпрос за работа и трайно установяване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: b4b5e46efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих ти препоръчал Ирландия, но ако имаш уредено работно място. Кризата ги удари здраво и работа се намира трудно дори и за техните си, на много от които им се наложи да се преместят в други държави. Но е факт, че ирландците са много готини хора, много по-приятелски настроени от англичаните например и ще се чувстваш в пъти по-добре, отколкото в Англия, където по мои наблюдения отношението към източноевропейците е много негативно.
Колкото до Словакия... не знам какво би накарало да емигрираш там? Не са кой знае колко по-добре финансово, много от младите им хора също като нас бягат в чужбина (в Англия, Германия и т. н. ), иначе са си готини хора, приличаме си по много неща (най-вече заради миналото ни на социалистически държави), но пак казвам няма да си много по-добре финансово, ще ти се наложи тепърва да се адаптираш, да учиш словашки, много вероятно е да ти е трудно да си намериш приятели и познати, тъй като голяма част от словаците не говорят чужди езици.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 018a22fab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С две ръце съм за Ирлания. Много по-хубава и по-богата и уредена държава.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5fcc435722
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не знам защо мислиш, че в Бенелюкс е "ад", при условие, че Холандия и Белгия са сред най-добрите места за живеене в света, а в Европа може би най-добрите. На светлинни години са пред държавите от Обединеното Кралство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 03cdaf40b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Някои като теб, се готвят да се изселват, други като мен, се готвят да се прибират обратно в България. Няма угаждане на хората. Всеки си мисли че някъде другаде ще е по добре, само като отиде там, ще види че е същата помия. Ако едно е по добре, друго ще е по зле. Същия ад - само дето дяволите са различни.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 13e4e1a80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей авторе! Аз живея във Северна Ирландия! За да бъда по-точна Северна Ирландия е част от обединеното кралство, което значи английско законодателство, английски такси, движението, и естествено валутата е палнд. Тук живота е много по- евтин от Англия и Ирландия! Има работа за всеки, който му се работи и знае английски! Северно ирланците са нормално хора има и лоши, има и добри. Стига да се докажеш са много доброжелателни и приятелски настроени. Като изключим времето, което е по- лошо и от английското всичко е много добре! Надявам се да ти бъда полезна! Поздрави от Northen Ireland.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b852c23319
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №6
Спомням си че преди няколко годни имаше един случай в Северна Ирландия, за който доста писаха в пресата. На едно новопреселило се там румънско семейство им хвърлиха през пощенската кутия "Pipe bomb" и взрива им беше изкарал акълите. Румънягите си събраха багажите по най бързия начин и плачейки и треперейки си заминаха за нула време обратно за Румъния. Сегрегацията там между Католици и Протестанти е огромна и тъй като се мразят едни други, между тях винаги възникват насилствени стълкновения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 13e4e1a80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 6:
Здравейте! Да, за съжаление до днешна дата размириците между католици и протестанти съществува. Все още много често залагат бомби едни на други, но това по никакъв начин не засяга нас, чужденците. Проблема за зародилата се омраза към чужденците изхожда от преиждащите румънски семейства с многодетен статус, коите всячески се възползват от законодателството и обещетенията. Ситоацията в България е подобна. Неграмотни по свое желание, " неработоспособни", и многодетни. Визирам ромското малцинство! Мисля, че в всяка една държа, в коята има различни етноси има и конфликти! Закона тук е много строг и всеки, който обиди някого на расова основа е подсъдим!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5c9bd4b1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   №8 казва;
"Все още много често залагат бомби едни на други, но това по никакъв начин не засяга нас, чужденците. "
Не ви засяга вас чужденците, докато не се озовете един ден, по средата на стълкновението и тогава - познай какво! Тъй като навсякъде в Западна Европа се напълни с непрекъснто прииждащи емигранти и хората не ги искат повече там и правя живота им мизерен, сега потока се пренасочи към Ирландия и Северна Ирландия и броят им непрекъснато расте. Не виждаш ли как мнението на хората там, спрямо имигрантите, започна много бързо да се променя, защото до като бяха по малко, най толерантните го приемаха някак си, но с непрекъснато нарастващия им брой, тяхното мнение относно този проблем, също започна бързо да се променя. Сигурно четеш вестници и сама го виждаш, а и в Северна Ирландия, за разлика от другите зпадно-европейски държави, се справят с проблемите си по техен си "уникален" начин, който е мого ефективен.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4a023bbb9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Здравей.

Трайно остановяване със често прибиране до България малко трудно.

Във Ирландия имам образовани приятели които живеят там от 4-5 години вече. Там също се кара с десен волан. Словакия пък не е от богатите страни, ако това търсиш. Ако е до език и култура, това е друго нещо. Колкото до славянските черти, не всички са еднакви навсякъде. Генетиката е специфична тема.

Задай си въпроса какво всъщност искаш и какво искаш да правиш. Ако е за авантюрата давай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4444b621b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Номер 9, личи си, че никога не си живял извън България. На чужденците изобщо не им пука дали си емигрант и откъде идваш. В нормалните държави хората се интересуват единствено от това какъв човек си и какво можеш. Ако имаш необходимите качества и говориш езика, ще успееш. За разлика от България, хората не назначават пълни идиоти на база връзки и шуробаджанащина.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4444b621b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бил съм доста пъти в Ирландия и хората наистина са може би най-гостоприемните и позитивно настроени към чужденци в целият ЕС. Единственият проблем е времето - по-зле е и от Англия, защото Ирландия е още по на север. Постоянно е студено, облачно, вали и духа. Плюс е, че зимата е много мека и много рядко вали сняг. В същото време обаче на практика няма лято, защото температурите през летните месеци са около 15-20 градуса и вали почти всеки ден. Общо взето, в Ирландия си е есен целогодишно. Брат ми живя там няколко години, но каза, че именно климата му е действал много зле психически и сега не иска и да чуе за Острова. За Словакия нямам информация за съжаление.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f1ca0e65dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Безспорно Северна Ирландия

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker